Nisam ga ja pomenuo nego djurkash, ja sam mu odgovorio... ti si taj koji se pravi naivan ovde.Ma nemoj, sto onda pominjes Nexus u ipad temi? Mnogo se pravis naivan.
Ne znam dal ste primetili, rezolucija nije slučajno izabrana - dvostruko veća po x i y osi od standardne rezolucije ranijih generacija tableta (1280x800) -pametno.Ekran je 2560 x 1600 PLS (plane-to-line switching), ovi sa PhoneArena lupaju.
A šta je u sgs2!?
Ne znam dal ste primetili, rezolucija nije slučajno izabrana - dvostruko veća po x i y osi od standardne rezolucije ranijih generacija tableta (1280x800) -pametno.
To znači da će sve aplikacije koje su ranije napravljene za android tablete izgledati ok, dok ne dobiju podršku za nativnu rezoluciju
Oni su sa ovom rezolucijom i dijagonalom gadjali 300ppi, jer im je to znacajno za marketing protiv iPada
Sve to na stranu, ovaj veliki Nexus mi je i dalje ruzan a ne vidim po kom pravu 16GB kosta 100$ vise kao kod Apple-a. Ne verujem da ce biti preterano popularan, nezavisno od ultra giga mega rezolucije.
aha... jel to znači da će aplikacije pravljene za ranije tablete ipak izgledati rastegnuto, s obzirom na 4x veću rezoluciju?@drgonzo:
Android se ne skalira kao iOS. Postoji DPI vrednost uredjaja i njegova rezolucija i Android odredjuje velicinu UI elemenata na osnovu toga.
hands on sa wired.com:
http://www.wired.com/gadgetlab/2012/10/nexus-10-hands-on-google-samsung/
aha... jel to znači da će aplikacije pravljene za ranije tablete ipak izgledati rastegnuto, s obzirom na 4x veću rezoluciju?
igre?Aplikacije koje koriste fiksan layout imaju problem, ali takvih app ima malo.
Mene bi ovaj tablet 100% zadovoljio, samo da nije 16:9. Po meni to nije za tablet. 4:3 mi mnogo vise lezi za 10" i taj nacin koriscenja. 16:9 mi je preusko kad se drzi vertikalno, a presiroko kad se drzi horizontalno, sa manje prostora po vertikali nego sto zelim.
Ali, ne moze sve da se bira. Sve drugo mi je odlicno.
Ne bih da budem cepidlaka, ali 2560x1600 nije 16:9 (to bi bilo 2560x1440) nego je 16:10 i nije preusko. Video sam nekoliko 10" 16:10 tableta i skroz je OK. Pogotovu s ovom rezolucijom i PLS tehnologijom, ekran će biti odličan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari