Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

To je super, samo bas dugo rade defrost, ali kao sto kazes ogranicio si ih na max 700W. Ali meni je super to za neki prelazni period, K modeli nisko moduliraju, ne povuku previse u startu, zasto ogranicenje?

Ja kapiram ogranicenja u smislu sj mi na terasi pa da ne bruji. Mada tihe su. Ali ako mislis da ces da ustedis tim sto max ide do 700w gresis. Samo ce nekada trositi vise jer joj treba vise da nadoknadi gubitke. Ja sam probao ovu moju na 30c powerful vuce 2500w iz uticnice i tad je kao kalorifer osusi ti oci za sekundu kad si blizu :)

Ja osetim kad je bas minus posto radim u toj sobi pa padne temp brzo jer nemam izolaciju al bar nordic iz druge sobe ne staje da duva pa mi to ispalo idealno. Da imam izolaciju Hiseanse nordic bi mi bas bio bacanje para zbog ovog grejaca koji uvek radi na minusu. Ali kad kuca nije izolovana znaci kad defrost mozda odradi jedan i to uglavnom ujutru oko 6.
Zbog cega je Nordic bacanje para, zar nije bolje da pomazu jedna drugoj, cak i kad stavis izolaciju kad budu minusi bolje je da rade obje, a za prelazni period moze i KMTA. Ja ne znam zasto je taj grijac toliki problem, kod mojih imaju grijac tacne, ali ne znam koliko trosi, posto klima radi stalno, ne gasi se. Bas cu da obratim paznju ako je budu smanjili nekolika dana radi lozenja.

Kod Hiseanse nordic je 160w a imam ih dve jedna dole jedna na spratu. sto mu dodje 320w na sat kad je minus. Kad pogledas maltene jos jedna klima da radi. *** nije malo. Al opet ovo mi je prva zima poredim bas sad Fujitsu i Hiseance. Ako stvarno na kraju ispadne da obe potrose isto pa onda i nije toliko strasno. Da pije vodu toliko jak grejac pije. Meni vise nordic zna da ode u defrost kad je magla a 2 stepena nego kad udari minus.,

Prilozi

• Screenshot_20241208-013333.png
    Screenshot_20241208-013333.png
    95.1 KB · Pregleda: 80
Sad sam kod mojih preko aplikacije smanjio klimu na 20° bas da vidim da li je ukljucen i koliko vuce. Trenutno je napolju 0°-(-1°) i evo potrosnje 83.3W, ako uzmeno da ona u stand by-u trosi 9W to jest pretezno 9, nesto(9,5W) to dodje da je grijac 70W ili 75W. To i nije neka potrosnja, ali tebi je na Nordic vise nego duplo jaci, a magla i 2° su fini uslovi da defrost, na minusu nece jer je vazduh suvlji.

Prilozi

• Screenshot_2024-12-08-01-38-01-791_com.tuya.smart.jpg
    Screenshot_2024-12-08-01-38-01-791_com.tuya.smart.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 80
Kod matorog sam uzeo Gree amber pro i on ima grejac kao kabal gumeni po tacni lepo se vidi kroz resetku.A kad sam pomerao nordic reko ajd sa otvorim sj da vidim bas kakav je kao u rerni onaj stari grejac metalni i jedno vece sam stavljao ruku na tacnu *** nije da se grejes na njega ali nije ledena tacna oseca se u odnosu kad pipnea bilo sta metalno na minusu.

Prilozi

• PXL_20241119_132420166.jpg
    PXL_20241119_132420166.jpg
    123.6 KB · Pregleda: 76
Pa i ovamo je gumeni, vidi se kroz resetku, e sad nigdje u podacima nijesam nasao koliko trosi. Bas cu vidjeti kad je ugase kad budu lozili

Nije mi jasan ovaj video, sta gledamo?
Ovaj ormar ispod ima da zaliva non stop

Nisi obratio paznju na izmenjivac. Kako je beo a kad otvori vrata topao vazduh ga otopi. Sad sam i ja tek provalio zato kaze rucni defrost :)

To sam video ali to je zavrsni deo defrosta, najvise je vec klima odradila i sama.

Možda i nije radio defrost ali malopre sam gledao VOX spoljnu, krenula da greje pojavilo se inje ali kada je smanjila snagu inje je isto ovako nestalo jer je napolju 4C.

Kako sam ja razumeo video, klima nije bila u defrostu, vec je pocelo da se hvata inje, a posto je njemu SJ blizu izlaznih vrata na terasi, hteo je da napravi foru, pa je pre nego sto je klima usla u defrost, on odradio rucni defrost tako sto je otvorio vrata i topao vazduh je jurnuo iz prostorije i klima ga bukvalno usisala i eto otapanja 😇

Ma to ok ali ako nije hteo da luftira ne isplati mu se to :cool:

*****ali me prvi majstori da stavim na terasu klimu ali ovo jeste fora, kad god zabeli a ja otvorim stan brzo se otopi inje sa te strane izmenjivača, ali naravno da to ne može stalno da se radi.
Padalo mi je na pamet kako bi dobro bilo za nekoga ko ima neku ventilaciju u kući da taj vazduh usmeri na izmenjivač, onda sigurno ne bi ledio :)
Ali sklonio sam klimu sa terase, kad zaledi i odledi poplavi ovaj cipelarnik ispod i smara da se to skuplja.
I zamenio sam ovu LUCA12 sa KMCC12 i prikladnija je za moj prostor iako deluje da malo lakše ode u defrost.

I ja bih rekao da je tako. Imam ih obe, ali je steta sto nisu u istom objektu, pa da ja to izanaliziram u detajle, i turim ovde .

Ja bih isto rekao. KM u prizemlju, LU na spratu, ali LU dosta manje u defrost ide, a to je za moj mikroklimat itekako važno, jerrrr prosječna vlaga zimi 82%, ljeti skromnih 70% :oops: :oops:

Katastrofalno je, magle ko u Londonu, a oko stotke zakuca baš često, i naravno često noću, kad je i T niža, pa klima tuče li tuče.

LUCA ima masivniji spoljašnji izmenjivač, tako da je očigledno da će ređe ići u defrost u maglovitim situacijama.

direkt ispod LU je otvor od nape, tako da ako bude stani-pani situacija, samo upalim napu da je odozgo malo potpari 😂 😂 😂

Pozdrav forumasi,
Možda me se neko seća iz ranijih postova, imam fujitstu 24kmta u kući od 80m2, radi kao sat.
Ovog puta vam pišem iskustva, prošle nedelje mi trojica servisera ugradili fujitstu 30lmta u prostor 200m2 bez pregradnih zidova sa 5metara visine.
Klimu kad upalim u startu u hladnoj prostoriji povuče 3,3kw usija se viljuška od kabla, moraću da je prikačim direktno na osigurač.
Nemam još uvek podatak o nekoj prosečnoj potrosnji u modu laganog održavanje temperature.
Inače spoljna jedinica teška 61kg, i u toku rada izbacuje nenormalnu količinu vode, kao da je neko crevo za vodu pustio da teče

Ja ne znam kako to nisi provalio i sa 24kmta. Ja sam uzeo 18kmta i imam Hiseanse. 18kmta je skupljac vode bukvalno stavio sam kantu ispod i svaki drugi dan je praznim puna je. Mog mislisti ta 30lmta sta onda radi. A Hiseance na pocetku meseca stavio kantu jos nije do pola puna :)

Klimu kad upalim u startu u hladnoj prostoriji povuče 3,3kw usija se viljuška od kabla, moraću da je prikačim direktno na osigurač.
У упутству пише да користи 30А осигурач, i кабл 2,5 мм2 додуше по неким јапанским стандардима. Са 14.5 ампера не би смело да се греје, али ако немаш квалитетну утичницу и прикључке одради инсталацију како треба уз сервисни прекидач који по правилу иде уколико се уграђује директно.

1734542226424.png

У упутству пише да користи 30А осигурач, i кабл 2,5 мм2 додуше по неким јапанским стандардима. Са 14.5 ампера не би смело да се греје, али ако немаш квалитетну утичницу и прикључке одради инсталацију како треба уз сервисни прекидач који по правилу иде уколико се уграђује директно.

Pogledajte prilog 472249
16a osigurač radi bez problema, ne greje se..
Kabal 1.5mm2 blago mlak, vuče na hladno ali ima ipak neku temperaturu. Ali utikač - viljuška vruća. To cu morati menjati.
Mada Ja nju kad uključim da mi stalno radi 24/7 onda ne bi trebalo ni u jednom momentu da povuče toliko.
Baš ću je testirati u januaru 24/7 ceo mesec da vidim koliko može da potroši na grejanje 200m2, treba da održava temperaturu prostorije 18, 19 stepeni. Radni ambijent je u pitanju pa ne treba vise od toga.

Cim se kabal mlaci, vidjuska mora biti vruca, jer izolacije nema. Stavi 2,5mm po upustvu, jer ako ga direktno veces, pocece izolacija da se topi, pa ce i klimu povuci i napraviti kratak spoj

16 minuta defrost radi kmta18,sad prvi put merio posle godinu dana.Čini mi se da je dugo to,kakva su iskustva?

Vrh Dno