Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

naravno da je GTX460, tako tema kazhe :)

imam Asus M4A89GTD Pro, AMD Phenom 2 x4 965BE, 2x2GB Mushkin 1600Mhz, MSI HAWK GTX460, 2x500GB WD Caviar, Compro E300 Tv-tuner i Chieftex CFT650-14C

Da li imas problema i sa youtube snimcima da li ti se restartuje racunar tada ?

Čini mi se da se ne restartuje komp, nego da se restartuje grafički drajver. Vrlo moguća dijagnoza je neispravna grafička. Probaj da je opteretiš Furmarkom... Eh, da. Spominjao si OpenGL - ali mislim da Firefox na Win-u koristi DirectWrite etc. tako da verovatno ne stoji izjava samo o OpenGL-u.

Poslednja izmena:
Blinkanje monitora je sw problem,ne hw..A kad mi neko kaze da je update-ovao win i da koristi online update pogotovu na 64 bit sistemu najezim se..Ta govn@ sto pokupi sa ms sajta samo doprinesu nestabilnosti sistema i bagovanju..
A kada se slika zamrze moze biti zbog vise stvari,CPU,ploca i sl..
OGL?Promeni grafu,ubaci neku drugu i testiraj ponasanje..

@Apple, ne restartuje se komp uopshte, samo se ponitor pali/gasi zbog najverovatnije grafichke..
@high1, shljaka ovaj Furmark, nishta se ne deshava sa grafom :)
@PCBeast, shta mislish da je problem?

Poslednja izmena:
@nex999, SplinterCell Conviction, Just Cause 2, Assassins Creed..

Nijedna nije OpenGL, tako da crashuje i u 2D i 3D...nevezano za rendering.
Jedino da isprobas tu graficku na drugoj masini, ili da isprobas drugu na svojoj masini. Tako ces najpre utvrditi da li da je nosis na reklamaciju ili ne.

Furmark je recimo u OpenGL. Ako ga grafika izdrzava nekih 15ak+ minuta, onda je mozda problem u necemu drugom...mada to je opet, "mozda"... probaj prvo sa drajverima, ocisti prethodne driver sweeperom u safe modu ako to vec nisi radio.

Poslednja izmena:
Ako sljaka Furmark barem 30minuta bez problema onda nije do grafike nesto drugo je problem.

Svaka kartica moze da se klokuje u afterburneru a max klokovi zavise od pirmerka do primerka

hvala,
nisam mislio na klokove, nego na max napon.

Svaka GTX460 moze da se volt moduje jer poseduje voltere tako da je MSI afterburner idealan sw za te stvari..
Max napon fabricki po biosu je regulisan od 1.087 do 1.1v zavisno od kartice tj modela.
Postoji mogucnost da se ta margina pomeri modovanjem biosa ali to ostavljamo onim okorelim entuzijastama.
Znaci ono sto dobijes kao stabilnu vrednost do 1.1v to bi trebalo da bude ta frekvencija shodno sa fan profilisanjem koje ces sam da odredis po svom ukusu tj pragu tolerancije na nivo buke..

Pozdrav kolega.Ziv bio..

hvala na odgovorou,
a to editovanje BIOS - a, ne ide vise sa Nibitorom?
nesto sam citao da treba neki famozni Fermi BIOS editor?
malo, ustvari malo vise, sam ispao iz stosa,
posvetio sam se drugim stvarima na poslu (slicno sobi Enterprise IT) pa nisam stizao sve da ispratim.

P.S.
@PCBeast
long time no see.

naravno da je GTX460, tako tema kazhe :)

imam Asus M4A89GTD Pro, AMD Phenom 2 x4 965BE, 2x2GB Mushkin 1600Mhz, MSI HAWK GTX460, 2x500GB WD Caviar, Compro E300 Tv-tuner i Chieftex CFT650-14C

Uzmesh drugu grafiku i probash sa njom.....ako sve radi onda je do grafike ... :)

hvala,

hvala na odgovorou,
posvetio sam se drugim stvarima na poslu (slicno sobi Enterprise IT) pa nisam stizao sve da ispratim.

P.S.
@PCBeast
long time no see.

Moze,skini samo najnoviji NIBITOR pa se zezaj..
Imas i lika ne xtreme systems-u koji to radi dzaba userima..Prepravlja biose ..
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=256635
Pogledaj malo i napone,temperature,rezultate,cisto da se uputis..
Ako ne planiras vodu na nekom stock hladjenju ostvarices uz modovanje oko 900 Mhz+ zavisno od primerka.Znaci imaces te stabilne vrednosti
da pri tom mozes graficku da ohladis.Inace za neko aftermarket resenje ili u slucaju vodenih sistema do nekog napona od 1.15v mozda koju trunku preko
sto dobijes kao stabilnu vrednost a da bude bezbedan prag za vgpu to bi bilo to..Ja bih je tako stelovao..Moze da se dogura i blizu 1000 Mhz..

Ja sam recimo sa Asus-om dobio stabilne vrednosti od 900 Mhz za svaki dan sa tadasnjim driverima.Novi driveri su mnogo kumovali poboljsanju performansi kako i OC potencijalu tako da se
prag pomerio na 920-940 Mhz za svaki dan zavisno od primerka..

Evo teme i detaljan opis karte :
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=239474

Ma nisam ni ja u nekom extremnom toku,cisto pratim samo da budem prisutan u desavanjima i odradim po koji test..

P.S.Radim druze,posao..Bice vesti uskoro,nadam se,bices obavesten;)

Poslednja izmena:
Sta mislite koji od ova dva modela da pazarim, cena je ista s'tim sto mi je laksa nabavnka MSI-a od Evge, mada to i ne pretstavlja neki problem.

2XEvga GTX460 FTW vs 2XMSI GTX460 HAWK Talon Attack?

Sta mislite koji od ova dva modela da pazarim, cena je ista s'tim sto mi je laksa nabavnka MSI-a od Evge, mada to i ne pretstavlja neki problem.

Moj glas ide za talonca :p

Talon Atack koristi Millitary komponente,samim tim je malo kvalitetnija,zatim tisa i hladnija karta sa dobrim OC potencijalom..Bez obzira sto je eVGA to sto jeste ovde ipak ide prednost MSI!

Ok samo me je to malo iznenadilo posto je u pitanju ipak FTW model.

Talonac naravno bolje hladjenje samim tim bolji oc potencijal manja buka i td...:):):)

eVGA FTW je samo OC verzija GTX460.
Kao sto vidis :
http://www.evga.com/products/moreinfo.asp?pn=01G-P3-1377-TR
jedno od referentnih resenja hladjenja..
MSI ima non referentno hladjenje sa vec poznatih Hawk kartica.Karta je hladna,tiha i dobar OC-er pored svega sto se na nju stavljaju vrhunske komponente da upotpune kvalitet!
MSI Talon Atack je definitivno sam vrh ponude GTX460 kartica.

hvala,

hvala na odgovorou,

P.S.
@PCBeast
long time no see.
Ovde trazi od coveka da ti prepravi bios:D
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=256653

Zaista bi za SLI bio racionalniji izbor par Cyclone kartica. Ko još forsira kartice u SLI modu? nema ni potrebe naročito u smrtničkim rezolucijama do 19x12.

pa plazma ti cesto nije u full hd-u pa ti dosta i jedna 460 na hd rezoluciju

Apsolutno, prateći ovih par prethodnih postova pomislih gde grešim pa me ne razumeju ili još bolje da daju i meni malo da mi bude tako dobro :d

Kakve veze ima sto je dijagonala 42 inca, rezolucija je plafon fullHD, a kartici je sve jedno da li boji piksel velicine 0.28mm*0.28mm ili 0.5mm*0.5mm, rezolucija je ono sto je vazno, ovo je pomenuto bar milion puta

malo ja,

testirao sam sad malo gigabite oc 1gb verziju na 1.075v i dobio stabilno na kobustoru 900 mhz. Sa 920 mhz je bilo malo cudnih crtica.

Jel to dobar klok ili normalan ?

ps. ne planiram da ga drzim na 900

malo ja,

testirao sam sad malo gigabite oc 1gb verziju na 1.075v i dobio stabilno na kobustoru 900 mhz. Sa 920 mhz je bilo malo cudnih crtica.

Jel to dobar klok ili normalan ?

To je korektan overklok ali bolje provrti crysis wh bench ~ 10 krugova, dirt 2, unigine heaven 2.1 i 3dmark vantage da bi utvrdio 100% stabilan OC. Kombustor i furmark nisu bas merodavni da utvrdis stabilnost karte.

ps. ne planiram da ga drzim na 900

Ako ti gore navedeni testovi prodju @900mhz za gpu onda OC profil u MSI AB-u ukljucis samo po potrebi ako je igra prezahtevna, inace drzis kartu na default.

Nek provrti 3DMArk 11 na Exreme podesavanjima, bukvalno zakuca kartu na 99% Usage, cak ni u Crysis-u nije non stop kod mene toliko opterecena. Vantage manje opterecuje GPU.

Nazad
Vrh Dno