Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Video sam, slažem se da dosta Gigabyte 6850 kartica ima neki problem.

Jel mogu SLI sa obicnom i OC verzijom GTX460?
Ili moram da stavim OC bios na obicnu?

Da li bih dobio značajno poboljšanje sa postojećom konfom ako promenim 260-ku 216 za 460 gtx 768(Galaxy na popustu 130$) ili dosta skuplju koliko vidim jedna od najboljih MSI Hawk Talon Attack 230$?
Mislio sam da sačekam sledeću godinu za upgrade na i7 itd ili mozda uzmem q9550 ne znam videću.

Ne preporučujem ti da menjaš GTX260 jer GTX460 768MB nije dovoljno brža karta. Najbolje da sačekaš momenat kad budeš obnavljao ostatak platforme, tada će verovatno biti aktuelan i GTX560. Imao sam GTX260, a sada imam GTX460 na steroidima. To je bio minimum razlike u performansama koji sam bio spreman da finanasiram.

Ne preporučujem ti da menjaš GTX260 jer GTX460 768MB nije dovoljno brža karta. Najbolje da sačekaš momenat kad budeš obnavljao ostatak platforme, tada će verovatno biti aktuelan i GTX560. Imao sam GTX260, a sada imam GTX460 na steroidima. To je bio minimum razlike u performansama koji sam bio spreman da finanasiram.

Hvala majstore:) onda čekam opušteno.

Konačno se odlučih za Gigabyte GTX 460 OC 1GB GDDR5 GV-N460OC-1GI i reko ajde da provrtim 3dmark 06 i imam
čini mi se jako mali rezultat.
Evo screenshot:

Mislio sam da sačekam sledeću godinu za upgrade na i7 itd ili mozda uzmem q9550 ne znam videću.

ja sam prezadovoljan sa q9550 ..mislim da ove potonje varijante idu samo u e0 i da su svi kvalitetni za oc (tj ako ces novi) ..moj je na 4ghz sa 1.22v 24/7 ..e sad, sve zavisi do koliko ti ide fsb, posto mu je multi manji od tog e7200 (8.5)

Konačno se odlučih za Gigabyte GTX 460 OC 1GB GDDR5 GV-N460OC-1GI i reko ajde da provrtim 3dmark 06 i imam
čini mi se jako mali rezultat.
Evo screenshot:

Isto i kod mene. Ali 3dmark vantage postavlja stvari na svoje mesto. Taj 3d mark 06 nije vise merodavan.

Treba jaci procesor za bolji skor neki Quad Intel.

Dok u Vantage-u imas GPu skor na koji manje utice procesor samim tim je merodavniji.

Uradio sam i 3D Mark vantage, i evo rezultata.
Nadam se da je ovo skroz očekivano od ove karte!?

Gledajući informacije u Gpuz po netu Texture fillrate je veći nego kod mene na istoj verziji Gpuz-a
gpuz048.gif

Poslednja izmena:
Po ovoj tabeli Texture fillrate treba da je 37.8 GigaTexels/s a kod mene je samo 30, ne kapiram zašto!?
spec_card_specs.jpg

Uradio sam i 3D Mark vantage, i evo rezultata.
Nadam se da je ovo skroz očekivano od ove karte!?

Gledajući informacije u Gpuz po netu Texture fillrate je veći nego kod mene na istoj verziji Gpuz-a
gpuz048.gif

vid moj gpuz
:D

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    93.4 KB · Pregleda: 81
@FXGT
Pa u čemu je "kvaka", taj Gpuz baguje ili šta već!?
Na netu sam našao gomilu različitih informacija za GTX460 u gpuz-u ali kod mene je ubedljivo
najmanji taj texture fillrate.
Nešto sad razmišljam, ima li to veze sa PCIex interfejsom, s obzirom da je moja ploča P35 chipset,
PCIex slot mi je v.1.1!?
pciex11.jpg

Poslednja izmena:
@Tomas73
Dobar ti je Gpu scor za taj klok karte. Poteraj to malo, radice najmanje na 900mhz sa 1.100v. Na kloku 900/1100 trbao bi da imas nesto preko 17000 gpu scor, samim tim i daleko bolje performanse u gamingu, za nekih +25% u odnosu na default.

ja sam prezadovoljan sa q9550 ..mislim da ove potonje varijante idu samo u e0 i da su svi kvalitetni za oc (tj ako ces novi) ..moj je na 4ghz sa 1.22v 24/7 ..e sad, sve zavisi do koliko ti ide fsb, posto mu je multi manji od tog e7200 (8.5)

Znaš kako, gledam novi online je 290$ a na ebay-u moze da se nadje za 250$ ali i to mi ne malo skupo sada. Ne bih da ulazem u 9550 jer ne dobijam bitniju razliku od sadasnje konfe. Nego bih sacekao pa uzeo i7 950, neku x58 plocu, ddr3 6gb, SSD i tako da se oseti ubrzanje:)))))
Izvinjavam se za offf

^
Nemoj da vrtis sve testove vec samo prva dva GPU testa, ostali nemaju uticaj na gpu scor, samo bezveze gubis vreme :)

Karta bi trebalo da radi stabilno na oko 900mhz 24/7 sa 1.100v, ako budes imao srece i do 950mhz. Poigraj se sa fan profilom, setuj tako da ne prelazi broj obrtaja kada karta postaje bucne do 80c, a preko 80c postavi liniju za fan da ide postepeno do 100% ;)

@Tomas73

Na kojoj frekvenciji ti radi E8400? Zanima me obzirom da imam isti procesor a razmisljam da pazarim GTX460. Ne znam da li je ovih stock 3GHz dovoljno da nahrani jedan GTX460.

Poslednja izmena:

Prilozi

• 26.11.png
    26.11.png
    40.6 KB · Pregleda: 80
Nazad
Vrh Dno