Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Druzhe ne postavlja se pitanje koja kartica je bolja kupovina,jer ako zhelish ti ili bilo ko da potroshi 200e onda kupuje GTX460 i dobija dosta a ako neko zheli da izvadi na sto josh 50-60e onda dobija taman toliko vishe.Znachi nekih minimum 20% vishe u 1920x1080 rezoluciji bilo da su obe karte na def-u ili OC.
Poenta je da kartice stoje na lageru u par VP-a jer vecina nema para ni za 5670 a ne za ova chudesa...

Tebi 50-60 opravdava tako malu razliku?Mozda ja tebe nisam skapirao ali ja to gledam mnogo drugacije.Sebi stavim 50-60 eur u dzep recimo koje odmah u startu nemam ili imam sve jedno a OC-om nadoknadim razliku u brzini.
Jel mi pricamo o danasnjoj populaciji korisnika ili o bogatasima sa zapada?Ljudi gledaju da ustede i euro ,kalkulisu do najmanjeg cvonjka da uzmu ono sto im se isplati a mi pricamo o razlikama od 50-60 eur koje ne opravdavaju razliku u performansama!
Iskreno meni ovo poredjenje nije ni najmanje realno,bez ljutnje.
P.S.Ako sam nesto pogresno razumeo izvinjavam se unapred.

Poslednja izmena:
Druzhe ne postavlja se pitanje koja kartica je bolja kupovina,jer ako zhelish ti ili bilo ko da potroshi 200e onda kupuje GTX460 i dobija dosta a ako neko zheli da izvadi na sto josh 50-60e onda dobija taman toliko vishe.Znachi nekih minimum 20% vishe u 1920x1080 rezoluciji bilo da su obe karte na def-u ili OC.
Poenta je da kartice stoje na lageru u par VP-a jer vecina nema para ni za 5670 a ne za ova chudesa...

Ne može varijanta od 768MB da se poredi sa 5850, druga su kategorija i cenovno i po performansama...

Meni jedino nije jasno zasto pola ljudi ceka neki user review da bi videla kako stoje stvari. Nije bas moguce da su bas svi sajtovi potplaceni ;)

ne, nego smo se svi stisnuli za kintu. Nije mi bas do bacanja para. I vise volim subjektivni utisak ljudi koje poznajem nego milion grafikona na svim sajtovima.

Ma kupujte ljudi, ne ujeda fermi :D, ako hocete samo nv, a dali bi ste do 25000din, izbor je sasvim jasan, 460 1g je za nijansu sporiji od 5850, cemu tolika nedoumica?

ne, nego smo se svi stisnuli za kintu. Nije mi bas do bacanja para. I vise volim subjektivni utisak ljudi koje poznajem nego milion grafikona na svim sajtovima.

Tvoji razlozi su takvi da se potpuno slazem sa njima (ionako trenutno nema sta posebno da se igra), ali koliko vidim dosta ljudi i dalje diskutuje o sirovim brojkama (tj performansama), koje su bile manje-vise poznate jos od trenutka kada su objavljene preporucene cene, a da ne pricamo ovoliki review-ovi.

Istina je ipak da Srbija tone u govnima rapidnim stopama, para nema, a GTX460 je precenjen kod nas... i ja ga po toj ceni necu kupiti sve dok se ne izjednaci sa cenom u nemackoj a pritom da imam viska kesa....
Mislim i da vecina ljudi slicno misli i da je svesna nase ekonomske buducnosti i zato povlaci rucnu za trosenje

Ma kupujte ljudi, ne ujeda fermi :D, ako hocete samo nv, a dali bi ste do 25000din, izbor je sasvim jasan, 460 1g je za nijansu sporiji od 5850, cemu tolika nedoumica?

Ati piJonirima treba nacrtati da karti u prodaji nema? :smoke:

Stigla :)

Testovi uskoro (sutra)...

Poslednja izmena:
Karte ipak nema ali zato su svi testovi na netu totalis nerealis :d
@pixell
Uradi koji test,nemoj da ljudi pate,vidis da te neki gledaju kao "Boga" :)

Poslednja izmena:
Da nisam na nogama od jutros rado bih se bacio na testiranje ali ovako umoran samo mogu da napravim sra_nje i sje_bem karticu.
Strpljenja please.

Ko kaze da nema :D...

@Megaskot evo napravi rezervaciju kod pixell-a, on to ionako prodaje posle testa :)...

Kartica je već rezervisana ;) (u slučaju da napustim moju mašinu :-devil-:)

Poslednja izmena:
Hahaha. Nije ali je bio pre sat vremena da je "opipa".
Neće taj da kupi novu grafiku skoro. Od izlaska Cypress-a sve nešto odlaže kupovinu :D.
Pred Božić najverovatnije ili u oktobru ako nVidia izbaci GTX475 koji i ja čekam ;)

Hoce, sto nece. Cak i 460 768 je super grafika. Taman dok kupis monitor, malo se mozda slegne trziste pa mozda i dobijes malo povoljniju cenu. Ako mozes, uzmi 1GB.
Vremenom ces eventualno smanjivati po neki detalj ako bas bude zahtevna igra ali generalno tera sada sve.

Hvala dobri covece :) Sve jasno, tako sam i mislio.

A sta je sa onim likom ovde sa bencha sto je okacio sliku kutije Gigabyte 768mb verzije kartice, nijedan test nije okacio, nista bas....

Sta bre da kacim, imam samo StarCraft 2 instaliran! :)

Kartica radi kao sto pise na 192822 linkova ovde datih... niti sam novinar, a ni "tester" kao PCBeast pa da vrtim testove za raju :d

Radi mi na 850/1900 za svaki dan, SC2 ne secka i to mi je dovoljno

Poslednja izmena:
Ne može varijanta od 768MB da se poredi sa 5850, druga su kategorija i cenovno i po performansama...

Porediti se uvek mozhe.
Nevezano za rAMA-in komentar....vidim da je nekima bash dosadno i pochinju da tupe u prazno a karticu nisu ni pipnuli.Ajde prestanite sa teorijama zavere i uradite nesto!
Jer ima bolja karta za 200e (verzija sa 768MB) - NEMA!
Verzija sa 1GB je samo za one koji izrazito preferiraju Nvidiu i spremni su i na nizhi nivo performansi jer je cena vrlo bliska onoj za crvenu lepoticu koja je ipak dosta jacha karta.

Verzija sa 1GB je samo za one koji izrazito preferiraju Nvidiu i spremni su i na nizhi nivo performansi jer je cena vrlo bliska onoj za crvenu lepoticu koja je ipak dosta jacha karta.

Jeste jaca je po odsustvu physix-a, cude i gsod-u... nemoj tako razlike su veoma male... a i razlika u ceni nije zenemarljiva (naravno ceni vani jer smo mi luda zemlja)
gtx 1GB sonic je 199e a 5850 +250e, kad nas cene neznam jer svako palamudi sta stigne jedni racunaju euro 110 drugi spominju VP cene, treci nabavljaju kartu sa nekog lagera...

Malopre videh 1GB model u online cenovniku jedne ovde popularne maloprodaje, verujem i da je imaju na stanju... nesto ispod 25000. Nerealno velika razlika, po meni, u odnosu na 768MB model (~20%).

Uzgred, zar je toliko tesko prihvatiti da je 5850 brza karta kada je prosecan gamer u pitanju? Da se razumemo, ne pricam o dodatnim mogucnostima, vec o performansama u popularnim igrama. Da, jeste skuplja, ali i jeste brza... nekome je to dovoljno, neko ce kupiti GTX460 jer preferira NV, treba mu CUDA, nece bez PhysX-a... i meni je to super, stalno govorim da je najvaznije da kupci imaju izbor, pa neka svako donosi odluku za sebe.

Brza jeste ali je razlika skoro zanemarljiva, pogotovo sto dobar deo gtx460 ide u OC verziji gde su performanse prakticno iste... na primer Palit Sonic je najeftinija karta sa 1GB rama i pri tome je OC verzija...
Takodje u nekim igrama je GTX460 bolji na primer u star craft-u II kad dodamo na to generalno bolji minimalan fps kod NV-a ja nevidim nikakvu opravdanost ovih cena 5850...

Poslednja izmena od urednika:
Brza jeste ali je razlika skoro zanemarljiva, pogotovo sto dobar deo gtx460 ide u OC verziji gde su performanse prakticno iste

Nisam siguran koliko je upitno za poredjenje 460_OC edition sa 5850 standard edition ?
Pa skoro svaka 5850 moze da se digne na nivo 5870. Nisam pristrasan po pitanju karti, jer sam pre sadasnje 5850 imao 8800Gts512.

postavljam pitanje za druga,elem,pitanje je,koliko ce dobiti u performansama u nadolazecim igrama ("odokativno") ako zameni XFX GTX260 SP216 (ostatak je PII 955 @ 3.7,4gb itd...) sa GTX460,da li da menja uopste (razlika 100e) ili da uzme nesto jace od 460 ?

neka ceka, jos neko vreme stekuje pare ..... tih 100e + nek skupi jos pa nek kupi nesto kad padnu cene i kad ne bude mogao da se igra :)

Kapiram da mu sad sve igre rade odlicno na njegovoj konfiguraciji

...ja nevidim nikakvu opravdanost ovih cena 5850...

E vidis, ovo je kljucna stvar... ATI i dalje prodaje prakticno sve sto proizvede, nemaju razlog da spustaju cene. NV je sa druge strane morala da ponudi GTX460 po nizoj cenu, iz mnogo razloga... mnogo kasne, realno su sporiji, izgubili su trzisni udeo i ovo je jedan od nacina da zaustave dalji pad.

Da se ne vracamo na teoriju sada, ali performanse same po sebi nisu wau, niti su wau ostale karakteristike cipa... sjajan je samo odnos cene i performansi, a to je morao da bude iz gore navedenih razloga. Da li AMD to moze da isprati i da nudi 5850 za 200e, pa i manje? Svakako, ali to nece raditi dok ne budu imali viskove cipova.

Ne radi se o visku cipova, da li ce ih imati ili ne, jednostavno ce ispratiti prodaju nV modela i onda "mozda" odluce da obore cenu svojim modelima....
Mada mislim da mogu da ih obore bez problema na cene iz prosle godine kada je 5850 bio 190-200e.

Bitno je da sada svako ima izbor iz oba tabora, to je uvek bilo i bice najbitnije nama krajnjim korisnicima.

ako i dodje do obaranja cena to ce biti pre katolickog bozica ... ne sad :) mrtva sezona odmora nema poente da se obaraju cene.

Ne radi se o visku cipova, da li ce ih imati ili ne, jednostavno ce ispratiti prodaju nV modela i onda "mozda" odluce da obore cenu svojim modelima....

Pa visak cipova ce imati ukoliko im opadne prodaja. Ukoliko budu i dalje prodavali sve sto proizvedu po ovim cenama, apsolutno ih nece interesovati sta radi NVidia i koliko prodaje - oni uspunjavaju svoj biznis plan.

Mada mislim da mogu da ih obore bez problema na cene iz prosle godine kada je 5850 bio 190-200e.

Verovatno i znatno vise od toga ;)

@Zeljko: stvarno si najblaze receno naporan. 5850 je B R Z A kartica od BILO KOJE 460-ice - shvati to.

Ja sam nV korisnik koji NIKAD nece kupiti ATI - ali sam i realan covek. Probao sam sledece kartice

1. sve nV osim GTX 4xx serije
2. sve ATI kartice do sada osim 4850 i 3850

Preferiram nV posto je software podrska MNOGO bolja i zato sto je GPGPU na nV svetlosnim godinama ispred ATI-a.
Ali gledajuci PROSECNOG GAMERA ATI 5850 je B R Z A kartica u odnosu na B I L O koju 460-icu.

Nazad
Vrh Dno