još nije u prodaji, za par dana...
Jel se meni cini ili nexus 10 je blagi fail of expectations?
Niko ga nešto ne promoviše kudi hvali... Pored nexus 4 se ni ne spominje... A i ja sam očekivao da sam odabrao moj prvi tab ali izgleda da treba još čekati neki 10.1
Izgleda da se ne bi svi slozili sa tobom. Evo sta kaze Engadget:Nema bolje za te pare. Jedini blagi nedostatak je što mu baterija traje malo kraće nego kod nekih modela, ali svakako je dovoljno dobra, mislim da je preko 8 sati. Sve ostalo mu je vrhunski, nemaš brige.
Izgleda da se ne bi svi slozili sa tobom. Evo sta kaze Engadget:
At under $400, the Nexus 10 is a compelling package, but despite that display it can't quite muster best-in-class performances across the charts. In fact, other than a relative lack of resolution (1,920 x 1,200 vs. this guy's 2,560 x 1,600) the Transformer Pad Infinity TF700 is, we think, an overall better package. It's thinner, lighter, faster, has a much better camera, offers better battery life (particularly if you opt for the keyboard dock) and, frankly, we'd take the brightness and contrast of that 600 nit, Super IPS+ panel over this one with its extra pixels.
At $400 to $500, the Nexus 10 is actually on par with many other 10-inch Android competitors -- even a little more expensive than some -- and, with average performance in most areas and sub-par battery life, it's relying on that incredibly high resolution and fresh Android build to set it apart. Sadly, neither is enough to distance this tablet from the competition.
The resolution is indeed quite nice but in many ways, the Super IPS+ panel on the ASUS Transformer Pad Infinity TF700 is even nicer, and other than that new keyboard there's nothing much in Android 4.2 to get excited about right now.
http://www.engadget.com/2012/11/02/nexus-10-review/
Mislis da je toliko skuplji? S obzirom da Nexusa 10 jos uvek nema kod nas, uporedio sa USA cene. Nexus 10 sa 32 GB ce kostati 499 USD, a Infinity sa 32 GB kosta isto 499 USD, mada se moze naci i za 449 USD BEST BUY - ASUS Infinity
Pa da ja opet iznesem svoje misljenje, s tim da ga obrazlozim..
Aluminijum se skroz cool, ali evo ja imam aluminijumski laptop HP, i tamo gde sugavi MSI star 4 god ima wi fi ja nemam, ***.. Mada to i nije bitno toliko jer mi je ruter pored stole, gde mi stoji lap, a tebi sa tabletom to nece biti tako.. Ja msm da su oni i napravili tf300 da bude platican upravo zbog problema sa cini mi se gps prijemnikom, koji se javljao pre zbog aluminijuma.. Tako da je plasticna izrada, ali da naglasim KVALITETNA PLASTICNA IZRADA, sasvim dovoljna za onog ko nece da ga fura u traktoru dok ore..
Gorilla - pa ja ne vidim neku sad preteranu potrebu za njom, jer retko kad tablet stavljas tako da mu ekran bude dole (barem ja) uvek su ledja ta koja prva stradaju.. Ukoliko bas bas hoces da ga zastitis da ti bude dugo kao nov, rokni mu neku foliju malo kvalitetniju i to je to.. Brat je na Aceru A 500 stavio foliju i tablet posle skoro godinu i nesto izgleda kao nov, jer ipak koristimo cap ekrane, nisu to oni res pa da moram da vucem olovku po njima..
Sto se tice ovoga sto si rekao za rezoluciju, delom se slazem, jer mislim da neces bas tako lako primetiti razliku, ali s druge strane zasto da nemas kad ima u ponudi, mada ako ce ti dock sa tast zavrsavati neki posao onda bolje uzmi njega.. I da, kupi ga, i onda kazi mi se javi ovde i kazi da li si uspeo da mu od ujutru do uvece, s tim da veci deo dana provedes u gradu, ispraznis bateriju.. Mng su u zabludi ovde, ajde ok je kad nekome treba za put, npr busem gde ne moze da ga puni, ali ne vidim toliku galamu oko autonomije ako znamo da sve uredjaje punimo uvece za sutra i tako svaki dan... Treba prihvatiti to kako jeste i sta sad...
Znači. Meni na SGT+ u standby-u za 8 sati potroši 1%, a verujem da i na N10 situacija nije lošija.Ako ću sa Google Nexus desetkom imati 8 sati rada, da li to znači da ću uz neko normalno korišćenje po 4 sata dnevno moći da ga punim tek svaku drugu noć ?
Ovde u testu kažu da im je baterija na nexus-u 10 trajala duplo duže nego na iPad-u 4 :/
http://www.youtube.com/watch?v=lKvMhM2A5NY&feature=related
I kome sada da verujemo :|
Ljudi , jel ista nestasica 10-ke kao i 4-ke ? Ili jos nije doslo redovno u Evropu ? ili ?
Pokusavam da nadjem gde se jos prodaje sem play store-a ali ne nalazim. Na nemačkom ebay-u ih isto ima jako malo...po koji komad ,sto je mozda neko preneo iz USA
Obicno phone arena - i verujem vise nego onim lopovima iz verge-a, ali mi ovo deluje bas cudno..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari