Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Koji si ti car.Istu kartu sa istog linka sam prosledio kumu da mi uzme u USA.Cak razmisljam da posalje dve.

pa i ja upravo tako isto razmisljam, ali najverovatnije necu uzimati nista. nesto nisam u faoznu da sada pazarim nov HW.

GeForce GTX460, Golden Sample, Goes Like Hell Core 800 MHz, Mem 4000 MHz, HDMI 1.4a, uskoro u Srbiji tj. opet kod nas ....a ne u susjedstvu ili kojekakvim inostranstvima...uporedni test sledi chim bude u ruci.

eVGA - prelepa kartica.
facehearts.gif

Kad se očekuje Gigabyte GTX460 OC 1Gb kod nas, jel ima ikakvih najava?

Pa ovo sa oc net-a momak je postigao na stock voltazi tih 860 Mhz koliko sam ja razumeo a nije desegao wall nego ima limit visine kloka zbog grejanja chipa tako da se zaustavio na 860 Mhz.Ipak je ovo referentni cooler.Ove non referente edicije su dosta bolje odradjene sto se tice sistema hladjenja.

pa EVGA EE je nereferentno hladjenje.
EE je odlican za SLI, takodje se EE lako moduje - skine se oklop i stavi se neki 120mm vent pomocu zip tie i to je to. Ono sto je meni VELIKI minus za EE je taj sto je BUCNA :)

po meni je referentni kuler odlican, tih i dobro ladi... sta ces vise..., nevidim razlog da se posebno muti a i vidimo da su neka neferentna resenja "losija" pre svega bucnija

MSI Cyclon mi deluje kao najtiša.

MSI Cyclon i Gigabyte GeForce GTX 460 OC su najtise, po raznim testovima na netu.

http://www.guru3d.com/article/msi-geforce-gtx-460-cyclone-oc-1024-review/8

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-review/13

Pa sudeci po ovim testovima MSI ispade najhladniji.Meni buka ne igra neku preteranu ulogu,tj nisam toliko bas osetljiv.Meni recimo nije smetao ni referentni cooler od GTX295 dok je nekom probijao bubne opne.Sve je relativno.

@Mipko
Mislio sam na referentni sistem hladjenja (turbine),sve sa tim sistemom resenja se malo vise greju..
One edicije koje imaju Gainward,Palit,MSI,Gigabyte su dosta hladnije..Bolje u startu uzeti nesto sto je hladnije nego budziti kartu..
Zato se meni svidja Gainward GS GLH jer je na def 800 Mhz a ne greje se mnogo + moze da se nasvira preko 850 Mhz do 900 Mhz a da pri tom temp na 850 Mhz ne predje 2c vise u Full load od Full load-a na defaultnim vrednostima tj tih 800 Mhz..
Moje glediste je takvo..
Evo bas taj momak sa oc net-a je imao problem preko 860 Mhz zbog tempa sa eVGA ,znaci limit je bila temperatura a ne OC potencijal.Mislim dovoljno je i tih 860 i vise nego dovoljno ali ima nas fanatika koji cedimo svaki Mhz :D

Sredinom sledce nedelje jos 3 modela: Asus ENGTX460/2DI/768MD5 ocekivana cena oko 22.800 GigaByte N460OC-768I ocekivana cena 21.900, GigaByte N460OC-1GI ocekivana cena 24.800

Poslednja izmena:
GigaByte N460OC-1GI :)

Poslednja izmena:
Po ovim testovima karte sa 768 mb se nesto bolje klokuju u odnosu na 1 gb modele.

ovo nije forum "domace trziste" pa ce svaka info o prodaji biti obrisana. procitaj pravila.
Pozivanje na domaće firme van "Market" dela foruma se smatra reklamom, a reklama se na Benchu plaća. "Šta da kupim" podforumi treba da odgovore na pitanje "šta da kupim?", a ne "gde i kod koga da kupim?".

po meni je referentni kuler odlican, tih i dobro ladi... sta ces vise..., nevidim razlog da se posebno muti a i vidimo da su neka neferentna resenja "losija" pre svega bucnija

da, ali koliko ja vidim ne hladi naponsku, tj topao vazduh pirka preko mosfetica :) to je i problem sa 460, ohladiti naponsku. shta ih koshta da ture parche aliminijuma nije mi jasno.

@joka
znachi nishta od sub 200e cene. shteta. onda bolje dati josh par hiljada za 5850.

Poslednja izmena:
Asus hladi i naponsku koliko ja znam. Imas nereferentni MSI Cyclone. Imas EVGA EE izvedbu.

Ali je sve to preko 200e... Pola Fermija za te pare, no no :S:

Ali je sve to preko 200e... Pola Fermija za te pare, no no :S:

Neće biti pola fermija. GF104 je ako se posmatra arhitektura 2/3 GF100, sa izuzecima u pogledu texture unita gde gotovo ne zaostaje za GF100 ili duple preciznosti gde zaostaje višestruko.

gtx460 768m je 185e, e sad sto su razlike u kursu takve kakve su pa nas to kosta 192-193e, to je druga prica, ali opet je ispod 200e

Pojavila se verzija sa 1gb kod nas, oc varijanta, ne znam da li je neko javio nisam pratio temu, 24700, u Gigabyte-ovoj izvedbi

Bacam testove čim mi bude u rukama. :)

@MegaSkot: neumorni covece, pa pre neki dan si uzeo 295, zelis jos jednu 295. Nemoj mi reci da ces uzeti i 460 ? :) :)

Nazad
Vrh Dno