Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Sto se cena tice, ne znam zasto ljudi uopste gledaju cene preko kada ih ne kupuju tamo. Jedina bitna cena je ova kod nas. U USA mogu i dzaba da ih dele pa to opet nece imati veze s nama.

svaka cast, to pricam vec sto godina, ali neki ljudi se zanose, Sto ne gledaju cenu popravke zuba kod zubara u USA, 200 dolara za zubic,ili doktora, da upotpune dozivljaj, sorry za off ;)

ta gigabyte 460 1gb od 24700 je oc varijanta, nije to toliko skupo

Ako je kod nas verzija GTX460 1GB 24.700 dinara onda je bolja kupovina 5850, koja može da se nađe za oko 25.000 dinara, mada je meni najzanimljivija GTX460 sa 768MB, koja može da se nađe za cenu oko 20.000, trenutno best buy.

Malo se raspitaj od kad je ta cena i posto je sad.... jer iznosis dezinformacije!

Malo se raspitaj od kad je ta cena i posto je sad.... jer iznosis dezinformacije!

Nije tačno da iznosim dezinformacije, rekao sam da je cena oko 25.000, sad sam proverio cena je 25.900
Ti se malo raspitaj pre nego što optužiš nekoga za izošenje dezinformacija!

Poslednja izmena:

Žeks samo polako, nemoj se nerviras, nije ovde on jedini koji iznosi dezinformacije. Sve je ok niko ti ne dira nVidiu : )

Juce sam neke komponente pazario u Emmi-u i pitao sam prodavca kada ce verzija od 1GB 460ice posto sam video 768 verziju kao exponat cim udjes na vrata : ), rece mi da su te karte trebale da dodju jos pre mec dana i da bi trebale stici uskoro verzije od 1GB(misleci na sve 406ice) a to se cene tice bice izmedju 24 000 - 25 000din(rece mi je prozivodjac Leadtek), sto i nije nesto jeftino, naravno ako imate neku vasu naklonost ka jednom od brendova u ovom slucaju nVIdiji koga uopste briga ima li bolja karta za malo vise novca.

@vetar mozda i ima ali sumnjam, ja sam kupovao neke komponente - sklapao masinu jednu i video samlicno u prodavnici 5850 za 27100din ako neko hoce da kupi dacu mu informacije gde na PP

Poslednja izmena:
Nije tačno da iznosim dezinformacije, rekao sam da je cena oko 25.000, sad sam proverio cena je 25.999.
Ti se malo raspitaj pre nego što optužiš nekoga za izošenje dezinformacija!

Kako si proverio na sajtu, jel si zvao da pitas da li te karte ima po toj ceni na lageru?
Po kom kursu su racunali dinarsku cenu?
Omasio si vec za 1000din, pa kad ih pozoves bice jos 1000, i ti se jos pravdas da ne iznosis dezinformacije?

Kako si proverio na sajtu, jel si zvao da pitas da li te karte ima po toj ceni na lageru?
Po kom kursu su racunali dinarsku cenu?
Omasio si vec za 1000din, pa kad ih pozoves bice jos 1000, i ti se jos pravdas da ne iznosis dezinformacije?

Kao što rekoh, cena je oko 25.000, nisam rekao da cena tačna u dinar, cena koju sam proverio (25.900) je izražena u dinarima sa zvaničnog sajta firme koja je uvek do sada imala tačan cenovnik!
Nepravadam se (pošto nije izrečena dezinformacija), nego mislim da nije u redu da nekoga optužuješ za dezinformaciju, ako nisi dobro pročitao poruku ili nisi upoznat sa trenutnim cenama!

Kao što rekoh, cena je oko 25.000, nisam rekao da cena tačna u dinar, cena koju sam proverio (25.900) je izražena u dinarima sa zvaničnog sajta firme koja je uvek do sada imala tačan cenovnik!
Nepravadam se (pošto nije izrečena dezinformacija), nego mislim da nije u redu da nekoga optužuješ za dezinformaciju, ako nisi dobro pročitao poruku ili nisi upoznat sa trenutnim cenama!

Nista postavi link pa da u ponedeljak nazovem i kupim :)

Glupo mu je da kupi takvu zverku, nema cime da je podrzi : ) preslab mu je ostatak konfe, bolje da ulozi u plocu, procesor i ram : )

Nadam se da ćeš kupiti! :)
Poslao sam ti PP.

Vip House cenovnik sadrzi toliko komponenti u sebi da bi mu svi uvoznici zajedno pozavideli, iskreno optimisticki je ocekivati da vise od 6% toga se moze nabaviti a pitanje je po kojoj ceni i ako moze :)

Kad si ti vec posmenuo Vip House, stvarno su nula, nemaju pola stvari koje "navodno imaju"

Nema skoro niko pola stvari koje navede na sajtu....

@kilowatt
Razlika je oko 18-19% u korist modela od 1GB!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Cene su trenutno malo jace kod nas.Modeli koji su se pojavili od 768 MB krecu se od 190-205 Eur dok su 1GB modeli skuplji i veoma retki.
Trenutno su u ponudi najvise modeli od 768mb-a MSI i Ganward,ostalih brendova i dalje nema.
Kod nas ove kartice jos nisu zazivele i treba cekati da se trziste malo stabilizuje.Mislim da je ovo prvi udarni talas.Cene moraju ici dole,nema dileme..

18-19%? ja mislim da je razlika najmanje 50% :d

@kilowatt
Razlika je oko 18-19% u korist modela od 1GB!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Cene su trenutno malo jace kod nas.Modeli koji su se pojavili od 768 MB krecu se od 190-205 Eur dok su 1GB modeli skuplji i veoma retki.
Trenutno su u ponudi najvise modeli od 768mb-a MSI i Ganward,ostalih brendova i dalje nema.
Kod nas ove kartice jos nisu zazivele i treba cekati da se trziste malo stabilizuje.Mislim da je ovo prvi udarni talas.Cene moraju ici dole,nema dileme..

A cjene bi trebale da idu dole i za ove karte i za 5850, ali nazalost to se ne desava. Ekonomska kriza uzima danak, nemaju ove nase firme puno posla, pa se gleda da se uzme vise sa vecom marzom. Daj Boze da cjene odu dole, mada generalno sam sumnjicav.... mozda cisto da naleti neka akcija, ali da bude nekih velikih padova cjena, nekako sam skeptican. Volio bih da grjesim, jer bi svima bilo super :).
Mi sto smo kupili jeftino ove 5850 smo prosli fantasticno. Prvi put imam komad hardvera koji mogu prodati vise nego sto sam ga platio kad sam ga kupio :p

A cjene bi trebale da idu dole i za ove karte i za 5850, ali nazalost to se ne desava. Ekonomska kriza uzima danak, nemaju ove nase firme puno posla, pa se gleda da se uzme vise sa vecom marzom. Daj Boze da cjene odu dole, mada generalno sam sumnjicav.... mozda cisto da naleti neka akcija, ali da bude nekih velikih padova cjena, nekako sam skeptican. Volio bih da grjesim, jer bi svima bilo super :).
Mi sto smo kupili jeftino ove 5850 smo prosli fantasticno. Prvi put imam komad hardvera koji mogu prodati vise nego sto sam ga platio kad sam ga kupio :p

E vidis upravu si za jedno.Stavlja se veca marza da bi se vise zaradilo jer je promet sve manji zbog ekonomske "krize" .
Pandan nasem trzistu je bliski zapad gde su cene realne.
Do ovog mometna cene su bile u 98% slucajeva pa skoro i identicne.Zato sam se i koristio raznim linkovima i kacio cene u Nemackoj.Jasno je da je tamo standard jaci ali su cene na evropskom nivou kako i treba da budu i odnos je takav kakav jeste kao i u Americi samo sto je tamo cena izrazena u $ i plus to je posebno trziste.
nvidia je svoje cene korigovala svugde i trebalo bi da i kod nas bude za nijansu pristupacnija ali cena varira od 10-30 eur na gore zarad te zarade,tj to je ta marza i nju kontrolisu prodavci ili ti uvoznici i takvo stanje je samo kod nas.
Kad se prica o ATI-ju cene nece ici na dole jer je stanje u svetu takvo.ATI je podigao cene svojih karti dok je nvidija spustila i sada je ta razlika izmedju ova dva brenda.Stoga cena 5850 nema nikakve veze sa ovim kartama niti ce pad biti.
Kao sto rekoh ovo je prvi talas i gleda se da se sto vise zaradi i po nekoj logici ove cene bi trebalo da se smire i obore na dole.Mislim da i oni koji se bave hardverom ovo citaju pa im je mozda od koristi da idu sa manjom marzom a na vise komada pa ce se nesto mozda i desiti na tom polju sa cenama u prodaji.

E vidis upravu si za jedno.Stavlja se veca marza da bi se vise zaradilo jer je promet sve manji zbog ekonomske "krize" .
Pandan nasem trzistu je bliski zapad gde su cene realne.
Do ovog mometna cene su bile u 98% slucajeva pa skoro i identicne.Zato sam se i koristio raznim linkovima i kacio cene u Nemackoj.Jasno je da je tamo standard jaci ali su cene na evropskom nivou kako i treba da budu i odnos je takav kakav jeste kao i u Americi samo sto je tamo cena izrazena u $ i plus to je posebno trziste.
nvidia je svoje cene korigovala svugde i trebalo bi da i kod nas bude za nijansu pristupacnija ali cena varira od 10-30 eur na gore zarad te zarade,tj to je ta marza i nju kontrolisu prodavci ili ti uvoznici i takvo stanje je samo kod nas.
Kad se prica o ATI-ju cene nece ici na dole jer je stanje u svetu takvo.ATI je podigao cene svojih karti dok je nvidija spustila i sada je ta razlika izmedju ova dva brenda.Stoga cena 5850 nema nikakve veze sa ovim kartama niti ce pad biti.
Kao sto rekoh ovo je prvi talas i gleda se da se sto vise zaradi i po nekoj logici ove cene bi trebalo da se smire i obore na dole.Mislim da i oni koji se bave hardverom ovo citaju pa im je mozda od koristi da idu sa manjom marzom a na vise komada pa ce se nesto mozda i desiti na tom polju sa cenama u prodaji.

Mislim da razlike cena u Evropi i kod nas nisu velike, već da su skoro identične. Problem je kod nas visok kurs evra koji non stop raste, ako kažemo da je cena recimo za GTX460 1GB 220e, rećićemo da je cena sasvim ok, a kažemo da po kursu koji većina prodavnica računa cena u dinarima iznosi 24.200 dinara reći ćemo da to baš i nije povoljno. Visok evro je kriv za realno visoke cene kod nas, nažalost retko koja komponenta je sada povoljna. Što je najgore, nema naznaka da će vrednost evra pasti, već samo rasti, što opet znači nova poskupljenja.

Poslednja izmena od urednika:
^^Oni su tu izvukli prosek iz vise testova, naravno da je razlika manja, ali po negde recimo Dirt 2 2. test razlika je 60 i nesto %, pa to uvecava krajnji skor. Realna, prava razlika je 10-12%, ali nekima cifra od 18% vise odgovara da tvrde da je karta blizu 5850 :p
just kidding ;)

vetar je napisao(la):
Meni je isto čudna ta razlika od 18%, gledao sam dosta testova i svuda je razlika bila oko 10%. Evo jednog primera http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-review/23 i po ovom testu je u svim igricam razlika oko 10%, izuzetak je jedino Metro 2033 gde je razlika oko 20%, govorim naravno o referentnim modelima.
Onih 66% minusa joj je urnisalo prosek. U principu dobar prosek se racuna tako kada se odbiju najbolji i najgori rezultat, tako se eliminisu neke extremne situacije. Razlika je manja prilicno od 18% a cena je vise nego korektna za 768 model za te performanse ako pogledamo koliko je 1GB jak s cenom.

ta razlika je ekstremna je u visim rezolucijama samo pri maximalnim AA i AF podesavanjima kad ponekoj igri zatreba vise od 768MB...
sto se tice dobitka od 10% on je vecoj meri zbog veceg broja ROP jedinica i vecoj magistrali a ne zbog vece kolicine rama

@vetar
Razlika je uzeta na osnovu setup-a tj liste igara sa kojim su testirali..
@fingon82
Tesko je sebi priznati kad imas sklonosti nekom brendu pa realnost po malo i boli :D
GTX460 itekako dise za vratom ATI 5850,sta da se radi ;)
@[SAJ]ber Kurajber
Problem vecine forumasa jeste taj kada se oslanjaju na testove i kace linkove pa uporedjuju i traze rezultate ne obracaju paznju kako su ti testovi radjeni i pod kojim okolnostima pa se onda cude kako su razlike u rezultatima..
@zeljko
Pretece me ali to je to ;)

Poslednja izmena:
@vetar
Razlika je uzeta na osnovu setup-a tj liste igara sa kojim su testirali..
@fingon82
Tesko je sebi priznati kad imas sklonosti nekom brendu pa realnost po malo i boli :D
GTX460 itekako dise za vratom ATI 5850,sta da se radi ;)
@[SAJ]ber Kurajber
Problem vecine forumasa jeste taj kada se oslanjaju na testove i kace linkove pa uporedjuju i traze rezultate ne obracaju paznju kako su ti testovi radjeni i pod kojim okolnostima pa se onda cude kako su razlike u rezultatima..
@zeljko
Pretece me ali to je to ;)

aaa znaci u bolovima si :( bas mi je zao :d

ma daj, realno je po tebi znaci da u 1 igri i u 1 testu 460 1bg debelo sije 768mb, i da to pomeri prosek sa 10-12 na 18? Pre ce biti da je to bag u softveru, losa optimizacija, izuzetak koji potvrdjuje pravilo...sve pre nego realnost.
Ali ti si odavno usao u poslovicu pristrasnoscu ka nVidiji, tako da me uvek zabavlja da vidim kad prozivas druge zbog naklonosti ka Atiju, dok su ti nV fanovi "realni" :D

aaa znaci u bolovima si :( bas mi je zao :d

ma daj, realno je po tebi znaci da u 1 igri i u 1 testu 460 1bg debelo sije 768mb, i da to pomeri prosek sa 10-12 na 18? Pre ce biti da je to bag u softveru, losa optimizacija, izuzetak koji potvrdjuje pravilo...sve pre nego realnost.
Ali ti si odavno usao u poslovicu pristrasnoscu ka nVidiji, tako da me uvek zabavlja da vidim kad prozivas druge zbog naklonosti ka Atiju, dok su ti nV fanovi "realni" :D

Pa odavno se zna ciji su igraci vatreniji u realnom rasudjivanju i ko vise stvara pometnju u komunikaciji na forumu tako da se tu podvlaci ta crvena linija:smoke:

A ne citas dovoljno drugar uopste.Malo pre sam rekao da se razlika u testovima pomera na osnovu samog testa i nacina kako je testirano..Ja se nadam da ti znas te stvari..Rezolucija,filteri itd:p
Nek je razlika i manja ne budi na kraj srca i ja sam za vise igara pa da se izvuce procenat.
@Rapture
Pa ja sam opet zapazio nesto sto kao da mi se cini ljudi izbegavaju da vide..
U velikim rezolucijama sa ukljucenim filterima AA i AF ATI 5850 gubi bitku sa GTX460.

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/07/12/nvidia-geforce-gtx-460-graphics-card-review/7

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/07/12/nvidia-geforce-gtx-460-graphics-card-review/9

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/07/12/nvidia-geforce-gtx-460-graphics-card-review/10

Oprostite mi ali ja sam samo primetio;)

Poslednja izmena:
Tebi kao strucnjaku ovi diagrami sa linkova pokazuju realno stanje stvari???

PCBeast je napisao(la):
Oprosti Ti ali ja sam tvoju zalost morao da primetim da su rezulteti testova poredjani po minimalnom fps-u a ne po avg gde je 5850 jaca ipak ;)

Apsolutno ije bitno koju kartu imam ali tumacenje i analiziranje testova meni svakako pomaze u odluci koju kartu da kupim. 460-ka je sa svoje pare jako lepa kupovina, ima svojih prednosti ali da je bolja od 5850... Jeste u nekim situacijama ali generalno nije. Zato je i pozicionirana cenom tamo gde i pripada.
Da nemam 5850 verujem da bih ozbiljno razmislio o ovoj karti. Mozda i dve u dogledno vreme ;) Ali cene suvise luduju da bi covek mogao da bude pametan u ovoj prici.

I poredjenje fabricki OC karte sa drugom referentnom koja moze sigurno isto toliko da se clockne isto nema veze s mozgom.
Ili ste realni ili niste, nemojte se praviti

Nazad
Vrh Dno