Šta je novo?

Hajde da pomognemo coveku

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh necitam redovno postu pa tek veceras videh.Ujtru se i ja pridruzujem akciji.Zdravlje nema cenu samo da devojka ozdravi .Zelim brz oporavak i sve najbolje.

Postovani svi!

Zamolio bih vas da na tren zaustavimo akciju, to jest da sacekamo rezultate biopsije nakon operacije. Pavle me je pozvao u subotu posto nema pristup racunarom da nam ovde saopsti svima. Covek je u velikoj moralnoj dilemi a ni sam ne znam kako da nadjemo resenje ukoliko novac ipak (tako bi naravno bilo najbolje) ne bude potreban - u slucaju da rezultati budu dobri, to jest da lekovi ipak nisu neophodni. Moram priznati da smo svi mi u zurbi oko pokretanja akcije u medjuvremenu potpuno prevideli njegov post da je operacija ipak izvrsena i pre nego smo prikupili novac

Kaze covek: ja ne zelim taj novac ako se ispostavi da su rezultati kako treba, sramota me je - ali kako da novac vratim? Zato bih vas zamolio da zastanete makar na dan-dva-tri sa uplacivanjem na racun, da takodje stopirate i akcije koje su neki od vas pokrenuli na drugim forumima: dok ne vidimo sta ce nam reci rezultati

U onom losijem slucaju za koji se nadamo da se nece dogoditi, akciju ponovo aktiviramo...

U boljoj situaciji koju svi mi zelimo, imamo novac na Pavlovom racunu. Moram i vas da upitam za savet: sta ciniti u toj varijanti? Mnogi su anonimno uplatili i kako im vratiti? Ili da ostanu na tom racunu dok se ne desi neki slucaj poput ovoga, ili da se prebaci na neki drugi humanitarni racun, ili...molim vas predlozite. Moram priznati da se ne osecam ni sam bas prijatno jer nam je nedostatak komunikacije sa Pavlom u prethodnoj nedelji uskratio mnoge informacije o aktuelnim desavanjima

Svaki savet ili ideja su dobro dosli...

Prelog: novac da se utroši na rehabilitaciju ako je to moguće tj ako je bolest takve prirode.

Ili u dobrotvorne svrhe ukoliko mu zaista ne bude trebao!

Najbitnije od svega je to da ta devojka ozdravi i njoj da bude dobro. Meni nista ne znaci taj novac sto sam uplatio, tako da je glupo i da se vraca. U svakom slucaju novac neka ode u prave ruke i ukoliku mu ne bude potrban, jer verujem da mu je bitnije da je njegovoj cerci dobro i da taj novac ode u humane svrhe nekom drugom kome je potreban.
P.s: I kupimo coveku novi komp :D
p.s.s: Mozda bi ipak ukoliko Pavlu ne bude bio potreban novac, reci ljudima koji su dali dosta vece donacije(Tipa firma koja je donirala 450e) za novonastalu situaciju i ponuditi im novac nazad.

Ovo su neki moji predlozi, ali pre svega sacekati i videti sta dalje, tj. sacekati rezultate. Ipak ne treba zuriti!

Poslednja izmena:
Najpre da sacekamo rezultate, pare se lako potrose. Pavlu obavezno da kupimo kompjuter, ostatak sredstava cuvati za nedaj boze, neznamo o kakvoj se konkredno bolesti radi dali će novac biti kasnije potreban za neke naknadne intervencije i lekove. Ukoliko se ispostavi da Pavlu netreba novac (u šta sumnjam) sredstva prebaciti na Benchmarkov račun i upotrebiti ga u humanitarne svrhe. Najpre da sačekamo pa sve poredu, najvažnije da ozdravi dete.

Poslednja izmena:
Ja sam za to da se pomogne nekome u slicnoj situaciji, ima mnogih kojima je pomoc itekako potrebna...

Slažem se sa predlogom da se novac sačuva jedno vreme, možda zatreba za neke od lekova. Nadam se da se mu ćerka biti dobro posle operacije, svim srcem joj želim da se oporavi. Kada bude konačno jasno da mu novac više neće trebati, novi kompjuter bi stvarno trebalo kupiti a ostatak u doborotvorne svrhe....

xMark

Slazem se sa @Civi
Ako se ispostavi da novac (na svu srecu) ipak nije potreban coveku svakako mu treba kupiti nov kompjuter, a mnogo ih je u bezizlaznim situacijama kojima bi ovaj novac takodje dobro dosao.

Mada ne treba zuriti sa odlukama

Kao prvo daj Bože da pare ne budu potrebne !
Kao drugo, ako Pavle baš ne bude želeo da primi novac, iz razloga jer je sve u redu, što bi još jednom potvrdilo moralnost i poštenje ovog čoveka, predlažem da Bench otvori račun (najbolje devizni, ipak je sigurnije, možda čak i oročiti) na koji bi se ta sredstva prebacila, i koja bi služila za ''ne daj Bože'' ukoliko bi se pojavio neko drugi kome bi takva pomoć bila potrebna.

Poslednja izmena:
Gornji predlog za otvaranje posebnog računa za ovakve situacije je odličan, podržavam.

Što se tiče uplaćenih para, bile su namenjene toj porodici, i tamo treba i da ostanu. Bez obzira na krajnji ishod pregleda, budite sigurni da je porodica već do sada dala ogromna sredstva, a sigurno će jos trebati, čak i u najboljem ishodu. Ako rezultati budu negativni na tumor, zahvalite se Bogu što je tako, a novi novci za neke sledeće situacije ce se uvek skupiti.

Svoj skromni prilog koji sam dao, odbijam da mi se vraća, kao i da bude prebacivan u druge svrhe!

Treba sacekati rezultate sa biopsije (za koje se svi nadamo da ce biti dobri) i nakon toga razmisliti sta dalje.Ne bi trebalo (ponovo) donositi neke ishitrene odluke, najvaznije je da novac bude potrosen za ono za cega je i namenjen da bi neka (eventualna) naredna akcija imala ovako pozitivan odgovor.

Ako, boze zdravlja, bude sve uredu, coveku nece biti bitan ni taj novac, a jos manje racunar, jer je najbitnije da mu je cerka ozdravila. Mislim da je otvaranje posebnog racuna na koji bi pare bile prebacene najbolje resenje i da ne treba insistirati da Pavle uzme novac ili racunar, kao sto neki predlazu .......

Mislim da je Pavle rekao da nemoze da se javi zato sto mu je istekao paket za net.Sto se tice novonastale situacije,treba sacekati.Kao sto je neko rekao,ko zna koji su troskovi koje su oni vec potkrpili iz ko zna kojih izvora.Ja bih najiskrenije voleo da nam se Pavle javi i da kaze da je sve u redu,da su rezultati te biopsije zadovoljavajuci i da nece dolaziti do daljih komplikacija.

Sto se novca tice,iskreno neznam,kao sto rekoh,ljudi su ko zna koliko vec potrosili na to lecenje.

Ako novac ne zatreba za ovu priliku, daj Bože da ne treba, i ako Pavle ne želi da ga prihvati lako ćemo da ga prebacimo, tj. Peca, u dobrotvorne svrhe. Recimo deci u bolnici da se kupe paketići, ili tome slično.

Ja sam pre za ideju orocavanja u eurima,samo da se neko ne napravi ...pa da zloupotrebi

u sluchaju da ne bude taj novac trebao za lek - ja sam za to da se podeli. da se da choveku jedan deo novca, koji je ko zna koliko stvari prodao, potroshio, i shta sve ne, ne bi li mogao da uopshte pokrene lechenje cerke (a svi znamo koliko to skupo koshta u srbiji), a da se ostatak sachuva za slichne situacije, na rachunu, i to orocheno.

Velike pare su sigurno već potrošene, a i oporavak sigurno košta (uz to je čovjek prodao kompjuter, telefon...), ja predlažem da pare idu gdje su namjenjene... ;)

Da dodam, svako od nas je dao svoj mali doprinos. Ne bi trebalo da se novac vraća ili otvara poseban račun. Ako nekome ne daj bože zatreba akcija ovakvog tipa, za čas će mo ponovo da se organizujemo.

Rezime: Neka novac ostane onome kome je i namnjen. Troškovi su veliki, čovek se već sigurno dosta ispucao. Samo neka devojci bude bojlje a novac je manje bitan u celoj priči.

Sacekacemo rezultate pa cemo diskutovati o tome...
Nek sad ostane kako jeste, videcemo dalje sta i kako..

Ja sam, naravno, kasno naisao na temu pa sam, naravno, "zakasnio" da se ukljucim u akciju. Mozda ne bi bila losa ideja da Forum ima neki podforum za Vazna obavestenja, hitne akcije i slicne stvari?

Ja sam, naravno, kasno naisao na temu pa sam, naravno, "zakasnio" da se ukljucim u akciju. Mozda ne bi bila losa ideja da Forum ima neki podforum za Vazna obavestenja, hitne akcije i slicne stvari?
Odlicna ideja.

Novac treba proslediti onom za koga je i skupljan, samo Pavle zna kako je uspeo sve ovo finansijski da izdrzi (jos uvek izdrzava) tako da novac treba da ode njemu i njegovoj porodici, mislim da je tu sve jasno moramo coveku da pomognemo da se sto pre vrati normalnom životu.

Postovani svi!

Zamolio bih vas da na tren zaustavimo akciju, to jest da sacekamo rezultate biopsije nakon operacije. Pavle me je pozvao u subotu posto nema pristup racunarom da nam ovde saopsti svima. Covek je u velikoj moralnoj dilemi a ni sam ne znam kako da nadjemo resenje ukoliko novac ipak (tako bi naravno bilo najbolje) ne bude potreban - u slucaju da rezultati budu dobri, to jest da lekovi ipak nisu neophodni. Moram priznati da smo svi mi u zurbi oko pokretanja akcije u medjuvremenu potpuno prevideli njegov post da je operacija ipak izvrsena i pre nego smo prikupili novac

Kaze covek: ja ne zelim taj novac ako se ispostavi da su rezultati kako treba, sramota me je - ali kako da novac vratim? Zato bih vas zamolio da zastanete makar na dan-dva-tri sa uplacivanjem na racun, da takodje stopirate i akcije koje su neki od vas pokrenuli na drugim forumima: dok ne vidimo sta ce nam reci rezultati

U onom losijem slucaju za koji se nadamo da se nece dogoditi, akciju ponovo aktiviramo...

U boljoj situaciji koju svi mi zelimo, imamo novac na Pavlovom racunu. Moram i vas da upitam za savet: sta ciniti u toj varijanti? Mnogi su anonimno uplatili i kako im vratiti? Ili da ostanu na tom racunu dok se ne desi neki slucaj poput ovoga, ili da se prebaci na neki drugi humanitarni racun, ili...molim vas predlozite. Moram priznati da se ne osecam ni sam bas prijatno jer nam je nedostatak komunikacije sa Pavlom u prethodnoj nedelji uskratio mnoge informacije o aktuelnim desavanjima

Prvo svaka cast za mail-ove, ja sigurno ne bih na vreme video da je Pavlu potrebna pomoc jer nisam svakodnevni posetilac foruma. Drugo, jako mi je drago da vidim koliko ljudi je slozno da pomogne coveku u nevolji jer upravo ovakvim akcijama dokazujemo da smo kao narod potpuno suprotni od onoga sto o nama vecina ljudi u svetu misli. Posebno mi je drago sto je Pavle ipak na kraju sve ovo prihvatio kao cin solidarnosti ljudi a ne milostinje, ako nas vec pola sveta ne voli makar imamo jedni druge da pomognemo kad zatreba.

Sto se tice resavanja problema u slucaju da novac za lekove ipak ne bude trebao, a svi se nadamo da ce ipak sve biti u redu i da nece biti potrebni lekovi, mislim da bi smo trebali da sacekamo da Pavle javi kakve su vesti pa da vidimo sta i kako. Ako su lekovi potrebni nastavicemo sa akcijom a ako daj Boze nisu potrebni onda sam za to da taj prikupljeni novac prebacimo na neki drugi racun u humanitarne svrhe.

Ili da ostanu na tom racunu dok se ne desi neki slucaj poput ovoga, ili da se prebaci na neki drugi humanitarni racun,
+1

ili kao sto neko rece za rehabilitaciju.

da ne kucamo u prazno, boje da sacekamo rezultate.

Novac je namenjen Pavlu i njegovoj ćerki i njima treba da ostane, a verujem da nikome nije krivo zbog toga što je odvojio neku sumicu u dobrotvorne svrhe.

Najviše na svetu bih voleo da njegovoj ćerki nije potrebno to dodatno lečenje, najviše od svega bih voleo da taj novac koji je sakupljen Pavle ne utroši ni na jedan andol, a ne nedaj bože neki skuplji lek...

U krajnjem slučaju, ako sve bude dobro (a ja iskreno verujem da hoće) i ako Pavle ne želi taj novac, uvek ima toliko mališana bez roditelja koji nemaju od koga da dobiju poklone, a bliži se Nova Godina...Uvek, postoji neko kome zaista treba...

Pavlu, a i svima vama, želim da u te svrhe nikada ne zatreba.

Sa nestrpljenjem ocekujem vesti od Pavla. Nadam se kao i svi vi da ce sve biti uredu. Kao sto ste mogli da vidite iz poslednjeg Pavlovog threada, covek je u zesce nepovoljnoj materijalnoj situaciji, jer nije platu primio ko zna od kad a i ova nesreca ga je zadesila. Sigurno je imao puno izdataka i zato mislim da mu je svaki dinar potreban, a ako on misli da deo prikupljene love treba nekoj drugoj akciji da se usmeri, nemam licno nista protiv. Samo da sa njegovom cerkom bude sve u redu, lako cemo pare da usmerimo tamo gde je to najpotrebnije.

"Ne bih da smaram sa otvaranjem deviznog racuna, pa bih zamolio Pavla ako moze da ostavi ovde sve podatke ime,prezime,adresu,broj telefona da posaljem preko Western uniona.
Ako nije moguce, onda nek se javi neko od moderatora pa njemu da posaljem(paypal,western) a on nek uplati na ziro racun.
Sve najbolje zelim Marinku i njegovoj porodici i da cerka prebrodi ovu podmuklu bolest! "

Jel' moze neko da pomogne u vezi ovoga?Dajte resenje da dam svoj doprinos :)

^
Postovani svi!

Tako da...

"Ne bih da smaram sa otvaranjem deviznog racuna, pa bih zamolio Pavla ako moze da ostavi ovde sve podatke ime,prezime,adresu,broj telefona da posaljem preko Western uniona.
Ako nije moguce, onda nek se javi neko od moderatora pa njemu da posaljem(paypal,western) a on nek uplati na ziro racun.
Sve najbolje zelim Marinku i njegovoj porodici i da cerka prebrodi ovu podmuklu bolest! "

Jel' moze neko da pomogne u vezi ovoga?Dajte resenje da dam svoj doprinos :)

Svi izčekujemo rezultate, do daljenjeg sa akcija obustavlja. U svakom slučaju hvala što želiš da pomogneš.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno