Šta je novo?

Google Nexus 10

Kakva je situacija sa ovim tabletom, oće li politika cijena biti kao sa N7 ili sa N4?

ima li ga kod nas, pri nekoj ceni :) Sviđa mi se čeljade, šteta zbog plastikanskog kućišta

Jel se meni cini ili nexus 10 je blagi fail of expectations?
Niko ga nešto ne promoviše kudi hvali... Pored nexus 4 se ni ne spominje... A i ja sam očekivao da sam odabrao moj prvi tab ali izgleda da treba još čekati neki 10.1

Jel se meni cini ili nexus 10 je blagi fail of expectations?
Niko ga nešto ne promoviše kudi hvali... Pored nexus 4 se ni ne spominje... A i ja sam očekivao da sam odabrao moj prvi tab ali izgleda da treba još čekati neki 10.1

Nema bolje za te pare. Jedini blagi nedostatak je što mu baterija traje malo kraće nego kod nekih modela, ali svakako je dovoljno dobra, mislim da je preko 8 sati. Sve ostalo mu je vrhunski, nemaš brige.

Da li može na PP u kojim prodavnicama će biti :) niko nije najavio tj nije bilo fame kao oko Nexus 7-ce

Nema bolje za te pare. Jedini blagi nedostatak je što mu baterija traje malo kraće nego kod nekih modela, ali svakako je dovoljno dobra, mislim da je preko 8 sati. Sve ostalo mu je vrhunski, nemaš brige.
Izgleda da se ne bi svi slozili sa tobom. Evo sta kaze Engadget:
At under $400, the Nexus 10 is a compelling package, but despite that display it can't quite muster best-in-class performances across the charts. In fact, other than a relative lack of resolution (1,920 x 1,200 vs. this guy's 2,560 x 1,600) the Transformer Pad Infinity TF700 is, we think, an overall better package. It's thinner, lighter, faster, has a much better camera, offers better battery life (particularly if you opt for the keyboard dock) and, frankly, we'd take the brightness and contrast of that 600 nit, Super IPS+ panel over this one with its extra pixels.

At $400 to $500, the Nexus 10 is actually on par with many other 10-inch Android competitors -- even a little more expensive than some -- and, with average performance in most areas and sub-par battery life, it's relying on that incredibly high resolution and fresh Android build to set it apart. Sadly, neither is enough to distance this tablet from the competition.

The resolution is indeed quite nice but in many ways, the Super IPS+ panel on the ASUS Transformer Pad Infinity TF700 is even nicer, and other than that new keyboard there's nothing much in Android 4.2 to get excited about right now.
http://www.engadget.com/2012/11/02/nexus-10-review/

Izgleda da se ne bi svi slozili sa tobom. Evo sta kaze Engadget:
At under $400, the Nexus 10 is a compelling package, but despite that display it can't quite muster best-in-class performances across the charts. In fact, other than a relative lack of resolution (1,920 x 1,200 vs. this guy's 2,560 x 1,600) the Transformer Pad Infinity TF700 is, we think, an overall better package. It's thinner, lighter, faster, has a much better camera, offers better battery life (particularly if you opt for the keyboard dock) and, frankly, we'd take the brightness and contrast of that 600 nit, Super IPS+ panel over this one with its extra pixels.

At $400 to $500, the Nexus 10 is actually on par with many other 10-inch Android competitors -- even a little more expensive than some -- and, with average performance in most areas and sub-par battery life, it's relying on that incredibly high resolution and fresh Android build to set it apart. Sadly, neither is enough to distance this tablet from the competition.

The resolution is indeed quite nice but in many ways, the Super IPS+ panel on the ASUS Transformer Pad Infinity TF700 is even nicer, and other than that new keyboard there's nothing much in Android 4.2 to get excited about right now.
http://www.engadget.com/2012/11/02/nexus-10-review/

Ne bih se baš složio sa njima. Sve i da Nexus ima istu rezoluciju kao Infinity (a ima bolju), opet je Infinity skuplji za 100 eur, što je ogromna razlika, koju Infinity ne može da opravda nešto jačom baterijom. Nexus je best-buy, a Engadget traži dlaku u jajetu, oni bi da za 400 eur bude još i najbolji tablet na tržištu, nerealni su.

Mislis da je toliko skuplji? S obzirom da Nexusa 10 jos uvek nema kod nas, uporedio sa USA cene. Nexus 10 sa 32 GB ce kostati 499 USD, a Infinity sa 32 GB kosta isto 499 USD, mada se moze naci i za 449 USD BEST BUY - ASUS Infinity

Prva i osnovna stvar koju gledam pri kupovini tableta je baterija... Nikada ne bih kupio tablet sa slabijom baterijom, tako da Nexus 10 po meni već otpada :) Da sam na njihovom mestu, samo bih umesto one velike rezolucije stavio rezoluciju koju ima infinity, samim tim bi i baterija trajala malo duže ;)

To sto je baterija na papiru slabija kod nexusa uzmite sa dozom rezerve, ipak je tu pure android, bez nekih Samsungovih, Asusovih... procesa za njihove launchere koji non stop rade u pozadini.. Moze bit`, a i ne mora da znaci.. :)

Nije razlika na papiru. Razlika je 2 sata u testovima, ostavio sam link ka Engadget review-u na pocetku ove strane. Mada, nije ni tih 7h 26 min koliko je postigao Nexus 10 los rezultat, samo su ljudi istakli da je Infinity sa svojih 9h 25 min i u tom segmentu bolji. Ekran visoke rezolucije dosta "jede" bateriju. Zato recimo Prime ima skoro sat vremena bolju autonomiju od Infinity-ja.

Mislis da je toliko skuplji? S obzirom da Nexusa 10 jos uvek nema kod nas, uporedio sa USA cene. Nexus 10 sa 32 GB ce kostati 499 USD, a Infinity sa 32 GB kosta isto 499 USD, mada se moze naci i za 449 USD BEST BUY - ASUS Infinity

S tim sto Nexus moze da se uzme sa 16 GB za 399, pa kome tih dodatnih 16 GB nisu vredni 100$/€, moze da prodje dosta povoljnije za uredjaj koji je po nekim specifikacijama za nijansu bolji, a po nekim za nijansu gori, u proseku tu su negde. A Infinity se ne prodaje sa 16 GB.

Btw, mislim da je Infinity odlican, samo mislim da je Nexus ipak povoljniji, razliku ce praviti mnogima ta niza cena za 16 GB verziju.

Poslednja izmena:
Ma slazem se, uvek ce biti ljudi koji jure sto nizu cenu, ali nekako mi se cini da nije fer porediti cene za Nexus 10 sa 16 GB i Infinity sa 32 GB. A da ne pominjem to sto Nexus 10 nema citac kartica. Plus sto u USA Infinity moze da se kupi za 449 USD, pa je razlika samo 50 dolara za dodatnih 16 GB. Da se razumemo, Nexus 10 je odlican proizvod, samo se ne slazem da nema boljeg ;)

Pa valjda ste vi u pravu da je nexus 10 odličan proizvod, ali ja ću ipak kao moj prvi tablet uzeti Asus Transformer tf300 sa dockom. Jednostavno ću pre dodati nekoliko hiljada za to nego za nexusa, kao što je neko rekao u ovoj temi, zaboravio sam ko ali znam da mu je avatar bio ubuntu, meni je 2560x1600 neshvatljiva rezolucija za tablete... Ako laptop ima full hd sa 1920x1080, šta će mi onda 2560x1600 na 10 inča... Druga stvar ta slaba baterija, po engadgetu, baterija bi na asusu sa dockom trebalo da traje 4 sata više nego na nexusu... Jedino što mi se ne sviđa kod ovog transformera je jako loša izrada... Pošto je to prvi tablet koji kupujem, može li neko da mi kaže da li mi trebaju Corning Gorilla Glass i aluminijum kod tableta, jer kao što je Promaster rekao, neću da nosim po njivi, najviše planiran da ga koristim kod kuće, eventualno u automobilu ili nešto slično, valjda je plastika dovoljno izdržljiva za takve stvari, šta vi mislite o tome ?

Pa da ja opet iznesem svoje misljenje, s tim da ga obrazlozim..

Aluminijum se skroz cool, ali evo ja imam aluminijumski laptop HP, i tamo gde sugavi MSI star 4 god ima wi fi ja nemam, ***.. Mada to i nije bitno toliko jer mi je ruter pored stole, gde mi stoji lap, a tebi sa tabletom to nece biti tako.. Ja msm da su oni i napravili tf300 da bude platican upravo zbog problema sa cini mi se gps prijemnikom, koji se javljao pre zbog aluminijuma.. Tako da je plasticna izrada, ali da naglasim KVALITETNA PLASTICNA IZRADA, sasvim dovoljna za onog ko nece da ga fura u traktoru dok ore..

Gorilla - pa ja ne vidim neku sad preteranu potrebu za njom, jer retko kad tablet stavljas tako da mu ekran bude dole (barem ja) uvek su ledja ta koja prva stradaju.. Ukoliko bas bas hoces da ga zastitis da ti bude dugo kao nov, rokni mu neku foliju malo kvalitetniju i to je to.. Brat je na Aceru A 500 stavio foliju i tablet posle skoro godinu i nesto izgleda kao nov, jer ipak koristimo cap ekrane, nisu to oni res pa da moram da vucem olovku po njima..

Sto se tice ovoga sto si rekao za rezoluciju, delom se slazem, jer mislim da neces bas tako lako primetiti razliku, ali s druge strane zasto da nemas kad ima u ponudi, mada ako ce ti dock sa tast zavrsavati neki posao onda bolje uzmi njega.. I da, kupi ga, i onda kazi mi se javi ovde i kazi da li si uspeo da mu od ujutru do uvece, s tim da veci deo dana provedes u gradu, ispraznis bateriju.. Mng su u zabludi ovde, ajde ok je kad nekome treba za put, npr busem gde ne moze da ga puni, ali ne vidim toliku galamu oko autonomije ako znamo da sve uredjaje punimo uvece za sutra i tako svaki dan... Treba prihvatiti to kako jeste i sta sad...

Poslednja izmena:
Imao sam tf300tg, plastika je bila sasvim solidnog kvaliteta. Baterija će sa dokom će da izgura 10-12h realne upotrebe, više nemoj očekivati. Sve u svemu, za te pare dobra kupovina...

Pa da ja opet iznesem svoje misljenje, s tim da ga obrazlozim..

Aluminijum se skroz cool, ali evo ja imam aluminijumski laptop HP, i tamo gde sugavi MSI star 4 god ima wi fi ja nemam, ***.. Mada to i nije bitno toliko jer mi je ruter pored stole, gde mi stoji lap, a tebi sa tabletom to nece biti tako.. Ja msm da su oni i napravili tf300 da bude platican upravo zbog problema sa cini mi se gps prijemnikom, koji se javljao pre zbog aluminijuma.. Tako da je plasticna izrada, ali da naglasim KVALITETNA PLASTICNA IZRADA, sasvim dovoljna za onog ko nece da ga fura u traktoru dok ore..

Gorilla - pa ja ne vidim neku sad preteranu potrebu za njom, jer retko kad tablet stavljas tako da mu ekran bude dole (barem ja) uvek su ledja ta koja prva stradaju.. Ukoliko bas bas hoces da ga zastitis da ti bude dugo kao nov, rokni mu neku foliju malo kvalitetniju i to je to.. Brat je na Aceru A 500 stavio foliju i tablet posle skoro godinu i nesto izgleda kao nov, jer ipak koristimo cap ekrane, nisu to oni res pa da moram da vucem olovku po njima..

Sto se tice ovoga sto si rekao za rezoluciju, delom se slazem, jer mislim da neces bas tako lako primetiti razliku, ali s druge strane zasto da nemas kad ima u ponudi, mada ako ce ti dock sa tast zavrsavati neki posao onda bolje uzmi njega.. I da, kupi ga, i onda kazi mi se javi ovde i kazi da li si uspeo da mu od ujutru do uvece, s tim da veci deo dana provedes u gradu, ispraznis bateriju.. Mng su u zabludi ovde, ajde ok je kad nekome treba za put, npr busem gde ne moze da ga puni, ali ne vidim toliku galamu oko autonomije ako znamo da sve uredjaje punimo uvece za sutra i tako svaki dan... Treba prihvatiti to kako jeste i sta sad...

Moguće i da si u pravu oko baterije, ja se najviše zbog toga plašim zato što sam imao 2 telefona koja sam na kroju morao da bacim, mada sam jedan dao u vip za onu akciju :) , zato što se kroz godinu dana baterija uništila, nije trajala ni po 1h uz igranje nekih igrica... Zbog toga se i plašim da ne bude tako i sa tabletom pošto planiram da ga guram minimum 2 godine, nemam toliko para pa da svake godine kupujem novi xD. E sad vi svi ovde pričate očekuj 12h , 8h, 10h itd... Mene zanima čega, i da li se na tabletima troši baterija ako ih ne koristim, naravno wifi i screen isključeni... Ako ću sa Google Nexus desetkom imati 8 sati rada, da li to znači da ću uz neko normalno korišćenje po 4 sata dnevno moći da ga punim tek svaku drugu noć ?

Evo sta kazu za Nexus 10: To put it simply, 30% less power consumption, smarter, and the efficiency to utterly destroy current A9 based quad core processors on the market.

Ako ću sa Google Nexus desetkom imati 8 sati rada, da li to znači da ću uz neko normalno korišćenje po 4 sata dnevno moći da ga punim tek svaku drugu noć ?
Znači. Meni na SGT+ u standby-u za 8 sati potroši 1%, a verujem da i na N10 situacija nije lošija.

Meni na 4.04 sa 7000mah Note 10.1 izvlaci i do 11h screen-on time, sto bi vas cudilo da najnoviji 4.2 sa 9000mah izvlaci jos veca vremena sa procesorom koji je izradjen novijom tehnologijom od A6X...
Ipad4 ima jacu bateriju, ali ocigledno je da iOS nije toliko dobro optimizovan...

Ljudi , jel ista nestasica 10-ke kao i 4-ke ? Ili jos nije doslo redovno u Evropu ? ili ?

Pokusavam da nadjem gde se jos prodaje sem play store-a ali ne nalazim. Na nemačkom ebay-u ih isto ima jako malo...po koji komad ,sto je mozda neko preneo iz USA

Ljudi , jel ista nestasica 10-ke kao i 4-ke ? Ili jos nije doslo redovno u Evropu ? ili ?

Pokusavam da nadjem gde se jos prodaje sem play store-a ali ne nalazim. Na nemačkom ebay-u ih isto ima jako malo...po koji komad ,sto je mozda neko preneo iz USA

Uzas ga je tesko naci .. cak i u USA....

Obicno phone arena - i verujem vise nego onim lopovima iz verge-a, ali mi ovo deluje bas cudno..

Pa sada upoređujete ta dva, ja kad pogledam rezultate ovde :
- Engadget : Nexus 10 - 7:26, ipad4 : 11+
- CNET : http://reviews.cnet.com/8301-19736_7-20080768-251/cnet-tablet-battery-life-results/ - po cnet-u, ipad4 13h, nexus 8.4 :S

Zaključujem da su ovi iz phonearena ludi...

Djurakash, nešto me od tebe zanima, da li može note 10.1 uz neko vrlo jako korišćenje (3D igre, web surf i 720p video) da izdrži 8 sati ? Ako ne može, onda koliko može ?

Vrh Dno