Evo mene opet sa nedoumicama gdje mi trebaju savjeti iz prve ruke.
Uporedjujem za dnevni, KMCC ili LMCE. Za sada je sva prevaga i odluka na strani LMCE, samo me zanima jesu li pouzdane, i propuštam li nešto bitno, zbog čega bi KMCC/KMTA bila značajno bolja opcija, za potpuno iste novce.
Nakon priče sa nekoliko distributera i montaža, smatraju 410 sigurnijom opcijom po pitanju broja kvarova i "sirove snage" u grijanju.
Vidim da LMCE ima nešto sitno veći promet vazduha u vanjskoj jedinici.
Spoljnja jedinica joj je 1 kg teža, unutrašnja 1.5 kg lakša. Spoljnja tiša 4 dB, a unutrašnja bučnija za 4. (55/59). Je li to nivo buke od koje "ne možeš živjeti" ili je nešto normalno za dnevnu sobu?
Ono gdje se vidi velika razlika je Pdesign 3.5 kW naspram 2.5 kod KMCC i eurovent testiranja, gdje baš dominira u minusima (u prilogu).
Prioritet mi je da ima dovoljno snage kad zagusti, i da je šansa za kvarovima manja.
Koliko je fina i niska modulacija kod KMCC? Ima li nešto drugo što je značajno bolje i pouzdanije kod nje?
Pretpostavljam da je KM serija u plusevima ekonomičnija, da niže modulira, ali da se priča obrne, čim se priđe i prođe nula?
Izolacija jako dobra + južna orjentacija boravka. Temp. držim u rasponu 21-22.