Nisam ga ja pomenuo nego djurkash, ja sam mu odgovorio... ti si taj koji se pravi naivan ovde.Ma nemoj, sto onda pominjes Nexus u ipad temi? Mnogo se pravis naivan.
Ne znam dal ste primetili, rezolucija nije slučajno izabrana - dvostruko veća po x i y osi od standardne rezolucije ranijih generacija tableta (1280x800) -pametno.Ekran je 2560 x 1600 PLS (plane-to-line switching), ovi sa PhoneArena lupaju.
A šta je u sgs2!?
Ne znam dal ste primetili, rezolucija nije slučajno izabrana - dvostruko veća po x i y osi od standardne rezolucije ranijih generacija tableta (1280x800) -pametno.
To znači da će sve aplikacije koje su ranije napravljene za android tablete izgledati ok, dok ne dobiju podršku za nativnu rezoluciju
Oni su sa ovom rezolucijom i dijagonalom gadjali 300ppi, jer im je to znacajno za marketing protiv iPada
Sve to na stranu, ovaj veliki Nexus mi je i dalje ruzan a ne vidim po kom pravu 16GB kosta 100$ vise kao kod Apple-a. Ne verujem da ce biti preterano popularan, nezavisno od ultra giga mega rezolucije.
aha... jel to znači da će aplikacije pravljene za ranije tablete ipak izgledati rastegnuto, s obzirom na 4x veću rezoluciju?@drgonzo:
Android se ne skalira kao iOS. Postoji DPI vrednost uredjaja i njegova rezolucija i Android odredjuje velicinu UI elemenata na osnovu toga.
hands on sa wired.com:
http://www.wired.com/gadgetlab/2012/10/nexus-10-hands-on-google-samsung/
aha... jel to znači da će aplikacije pravljene za ranije tablete ipak izgledati rastegnuto, s obzirom na 4x veću rezoluciju?
igre?Aplikacije koje koriste fiksan layout imaju problem, ali takvih app ima malo.
Mene bi ovaj tablet 100% zadovoljio, samo da nije 16:9. Po meni to nije za tablet. 4:3 mi mnogo vise lezi za 10" i taj nacin koriscenja. 16:9 mi je preusko kad se drzi vertikalno, a presiroko kad se drzi horizontalno, sa manje prostora po vertikali nego sto zelim.
Ali, ne moze sve da se bira. Sve drugo mi je odlicno.
Ne bih da budem cepidlaka 🙂, ali 2560x1600 nije 16:9 (to bi bilo 2560x1440) nego je 16:10 i nije preusko. Video sam nekoliko 10" 16:10 tableta i skroz je OK. Pogotovu s ovom rezolucijom i PLS tehnologijom, ekran će biti odličan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari