Moze kvalitetnijim secicama sigurno. Ja sam na nekoliko LMC skinuo i one usmerivace vazduha (moze i to secicama jos lakse posto su plasticne). I oni smetaju za pranje i ciscenje turbine, a mislim da apsolutno nicemu posebnom ne sluze, sem da mozda minimalno skrenu vazduh levo ili desno. Ovaj KHCA ima motorizovane usmerivace, te nisam to sada razmatrao. Dok ne vidim koliko u praksi znace. A da sada treba da na jos nekoj montiranoj skidam resetku, a prosla i garancija ... 99% da bih to uradio kljestima. Druga je stvar kada nije montirana, ne verujem da je proslo vise od 3-4 min da sa ove nove KH to uradim dok je bila postavljena na stolu. Na zidu mnogo teze i komplikovanije
edit, evo ipak imam neku fotku kada je sve skinuto .. ovo je sa LMCE
Da, naravno, bez te resetke i jos i bez usmerivaca- livada, milina za pranje

Ali usmerivaci u mom slucaju koriste, tj trebaju mi, iako si tacno rekao da minimalno skrecu vazduh, kod mene je nekako situacija ( pozicija unutrasnje ) da se to i te kako oseti, iako vrlo malo mogu realno da usmere vazduh.
Leva strana usmerivaca ( ili desna, gledajuci iz perspektive unutrasnje ) mi je podesena pravo, desna na desno, jer gadja tamo malu spavacu sobu. Sad, ako levu stranu usmerim skroz levo, tu je garnitura gde se sedi-lezi, i oseti se ono kad na grejanju radi nisko da te povremeno "zapljusne kao prohladan vazduh", a ako recimo tu levu stranu usmerim skroz ka desno, onda taj deo ostaje nekako manje ugrejan, oseti se zima-hladno iz zidova kad su minusi. Ovako mi se pogodio neki idealan set.
Svodi se na individualne potrebe, pa kome usmerivaci nemaju efekta ( kao kod tebe ), a olaksavaju odrzavanje, onda sto da ne, neka makne i njih.
Da, videces tek sa KHCA za usmerivace, lako ih skines ako zakljucis da ti ne trebaju, ali treba jednu sezonu grejanja a i hladjenja da prodje, pa da znas kako i sta.