Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Pa po svemu sudeci ima dobro hladjenje a i trebalo bi da se na takvoj kartici izvuku dobre performanse.Bas bi voleo da vidim test sa ovom kartom mada jeste ugly.

da li se uopste isplati uzimati 768MB model za 1920x1200 ?

Onome ko odmah kupuje dve, isplati se.

Mislio sam single za pocetak, ne bih se odmah otvorio za 2. Premda ja pikam neke staromodne igrice, nista ono metro, kriza, grid i tako to...
Recimo igram SH3 1920x1200 - na ovom 9800GT vsync on, povremeno stucne padne FPS. Cenim da bi 460 to drzao zakucano na 60FPS.

mipko isprsi se kao covek za triple sli na toj ploci i budi prvi baya na forumu :) Da odmah uporedimo u cenovnom rangu sa onim verzijama ATI 5970 i sl :)
Taman da udjes u prave gamere pa da pikas i ti ki co'ek ove "napredne" popularne igrice.;)
Ajde,uradi to pa da ti kazem welcome to the club :) :) :)
Nekada si mi bio zesci entuzijast.Godine ucinise svoje :D

heh... ne skreci sa teme :) :)

EDIT: hehehee pa pogledaj mi moja masina :) :) Sve osim GK je najs - a do pre par meseci sam imao 2xGTX285 pa onda 5870... Smorilo me je covece :D

Pa ne skrecem.Tema je GTX460 a tebi kazem da uzmes triple SLI :D
Sto yeste,yeste,masina ti je wow (ne mislim na world of worcraft :) )
Kad si vec imao SLI GTX285 sad je pravo vreme za killer sli GTX460 :)
P.S.Jos kad bi neke stvari prepakovao od mene kod tebe imao bi frozen blood ultimate gaming machine bla..bla..bla.. :D :D :D
Nema odmora dok traje obnova :D

460 moze samo u dual SLI

@mipko

Iskoristi taj potencijal od tvoje masine i uzmi grafiku ko covek. Msm cemu sve to na 9800gt;)

^ yup,ali zato ces sad ubosti jednu GTX460,a posle dodati dve GTX485 :d

Ma da to su zbog cene tako i uradili.Da fizicki moze triple GTX460 bio bi bum za gamere za te pare.Nije ni nVidia naivna.
Nego Mipko stize GTX475 i GTX485 ,da te vidimo onda :D
Inace mogu GTX460 SLI + GTX460 za PhysX :) Virtuelni Triple SLI:D
--------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
Ovo me polako podseca na threadove http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=209792&page=33 i http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=227423&page=133 gde ima ono tipa XXXX komentara dok neko nije kupio karticu...
Stvarno ne razumem neke ljude ( u oba threada ako se ne varam smo imali prvi 5850,5870 i sve GTX XXX u rukama i na testu - uz nezaobilazni i preko potrebni roshtilj) jer izgleda da ostatak Srbije jednostavno samo teoretishe i tu je prichi kraj.
I neka se niko ne uvredi,ali odvojite malo vremena i istestirajte ono shto vas ochigledno toliko zanima a dostupno je vrlo lako i kod nas,te onda iznosite svoje utiske do mile volje...ovako ovo vashe prethodno pisanije i nema previshe smisla.
Istina je ta i vrlo jednostavna: uzeli GTX460 default ili OC verziju dobijate nesto chega u zadnjih 6 meseci po ovim cenama nije bilo,nesto shto ce biti best buy narednih 6 meseci te i ako vam se ne svidi moci cete da je prodate po istoj ceni u navedenom periodu po kojoj ste je sada kupili.Sretno svima...tj. kako prvim tako i onim potonjim kupcima kartice koja vas samo mozhe pozitivno iznenaditi dajuci svakim danom po koji uzhitak vishe...

Poslednja izmena:
Dostupno gde?? Tamo gde mi je rečeno da ima kartica - nema ih!! Čekam sutra, tako da nisi baš u pravu.

@abacus
Nema nigde 1GB GTX460 modela da se nabavi.Lako bi za test ali nije dostupna karta.
Sta drugo ljudi da rade nego da daju komentare na osnovu testova sa neta .
Sto se mene licno tice godinama testiram i bacam rezultate,prvi sam izbacio test sa ATI 5870 i to tek kad se pojavio ali nemam vise mogucnosti da dobijem hw za takve potrebe a narod sve manje para ima pa zato i nema ni jednog user review-a jer ljudi gledaju da ustede svaki dinar i cekaju pad cena.
Ako neko ima GTX460 1GB iz inostranstva recimo da je nabavio evo ja cu rado prihvatiti da napravim jedan obiman gaming test .
Ovako ili cekamo na sample ili na neki drugi user review ili na testove sa neta.
Imaju neki useri vec kartice pa sto se ne potrude da urade jedan komletan test,da predstave ovaj proizvod u pravom svetlu.Ja bih to uradio vec odavno ali nemam priliku jos uvek.

A sta je sa onim likom ovde sa bencha sto je okacio sliku kutije Gigabyte 768mb verzije kartice, nijedan test nije okacio, nista bas....

Pa nekome nije zanimljivo da radi benchmark nego ubaci kartu i uziva ne zanimaju ga testovi.

Pa nekome nije zanimljivo da radi benchmark nego ubaci kartu i uziva ne zanimaju ga testovi.

Pa dobro mogao je odraditi cisto da zadovolji zelje ljudi na forumu, koji sve i svasta pricaju o kartici koju niko nije probao.

Dobili ste FPS za Crisys - ko razume shvatiće.Ko ne shvati njemu džabe i 1593 posta....

Crysis Ultra High config sa 2xAA onako kako mi testiramo ispada da Gainward GTX460 768MB na 850/2000 i to opusteno bez dizanja voltazhe a u rezoluciji 1680x1050 isporuchuje avg 43FPS min 35FPS i max 50FPS shto je dosta sporije od bilo koje default 5850 kartice ali je sasvim igrivo....5850 zato na istim podeshavanjima u 1900x1200 na Toxic klokovima daje iste rezove shto dovoljno govori o snazi kako jedne tako i druge karte...
Ovo su neki moji nocasnji rezovi oko 2:30 izjutra...
Suma sumarum ko voli Nvidi-ju konachno je dobio karticu koju zheli a da ne potrosi previshe para....

Svaka čast. Samo mene interesuju rezultati u 1920x1080 rez i koja je konkretno razlika GTX460 u odnosu na 5850. Svi znamo da je 5850 jača od GTX460 defolta, postavlja se pravo pitanje koja je kartica trenutno bolja kupovina, u odnosu cene/performansi.

Poslednja izmena:
Svaka čast. Samo mene interesuju rezultati u 1920x1080 rez i koja je konkretno razlika GTX460 u odnosu na 5850. Svi znamo da je 5850 jača od GTX460 defolta, postavlja se pravo pitanje koja je kartica trenutno bolja kupovina, u odnosu cene/performansi.

Druzhe ne postavlja se pitanje koja kartica je bolja kupovina,jer ako zhelish ti ili bilo ko da potroshi 200e onda kupuje GTX460 i dobija dosta a ako neko zheli da izvadi na sto josh 50-60e onda dobija taman toliko vishe.Znachi nekih minimum 20% vishe u 1920x1080 rezoluciji bilo da su obe karte na def-u ili OC.
Poenta je da kartice stoje na lageru u par VP-a jer vecina nema para ni za 5670 a ne za ova chudesa...

Poslednja izmena:
pa bolje da ih daju u MP pa ako prodje prodje :) sto bi ih drzali u skladistu ????

EDIT: sto se poredjenja sa 5850 tice, iako nV fanboy potpuno se slazem da je 5850 bolja sto se tice performansi i tu nema spora.

Poslednja izmena:
vetar je napisao(la):
...postavlja se pravo pitanje koja je kartica trenutno bolja kupovina, u odnosu cene/performansi.
Obe su odlicna kupovina za svoje pare, tj. vise manje isti odnos imaju cena/performanse.
Samo je pitanje koliko para imas da izdvojis :)

Obe su odlicna kupovina za svoje pare, tj. vise manje isti odnos imaju cena/performanse.
Samo je pitanje koliko para imas da izdvojis :)

Realno bi dao oko 20.000 din. mogao bi da se ispružim za još jedno 2.000 hiljade, ali realno su kartice kod nas skupe, zahvaljujući visokom evru i niskom standardu. Sačekaću još par meseci, da vidim šta će biti novo na tržištu i kako će se kretati cene, sem toga trenutno nema nekog izbora igrica zbog kog bi menjao karticu. Ne gubim nadu da ću proći kao i pre skoro 3 god. kada sam za 15.500din. (tadašnjih 185e) kupio karticu (8800GT) koja je bila 15-20% slabija od tada najače kartice (čini mi se 8800GTX) koja je koštala preko 400e, i koja me i danas odlično služi.. To je bila kupovina :)

Poslednja izmena:
Druzhe ne postavlja se pitanje koja kartica je bolja kupovina,jer ako zhelish ti ili bilo ko da potroshi 200e onda kupuje GTX460 i dobija dosta a ako neko zheli da izvadi na sto josh 50-60e onda dobija taman toliko vishe.Znachi nekih minimum 20% vishe u 1920x1080 rezoluciji bilo da su obe karte na def-u ili OC.
Poenta je da kartice stoje na lageru u par VP-a jer vecina nema para ni za 5670 a ne za ova chudesa...

To i jeste poenta, formirali su se razni expertski timovi za tumacenje testova sirom net-a i ako ti testovi ne favorizuju "njihov" brand onsa su lazni u suprotnom je to "poznat i ugledan sajt" i oni nikad ne laziraju...a neko da kupi karticu...pa i da je kupi nema ostali HW da je isprati nazalost...

Tesko da OC 460 i OC 5850 odrzavaju isti razmak u performansama kao i iste kartice na default, nVidia mnooogo bolje skalira i 460 klokovana za 100MHz je kao 5850 za 250MHz : )))))

Poslednja izmena:
Ja procitah 40 stranica ove teme, a nisam naisao na jedan, onako, narodski odgovor :)

U skorije vreme planiram kupovinu 24" monitora u 1920x1080 i grafike koja ce moci to da isprati. Ako se nabavi GTX460 od 768 (ili 1GB), da li ce to moci da tera bez problema vecinu novih naslova?

Naravno, u skladu sa makinom koju vec imam...

Hoce, sto nece. Cak i 460 768 je super grafika. Taman dok kupis monitor, malo se mozda slegne trziste pa mozda i dobijes malo povoljniju cenu. Ako mozes, uzmi 1GB.
Vremenom ces eventualno smanjivati po neki detalj ako bas bude zahtevna igra ali generalno tera sada sve.

Vrh Dno