Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

@Tomas73

Na kojoj frekvenciji ti radi E8400? Zanima me obzirom da imam isti procesor a razmisljam da pazarim GTX460. Ne znam da li je ovih stock 3GHz dovoljno da nahrani jedan GTX460.

Trenutno radi na def.clocku,3.0Ghz.
Može do blizu 4Ghz bez dizanja napona sa 2x1Gb memorije, ali sa 4x1Gb memorije se malo teže postiže stabilnost memorije a mrzi me da menjam memoriju u 2x2Gb.
U svakom slučaju sad može oko 3,7Gh a ako bude trebalo dići ću ga, tek sam počeo da se igram sa kartom.:)

Gledajući informacije u Gpuz po netu Texture fillrate je veći nego kod mene na istoj verziji Gpuz-a
gpuz048.gif
U ovoj 0.48 verziji je Wizz zeznuo računicu za tex.fill rate za GTX460.
Ono što se dobija peške i iz programa nema veze s vezom.
Imaš 56 texture filter engina na 700MHz što daje 700 miliona x 56 texella u sekundi, što je bliže cifri od 40GT nego cifri od 30GT.

edit: kalkulator daje tačno 40,04 GT za tvoj slučaj i 44,8 GT kod mene (800 MHz), dok GPU-Z daje one nebulozne cifre. Verzije pre ove 0.48 su davale tačne vrednosti, koje daje i računica izvedena ručno.

Poslednja izmena:
Može do blizu 4Ghz bez dizanja napona sa 2x1Gb memorije, ali sa 4x1Gb memorije se malo teže postiže stabilnost memorije a mrzi me da menjam memoriju u 2x2Gb.
U svakom slučaju sad može oko 3,7Gh a ako bude trebalo dići ću ga, tek sam počeo da se igram sa kartom.:)

skini zadnju verziju msi afterburnera jer na ovoj verziji koju sada koristis nemas opciju da podizes napon za gpu
ovu beta verziju
http://downloads.guru3d.com/Afterburner-2.1.0-Beta-3-download-2604.html

Poslednja izmena:
skini zadnju verziju msi afterburnera jer na ovoj verziji koju sada koristis nemas opciju da podizes napon za gpu
ovu beta verziju
http://downloads.guru3d.com/Afterburner-2.1.0-Beta-3-download-2604.html

Hvala za info, ali radi mi monitoring i kontrola napona i na ovoj verziji kad se enabluje
u settings. Doduše nisam još stigao da menjam vrednosti napona ali sam video da može. U nekoj sam gužvi, bzvz.
U ovoj 0.48 verziji je Wizz zeznuo računicu za tex.fill rate za GTX460.
Ono što se dobija peške i iz programa nema veze s vezom.
Imaš 56 texture filter engina na 700MHz što daje 700 miliona x 56 texella u sekundi, što je bliže cifri od 40GT nego cifri od 30GT.

edit: kalkulator daje tačno 40,04 GT za tvoj slučaj i 44,8 GT kod mene (800 MHz), dok GPU-Z daje one nebulozne cifre. Verzije pre ove 0.48 su davale tačne vrednosti, koje daje i računica izvedena ručno.

Hvala Ti za objašnjenje, to sam i pomislio da gpuz ne očitava dobro.

BTW, ovaj novi Call of duty "Black ops" radi lošije nego sa 8800GT, kakva shit optimizacija igre, (izgleda da Core2Duo vlasnici imaju najviše problema sa seckanjem).

Poslednja izmena:

Hvala ti! Ova informacija mi je trebala! Sad znam koliki bi dobitak imao sa E8400 @3GHz kad bih zamenio ovog deda g92 iz moje masine za GTX 460.

Hvala ti! Ova informacija mi je trebala! Sad znam koliki bi dobitak imao sa E8400 @3GHz kad bih zamenio ovog deda g92 iz moje masine za GTX 460.

Dobitak je veliki, pogotovo ako imaš FullHD monitor što nije moj slučaj ali se nisam pokajao uopšte iako mi je i stara karta bila "skoro" dovoljna:p.
Ovaj GTX460 1GB je stvarno odlična karta, ne greje se mnogo, pogotovo ova
gigabyte-ova verzija sa dva ventilatora, klokuje se jako dobro mada je još nisam
cedio do kraja, nemam kad, ali u par narednih dana probaću koji su joj limiti.
Što se tiče procesora mislim da nije bottleneck ali da je bolje imati CPU sa 4 jezgra, verovatno je bolje.

Poslednja izmena:
Dobitak je veliki, pogotovo ako imaš FullHD monitor što nije moj slučaj ali se nisam pokajao uopšte iako mi je i stara karta bila "skoro" dovoljna:p.
Ovaj GTX460 1GB je stvarno odlična karta, ne greje se mnogo, pogotovo ova
gigabyte-ova verzija sa dva ventilatora, klokuje se jako dobro mada je još nisam
cedio do kraja, nemam kad, ali u par narednih dana probaću koji su joj limiti.
Što se tiče procesora mislim da nije bottleneck ali da je bolje imati CPU sa 4 jezgra, verovatno je bolje.

Nijee bottleneck, zavisi od igre do igre ili benchmark-a.

^
Nemoj da vrtis sve testove vec samo prva dva GPU testa, ostali nemaju uticaj na gpu scor, samo bezveze gubis vreme :)

Karta bi trebalo da radi stabilno na oko 900mhz 24/7 sa 1.100v, ako budes imao srece i do 950mhz. Poigraj se sa fan profilom, setuj tako da ne prelazi broj obrtaja kada karta postaje bucne do 80c, a preko 80c postavi liniju za fan da ide postepeno do 100% ;)

Jedno kratko pitanje: Koja verzija Afterburner-a omogucava podizanje napona na gtx460 preko 1.087v?

Hvala

^ovo i mene interesuje

Jedno kratko pitanje: Koja verzija Afterburner-a omogucava podizanje napona na gtx460 preko 1.087v?

Hvala

To sto vas intersuje, nebi trebalo da vas interesuje:p

Osim za po neki test rez, napon preko 1,085 ili 1.100 nije upotrebljiv za 24/7 klokove. Karta se previse greje, samim tim je previse bucan. Inace koliko ja znam osmi editovanjeim i fleshvanjem editovanog biosa, nepostoji drugi nacin da se dodje do napona vecih od 1.100v ili 1.085v, u zavisnosti od modela.
MSI hawk bi mogao da izdrzi 1.150v 24/7 uz pristojan nivo buke, ali mislim da sve preko 1.100v degradira GPU na duzi vremenski period.

Na vodi te karte mogu da se forsiraju i sa vecim naponom.Nema bojazni o degradiranju.GPU je daleko mirniji/stabilniji kada je na vodi.
GT200 trpi 1.15v lagano za svaki dan i to fabricki po biosu.Modovanjem iz sw-a moze i preko.1.20v+ je vec wall ,nece chip vise da tolerise torturu voltaze mada su one regularno samo za bench!
Ne sumnjam da ce i GF104 da izgura isto.Koliko sam uspeo da ga upoznam,zilav je to chip,trpi jako visoke frekvencije a da je stabilan bez trotlovanja na ne tako maloj temperaturi.
Najverovatnije cu da nabavim jedan swiftech universal block pa cu da se bacim na igranje sa GTX 460 ..Bice to divno druzenje :D

Koje napajanje za 460SLI? Mašina je iz potpisa, samo bi pala još jedna grafa?

Koje napajanje za 460SLI? Mašina je iz potpisa, samo bi pala još jedna grafa?

Pravo je pitanje za koju svotu novca mogu kupiti odredjeno napajanje?
Tebi treba neko brendirano napajanje od 850w.
Sad sve zavisi koliko para zelis da ulozis pa ces lako napraviti odabir.
Imas dobar CPU (verovatno ces da ga OC-ujes ako vec nisi.. ) ,ceo setup je poslednje generacije + sa jos jednom GTX 460 min 850w a da ne mislis i da ima lufta.

Poslednja izmena:
Krenuo sam da napišem da može i sa nekim slabijim ali dobrim napajanjem (tipa 650-700W), ali sam zinuo kada sam video potrošnju za taj procesor! FCK, 368W i više :)

Da ti ostane 20% lufta idi ti na neko dobro od 850W.

jeste 160W ;)
ako se ne radi o nekom oc-u i podizanju napona onda trosi vise

Evo i ja uzeo GTX460 gigabyte:D ubacio otkljucani bios:D

Prilozi

• gtx460   3.jpg
    gtx460 3.jpg
    498 KB · Pregleda: 105
460 troši bez overkloka max 160W. Dakle 2 komada je 320 W + jedno 10-20% zavisno od kloka odnosno da li se podižu voltaže. Ali ako klokneš aždahu od procesora na toj konfi o kojoj pričamo (i7 950), lako dođeš do +400W samo na tome.

Znači prostim zbirom bar 750W, još dodatni uređaji i komponente... Iako je recimo Cors HX750W (za trenutno stanje sigurno je dovoljno) najbolje napajanje do 850W bio (pre godinu dana makar) i sigurno može da radi valjano na opterećenju od preko 800W, za svaki dan i miran san, ja bih ipak tu uzeo dobro napajanje od nazivnih 850, a ako može da gura i 950, odlično, bolje neg' da fali!

Evo i ja uzeo GTX460 gigabyte:D ubacio otkljucani bios:D

Poenta tog SS-a je ? Stavio si vent na 100%, napon je kriminalan, a frevencija samo 922MHz?

Koliki je upotrebljiv OC sa normalnim temperaturama i nekoj prihvatljivoj buci ventilatora?

P.S. Memorija ne moze vise?

Poslednja izmena:
evo i ja sam se spremio za sli i mislim da ce ovaj corsair biti dovoljan
samo ko ce docekati pad cene talonca
opet i kad bih uzeo sad jos jednog talonca bolja i jeftinija investicija nego li 580

realno to nije napon za 24/7 bez obzira sto je to dual fan resenje buka kod igranja bi bila prevelika.
koliko izvlaci na def v?

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim napon je 1.162 a ne 1.1V, sto je dosta, ali nisam mislio da je visok nego je mnogo za taj klok.

meni na 1.012 radi na 870MHz

tebi na 1.162 radi na 922MHz

To je sasvim nepotrebnih par desetina MHz, a imas mnogo bucniju i mnogo topliju kartu.

Al kapiram da si to stavio samo za slikanje, nisam se ja istripovao da ces tako da drzis karticu :)

a koji je limit stvarno ne znam :d

Poslednja izmena:
@Apple, zavisi od hladjenja ali kakvo god da je hladjenje posle nekog napona se cip vremenom degradira, tako da postoji limit...silicijum je to.

Vidim da ovi sa hawk kartama mogu mnogo vece napone da ohlade od "nas" koji imamo socijalu, ali i oni imaju limit. "Voda" bi verovatno mogla jos malo vece napone da istrpi...

@Apple, zavisi od hladjenja ali kakvo god da je hladjenje posle nekog napona se cip vremenom degradira, tako da postoji limit...silicijum je to.

Vidim da ovi sa hawk kartama mogu mnogo vece napone da ohlade od "nas" koji imamo socijalu, ali i oni imaju limit. "Voda" bi verovatno mogla jos malo vece napone da istrpi...

Mislim da sam to i napisao ; mozda me nisi razumeo ali upravo si isto napisao :p

Nazad
Vrh Dno