GTX 470/480 nikako nije promasao, prodaje se i dalje u velikom broju samo ne u banana zemljma jer te zemlje nemaju para ni za banane![]()
Tvoje vidjenje.
Sto se mene tice nek to budu sve spekulacije ali ono sto je jako bitno da neke cinjnice ipak stoje a da ce vreme sve pokazati sa nadolazecim serijama.
@Dusan K: a sto ne bi mogli da izbace dual-GPU kartu sa 2x8pin konektora i tako zaborave na granicu od 300W ?![]()
Da li stvarno mislis da je zbirna prodaja GTX480/470/465 tolika da moze da otplati razvoj arhitekture? Sa marzama koje su izvesno katastrofalne na tim kartama? Pa ako ne bude jos kojeg superracunara sa Teslama ostace u debelom minusuAli dobro, mozda zato vec i imaju drugu generaciju, koja je nesto konkurentnija
![]()
Sto da ne za Tesle oni bogami otkidaju sa cenama... Fermi kao arhitektura otplacivace se naravno i sa GTX460 i sa svakom iteracijom postojace arhitekture...
Ne bi bilo najbolje "za sve nas"![]()
I da dodam - podrzavam Alokin-ov predlog da se GTX460 na benchu istestira protiv "starije brace" u GPGPU, i to u Octane renderer-u.
Videh negde grafikon GTX460 vs GTX465 u nekom GPGPU testu (password cracking ili GPU encoding, ne drzi me za rec). Razlika nije bila zanemarljiva (ako se ne varam, vise od 20%, mozda cak i 30). Uzgred, i mene stvarno interesuju ti rezultati, valjda ce se organizovati nesto.
Na Octane forumu su se pojavili korisnici i kazu da je GTX460 768mb upola sporija od 480ke (u najgorem slucaju, posto nekima radi nesto bolje od toga), sto je tu negde i sa ovim rezultatima.
Pa ako se diskusija nastavi u beskonacnom "deja vu" stilu kakvu smo vec obrnuli po par puta u Fermi temi, zatim u GTX4xxx temama, onda ce biti brisanja, ***...zato se unapred izvinjavam.
A to za nas petoricu, sta da se radi...ima nas svakakvih. Ali verujem da bi mnogima potekle suze radosnice na sam pomen da nV napusta GPGPU za "smrtnike" kao onomad kad je ovde dosla "vest" da GTX465 nece podrzavati CUDA...pa krenulo da se razglaba i analizira
I da dodam - podrzavam Alokin-ov predlog da se GTX460 na benchu istestira protiv "starije brace" u GPGPU, i to u Octane renderer-u.
@Dusan K: a to za razdvajanje razvojnih timova za Geforce i Tesla/Quadro kartice, tebi mozda deluje da je bolje, medjutim ja verujem da to sve ima svoju racunicu, i da nVidia ne radi to tako bez veze. Ipak je to jednim udarcem dve muve, jeste slozen chip ali se samo jedan razvija.
Dva user-a sa refractive foruma su testirala gtx460. Performanse u octane-u su negde na nivou gxt275-ice. Ono sto je interesantno je da octane device manager prepoznaje samo 224 cuda jezgara tako da mozda ima neke nada da ce se stvari poboljsati sa narednom verzijom cuda-e, drivera, rendera...:d heheh U svakom slucaju ovo je prvi nvidia superscalar gpu pa otud i neoptimizovanost za cuda-u verovatno.
Poz
U ALTI su stigle MSI GTX460 (N460GTX-M2D768D5), preporučena maloprodajna cena je malo više od 199€.
Ova kartica je naprasno nestala iz ALTI cenovnika.Prijem zakazao?
Ova kartica je naprasno nestala iz ALTI cenovnika.Prijem zakazao?
Cene su dranje. Namirisali pare, ***.
Edit: jel to PDV na računarsku opremu vraćen na 18% kad su ovako visoke cene?
Za malo da zaboravim da odgovorim na prozivku o dranju...
Ako mislite da se dobro zaradjuje u IT bransi, slobodno se uclanite u IT klub dilera pa se ''navatajte'' para. Ceka vas surova realnost naseg trzista.
Za malo da zaboravim da odgovorim na prozivku o dranju...
Ako mislite da se dobro zaradjuje u IT bransi, slobodno se uclanite u IT klub dilera pa se ''navatajte'' para. Ceka vas surova realnost naseg trzista.
Mene kao krajnjeg kupca, apsolutno ne interesuje kako se živi od prodaje hardvera, kao što niko ne pita ni mene kako sam zaradio lovu, ali će me jahati oko eventualne reklamacije nekog dela harvera.
Jedino merilo za moj komentar, jesu cene u susednim državama.
Velike su marze u veleprodaji, u maloprodaji su smesne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari