Šta je novo?

Google Nexus 10

Konektora za dock ima i na Nexus 7, mada nisam gledao jel postoji i dock.

Jedina stvar koja mi se ne svidja jesu ovi tasteri, meni nazad i aplikacije. Mnogo prostora zauzima taj deo, a ima samo tri tastera. Mnogo je elegantnije resenje sa ics npr. Ovo je ok za 7 incni tablet, za 10 bas i ne...

a koliko mesta oćeš da zauzima? zauzeće jednu liniju okreni obrni... daj predloži neko rešenje, ni meni se ne sviđa :)

Mozda ti je promaklo, meni se svidja resenje sa ics. Tu je i sat, indikator baterije, wifi, notifikacije... ovo je sad kao na telefonu, baterija i wifi gore, tasteri dole. Dupliranje bez potrebe. :)

Msm da ce biti pocetna 350$, ipak je samo 50$ vise u odnosu na N7 malo, imajuci u vidu da je sam ekran, novije generacije i sigurno skuplji, da je standarni IPS panel, koji postoji u npr Ipad2, 300$ bi bila ocekivana cena, ovako ce pre biti 350$... Msm kamo srece da bude i 250$, ali tesko.. :D

What we know so far about the Samsung Nexus 10:

10.1-inch Super AMOLED display with a resolution of 2560 x 1600 and 298.9 PPI – dwarfing the iPad 3′s 264 PPI Retina display
Samsung Exynos 5250 SoC with two Cortex A15 cores and a Mali-T604 GPU for graphics
2GB RAM / 16GB Internal Storage (Other options and expandable microSD slot not confirmed yet)
5 MP Rear Camera with LED Flash / Front facing Camera
WiFi / NFC /Bluetooth 4.0
Dual speakers positioned at the front of the device - Odgovor na priest-ovo pitanje :)
Micro USB, Micro HDMI
Ambient light sensor /Notifications LED
3.5 mm headset jack
Android 4.2 Jelly Bean on board with Multi-user support

Msm da ce biti pocetna 350$, ipak je samo 50$ vise u odnosu na N7 malo, imajuci u vidu da je sam ekran, novije generacije i sigurno skuplji, da je standarni IPS panel, koji postoji u npr Ipad2, 300$ bi bila ocekivana cena, ovako ce pre biti 350$... Msm kamo srece da bude i 250$, ali tesko.. :D

Zasto poredis potencijalnu najnizu cenu Nexus10 sa najskupljom (od dve :) ) Nexus7?

Ako najjeftinija verzija bude 300$, to je 100$ (ili 50%) skuplje vise od Nexus7 (koji je 200$ u najjeftinijoj verziji (uskoro od 16GB), ne 250$).
Ne deluje mi totalno nerealno, pogotovo sto ce sam Samsung proizvoditi i gro komponenti za tablet...

Pa i 350 dolara za najjeftiniju 16gb/wifi je ludacki dobra cena u odnosu na ono sto je sada dostupno. Samo cemo morati da vidimo kakav je kvalitet ekrana, za SoC se vec zna da izuva.

Tt2b5

Ne sviđa mi se što su kao na Nexusu 7 odvojili status bar i on screen buttons, pa bzvz zauzimaju dve linije umesto jedne, ali će verovatno brzo izaći neki fix za to na xda...
Ostatak je ludilo, ovo će pokopati konkurenciju. Jedini koji može da mu stane na crtu je Note 10.1, mada je ovaj od njega hardverski bolji, a verovatno će biti i jeftiniji

Zasto poredis potencijalnu najnizu cenu Nexus10 sa najskupljom (od dve :) ) Nexus7?

Ako najjeftinija verzija bude 300$, to je 100$ (ili 50%) skuplje vise od Nexus7 (koji je 200$ u najjeftinijoj verziji (uskoro od 16GB), ne 250$).
Ne deluje mi totalno nerealno, pogotovo sto ce sam Samsung proizvoditi i gro komponenti za tablet...

Pa da nije bas na mestu, nego sam nekako i zaboravio na tu verziju od 8 GB jer je npr za moje potrebe neupotrebljiva.. Ma samo da ne prelazi 400$/e i bice jextra, mada bi se ja opet pre odlucio za surface.. :)

pravo da ti kažem ja bih najviše voleo win8 pro tablet... ali stvarno su bezobrazni sa cenom... stvarno, stvarno.... apple je mala maca za ove budale iz majkrosofa. da bogda im propao taj win8 pa budu prodavali tablete za 100 evra kao hp. ako se ponovi ona dominacija microsofta teško nama. sva sreća pa sada ima ko da im pokaže zube :)

jedva čekam ovaj nex stvarno....

Jedina stvar koja mi se ne svidja jesu ovi tasteri, meni nazad i aplikacije. Mnogo prostora zauzima taj deo, a ima samo tri tastera. Mnogo je elegantnije resenje sa ics npr. Ovo je ok za 7 incni tablet, za 10 bas i ne...

I mene cudi sto su se odlucili za phone layout na 10". Na Nexus 7 je ok, mada mi je i na njemu bolji klasican tablet interfejs.

Primer:kada drzim tablet u landscape polozaju, back dugme mi je odmah pored levog palca. Ovde, moraju da se izvode akrobacije da bi se stiglo do sredine displeja. Stvarno ne razumem logiku, ali sta da se radi...

Pa ima visoku rezoluciju, opterećenje gpu-a je veliko, pa nije ni čudo što će na nekim benchmark testovima imati nešto niže rezultate

Ne razumem se u rezultate ali cemo sada videti mozda pravo stanje "izmedju" Androida i iOSa...

Ja 99% da kupujem ,7" mi je malo pa sam odlucio da sacekam 10"

pravo da ti kažem ja bih najviše voleo win8 pro tablet... ali stvarno su bezobrazni sa cenom... stvarno, stvarno.... apple je mala maca za ove budale iz majkrosofa. da bogda im propao taj win8 pa budu prodavali tablete za 100 evra kao hp. ako se ponovi ona dominacija microsofta teško nama. sva sreća pa sada ima ko da im pokaže zube :)

jedva čekam ovaj nex stvarno....

Kako misliš da budu jeftiniji, kada i ultrabookovi koštaju oko 1k$? A hardver je vrlo sličan.

mislim da im je dosta da zarade 200-300 dolara po primerku, ne moraju baš 500-600-700... bagra bre

ne zna se ko je gori, apple ili oni, ni ovaj google nije cvećka, ali ovi ga preteraše. dobro je samo dok ih ima više, samo da se ne dozvoli jednom da vlada

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno