Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

12LTCA na AUTO koristi uglavnom drugu, i šalta u prvu. Samo kad je BAAAAŠ ledeno napolju i kad izluftiram ukači treću. Dakle AUTO je kao kad je stavim u drugu. Kad je ledeno napolju, tipa -10°C stavim ručno na treću

Ne znam da li je to do verzije softvera, ali kod menw najnormalnije greje u prvoj i takođe drži zadatu brzinu turbine ( bar do treće, dalje nisam probao ).
Kakve veze ima softver sto ja grejem na drugoj i trecoj brzini? :D
Ne znam kako je kod vas, ali kod mene ne moze svuda da bude toplo ako je na tako slabom izduvu.
19-20m2 je prostorija, sada je tu 25LN Mitsubishi i takodje radi na 3. ili 4. brzini od 5.
Prosto se topao vazduh vrti previse oko klime, gde ocitava fazon 27C, a u prostoriji je realno 23C i naravno, kod klime dosta toplije.
Sada mi je stavljeno na 24C auto fan, kod klime cita 25C, a termometar bukvalno 2.5m od klime meri 21.5C, a napolju je 18C.

Prilozi

• 20251001_134044.jpg
    20251001_134044.jpg
    121 KB · Pregleda: 40
Kontao sam da neće da greje u prvoj.. Jer je dosta njih komentarisalo da ne "drži" fix fan, pa poslih da možda postoji i restrikcija na prvu brzinu pri grejanju.

Kod mene greje dnevnu, koja je 7x5m i na ovim spoljnim pokriva i u prvoj.

Verovatno nemas 2 spoljna zida sa 6 prozora u toj dnevnoj :)

Pa, za malo.. Dvoja balkonska vrata i prozor 140x140

Malopre sam primetio da 12KHCA danas radi malo drugacije od predhodnih dana. Non stop je drzim na autofanu od pre neki dan kada sam je i ukljucio. Dok je bila sama u stanu od 75m2 (3 dana), sa otvorenim vratima na svim prostorijama duvala je prilicno jako, vrv 3. ili 4. brzina uvek posle pauze. Od sinoc su ukljucene jos dve klime i sva vrata takodje otvorena. Evo malopre primecujem da posle pauze u grejanju (znaci samo kontrolna brzina turbine) pocinje da greje u prvoj brzini, eventualno drugoj .... i tako sve do ponovnog OFF. Ovo ne mogu drugacije da razumem sem da je deo algoritma za startnu brzinu na autofanu posle off-a, podesen tako da uzima u obzir sta se dogadjalo pre toga, tj koliko brzo je dostizana trazena T od 24C i koliko cesto je bila pauza u grejanju. U prevodu .. dok je bila sama i duvala po celom stanu mnogo duze je trebalo da bude registrovano 24C (26) na njenom senzoru ... a sada kada je dobila pomocnike, vrv je lakse dostizana trazena 24, te je posle nekoliko ucestalih ON-OFF epizoda .. resila da krene sporije, sa manjom brzinom. Ispravite me ako gresim jer sam vec pozaboravljao kako u sitna crevca rade ostali Fujitsu uredjaji koje imam.

Poslednja izmena:
edit-dopuna ... sto se tice modulacije sve vreme od kako je ukljucena, najcesce radi u opsegu 150-250w, posle ON-OFF epizode krene maksimalno do 500-600, pa onda spusti vrlo brzo nize. Ponekad sidje i nenormalno nisko na 120w, ali to je vrlo kratko, jer posle toga sledi gasenje kompresora. Nisam bas total sve to nadgledao mnogo precizno, jer nemam neki merac kojim bi mogao da cesce registrujem promene i vidim sve to jos preciznije. Jednom sam je "uhvatio" u defrostu, voda tece iz onih rupa bas bas. Na fullpower ladno obara praznu kutijicu sibica na skoro 5m :). Nisam ovo namerno isprobavao, nego je ta kutijica bila tako ostavljena na stolu, i obori je. :)

Zato ja zatvaram vrata na sobama da svaka klima greje svoj prostor. Senzori registruju pomoć iz drugih soba pa tamo Vox na primer greje previše za spavanje i dogreva dnevnu gde je Fujitsu 12 LGC koji se tada uspava jer oseća toplotu iz spavaće. Sve Fujitsu su mi na 21C, unutra 23 i nešto preko a Vox u spavaću na 19,5C setovana a u sobi isto 23C.

Zato ja zatvaram vrata na sobama da svaka klima greje svoj prostor. Senzori registruju pomoć iz drugih soba pa tamo Vox na primer greje previše za spavanje i dogreva dnevnu gde je Fujitsu 12 LGC koji se tada uspava jer oseća toplotu iz spavaće. Sve Fujitsu su mi na 21C, unutra 23 i nešto preko a Vox u spavaću na 19,5C setovana a u sobi isto 23C.
Jesi li probao da smanjiš zadatu temp na VOX?
edit-dopuna ... sto se tice modulacije sve vreme od kako je ukljucena, najcesce radi u opsegu 150-250w, posle ON-OFF epizode krene maksimalno do 500-600, pa onda spusti vrlo brzo nize. Ponekad sidje i nenormalno nisko na 120w, ali to je vrlo kratko, jer posle toga sledi gasenje kompresora. Nisam bas total sve to nadgledao mnogo precizno, jer nemam neki merac kojim bi mogao da cesce registrujem promene i vidim sve to jos preciznije. Jednom sam je "uhvatio" u defrostu, voda tece iz onih rupa bas bas. Na fullpower ladno obara praznu kutijicu sibica na skoro 5m :). Nisam ovo namerno isprobavao, nego je ta kutijica bila tako ostavljena na stolu, i obori je. :)
Meni je LT na Powerful oduvao dokumentaciju A4 formata sa stola, 3m ispred klime. 850m^3/h, razleteli se papiri. Više nisam koristio taj mod. U grejanju AUTO fan, u hlađenju isto, a ponekad čak u prvoj bude

Narucio sam 4 Fujitsu klime iz hladne prodavnice. U razgovoru sa njima objasnjeno mi je da ugradnju moze izvrsiti bilo koji ovlascen servis koji se legalno bavi ugradnjom, dok su mi sa klimama stigli papiri od Viacoma, gde se nalaze da, kako bi se ostvarila garancija, Viacom mora da odradi ugradnju. Kome ovde verovati? Da li neko ima iskustva sa ovim?

Ne treba Viacom da vrši ugradnju.

Jesam, onda padne temp u sobi za toliko ili bude i hladnije jer joj Fujitsu LGC iz dnevne šalje toplotu i onda sporije reaguje.
Problem je što svaka reaguje na manji pad temperature, nisu isti uređaji, sobe nisu iste kvadrature i sve to utiče na rad.
Kao centralno, samo kupatilo, WC i vešernica su otvoreni da se greju iz hodnika.
Kako god, kad se setim pre 10+ godina ustaj pa odmah na loženje, ne ponovilo se 😊

Jest' robija loženje. Stalno sam smrdeo na dim. Te cepkaj drva, te čekaj da "povuče", te sipaj kofu uglja. Dok nisam patentirao fišeke od novina, pa sam ugalj pakovao u "Politiku" kad sam imao viška vremena.

Sta je ekvivalent LT 14 sada?
Ne nalazim nju, barem ne u Nemackoj.

Meni je LT na Powerful oduvao dokumentaciju A4 formata sa stola, 3m ispred klime. 850m^3/h, razleteli se papiri. Više nisam koristio taj mod. U grejanju AUTO fan, u hlađenju isto, a ponekad čak u prvoj bude

Ja zloupotrebljavam ovu karakteristiku LUCE (900m3/h) da brzinski osušim veš zimi 😂

Ova moja poce da ulazi u df, jedan jutros u 9 drugi evo sad u 14h :D napolje je oko 1-2°
Mada brzo zavrsi, oko 10min, ne oseca se za sad pad temp u sobi

Nazad
Vrh Dno