Posle dva dana provedenih sa GTX 460 (768MB) i GTX 460 (Goes like hell) 1GB ...
Niko nije, niti ce pogrešiti ni sa GTX 460 (768/1GB , referentna/OC verzija),
kao ni sa 5850 referenta/OC
Glupo je raspravljati da li je ili nije 5850 brzi ili bolji od GTX 460 (a ipak je trenutno brži 5850)
glupo je iz vrlo prostog razloga ...
Nepostoji trenutno igra koju sa nekom iole normalnom Gaming konfiguracijom u 1680x1050 / 1920/108 / 1920x1200 sa 5850/460 Vam nece raditi u full detaljima
Ako želite malo više AA i AF a imate full HD monitor onda Vam verovatno neće predstavljati problem da dodate love za jači ATI ili NVIDIA-u
Da li je brza ova ili ona nebitno, i iz nekog mog principa necu ni stavljati ovaj put rezultate.
Ako pričamo o tome ČIJI JE VEĆI u kraju/okolini/na ovom forumu ... ili već bilo gde
onda se i to vrlo prosto rešava
isprsite se za nekog ARES-a ROG-a TOXIC-a ... 5970/5870 ili 480-ku neku OC i milina, i Vaš će onda sigurno biti jedan od najvećih
I ako vas zanima temperatura i buka, i jedan i drugi Gainward GTX 460 su i tihi i hladni, daleko tiši i daleko hladniji nego GTX 470/480
Od primerka do primerka su mogućnosti clockovanja i kod jednih i kod drugih
tako da je to "mačka u džaku" šta će te dobiti
/naravno priča za OC je vezana za referentne kartice/
P.S. Moj Sumasumarum ...
Ako Vam je svejedno ATI/NVIDIA onda je trenutno GTX 460 BEST BUY
Ako imate para a i dalje vam je svejedno ATI/NVIDIA, a trenutno Vam negori pod nogama da morate promenuti GPU,
onda docekaj te GTX 470 GF104 dotle će valjda i cene za 5850 malo pasti dole, a navodno ni GTX 470 GF104 ne bi trebao da bude skup,
i onda će mo opet da merimo čiji je veći, jer će onda malo više imati smisla.
Ako ste "obojeni u crveno" onda 5850, koji bi i sad po meni bio BEST BUY, ali ...
s'obzirom na to da smo mi prvi 5850 koji je stigao u prvoj turi 5850 kartica platili 220-230E,
a da je sad trenutno neki najeftniji 250-260E ,mada mi još uvek nije jasno zbog čega

, onda bih se pre malo stisnuo i dodao 50-60E i kupio 5870 i aleluja.
5830 totalna glupost trenutno i bacanje para po xtra povoljnoj ceni od 200-220E ,mislim ROFL.
I za promenu ću opet reći:
Raspravljate o nečem što ni pipnuli ni probali niste, ali bitno da je rasprava na milion stranica. VRH !
P.S.2
Ni ovaj post ne bih napisao, baš upravo zbog ovakvih glupih rasprava, ali eto da udovoljim mladom Abacus-u napisao sam kao IT Noob i ja koji red,
i neko svoje mišljenje o ovome,
pošto sam opet na žalost isprobao dotične kartice za razliku od mnogih koji ovde raspravljaju a ni videli ih nisu a kamoli pipnuli ili probali.