Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Hm, nisam ovo našao nigdje na Fujitsu sajtu, odakle je izvor? Što više informacije je dobrodošlo. Hval puno.

То су "Design and technical manual" документи. Гуглујеш то + модел који те занима.

Evo dokumentacije za LMCE i KMTA/CC.Pogledaj tablice,brzine i nivo buke za oba modela.

Prilozi

• DR_AS066EF_01--ASYG07-14KMTA.pdf
    1.8 MB · Pregleda: 24
  • fujitsu-klima-uredjaj-zidni-inverter-asyg14lmce-aoyg14lmce-technical-manual.pdf
    1.8 MB · Pregleda: 20
E super, ovo je mnogo pomoglo!
Hvala, imate piće i neku klopu od mene ako se nekad pogodimo u Beogradu ili NS u isto vrijeme :)
Inače će sprat pokriti Luc 14-ka, koju sam uspio isprebijati za nekih 780, kod nas su 1080 eura komad :oops:

Čini mi se da sad možemo da kažemo da su novi modeli bolji. Ja kad sam uzimao uzeo sam LUCA umesto Kgta, ali sada bih uzeo KGTA. Novi modeli imaju čudan eurovent rezultat, ali se po snazi na -15c ne razlikuju mnogo a efikasniji su malo od starih. Ja bih komotno uzeo Fujitsu r32, uopšte se nisu loše pokazale u unapređenje su u odnosu na r410.

Р32 се користи годинама, нема разлога да буде мање поуздан. Пре ће бити да неко добија боље рабате за чишћење лагера застарелих модела.
За капацитет провери произвођачке таблице, PdesignH не показује ништа о снази уређаја.
Прем овим таблицама нови модел је сличне снаге и солидно ефикаснији посебно на ниским температурама.

Pogledajte prilog 371693
Hvala Mitros

Od kada su se pojavile nove klime, to se znalo. Mitar je u više navrata to i dokumentovao. Ali r410 čistači lagera i eurovent specijalci uvek to potisnu...
Debata o KMTA i LFCA gde je Mitar ne svojevoljno nego preko ku*ca pokazao tabelu gde je KMTA efikasniji uređaj na ozbiljnom minusu. Svakako je kolega Xeroj koji nije aktivan a moglo se cuti sta od njega uvek bio vise za noviji uređaj nego stariji i ako je razliks 7-13k dinara.

Ko želi da kupi ili ima toliko para da kupi klimu sa r410 gasom zato što manje koštaju nego noviji modeli nije na nikakvom gubitku ili lošem odnosu između uloženog i dobijenog.LLCE,LMCE/A,LUCA,LTCA,LFCA su modeli klima koje su se pokazale odličnim.

Sa smenom generacije uređaja, nismo ovde imali praktična iskustva, pa su preporuke išle za starije i proverene uređaje. Sad se omasovilo, pa se zna šta i kako...

Ali tako nije bilo sa Gree. Znate kako su te preporuke završile.

KG serija je valjda high spec? Što bi trebalo biti zamena za r410 high spec modele? Potraži katalog novih i starih modela pa uporedi.

Puno je lakše raditi sa ovako konkretnim podacima.
U mom kraju je prosječna "zimska" temperatura 4 stepena, na nivou sezone grijanja od 180 dana, to je prosjek, nekad bude dana sa +15 nekad i sa -15.

Po novim podacima iz tabela, evo jednostavne paralele i "otprilike" scenarija KMCC naspram LMCE, kada namiruju toplotnu moć dobijenu iz 1 tone peleta (4700 kWh energije - proizvoljna cifra):

-5 spoljnja, za T u sobi 22 KMCC treba 1686 kW el.en. LMCE 1981 kW (295 kW razlike) 17,5% veća potrošnja LMCE.
0 spoljnja, u sobi 22, KMCC uzme 1549 kW, LMCE 1733 kW (184 kW razlike) 11,8% veća potrošnja LMCE.
+5 spoljnja, temperatura u sobi 22, KMCC 1443, LMCE 1526 kW (83 kW razlike), 5,75% veća potrošnja.
Spoljnja 7 - razlika 3%
spoljnja 10 razlika 2%,
spoljnja 15, razlika 5%

Dakle, značajna razlika na minusima, a pri gotovo svim temperaturama postoji statistički značajna razlika - u prosjeku 7,5% više troši LMCE. Što hladnija sezona, veća ušteda. Na plusevima je zanemariva.

To kod nas još uvijek nije mnogo na nivou sezone, ali negdje po Evropi, gdje je kWh i po 10 do 15 puta skuplji, sve je jasno. Pogotovo ako imate više uređaja,gdje svaki troši 7,5% posto više, to se na nivou sezone itekako osjeti.

Ne gledam da bih kupio, nego čista znatiželja ko je pandan LT po snazi od K serije.
Nema je. Nisam siguran da li KG ima uopste i Twin Rotary kompresor. Msm da je single LG kompresor od 9.6 cc.
LU je bara bara sa KGT.
Ima i nova Nocria x, ona je bas dobra al ona je nekih 2000-2500 eura. Inace u svim modelima su mali i slabi kompresori. Tek KMTA18 ima dobar twin rotary Mitsubishi electric kompresor

KGTA14 ili KMTA 18.Nisu direktni naslednici LT modela.KMTA18 se pokazala kao odlična klima koja ima snagu ali i impresivnu modulaciju za jednu klimu te snage.

Nema je. Nisam siguran da li KG ima uopste i Twin Rotary kompresor. Msm da je single LG kompresor od 9.6 cc.
LU je bara bara sa KGT.
Ima i nova Nocria x, ona je bas dobra al ona je nekih 2000-2500 eura. Inace u svim modelima su mali i slabi kompresori. Tek KMTA18 ima dobar twin rotary Mitsubishi electric kompresor
Ne znam koji je komoresor u LFCA ali sam odabrao KMTA baš zbog micu kompresora.

Copy-Paste
09LLC koristi GMCC ASM89D10UFZB 12LLC koristi GMCC(kinez u saradnji sa Toshibom)oznaka je ASM98D10UFZA

07-09-12LM-Panasonic 5SS072XHA01

12 LMCE-GMCC ASM89D10UFZB

07-09LEC-Panasonic 5SS072XAA

12LEC-Toshiba DA89X1C-20FZ2

07-09LGC-Panasonic 5SS072XAA

12-14LGC-Toshiba DA89X1C-20FZ2

07109 LU-Panasonic 5SS072XAA

12-14LU-Toshiba DA89X1C-20FZ2

09LT-Toshiba DA89X1C-20FZ2 12LT - Assy 808-884-80 twin rotary

09-12LDC Toshiba DA89X1C-20FZ

14 AWYZ Nocria - Fujitsu 808-907-80

Dakle tek model LT ima Twin Rotary kompresor. i

to od 12-ice

Za nas laike šta znači Twin Rotary kompresor? Pitam čisto informativno🙂

Posle 15 godina koriscenja Tadiran klime resio sam ovog leta da je zamenim inverterom. Odlucio sam se za Fujitsu KGTB 12. Grejem i hladim stan od 50 m2 u potkrovlju sa relativnom dobrom izolacijom . Ne znam da li ova zima moze da se uzme kao relevantna ali navescu racun poslednji za decembar sa svim ostalim uredjajima (bojer , sudo i ves masina sporet) i rada klime 24/7 na 23 -24 ° na prvoj brzini ukupna potrosnja struje bila je 496kwh , za razliku od prosle godine kada su dva norveska radijatora ukupne snage 3200 kw trosila duplo vise a 3 x u iznosu racuna. Spoljnu jedinicu aposlutno ne cujem za razliku od prethodne koja je tresla ceo zid. Za sad sam zadovoljan i investicija vec daje rezultate.

Danas po ovakvom danu, Kmta i Kmcc konstantno rade u rasponu 110-140w. Nisu se mozda tri puta ugasile za ceo dan.

To je ono sto je bitno za prelazne periode, barem meni. Evo Lmce se npr. ceo dan pali-gasi.

Kakvu temperaturu izduva imaju na toliko maloj modulaciji?

Trenutno ne znam ali kad sam merio pre dve godine sa beskontaktnim toplomerom, pri toj modulaciji je bilo 32 stepena. Mada su mi neki ovde rekli da to nije tačno i da je samo sonda merodavna. U svakom slucaju, koliko god da je, ja to ništa ne osećam jer su mi klime pozicionirane tako da ne duvaju na mesta gde se boravi.

LMCA 12 se kod mene ne gasi i radi na 210w. Duva u 77m2. Setovana na 23°. Izduv topao.

Vrh Dno