Šta je novo?

Google Nexus 10

Djurakash, nešto me od tebe zanima, da li može note 10.1 uz neko vrlo jako korišćenje (3D igre, web surf i 720p video) da izdrži 8 sati ? Ako ne može, onda koliko može ?

Od igrica, igrao sam samo mini motor intenzivnije, i moja neka procena je da bi sa non stop igranjem izašao 9h. Web surf i video u 720p u kućnim uslovima (bez preterivanja u intezitetu osvetljenja) bez problema preko 10h.

Od igrica, igrao sam samo mini motor intenzivnije, i moja neka procena je da bi sa non stop igranjem izašao 9h. Web surf i video u 720p u kućnim uslovima (bez preterivanja u intezitetu osvetljenja) bez problema preko 10h.

Meni to izgleda sasvim dobro. Sa mojim oslabljenim vidom, priblizava se vreme selidbe na 10 inca, pa me zanima da li si uporedjivao nexus 10 (sa video review-a, naravno) i tvoj Note?

Meni to izgleda sasvim dobro. Sa mojim oslabljenim vidom, priblizava se vreme selidbe na 10 inca, pa me zanima da li si uporedjivao nexus 10 (sa video review-a, naravno) i tvoj Note?

O tome i, pričam sve vreme, a s obzirom da N10 ima +2000mah i procesor novije generacije, potrošnja bi trebala biti manja i vreme duže. Osnovno je da se ne preteruje sa osvetljenjem ekrana...

Bas previse prica o toj bateriji.. A i ne kapiram onog ko planira da tablet od 10 incha ne ispusta iz ruku 7, 8 sati, no dobro...

Vazna je baterija kada se putuje .... tipa voz,avion itd ... da ubijes vreme itd.

Neko ne ne iznosi tablet ni do kuhinje zbog kondenzacija a neko ga drzi u autu zbog dece i filmova :) ukusi su razliciti....

Meni treba neki OK,pouzdan itd .. apple ne razmatram jer vec imam hrpu kupljenih aplikacija i odgovara mi Android ekosistem. Bez obzira sto jos nema puno aplikacija za ovoliku rezoluciju... ostale iskreno ni ne razmatram jer su ili preskupe ili jednostavno nisu popularni pa se brzo i zamene nekim novijim modelom.

Vazna je baterija kada se putuje .... tipa voz,avion itd ... da ubijes vreme itd.

Neko ne ne iznosi tablet ni do kuhinje zbog kondenzacija a neko ga drzi u autu zbog dece i filmova :) ukusi su razliciti....

Meni treba neki OK,pouzdan itd .. apple ne razmatram jer vec imam hrpu kupljenih aplikacija i odgovara mi Android ekosistem. Bez obzira sto jos nema puno aplikacija za ovoliku rezoluciju... ostale iskreno ni ne razmatram jer su ili preskupe ili jednostavno nisu popularni pa se brzo i zamene nekim novijim modelom.

To je nesto drugo, ja sam vec to ranije rekao samo nzm da li ovde ili u nekoj drugoj temi, sto se tice putovanja to je neka druga prica, ali retko ko od nas putuje toliko dugo.. U vecini slucajeva se upotreba svodi na neku povremenu upotrebu od pre podne do uvece... Svakako da je svaki sat bitan, ali...

Bas previse prica o toj bateriji.. A i ne kapiram onog ko planira da tablet od 10 incha ne ispusta iz ruku 7, 8 sati, no dobro...

Ma bre u pravu si... Mislim da ce mi i 4h koriscenja dnevno biti sasvim dovoljno... A posle 2 godine kada mu znacajno oslabi baterija, verovatno ce mi on znacajno i dosaditi.... Samo je to malo njesra sto ne postoji mogucnost zamene baterije ali dobro...

Ma bre u pravu si... Mislim da ce mi i 4h koriscenja dnevno biti sasvim dovoljno... A posle 2 godine kada mu znacajno oslabi baterija, verovatno ce mi on znacajno i dosaditi.... Samo je to malo njesra sto ne postoji mogucnost zamene baterije ali dobro...

Sta si ti odlucio na kraju, ipad, nexus, asus? :D

Ma odlucio sam da kupim nexusa, a asusa cu uzeti samo u slucaju da on bude jeftiniji od nexusa, jer da dajem preko 55000 ne mogu, granica je bila 50000 pa zato mi je posle njih bitna svaka hiljada... Ipad necu jer jednostavno necu, ne znam zasto i ne znam sta mi se tu ne svidja sem tezine ali jednostavno ne zelim ipad...

diskutabilno... jer ti atomi nisu dobri... da core i5 tablet košta 100-200 evra više od ovog bio bi sigurno bolja kupovina... i ja navijam za win8 ali truba, i5 tablet košta soma evra. da bogda ne prodali ni jedan gramzive svinje.

Po meni je bolje dodati 100-200 evra i kupiti win 8 tablet sa atomom

Ako si mislio na atom onda bolje da uzme Acer W500 i stavi mu win8 x86 i cao drugari.. :) Plus moze da mu mune i android ako mu bas treba postoji neka RC verzija ICS-a koja radi fino.. Situacija kao sto npr imas Win8 i ubuntu na kompu.. A taj Acer kosta 300e u vr` glave, nov.. :)

to nije loše rešenje. plus ima i tastaturu, kao laptop. jel ima taj w500 kod nas?

Bio je neki na oglasima ovde kod nas na Benchu, nov za 280e.. Vidim na kupujem prodajem nekii za ~300e.. Bilo ih je u prodavnicama, mozda ima jos neki na stanju.. Ali ja ozbiljno razmatram tu kupovinu.. Msm ipak 280e za nesto sto tera i CISTI ne RT win8 + Android (kako god da radi, bas me briga) ima tast.. vredi paznje..

u pravu si. to je mnogo dobra fora... čekamo nešto tako u reviziji, biće još bolje (i skuplje :/)

Jedino sto moze da ispadne slicno je neki surface ili neki drugi tablet, koji nece biti ARM... A znamo kakve cene to povlaci.. Samo mi nije jasno kako je moguce da ovaj tablet kad se pojavio, kosta je ~ 500e, i imao je win7, zasto sada win8 kostaju ~1000e..

Izvinjavam se za off svima, poceli smo neku pricu.. :wave: :)

zato što su ovi iz microsofta retardiranje svinje kojima je d*pe zinulo za pare, eto zašto. da bog da ne prodali ni 1 surface pro. jedini tablet koji mi se svidi i oni rebnu soma evra cenu. ma nemoj, pazi da ti ne kupim kapitalistička svinjo jedna od kompanije, daće bog da crknu i da zavlada linux.

mislio sam da se pojave neki tableti od drugih proizvođača, acer, lenovo i tako to... mani se ovih surface pro g*vana creva mi se zavežu kad mi neko pomene to.

sorry za off neću više.

zato što su ovi iz microsofta retardiranje svinje kojima je d*pe zinulo za pare, eto zašto. da bog da ne prodali ni 1 surface pro. jedini tablet koji mi se svidi i oni rebnu soma evra cenu. ma nemoj, pazi da ti ne kupim kapitalistička svinjo jedna od kompanije, daće bog da crknu i da zavlada linux.

mislio sam da se pojave neki tableti od drugih proizvođača, acer, lenovo i tako to... mani se ovih surface pro g*vana creva mi se zavežu kad mi neko pomene to.

sorry za off neću više.

Delimično se slažem. Da bog da propali i pobedio linux... A voleo bih i da im se prilikom predstavljanja surface-a dogodi isto ono što se dogodilo bill gates-u 98. godine ako neko zna na šta mislim... :D

ja i dalje mislim da je to fejk sa tim plavim ekranom 98. godine... ili je neka šala u pitanju. ne pojavljuje se plavi ekran onako sa animacijom da uleti na ekran, nego samo bljesne.

ja nikad nisam video ovakav blue screen:
http://www.youtube.com/watch?v=IW7Rqwwth84

Ja dajem zivu glavu ako je to fake... Ajde mi kazi zasto je posle toga otpusteno ko zna koliko ljudi sirom sveta... Pao im je sistem na zvanicnoj prezentaciji i svi su shvatili da nije fake, bill gates se tu obrukao zestoko i popizdeo pa je zato otpustio dosta ljudi... A to da je bilo fora, mozda bi i poverovao da imam 7 godina... Pa naravno da nece oni u javnosti da kazu "Pukao nam je sistem"...

jesi video nekad onakav blue screen? sa sve animacijom kako uleće na ekran kao u power pointu?

Tema se zove Nexus 10, a ne Bill... :D

I meni smrdi na fake, kad se ovo desi, moguce je sve, samo ne da izleti iz desnog ugla i to sto kaze Ed pod animacijom.. :D E sad ko kako i zasto, to nzm.. :)

sorry nije trebalo da širimo priču... :/

vidim da su asus i google progurali nex7 u srbiju? šta mislite hoće li i desetka doći?

Desetka je samsung i mislim da im je konkurencija noteu pa ne ocekujem neku prepovoljnu cijenu

sorry nije trebalo da širimo priču... :/

vidim da su asus i google progurali nex7 u srbiju? šta mislite hoće li i desetka doći?

Tesko ovi iz ``naseg`` asusa su azurniji od ovih iz Samsunga, tako da tesko da bude kao sto je biilo za 7, ali mozda ga ovi veliki lanci prodavnica dovuku.. ko zna.. Gde se on prodaje samo trenutno?

Samo jedno pitanje, postoje li neke naznake kada bi ovo moglo da stigne kod nas ? Šteta što ga ne pravi asus, mislim da bi već stigao xD Vidim da ga već ima u UK, francuskoj, Španiji i Nemačkoj... Neće valjda da izostave mene xD Ono što mi je najbitnije, koje su šanse da stigne pre nove godine ? :D

Vrh Dno