Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Magla i minus 4,kmta18 na svakih sat ide u defrost koji traje po 15-ak minuta.Od 7 i 20 do evo sad 10 i 20,bukvalno na svaki sat defrostuje.

Zavisi u kakvom je prostoru, kako je koristi, a i ako mu je maglustina i oko nule, onda normala.
Da, napisao minus 4, meni KM 12 top radi na tim nizim temp, cirkus je od plus 1 ipo 2 do minus 1.5-2 , van tog cirkusa, perfekcijja, pa kao i svaka "grejaccka" klima .
Vrv ili greje preveliki prostor, ili je gasi-pali, izolacija, milion drugih za jebancija.

Poslednja izmena:
Magla i minus 4,kmta18 na svakih sat ide u defrost koji traje po 15-ak minuta.Od 7 i 20 do evo sad 10 i 20,bukvalno na svaki sat defrostuje.
Imam 24kmta, slično iskustvo... DF zavisi od toga koju temp želim postići unutra, ako spremam prostoriju za kupanje, dižem ja na max 30 stepeni i onda ide na svakih sat vremena. ako je držim na 25 stepeni, onda DF radi na svakih sat i po do dva..

Evo i kod mene sad -1 98% vlaznost imam osecaj samo sto je zavrsila evo ponovo u df 18kmta. Bas se brzo skupi inje na njoj. I bez obzira sto je dvoredni izmenjivac i veci od Nodric ista prica. Ali skoro me neko pitao u ovim situacijama na koliko radi fan napolju uglavnom na max sad moze da bude da je i zbog toga. Kad prebacim Tapo uticnicu testiracu jedno vece bas onu opciju low noise outside unit da vidim ima li razlike u intervalima df
Zavisi u kakvom je prostoru, kako je koristi, a i ako mu je maglustina i oko nule, onda normala.
Da, napisao minus 4, meni KM 12 top radi na tim nizim temp, cirkus je od plus 1 ipo 2 do minus 1.5-2 , van tog cirkusa, perfekcijja, pa kao i svaka "grejaccka" klima .
Vrv ili greje preveliki prostor, ili je gasi-pali, izolacija, milion drugih za jebancija.
Al da cesto Df uglavnom se desavaju kada preopteretis klimu koja god da je. Ja licno testirao Nordic sinoc u 60 kvadrata Evo na svakih sat isla u df.

Prilozi

• Screenshot_20241230-095205.png
    Screenshot_20241230-095205.png
    79.5 KB · Pregleda: 98
Klima je podešena na 23,5 stepena konstantno,na auto fan,radi u 35 kvadrata,sprat iznad(2 sobe)su na centralnom grejanju,kupatilo isto.Sa dve strane izolacija 5,treća strana je soba pored i sa četvrte strane je lepljen kamen.Radi 24/7.Po mom mišljenju daleko je ovo od preopterećenja za jednu 18 klimu...

45 min radi 15 df. Ta klima je onda samo za top izolovan prostor.
Pa pazi da se ona namuci posle df da dostigne temp sto je opala tih 15 min onda bih rekao da u pravu si. Ali ona vrati temp za par min koliko veliki protok vazduha ima. I to je samo oko 0 posle kad udari veci minus Df je veoma redje. Evo sad -5 je kod mene budan sam vec dva sata jos nije otisla u DF

Normalno da ona brzo vrati temp ali postane hladno za tih 15 min ako nema izolacije dobre.

Za 15 min temp padne više je kakvu takvu izolaciju imam i za 15 min malo veći pad.

Ma kako više od 1 stepen za 15 minuta? Tom logikom za sat ode sa 24 na ispod svježih 20, za 2-3 sata ishlađen objekat totalno, nema šanse...

Oseti se da zahladni i to moja završi za 10 min. E sad pretpostavljam da je više od 1 stepen jer to ne bi osetio.

Kada mi je bila setovana na 23, osetim pred kraj DF-a da pada temp. Od kako sam je setovao na 24 ne oseca se taj pad temp. Ali da bi je vise preporucio ljudima sa izolacijom bi. Jer za razliku od nje Hiseanse Nordic kada nije preopterecena moze da prodje sa jednim Df do ujutru. Vise ide nordic ide u Df kad je 2-3 stepena nego kad je 0 i minus.

Klime setovane sve 3 na 26c...LFCA 18 (40m2) 2 do 2:20 sata prodje pa ode u DF, traje od 7-14 min zavisi od vremena dok Nordic LMCBN9 nekako lakse i malo brze odradi DF i duze joj treba da dodje do DF, verovatno sto je u sobi od 20m2 sto se tice njih vise zadovoljniji nego na LFCA (vidi se da imaju snage).Inače ova magla kida, sada minus ko minus ali magla handri dobro.

LU može i ovako "bela" da greje... Danas ceo dan u minusu uz gustu maglu.

Prilozi

• IMG_20241231_160136.jpg
    IMG_20241231_160136.jpg
    57.2 KB · Pregleda: 63
  • IMG_20241231_160242.jpg
    IMG_20241231_160242.jpg
    44.3 KB · Pregleda: 59
  • IMG_20241231_164852.jpg
    IMG_20241231_164852.jpg
    35 KB · Pregleda: 72
Klima je podešena na 23,5 stepena konstantno,na auto fan,radi u 35 kvadrata,sprat iznad(2 sobe)su na centralnom grejanju,kupatilo isto.Sa dve strane izolacija 5,treća strana je soba pored i sa četvrte strane je lepljen kamen.Radi 24/7.Po mom mišljenju daleko je ovo od preopterećenja za jednu 18 klimu...
Kod mene je 12-ica u 30 kvm, ali greje ukupno 42 kvm,, izolacija ( 5 cm zid, 2 cm pod, 10 cm odozgo, 3 spoljna zida, cetrti prema negrejanom stanu, pvc ) .
Trenutno je -3.3 i tolika magla napolju da ovo ne pamtim... i naravno isto na svakih sat vremena DF.

Ne znam kako je i ventilator uspeo da zaledi,ne sećam se da sam to do sad video.Dok je odradjivala defrost vidim da je led dohvatio i ventilator.Užasni uslovi za klime...

Posle se pitate da li treba grejac tacne SJ?! Sto je klima vise opterecena i sto su gori uslovi za rad klime, vise treba grejac SJ, nebitno dal je kinez ili japanac, bitno je opterecenje klime, temp i vlaga!

Odledio malopre dok je radila defrost fenom ventilator i onu najveću rupu za odvod vode jer je skoro potpuno zaledila.Jel ne smeta ova ,,tehnika,,spoljnoj jedinici?

I dalje ne vidim brojke samo dijagram u %.

Koliko ti je najviše povukla kw?

Jutros Luca nagrnula inje na sebe, KM naravno suva skoro skroz

Ništa ja ovo ne razumem.Čitam,pa se još i iznerviram.Odvojiš za klimu koju hvale,marku koju hvale,a onda čitam kako to treba išutirati do kontejnera nogama,moja klima dva puta dnevno u defrostu,evo sad km naravno suva,a moja km okovana i u defrostu na pola sata-45 minuta.Da se razumemo,nije da mi preterano smeta,ne opadne temperatura,toplo je u kući,radi ona,ali kad čitam iskustva drugih pitam se dal je ovaj način rada u ovim uslovima normalan.Ako moja ide u defrost na ispod sat,zar ne bi trebala svaka u istim uslovima da ide?Znam da i nisu isti uslovi svuda u dlaku,ali je skoro svuda magla i minus.O čemu se radi,kako druge ne zalede u ovim uslovima?Zašto bi neko lagao i hvalio svoje na ozbiljnom forumu i ozbiljnom nivou komunikacije,nismo deca?Dal ima nekoga ko se stvarno razume u sve ovo?Gasi auto fan,stavi fan 3.Stavio i ništa,možda i češće ide.Vratio na auto...I treba im grejač tacne,bez dalje priče,ne znam zašto to nisu odradili...

Problem je u tome sto ljudi misle da ako cesce ide u DF da klima ne valja. A nije svaka klima ista i svaka ima svoj system rada. Ja imam za poredjenje Hiseanse Nordic sa grejacem tacne od 160w koja sinoc isla samo 4 puta u DF na -9 kod mene a 18kmta otisla 11 puta. Ali obe su zavrsavale posao i grejale 80 kvadrata neizolovanog prostora na 24 i ni u jednom trenutku se nije osetila jeza da je pala toliko temp.

Prilozi

• Screenshot_20250101-170707.png
    Screenshot_20250101-170707.png
    77.6 KB · Pregleda: 40
  • Screenshot_20250101-160818.png
    Screenshot_20250101-160818.png
    101.9 KB · Pregleda: 39
Q
KMTA se baš izmaltretirala ozbiljno.
l to je fazon nije, prvo radi Df sa mnogo manje wati od Hiseanse. Da se mucila nije jer kad je stavim na 30c i ukljucim powerfull ona digne na 3000w potrosnju. Kad budem video da radi non stop na 3000w onda mogu da kazem e bas se namucila :)

Nazad
Vrh Dno