Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Ja momci stvarno nisam niciji fan ali stvarno ga preteraste citam i ATI i NV postove jer hocu da znam kad god me neko pita sta je bolje odnosno isplativije da mu kazem pravu istinu, pogotovu sto sam u takvoj firmi od koje ljudi ocekuju potpunu objektivnost, ja nevidim ko koga ovde izuva, da ne kazem cije noge vise smrde. Ovaj test overclock club sajta je uvek bio nepregledan da ne kazem da daltonisti tu nema sta da vide. Zakljucak na kraju po meni sve govori, ostalo je samo da vidimo koliko ce da nas deru ove nase derikoze dileri sve ostalo je na nivou licnog afiniteta. Neko voli Crvenu zvezdu a neko Zelene zmajceke. Jedino sto moze biti neki + je sto sa 460 dobijete i Cudu i Fiziku kome to treba, da vise trosi trosi jer su NV napravili veliki cip pa se sad cupaju. Voleo bih i da se konacno postavi neki standard za testiranje po meni je 1920x1080 referentna rezolucija jer to ima najvise ljudi jer su monitori sa tom rez. naj u odnosu na cenu za 1920x 1200 vec treba dosta para, 2560x1600 i 1280x1024 besmisleno, 1680x 1050 za narodne mase.I jos nesto za dobar test uvek treba i min. FPS jer je i to vrlo bitno s tim da tu moze biti podbacivanja jer moze da vam stucne sistem zbog HD pa za pravi test vam treba malo vise vremena.Sta vam vredi 130 frejmova ako vam na pojedinim mestima pada ispod 20.

Poslednja izmena:
Mnogo lepo skalira SLI gtx460 768mb 192bit
Ovo su po meni trenutno OK performanse za oko 300e

13.11.pngsliV.jpeg

^
Ako si imao nepravilnosti u prikazu tokom testa. Recimo da je voda u prvom testu gubila formu ili neseto slicno. Krajnji rezultat ume da bude neralno veliki.

Ako se to nije desavalo onda je ovo super. 460 1gb sli ima svega 2000 gpu poena vise na istom kloku kao i kod tebe. Sto je svega 7% brze od modela sa 768mb :)

Nisam imao nikakvih nepravilnosti, ovo je bas proteklo glatko na 911Mhz, vec na 914Mhz se javljaju treperenja vode na pocetku testa.
Mislim da je ovom rezultatu dosta pomogo i dosta visok klock memorije.

Poslednja izmena:
@manja
Jel ne moze mem na 1200?Jel to stabilna vrednost koju je prosla Vantage?

GTX460 192Bit-a nema hladnjake na memorijama, sve preko ovog meni ne prolazi glatko, izgleda da se dosta greju cipovi, jer je ovo sve na vazduhu sa ventilatorima na 100% i jos sa dva dodatna ventilatora koji duvaju izmedju kartica.
Do 1200Mhz nemam ni mogucnosti s ovom bios verziom u afterburneru da dizem klock preko 1180Mhz nece.:wave:

Poslednja izmena:
^^Mogu oni da spustaju cene koliko hoce, ovi nasi ako su uvezli po starim cenama ima da drze te cene pa makar ne prodali do sudnjeg dana.

asus nije menjao cene jos od septembra, a i ostali su zadnje ture uvezli pre pojeftinjenja od 22. oktobra, tako da se moze ocekivati da vidimo neka snizenja do nove godine. Pa msi hawk talonac je sada, koliko bese, oko 20500 ako se nevaram. A to bi trebalo da je najskuplja moguca 460-tka.

asus nije menjao cene jos od septembra, a i ostali su zadnje ture uvezli pre pojeftinjenja od 22. oktobra, tako da se moze ocekivati da vidimo neka snizenja do nove godine. Pa msi hawk talonac je sada, koliko bese, oko 20500 ako se nevaram. A to bi trebalo da je najskuplja moguca 460-tka.

Moze informacija gde ima talonac za 20500 na pm?
Ukoliko nista ne podje po zlu,verovatno cu sledeceg meseca uzeti taj model,zatim planiram da uzmem jace napajanje i cekam dalji pad cena kako bih dodao jos jednu gtx 460 za SLI.

http://asia.msi.com/index.php?func=newsdesc&news_no=1124
GTX 460 SE: 650/1.300/1.700 MHz, 288 ALUs, 256 Bit, 1.024 MiByte
Ako cena bude dosta niza od obicne 460 nije losa kupovina...........

NVIDIA Makes GeForce GTX 460 SE Official

NVIDIA made the latest variant of the GeForce GTX 460, the GeForce GTX 460 SE. The GTX 460 SE is a new variant that is designed to give a good price-performance level without compromising on memory amount or bandwidth. It retains 1 GB of GDDR5 memory across a 256-bit wide memory interface of the GTX 460 1 GB variant, but has a lower CUDA core count of 288. Clock speeds are slightly lower, too. While the core, CUDA cores, and memory are clocked at 675/1350/3600 MHz on the 1 GB and 768 MB variants, for the GTX 460 SE, it's 650/1300/3400 MHz. Expect the GTX 460 SE to be priced slightly lower than the GTX 460 768 MB.

Šteta što troši 150W i treba joj 2x6pin PCI-e. Sa 1x6pin bi bila idealna zamena za ljude sa starijim napajanjima uz performanse bolje od GTS450.

Imam pitanje za kupce Palit GTX460 786MB graficke kartice. Da li doticna dolazi sa hladnjakom na VRM jedinici (na samom kraju karte, ispod fan shoruda)? Po netu sam video da se kartice bez VRM hladnjaka greju nenormalno, pa su zbog toga i bucnije jer vent pokusava da nadomesti hladnjak.

Poslednja izmena:
Nemaju hladnjak za VRM. Mozes da modujes kartu i da dodas neki na to mesto.

Ima li nekih najava za nonreference (palit 1gb, gainward gs 1gb) aftermarket kulere. Kažu da DeepCool V4000 odlično paše ali ga kod nas nema (bar ja nisam uspeo da pronađem)

Eva da se pohvalim, uzeo sam i ja jednu 460 1 gb. Leadtek OC verzija. 18000 dinara. GPU je 800 dok je ram 1000, iako na sajtu pise 725/800. Za proveru klokova i opterecenja koristim gpu-z. Da li je on merodavan?

I koliko mi smeta ovaj procesor za grafiku? Sta da uzmem da legne lepo? ( al da nije nesto preskupo :) )

Poslednja izmena:
Procesor ti smeta u sintetici i u igrama koje bolje rade na 4 jezgra...

Ako neces da menjas plocu i procesor a mozda i ram, uzmi neki polovan c2d ili c2q.

Uglavnom lako ces zameniti procesor ako vidis da se karta slabije ponasa neko kod drugih...

Da li je moguće da sa jednom 460 karticom teram fiziku i detalje na high? Pod uslovom da je ocovana na 900+MHz?

Mafija radi sasvim korektno sa GTX460,PhysX na Hi!GF104 se mnogo bolje ''snalazi'' od prethodne generacije chipova.OC samo doprinosi jos boljim performansama.Meni je i sa 775 Mhz Asus Top radilo sve extra.900 Mhz je ipak visok klok!

^^Da, osim u Metro-u...tu ne moze bas sve na max da se tera sa jednom kartom...doduse ni sa dve-tri...:p

Metro je zahtevan jedino u DX11 modu.DX10 klizi perfektno.Inace tesko da mogu da se primete razlige DX10/DX11.Ja ih nisam uocio.Bar na modelima nema a da je od neke vaznosti i da opravdava vecu hardversku zahtevnost.

Metro nism ni uzimao u obzir, mafia 2 me zanima. Ovaj GV685D5 me ubija... Afterburner puca, mislim da će da padne menjaža za 460icu sa isto windforce kulerom... Ima li neko iskustva sa njom?

Edit: zahebas se, napiosah twinforce :d

Poslednja izmena:
Metro je zahtevan jedino u DX11 modu.DX10 klizi perfektno.Inace tesko da mogu da se primete razlige DX10/DX11.Ja ih nisam uocio.Bar na modelima nema a da je od neke vaznosti i da opravdava vecu hardversku zahtevnost.

Metro na high sa teselacijom bez DOF-a radi perfektno, sa sve fizikom na 1920x1200. Inace, na very high sa teselacijom takodje bez DOF-a i physxom radi podnosljivo sa zesce klokovanom kartom. Najvise ubija DOF, on sahranjuje svaku graficku. :D
Tako da, moze da se igra i na dx11 samo bez DOF-a.

Ma radice ok sa jednom kartom, za physx je najvise bitan broj stream jedinica. Fermi ih ima dosta vise nego prethodna gt2xx serija i bolje radi nego na njima. Evo ja sad upravo prelazim Dark Void i ok radi, neki put bas u nekoj gunguli spadne na 30fps ali uglavnom je oko 50. Ok je iako je fizika stavljena na high, gde samo u onom dimu koju mi ostavlja booster na ledjima ima oko 100k cestica.

Vrh Dno