Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

1.1v je podnosljiv napon za Chip.Nema tu price o degradiranju.
Mislim da Naj jednostavno nije nasao stabilne vrednosti vec je odokativno nabudzio voltazu.Ova karta bi vec na 1.1v trebala da bude stabilna na 920-930 Mhz a ne za Vantage test.Takodje sve to setovano uz prihvatljiv nivo buke..E sad ne znam da li ima onu verziju sa dva fan-a,mislim da je ta..Ta karta je bas hladna..
Sto se tice hladjenja sve do 1.2v je podnosljivo za chip ali nebi trebalo da bude konstantan full load od preko 80c!Na vodi lagano ide sa ovom voltazom ali tu je full load od 40-50c zavisi od sistema i vodenog blocka,uglavnom se vrti oko 40c negde cak i ispod sa boljim vodenim sistemima!
Pod tim uslovima karta trpi znatno vecu voltazu..
Na vazduhu 1.15v bi trebalo da bude neki nezvanicni limit uz dobro hladjenje ili profilisanje fana stock sistema.

Poslednja izmena:
Poenta tog SS-a je ? Stavio si vent na 100%, napon je kriminalan, a frevencija samo 922MHz?

Koliki je upotrebljiv OC sa normalnim temperaturama i nekoj prihvatljivoj buci ventilatora?

P.S. Memorija ne moze vise?
Ovako to jeste stabilno na tom naponu ali nije bas za 24/7 jer se puno greje:d

Sa normalnim temperaturama moze 880MHz:) na 1.087v:)

Memorija moze preko jos na 2000mhz mozda i vise nisam dizo puno vise sam GPU testiro da vidim dokle ide:)

realno to nije napon za 24/7 bez obzira sto je to dual fan resenje buka kod igranja bi bila prevelika.
koliko izvlaci na def v?

840Mhz

Koliko ja vidim napon je 1.162 a ne 1.1V, sto je dosta, ali nisam mislio da je visok nego je mnogo za taj klok.

meni na 1.012 radi na 870MHz

tebi na 1.162 radi na 922MHz

To je sasvim nepotrebnih par desetina MHz, a imas mnogo bucniju i mnogo topliju kartu.

Al kapiram da si to stavio samo za slikanje, nisam se ja istripovao da ces tako da drzis karticu :)

a koji je limit stvarno ne znam :d

Da otprilike samo za slikanje a za 24/7 880MHz

Evo slike postavke za 24/7:) memorija :zgran:

Prilozi

• gtx460 st.jpg
    gtx460 st.jpg
    519 KB · Pregleda: 104
Na tom grafikonu u Afterburneru pise da ti je vent bio na 76%. Da li je to bucno na tvojoj karti s obzirom da ima 2 venta?

Moja je necujna na 50-55%, cuje se prihvatljivo na 55-60%, preko toga meni licno smeta...ali namesteno je da preko 60% vent ide samo ako su temp preko 80C sto se jos nije desilo...

Na tom grafikonu u Afterburneru pise da ti je vent bio na 76%. Da li je to bucno na tvojoj karti s obzirom da ima 2 venta?

Moja je necujna na 50-55%, cuje se prihvatljivo na 55-60%, preko toga meni licno smeta...ali namesteno je da preko 60% vent ide samo ako su temp preko 80C sto se jos nije desilo...
To je zato sto nisam podesio nego je ostalo auto u Afterburneru:d moze jos da se smanji vent na 60% bez problema i nije velika buka.

Zanimljivo je sto memorija ide cak do 2250mhz a 2200mhz je 100% stabilna:D

Evo memorija na maks:) memorija luda kolko se klokuje:D

Prilozi

• gtx460   4.jpg
    gtx460 4.jpg
    557 KB · Pregleda: 93
Najj=>Nice man:smash:
Ubo si i dobar primerak..:guitar:
Hvala moze to i bolje nisam hteo da je przim vise dosta je na vazduhu:)

Mislim da je izmedju 880 i 900MHz i memara 2200 - 2250 taman za 24/7:smoke:

Odličan primerak, memara na 2200 24/7 je sjajno.

Imam jedno pitanje , drugar je pazario MSI CYCLONe gtx 460 , vidim da karta ima pristojan hladnjak na samom čipu , ali memorijski moduli kao i naponska sekcija su potpuno goli ... ko se bavio overklokovanjem ove karte a da mu je u sistemu vec neko vrijeme pa da malo posavjetuje kako da je tretiram ...

Odličan primerak, memara na 2200 24/7 je sjajno.
Hvala:)

Imam jedno pitanje , drugar je pazario MSI CYCLONe gtx 460 , vidim da karta ima pristojan hladnjak na samom čipu , ali memorijski moduli kao i naponska sekcija su potpuno goli ... ko se bavio overklokovanjem ove karte a da mu je u sistemu vec neko vrijeme pa da malo posavjetuje kako da je tretiram ...

Imas ovde temu gde je covek klokovao bas tu kartu i kolko vidim dobro se klokuje:)

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=245985

Sad cu da postavim mozda glupo pitanje al ajd. Da li moze da se zameni kuler na grafickoj kompletno? Znaci da skinem ceo koji je sad i da postavim neki drugi , bolji i tisi. Ovaj je prebucan.

Preporucite mi neki dobar. Nesto sto mogu da kupim u Srbiji. Hvala unapred!

I jos nesto, koje su bezbedne temperature za graficku? Ja sam kuler postavio na 60% od max brzine i tu je temperatura 77 stepeni. Kad ga pustim na auto, onda je prebucno.

Sad cu da postavim mozda glupo pitanje al ajd. Da li moze da se zameni kuler na grafickoj kompletno? Znaci da skinem ceo koji je sad i da postavim neki drugi , bolji i tisi. Ovaj je prebucan.

Preporucite mi neki dobar. Nesto sto mogu da kupim u Srbiji. Hvala unapred!

I jos nesto, koje su bezbedne temperature za graficku? Ja sam kuler postavio na 60% od max brzine i tu je temperatura 77 stepeni. Kad ga pustim na auto, onda je prebucno.

Naravno da moze da se promeni, zapravo je vrlo lako. Jedna mana je sto ukoliko skines originalni hladnjak garancija prestaje da vazi. Mada, ako ti nakon par meseci vrisne graficka, uvek mozes vratiti stari kuler i igrati lutriju sa uvoznikom.

Kod nas, inace, bas i nema kulera koji odgovaraju na GTX460.
Jedan savet, samo - ako budes uzimao nesto, nemoj izostaviti MOSFET-e (Regulatore Napona) - stavi nesto i na njih, jer u opterecenju oni dostizu cak i preko 90 stepeni.

Na tim regulatorima napona imaju posebno hladnjaci. A glavni hladnajk se srafi sa cetiri zavrtnja, i samo hladi GPU, na memoriji nema hladjenja. Moze da se postavi nesto.

U svakom slucaju, ako neko zna gde mogu da kupim odgovarajuci kuler, bilo bi super.

To ti je i vise od neisplativog!

Gubis garanciju, a za taj novac koji bi dao za novo hladjenje mogao si da uzmes npr msi Hawk sto bi ti i sad preporucio...prodas tu i dodas 3-4k dinara i uzmes novu hawk koja ima bolje hladjenje od nekog potencijalnog koje bi ti kupio...

P.S. Sad ima hawk za 19.999din :d

Poslednja izmena:
E bas ti hvala. :crash:

Prodao bi. Al nema kome. Necu da se mlatim sa time kad cu sa kupovinom kulera da izadjem na 21000 dianara sve ukupno. Mnogo me briga za 1000 dinara.

Ja sam bio vredan pa sam nasao neke kulere u gigatronu. Definitivno su odlicni. Tesko da je taj MSI bolji. Moze jedino da bude slican. Pa i GIGABYTE ima odlican kuler. Ali ja to nisam znao kad sam narucivao.

http://www.gigatronshop.com/kuleri/scythe_scvsg-1000_setsugen_vga_cooler-3752

http://www.gigatronshop.com/kuleri/thermalright_t-rad2-3742

Malo skuplje ali odlicno. Jedino da li pasuju. Ova gtx 460 ima jedino kacenje na cetiri zavrtnja oko GPU-a, sad da li ce ovi da se pogode bas. Mada sam merio dimenzije kacenja na 88000 gts iste su kao na 460 gtx.

A garanciju ne gubim, jer ako graficka otkaze ( ne mojom krivicom , naravno), vratim stari kuler i reklamiram. Ionako je stigla sa zavrtnjem manje. :p

Vidim ja da ce da radi fiberka na 8800 kuleru. :d

Poslednja izmena:
...dosta su skupi , al oba su preko 350g:p..
...mozda da vidis, naravno ako ima da se nadje, Accelero Twin Turbo Pro... jeftiniji je , a 450g... ne znam samo da li moze na gtx 460...

Poslednja izmena:
mozhesh da kupish za 30e u oglasima kolega sa foruma prodaje cyclone hladjenje... =)

stavish bios od MSI karte i dobio si MSI cyclone haha

Sad sam video oglas. Onaj manji je isti kao ovo sto imam na grafickoj. A ovaj veci je veorvatno bolji, samo moram da premerim rastojanja za kacenje. Pitanje je buka.

pa nema shta.. taj kuler je jedan od najboljih aftermarket kulera do sada koji se fabricki ugradjuje u karte koje su upravo za tih 20-30e skuplje od referentnog dizajna...

iskreno pre bih kupio taj kuler nego budzio kuler plus ventilator...vent ce te izaci 1000din sigurno....a ovde vec imash ugradjen....

mislim kada bi imalo da se kupi posebno twin frozr hladjenje ono bi 1000% koshtalo barem 40-50e... u to svi budite sigurni...

Evo nekog max. na ovom naponu.
Izgleda da je za bolji rez ipak potreban quad!

izvinjavam se sto ovako upadam sa pitanjem,
ali da li svaka gtx460 moze da radi sa MSI afterburnerom,
ustvari da li na svkoj gtx460 moze da se poveca napon kao na MSI cyclone kartici,
i koliki je max za napon za MSI cyclone i za obicnu gtx460?

hvala.

ustvari da li na svkoj gtx460 moze da se poveca napon kao na MSI cyclone kartici,

hvala.

Svaka kartica moze da se klokuje u afterburneru a max klokovi zavise od pirmerka do primerka

hvala.

Svaka GTX460 moze da se volt moduje jer poseduje voltere tako da je MSI afterburner idealan sw za te stvari..
Max napon fabricki po biosu je regulisan od 1.087 do 1.1v zavisno od kartice tj modela.
Postoji mogucnost da se ta margina pomeri modovanjem biosa ali to ostavljamo onim okorelim entuzijastama.
Znaci ono sto dobijes kao stabilnu vrednost do 1.1v to bi trebalo da bude ta frekvencija shodno sa fan profilisanjem koje ces sam da odredis po svom ukusu tj pragu tolerancije na nivo buke..

Pozdrav kolega.Ziv bio..

Hey pozdrav,

Imam jedan totalno uvrnut problem, naime, imam novu mashinu sa Windows7 64bit, poslednjim driverima, updatovanim BIOSom i zakrpljenim OS-om..

Problem se deshava u ponekim igrama (najverovatnije OpenGL igrama) gde se nakon nekog vremena slika skroz zamrzne dok zvuk ide i dalje, nakon 2 sekunde, monitor se ugasi i upali posle par sekundi se vrati slika da bi se opet nakon nekgo vremena to ponovilo.

Mislim da sam problem uspeo da reprodukujem koristeci Google Earth, u opcijama negde ima da se promeni OpenGL ili DirectX rendering, DirectX mod radi normalno dok se pomenuti problem javlja na OpenGL settingu.

probao sam poslednje i drivere jednu verziju ispod. Nisam instaliravao josh drivere koj isu stigli uz karticu jer ne zhelim da koristim karticu sa 1 verzijom drivera vechno.

Problem se deshava ponekad chak i dok je upaljena TV aplikacija, ili skrolujem Firefox..

Jel ima neko sugestiju ili rechi utehe, odlepicu.

Thanks!

Meni se nesto tako desavalo kad sam na Win7 koji se instaliran na procesoru sa 4 jezgra iskljucio 2 jezgra u biosu.

Bilo bi lepo da navedes koja koje komponente imas u kucistu, a pre svega koju graficku (verujem da je GTX 460 :)).

naravno da je GTX460, tako tema kazhe :)

imam Asus M4A89GTD Pro, AMD Phenom 2 x4 965BE, 2x2GB Mushkin 1600Mhz, MSI HAWK GTX460, 2x500GB WD Caviar, Compro E300 Tv-tuner i Chieftex CFT650-14C

U kojim igrama ti se to desava?
Meni lici da je grafa felericna...cim brlja i u 2D i 3D.

Nazad
Vrh Dno