Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

ljudi ja mislim da ce i verzija sa 768 mb na rezz 1680x1050 bezz AA ****** kevu svakoj igri u full-u!!!

Poslednja izmena od urednika:
Kao sto rekoh ovo je prvi talas i gleda se da se sto vise zaradi i po nekoj logici ove cene bi trebalo da se smire i obore na dole.Mislim da i oni koji se bave hardverom ovo citaju pa im je mozda od koristi da idu sa manjom marzom a na vise komada pa ce se nesto mozda i desiti na tom polju sa cenama u prodaji.

kao neko ko se ovime bavi, mogu ti reci da gresis sto se tice marzi. konkretno, cena GTX460 je sasvim umerena i ne zaradjuje se bog zna koliko na njoj. uz to, svako iole spretniji moze lako da nadje tu kartu na akciji, popustu i slicno i da ugrabi svoj primerak po super ceni koja je manje vise u rangu zapadnoevropske cene. dalje ne bih pisao na ovu temu jer moze da se protumaci kao reklama a ovde sam govorio globalno o ceni karte na domacem trzistu.

Ma na netu svakojakih testova, ali ja nekako najvise volim kad procitam neki user review. Valjda ce ubrzo biti ovde ovih GTX 460 pa cemo da vidimo sta i kako.
Nadjoh jedan user review na oveclock.net, ali sve testove je radio u igrama koje ja nemam trenutno instalirane pa da uporedim. Ono sto imam kao on jeste 3dmark vantage. Lik dobija sa GTX 460 1GB kloknutom na 860/1720/1050 - 15748 GPU skor, a evo malo probah kako je sa 5850 i na 920/1200 ja dobijam 17897 GPU skor. To mi je klok za svaki dan. Za 5850 znam da ih ima da idu i na vece klokove, sto znaci da ima ljudi koji imaju i bolje rezultate od mene, a za GTX 460 ne znam kako ce ici, tj. da li ce moci na vise od ovih gore klokova za svaki dan. Jeste da je sinteticki test u pitanju, ali ipak je 5850 kad se klokne solidno brza karta, znaci nije razlika neka na nivou statisticke greske.

http://www.overclock.net/nvidia/778125-evga-gtx460-1gb-superclock-benchmarks-added.html

Prilozi

• Clocks.png
    Clocks.png
    5.1 KB · Pregleda: 25
  • OCVantage.png
    OCVantage.png
    6.1 KB · Pregleda: 28
  • Untitled32.jpg
    Untitled32.jpg
    411.9 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
A ne citas dovoljno drugar uopste.Malo pre sam rekao da se razlika u testovima pomera na osnovu samog testa i nacina kako je testirano..Ja se nadam da ti znas te stvari..Rezolucija,filteri itd:p
Nek je razlika i manja ne budi na kraj srca i ja sam za vise igara pa da se izvuce procenat.
@Rapture
Pa ja sam opet zapazio nesto sto kao da mi se cini ljudi izbegavaju da vide..
U velikim rezolucijama sa ukljucenim filterima AA i AF ATI 5850 gubi bitku sa GTX460.

hehe...pazi, razlika izmedju tebe i mene je sto ti mislis da sam ja fan crvenih, a ja znam da si ti fan zelenih ;) 3870 je moja prva Ati kartica, vec sam nekoliko puta rekao ovde na forumu da sam pre nje imao 7 nv grafika. Tad su bile bolja kupovina, kad je to postao Ati, onda je Ati u masini. I.
Sto se teme tice, tebi je realno sto oc 460 1gb dise za vrat 5850 referentnoj, ili da je brza...to je ista glupost kao kad bi neko rekao da 5750 u vapor-x varijanti i sa malo "odvrnutom" gpu frekvencijom dise za vrat ili je brza od 5770...samim tim posto je jeftinija, bolja je. To normalnom coveku nije realno, e sad ako ima neko kome jeste, sta tu normalan covek moze-nista ;)

Sto se teme tice @Chinaski, sto kasne GTX460 1GB a i ostale 768, rece mi u subotu decko koji radi u emmi-u da je to sve trebalo ici agilnije sa nabavnkom ali ne zna pravi razlog, nesto je stalo?

Poslednja izmena od urednika:
[SAJ]ber Kurajber
A sto si minimalni FPS ne racuna?Razlika u average je sasvim mala.Koliko se secam minimalni fps u gamingu je jako bitan a ovde se iz prilozenog vidi da joj GTX460 dise za vratom kao sto sam vec rekao..Jel to nesto smeta ili ja ne kapiram poentu?
Inace nisam ni rekao da je GTX460 bolji,kako god vi to okarakterisali.Ovde se uglavnom bune oni koji upravo imaju ATI 5850.Kao sto si i sam rekao,u nekim slucajevima da a u nekim ne GTX460 ima prednost a OC verzije malo menjaju situaciju.
@Chinaski
Verujem na rec,samo poredeci sa ostalim delom "sveta" nekako mi te cene malo odskacu.
@Maverick78
Nebih se bas drzao mnogo za Vantage od 4xx serije GTX kartica jer po svemu sudeci ne saradjuju bas najbolje ili im engine ne lezi.GTX295 ima veci GPU score od GTX480 a ima dosta igara u kom je GTX480 po defaultu cak i brzi od GTX295.
Inace evo link gde su radjeni extremni OC-i svih kartica a vec sam kacio :
http://www.overclock.net/overclock-...prehensive-gpu-showdown-fermi-vs-cypress.html
http://www.overclock.net/10034101-post170.html
@fingon82
Objasni mi zasto je glupost ako je karta koja je jeftinija od ATI 5850 a po defaultu brza glupost za porediti?Zato sto je OC verzija?Koga bruga za to.Bitno je sta se krajnjem kupcu isplati.Zar o tome nije rec ovde?!
@vetar
Nek bude i ta razlika od 10% u svakom slucaju sve zavisi i od same postavke u testu ali nek zaokruzimo na tih 10% nek bude.

Zanimljivo kod ovog testa http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/07/12/nvidia-geforce-gtx-460-graphics-card-review/10 BCBF2 skaliranje ATI 5850 karte... Znaci razlika izmedju 0/4XAA, min/avg fps na 1680x1050 (relativno osrednja rezolucija) je celih 20/16 fps-a (min/avg). :trust:. Jos je cak HBAO off. Dok se sa povecanjem reze na 1920x1200 smanjuje na "svega" 11/17 (min/avg). Sa druge strane gtx 460 1 gb skalira sa povecanjem rez i filtera relativno dobro. Koliko vidim obe karte su referentne.

Nesto tu ne stima. :sceptic:

Sto se teme tice @Chinaski, sto kasne GTX460 1GB a i ostale 768, rece mi u subotu decko koji radi u emmi-u da je to sve trebalo ici agilnije sa nabavnkom ali ne zna pravi razlog, nesto je stalo?

verzija sa 1GB koliko znam je kasnije startovala i u svetu pa je tako i kod nas, a sto se tice slabijeg modela, ima vec nekoliko razlicitih verzija u zemlji po korektnim cenama.

@srbans kad momci iz bench redakcije odrade test to ce biti pravo...samo da ih ne mrzi da odrade sve lepo : ) nemoj gledati testove koje izgulas kao neki ovde...

@srbans
Ono sto se da primetiti sto sam istakao u ovoj temi jeste da se u poredjenju sa ATI 5850 vise gusi sa filterima nego nVidia GTX460
To se vidi iz prilozenog ne samo iz ovog testa.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svi misle da je sirovi krajnji average fps prevashodan ali to ne cini kvalitetan gaming!Kad u igri imas velike skokove i padove jednostavno nikad ne znas kad moze da te iznenadi pad FPS-a a kad zagusti da ti zatreba njega nema!Po meni GTX460 vodi ako uzmemo sve okolnosti (ne kazem da je jaci ) ali ima svoje prednosti!Ako uzmemo u obzir OC verziju koja je po testovima jaca od 5850 a manje para onda vi meni recite sta je isplatljivije za krajnjeg kupca pa bi voleo da i ja saznam sta znaci to vase realno?!

Poslednja izmena:
kao neko ko se ovime bavi, mogu ti reci da gresis sto se tice marzi. konkretno, cena GTX460 je sasvim umerena i ne zaradjuje se bog zna koliko na njoj. uz to, svako iole spretniji moze lako da nadje tu kartu na akciji, popustu i slicno i da ugrabi svoj primerak po super ceni koja je manje vise u rangu zapadnoevropske cene. dalje ne bih pisao na ovu temu jer moze da se protumaci kao reklama a ovde sam govorio globalno o ceni karte na domacem trzistu.

Mislis da je realno da VP cena bude veca od maloprodanje u nemackoj sa vise nego duplo vecim PDV-om?

To sto MP uzme 6-8% nije problem vec sto mafija od VP uzima ~20% na VP ceni

svuda u svetu VP uzima vise od MP i to je normalno.
sa druge strane, ti ne znas koliko VP uzima tako da tvoji laicki postovi jednostavno nisu relevantni. vise puta je pricano zasto je na zapadu HW jeftiniji nego ovde, ako hoces to da prihvatis kao takvo ok, ako neces - slobodan si da verujes u sta god hoces.

[SAJ]ber Kurajber

@fingon82
Objasni mi zasto je glupost ako je karta koja je jeftinija od ATI 5850 a po defaultu brza glupost za porediti?Zato sto je OC verzija?Koga bruga za to.Bitno je sta se krajnjem kupcu isplati.Zar o tome nije rec ovde?!
@vetar
Nek bude i ta razlika od 10% u svakom slucaju sve zavisi i od same postavke u testu ali nek zaokruzimo na tih 10% nek bude.

Pa pazi, ionako je tesko pohvatati koja je karta brza od koje, u nekim stvarima je recimo 4870 brza od gtx 260 u nekim nije a opste je prihvaceno da su tu negde. Ali ako se u racunicu ubace i oc verzije karti, tek tad se ne bi znalo ni ko pije ni ko placa. Fabricki overglokovana 460 na recimo 800mhz za gpu je blizu 5850, naravno, negde i bolja, ali u svakom slucaju, blizu je svog max oc limita, dok je 5850 referentna i ima lufta da se debelo nasvira. Zato nije realno, jer neko ko uzme 5850 lako moze da je klokne 10-15% i opet u prasini ostavi 460.
Mada ipak mislim da je 460 fenomenalna kartica za te pare, i bas u ovoj temi sam rekao da meracim gainward oc varijantu, kad cene krenu na dole, pogotovo ako Ati ne reaguje nekim vecim kresanjem cena

Poslednja izmena:
svuda u svetu VP uzima vise od MP i to je normalno.
sa druge strane, ti ne znas koliko VP uzima tako da tvoji laicki postovi jednostavno nisu relevantni. vise puta je pricano zasto je na zapadu HW jeftiniji nego ovde, ako hoces to da prihvatis kao takvo ok, ako neces - slobodan si da verujes u sta god hoces.

Zapitaj se zato imas potrebu da branis bilo kog uvoznika..... da ne nazovem bilo koga pravim nazivom koji zasluzuju.. (nasledstvo biznismena iz 90tih svima je jasno ko su ti ljudi..)
Naravno da mogu da predpostavim po kojoj ceni dobiju karticu:
cena u nemackoj - PDV (19%) - 4% marze = to je cena po kojoj nasi "uvoznici" dobijaju HW
Iz ove racinice i date moze izracunati njihovu bezobraznu marzu

I odakle ti ideja da VP u svetu uzima vecu marzu od maloprodaje??, jest da imaju 50x veci promet ali im je marza dosta niza

Posto sam u temi za koju imam interesovanja evo posmatracu celokupnu sliku iz ugla prosecnog kupca tj korisnika.

Ako karta kao sto je Gainward GTX460 GS GLH kosta ovoliko :
http://bit.ly/9bIwNA

A referentna ATI 5850 Sapphire Rev 2 kosta ovoliko :
http://bit.ly/cUhPLR
...karte iz iste firme (napominjem da ste dozvolili poredjenje i kacenje linkova),ako se testovi pokazu u korist ovog proizvoda GTX460 karte za znatno manje para da li kupcu treba da radi "savest" sto je karta OC-vana fabricki ili ga jednostavno nije briga vec gleda ono sto mu je isplatljivije za dzep.
Evo ovo hocu da razjasnim posto ima onih koji kazu da ove dve stvari ne treba porediti i da je to budalastina!
Sad sam dao konkretan primer a ima i test za ovu kartu kao i Galaxi SOC verziju.
Eto cisto da razjasnimo i ne bunimo buduce kupce.

Poslednja izmena:
Zapitaj se zato imas potrebu da branis bilo kog uvoznika..... da ne nazovem bilo koga pravim nazivom koji zasluzuju.. (nasledstvo biznismena iz 90tih svima je jasno ko su ti ljudi..)
cena u nemackoj - PDV (19%) - 4% marze = to je cena po kojoj nasi "uvoznici" dobijaju HW

I odakle ti ideja da VP u svetu uzima vecu marzu od maloprodaje??, jest da imaju 50x veci promet ali im je marza dosta niza

ne branim ja nikoga samo mi bode oci kada neko prica napamet a ti to radis obilato.
govorim o stvarima koje VP proda iz sopstvenog uvoza. tu su marze mnogo vece od MP marzi koje su jedva dvocifrene.
over & out.

PCBeast je napisao(la):
[SAJ]ber Kurajber
A sto si minimalni FPS ne racuna?Razlika u average je sasvim mala.Koliko se secam minimalni fps u gamingu je jako bitan a ovde se iz prilozenog vidi da joj GTX460 dise za vratom kao sto sam vec rekao..Jel to nesto smeta ili ja ne kapiram poentu?
Ocigledno ne kapiras. Aj da ti objasnim...
Nije da se minimalni ne racuna ali ti si taj test stavio i naglasio da je 460-ka brza od 5850 kad se poveca rez i AA. Ja ti samo kazem da nije ni tada brza vec samo ima za nijansu veci minimalni FPS dok je avg framerate mnogo blizi 470-ki. Minimalni fps se razlikuje za 1-3 (osim u Dirt-u) dok average ide poprilicno vise a ti to ocigledno svesno zanemarujes.
Ne mozes gledati samo minimalni fps a zanemariti bolji average.
Ako gledamo average onda 5850 dise za vrat 470-ki.

Pogledaj recimo BC2 1920x1080 0xAA
razlika u min fps-u ja 39-40 za GTX460
a average je 69 naspram 56 za 5850
Po tvojoj logici je zbog tog jednog frejma 460 brzi?
Samo mi to reci i vise se stvarno necu mesati u pricu. Moram samo da znam jesi toliko zadrt i ofarban ili stvarno nisi gledao kako treba one grafikone.
Ako je covek prevideo nesto onda mu oprastam ali ako to svesno radi onda je bolje da znam da vise ne ulazim u raspravu s njim jer je cisto gubljenje vremena.

Mozda je opet gresim sto komentarisem u temi za koju sam rekao da necu vise da komentarisem bas zbog takvih gluposti koje se pisu i da se moji postovi farbaju u crveno samo zato sto imam Ati trenutno.
Opet kazem, ili ste realni ili niste, nemoj te se praviti a terade vodu na neku od vodenica :p

Po prvi put cu se sloziti sa tobom :) moze da vazi pravilo da na zapadu vecu marzu imaju VP od MP, ali samo u slucaju da kao VP racunamo on line shopove, koji zbog obima prodaje i malih fixnih troskova imaju veliki promet, a marza im je onako odokativno kao ona iz prave VP+deo MP marze. Ali u principu to nije tako. To naravno jako zavisi i od cene/vrednosti artikla, odnosno sto je neki artikal skuplji/redje se kupuje, vecu marzu ima vp od mp(jer nece da prodaju recimo samo 200 kom po 20e zarade, to je za vp premala zarada za egzoticniju/skuplju robu), a sto je jeftiniji/prodavaniji, vp ima manju marzu od mp

Nadam se da nisam smorio objasnjenjem, zao mi je za off :D

edit: mislim da si chinaski takav dojam stekao radeci u bench house-u gde su po deff entuzijasti i gde ide skuplja oprema; u regularnim shopovima mp najprodavaniji je ati 4650 ili slabiji i e5400 ili x2 215; to kupe ljudi i dive se brzini kompa :(

Poslednja izmena:
ne branim ja nikoga samo mi bode oci kada neko prica napamet a ti to radis obilato.
govorim o stvarima koje VP proda iz sopstvenog uvoza. tu su marze mnogo vece od MP marzi koje su jedva dvocifrene.
over & out.

pa aj objasni gde gresim ako imas dokaz da lupam...
ima na ovom forumu vas sto vam plate zavise od poslovanja nekih firmi i zato branite alav sistem po kojem nasi uvoznici rade... ali pokusajte sagledati to iz ociju kupaca pa ce vam biti jasnije...
Iskreno ja nevidim ralzog da i jedna veleprodaja radi na vecem procentu od 5% u celom svetu, naravno ova banana od zemlje dopusta im da rade sta zele, strancima je uplitanje zabranjeno naravno forsiramo domacu pamet/bagru :p

@[SAJ]ber Kurajber
Druze samo opusteno.Ja te ne osudjujem ni za sta niti te etiketiram.
Moja je krivica sto se nisam precizno izrazio.Jeste ispalo da je brza po mojoj prici ali kao sto rekoh vec sam objasnio ja zapazam sve detalje koje javno iznosim a cini mi se da sam se ogradio rekavsi da je za mene "pobednik" (tj tek u drugom postu kada sam se obracao srbi)Naravno da je average bitan i da se ne zanemaruje ali isto tako je i minimalni fps jako bitan.I da,po testovima u nekim od njih 5850 dise za vratom GTX470 a imas negde gde je cak GTX460 brza od GTX470 recimo npr ove OC verzije i to ovde :
http://www.guru3d.com/article/kfa2-geforce-gtx-460-1024mb-gc-soc-review/12
Poenta je jasna.Nisam slep niti zadrt jednostavno se nismo razumeli usled mog nepreciznog odgovora!
P.S.Previse ste ljudi osetljivi,to je samo hw:D

Poslednja izmena:
pa aj objasni gde gresim ako imas dokaz da lupam...
ima na ovom forumu vas sto vam plate zavise od poslovanja nekih firmi i zato branite alav sistem po kojem nasi uvoznici rade... ali pokusajte sagledati to iz ociju kupaca pa ce vam biti jasnije...
Iskreno ja nevidim ralzog da i jedna veleprodaja radi na vecem procentu od 5% u celom svetu, naravno ova banana od zemlje dopusta im da rade sta zele, strancima je uplitanje zabranjeno naravno forsiramo domacu pamet/bagru :p

ja sam ti rekao kako jeste a ti veruj u sta hoces. ja imam cifre ispred sebe a ti ih nemas.
sa ovim informacijama sto danas imam, da sam prosecan kupac uopste ne bih tvrdio da me neko dere. neretko su cene u rangu zapadnoevropskih sto je obzirom na nasu kupovnu moc fantastican podatak, uzeci u obzir koliko se ovde iole skupljeg hardvera proda a koliko napolju.
hteo sam samo da predocim ljudima poneku info iz prve ruke, ali ko sam ja da protuvurecim takvim poznavaocima trzista? :)
back to topic people.

Po toj ceni kupio bi dve iz inata ali naravno da nema. I dalje mi nisu jasnu ljudi koji gledaju cene preko i tako porede kao. Jedina bitna i jedina merodavna cena je ova kod nas.

Kada je skocila cena 5850 na 320-350e u nemackoj ja sam je ovde kupio za daleeeeko manje para. A 460-ka je dole daleko jeftinija nego kod nas. Nema smisla mesati babe i zabe.

Činjenica je da je GTX460 odlična kupovina. Mogu da pazarim par meseci staru 5850 za 210e ali neću. Kupim 460 i za neko određeno vreme kad im padne cena i opet skrpim para, pazarim još jednu i izuvam GTX480.

Sajber upravu si.Trziste je nase i jedino merodavno ali ne mozes zanemariti realnu sliku koja se desava u svetu.Zato i nastaju fanboy-evi jer imaju pogresnu sliku o svemu.Ako je kod nas GTX460 manje pristupacnija cenom ne znaci da je na zapadu to nVidia tako diktirala.Na zapadu su cene sasvim drugacije i dosta zanimljivije nama krajnjim kupcima.Evo ja sam jedan od tih koji potencira na to Nemacko trziste ali imam i razlog jer ga pratim redovno.Do pojave ovih Fermica GTX460 veruj mi na rec cene su bile preslikane,retko si mogao da nadjes kartu koja strci sa cenom u odnosu na nas..
Meni je to jedinstven primer da se trzista ne razlikuju i zato mi nije jasno sta se to promenilo sad a da ranije nije bilo osim ovog skakanja eura itd..

...

Bolje da se vratimo na temu, a i dosta teske reci koristis, skoro uvek su recimo vp korektnije od mp, kad su u pitanju krajnji kupci i reklamacije na primer.

ovu 460 768 bih po ovoj ceni recimo, odmah kupio, ali ovde nema, i zato nije merodavno
http://www.hoh.de/Hardware/Grafik-/...htm?RCID=bbff59b0-908c-4c49-a87f-e4bbcb65bee5

Imas GTX 460 za 20k u gig*tr*nu i po toj ceni bolja je od 5830 koja je 2k jeftinija :). Inace GTX 460 ima u odnosu na 5850 CUDA i PhysX, sto naravno na ATI-ju nema. Sve u svemu GTX 460 je sasvim ok kupovina i ko je kupi nece pogresiti, a i vi dizete frku za 2 fps-a :).

Pozdrav!

Pa opet, nije to neka razlika, sta ste se uhvatili te price i drzite je se kao pijani plota. Srednja vrednost eura 106.5. Kartica 460 768mb kosta oko 20 000. To je 187,7 eura. Vani je oko 167-170. to je manje od 17-20e razlike, oko 10-11% cene. Slusajuci vas, rekao bi covek da ne znam koliko deru
Cene za ovu kartu su dobre

edit: pxysx i cuda su za mene sarena laza, kao i eyefinity.

Poslednja izmena:
...

Pa opet, nije to neka razlika, sta ste se uhvatili te price i drzite je se kao pijani plota. Srednja vrednost eura 106.5. Kartica 460 768mb kosta oko 20 000. To je 187,7 eura. Vani je oko 167-170. to je manje od 17-20e razlike, oko 10-11% cene. Slusajuci vas, rekao bi covek da ne znam koliko deru
Cene za ovu kartu su dobre

edit: pxysx i cuda su za mene sarena laza, kao i eyefinity.

Mojne toliko da se palis vani koja je cena. Ja sam rekao tetki da mi kupi SC 2 u inostranstvu (znam softver) i zamisli tamo je skuplji nego ovde kod nas, a kod nas deru ? Ostale cene su jako iste kao i kod nas :) ?

Zavisi za sta komp koristis :). CUDA u Photoshopu moze dobro da ti pomogne, PhysX za igre, dobro nema neki broj igara koji to podrzavaju, ali opet ce sa vremena na vreme naleteti neka, mozda smanjuje FPS, ali opet ta grafa je dosta jaka i moze da ponudi ok fps. Eyefinity retko ko koristi, ali nekim poslovnim korisnicima 3 moze dosta koristiti, pogotovu na nekim office masinama moze imati zanimljivu primenu :).

Pozdrav!

Mojne toliko da se palis vani koja je cena. Ja sam rekao tetki da mi kupi SC 2 u inostranstvu (znam softver) i zamisli tamo je skuplji nego ovde kod nas, a kod nas deru ? Ostale cene su jako iste kao i kod nas :) ?

Zavisi za sta komp koristis :). CUDA u Photoshopu moze dobro da ti pomogne, PhysX za igre, dobro nema neki broj igara koji to podrzavaju, ali opet ce sa vremena na vreme naleteti neka, mozda smanjuje FPS, ali opet ta grafa je dosta jaka i moze da ponudi ok fps. Eyefinity retko ko koristi, ali nekim poslovnim korisnicima 3 moze dosta koristiti, pogotovu na nekim office masinama moze imati zanimljivu primenu :).

Pozdrav!

Ko se pali, o cemu ti pricas? Ja sam uvek i na ovom forumu objasnjavao ljudima milion puta da napolju ne cvetaju ruze i da je zivot ovde najjeftiniji, ali mnogi sanjaju o zemlji iz bajke, misle tamo salju besplatan primerak kartice cim izadje. Tamo ljudi rade od jutra do mraka, pitaj tetku ;)

Lepo sam rekao MENI je sarena laza. Nisam rekao inace da su te stvari glupost, ali MENI jesu. Citirao si mene, i ja sam odgovorio pricajuci o svojim potrebama, ne o potrebama drugih, koje me ne interesuju.
i ne teraj me u off

Nazad
Vrh Dno