Moze biti da si u pravu, moze biti da nisi, videcemo vec
Jedino ne bih racunao na sujetu, osvetu i mrznju kao bitne faktoreBiznis je biznis, priseti se samo kako cak i zaracene strane trguju u ratnim zonama.
Ovaj Palit je definitivno ruzna karta.Po slici rekao bih da su i materijali jeftiniji.Nekako mi ovo ne lici na nVidiu vise vuce na ... mada mozda i ta cena utice na sve.
A generalni rezultati izmedju tih karti koje si naveo mozes da poredis tek kada izadje GTX475/GTX485 pa onda komentarisi kako tu nesto valja ili ne valja jer ce ovo biti prvi produkt u tom segmentu kroz savladan 40nm proces.
Primer ti je GTX460 koji je pomrsio konce 5830...
Posto brojke znas na pamet nema potrebe za sarkazmom i poredjenjem kako je 5830 promasen proizvod.
. . .
Videcemo uskoro i punih 512cc..Malo strpljenja![]()
Upravo zbog ove cinjenice me i raduje GF104![]()
A koja je to svrha, sem sto su neupuceni uzimali njega u slucaju manjka 5850 kartica jer je "samo za 20 manji". Jesi li primetio kako 5830 kartica ima na sve stane, zasto? Jer se ne kupuju. A ako vec Ati ima mali % skarta, onda ih ima malo u proizvodnji, zar ne?
Pa GTX460 jeste sa namerom tako projektovan da bi se napao segment u kom je 5830 i to se i uradilo i to se ostvarilo.
videcemo koliko je 5830 dobar kad bude bio tehnoloski prevazidjen, pa bude isao ispod cene da bi se rasprodao i tako akumulirao gubitak. Da ne racunam cist gubitak sto stoji po lagerima, drzeci zarobljen kapital. Proci ce gore od 4730, ako je se neko seca![]()
Bice zanimljivo kada se pojavi GTS450.Bas me interesuje tvoje razmisljanje u tom trenutku ako se desi isti slucaj kao sa GTX460.Da li ce onda postojati izgovor tipa ATI 5770 se nije dobro prodavala i sl..
@fingon82
Ne postoji pametan i glup vec postoji poslovna strategija i marketing tj celokupno dobro odradjen menadzment.
ATI 5830 kao takva postoji a da li je ona ugledala svetlost dana kao proizvod koji je prihvacen od strane korisnika ili nije je sasvim nebitna stvar.Totalno nebitna stvar je i koliko ona kosta i sta daje za tu cenu.Svi ovi detalji su bitni samo ATI/AMD nVidia-e se ovo uopste ne tice cak ide joj u prilog
@fingon82
Ja i pricam iskljucivo vezano za NV zato i kazem da nije bitno.Ne gledam sa strane posmatrajuci proizvod kao nesto sto se plasira na trziste da bi kroz isto dobro prosltom treba da brine firma koja zastupa takav isti tako da je to samo problem ATI-jev i njihovih kupaca pa stoga i naravno da ide u korist nv.Posto je taj segment ili ti grana bila slaba kao karika tu su ih i udarili pa ja kao neko ko to gleda sa strane smatram da je to pametan potez.Ugasice im taj segment bez obzira kako su poslovali i koliki profit ostvarivali .Ostavarili su prostor za sebe.
Ako ti se ne svidja projektovan mogu drugacije da se izrazim,recimo zamisljen ili ti ciljna grupa![]()
Ono sto ja vidim jeste trud koji se ulaze uprkos tolikom kasnjenju.Po tebi trebalo bi ostanu na istom i da se jednostavno sekcija GeForce ugasi.
Nisu konkurentni od pojave serije 5xxx, mislim da se situacija malo preuvelicava.Daleko biloJa bas hocu da budu mnogo konkurentniji, ali to bas i nisu u poslednje vreme. Ovo je sve krpljenje rupa, a ne prava konkurencija.
Nisu konkurentni od pojave serije 5xxx, mislim da se situacija malo preuvelicava.![]()
Pa ja to ne mogu ni da znam niti verujem mozes ti.
kada su krenuli da ga dizajniraju, nisu imali pojma ni kakve ce performanse imati ni 5850, ni 5830, ni 5770... to je bilo pre makar dve godine, mozda i malo vise.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari