Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

20221227_151328.jpg
Odlučio sam u dnevnu lt a u hodnik sam mislio kmta 18,kakva je Kmta 18 i koji je model još jači i bolji od nje

Klimu staviti u hodnik nikako nije dobro osim ako nema drugog rješenja, i još 18. Ovo je jako zeznut raspored i tu mora ići više klima. E sad ti bi da 18 griješ iz hodnika sobe 7 i 8 to je ok, ali opet kažem bojim se da će hodnik brzo da nabije temperaturu i ugasiće se a sobe 7 i 8 ostale hladne.

Klimu staviti u hodnik nikako nije dobro osim ako nema drugog rješenja, i još 18. Ovo je jako zeznut raspored i tu mora ići više klima. E sad ti bi da 18 griješ iz hodnika sobe 7 i 8 to je ok, ali opet kažem bojim se da će hodnik brzo da nabije temperaturu i ugasiće se a sobe 7 i 8 ostale hladne.
Jeste nezgodan raspored ali su ovo spavaće sobe i sad se grejem na pelet i u tim sobama držim temperaturu na 19stepeni jer mi to odgovara za spavanje a nadam se da ću i sa klimom to postići

Imam sličan raspored, samo nemam te pregradne zidove između prostorija 3 i 4 već između prostorija 4 i 5. I vrata od trpezarija-hodnik se ne gađaju baš kao tebe sa vratima spavaca-hodnik. Klima 18tica je montirana na spoljnom zidu prostorije 4 i duva ka hodniku. 95%+ zime u prostorijama 7 i 8 temp ne pada ispod 22-21.5°C, dnevna sa kuhinjom se održava na 24.5°C+

Lt ti je overkill za taj prostor. 18tica overkill za te dve sobe. Ukoliko imaš ok stolariju i izolaciju.

Nemam prostoriju 9. Ukupna površina 75m², PVC i 10cm zidovi, 2x5cm ploča na tavanu. Sprat ispod se greje :)

Imam sličan raspored, samo nemam te pregradne zidove između prostorija 3 i 4 već između prostorija 4 i 5. I vrata od trpezarija-hodnik se ne gađaju baš kao tebe sa vratima spavaca-hodnik. Klima 18tica je montirana na spoljnom zidu prostorije 4 i duva ka hodniku. 95%+ zime u prostorijama 7 i 8 temp ne pada ispod 22-21.5°C, dnevna sa kuhinjom se održava na 24.5°C+

Lt ti je overkill za taj prostor. 18tica overkill za te dve sobe. Ukoliko imaš ok stolariju i izolaciju.

Nemam prostoriju 9. Ukupna površina 75m², PVC i 10cm zidovi, 2x5cm ploča na tavanu. Sprat ispod se greje :)
Imam dobru stolariju i peticu stiropor,inače je prilično topla kuća a leti po najvećim vrućinama nikada mi temperatura nije prešla 24,ona varijanta noću sve otvoriš spustiš komarnike i ujutru dok sunce ne krene sve pozatvaraš.Samo se dvoumim koju 18icu u hodnik da stavim dal KMTA ili nešto drugo ali isto da bude fujitsu

Ta 18ca ti je kao da kupiš auto od 500 ks da bi vozio isključivo po Beogradskom špicu. Žali Bože para, a uz to verovatno i neće raditi kako treba ma koju da kupiš.

Vidi, kupi ti 36ticu za 20m² nemam ja ništa protiv. Ako hoćeš da greješ iz hodnika obe spavaće, kupi klimu koja ima iFeel/follow me opciju, a razmisli i o tome da ima fix fan. Nažalost, Fujitsu koji se uvozi kod nas nema te opcije. Za razliku od nekih drugih tržišta ...

Srećno.

Pogledajte prilog 370207
Odlučio sam u dnevnu lt a u hodnik sam mislio kmta 18,kakva je Kmta 18 i koji je model još jači i bolji od nje
Za dnevnu sobu Fujitsu KMCC12.Ta klima za razliku od prethodnih modela može da spusti sa low brzine na quiet pa opet može da se vrati na low ali korisnik to i ne primeti zato što lepo održava zadatu temperaturu.Isto tako rade i KG modeli.Odlično su to uradili u Fujitsu za maksimalni komfor korisnika.Za hodnik bi išao na LMCE12 mislim da ne treba jača klima.

Vidi, kupi ti 36ticu za 20m² nemam ja ništa protiv. Ako hoćeš da greješ iz hodnika obe spavaće, kupi klimu koja ima iFeel/follow me opciju, a razmisli i o tome da ima fix fan. Nažalost, Fujitsu koji se uvozi kod nas nema te opcije. Za razliku od nekih drugih tržišta ...

Srećno.
Nisam imao nikada klime pa mi je sve strano i nepoznato,vidim da hvale svi fujitsu pa sam se zato odlučio,tek sad nemam pojma šta i kako😀😀😀
Za dnevnu sobu Fujitsu KMCC12.Ta klima za razliku od prethodnih modela može da spusti sa low brzine na quiet pa opet može da se vrati na low ali korisnik to i ne primeti zato što lepo održava zadatu temperaturu.Isto tako rade i KG modeli.Odlično su to uradili u Fujitsu za maksimalni komfor korisnika.Za hodnik bi išao na LMCE12 mislim da ne treba jača klima.
Sve mi je strano i nepoznato,vidim da svi hvale LT pa sam zato mislio,misliš da dve 12tice mogu za ovaj prostor?oko 78 kvadrata je površina

Dnevni boravak sa trpezarijom ima око 23m2.KMCC12 ili eventualno LMCE12 za tu površinu ne bi trebala jača klima.Obe su dobre ali KMCC niže modulira.Ne bi pogrešio ma koju od ove dve kupio.Što se tiče grejanja kroz hodnik prostorija 7 i 9 i tu ne bi išao na jaču klimu od LMCE12 zato što će samo određena količina toplote kroz vrata ulaziti u te prostorije ma koliko jaku klimu stavio.Idealno je da svaka prostorija ima klimu ali i najskuplje.

Poslednja izmena:
Verovatno može unutrašnja jedinica na pregradni zid između prostorija 4 i 5 da greje trpezariju i kuhinju.Što se tiče hodnika to i jeste dobro mesto.Ako staviš klimu na obeleženo mesto u trpezariji ne znam koliko će ogrejati dnevnu sobu sa te pozicije.

Verovatno može unutrašnja jedinica na pregradni zid između prostorija 4 i 5 da greje trpezariju i kuhinju.Što se tiče hodnika to i jeste dobro mesto.Ako staviš klimu na obeleženo mesto u trpezariji ne znam koliko će ogrejati dnevnu sobu sa te pozicije.
Mada imam klizna vrata koja vode u hodnik pa mogu da ih zatvorim da bi više toplog vazduha ostalo tu da se i dobro tagreje prostorija broj 3

Što se tiče klime za prostoriju 3 i 4.Unutrašnja jedinica najbolje da se postavi da greje po dužini prostorije može i na sredini prostorije ali ovako kako si zamislio teško da ćeš zagrejati iz trpezarije dnevnu sobu.Šta montera sprečava da postavi unuttašnju jedinicu na zid u prostoriji 4 i da tako lepo greja i prostoriju 4 i 3.Ja mislim da je tako najbolje.

U prostoriji 4 koliko vidim nema na koji drugi zid osim onaj koji je obeleženo, ali mi isto ne deluje kao najbolje rešenje. A u hodnik opet možda nije sjajno rešenje za drugu klimu, pogotovo ako na Fujitsu ne može da se namesti neki fiksni fan da non stop gura jači protok vazduha.
Baš nezahvalno za odlučiti gde koju klimu postaviti. Jel možeš možda u dnevnu ovde da staviš unutrašnju jedinicu?

Prilozi

• IMG_20230105_172221.jpg
    IMG_20230105_172221.jpg
    333.5 KB · Pregleda: 24
Što se tiče klime za prostoriju 3 i 4.Unutrašnja jedinica najbolje da se postavi da greje po dužini prostorije može i na sredini prostorije ali ovako kako si zamislio teško da ćeš zagrejati iz trpezarije dnevnu sobu.Šta montera sprečava da postavi unuttašnju jedinicu na zid u prostoriji 4 i da tako lepo greja i prostoriju 4 i 3.Ja mislim da je tako najbolje.
To je sve u principu jedna prostorija,izmedju njih su samo mali zaubovi i na njima nema mesta da se postavi unutrašnja jedinica a iz dnevne ne može jer je prozor veliki i isto nema mesta,šta ću kada je raspored takav
U prostoriji 4 koliko vidim nema na koji drugi zid osim onaj koji je obeleženo, ali mi isto ne deluje kao najbolje rešenje. A u hodnik opet možda nije sjajno rešenje za drugu klimu, pogotovo ako na Fujitsu ne može da se namesti neki fiksni fan da non stop gura jači protok vazduha.
Baš nezahvalno za odlučiti gde koju klimu postaviti. Jel možeš možda u dnevnu ovde da staviš unutrašnju jedinicu?
Tu bi bilo idealno ali nema prostora ni sedmica da stane,ogroman prozor je tu

Zašto ne bi mogla unutrašnja na zid koji deli prostorije 4i5.Tako bi kvalitetno grejao prostoriju 3i4.

Prilozi

• IMG_20230105_173852.jpg
    IMG_20230105_173852.jpg
    333.6 KB · Pregleda: 21
Ako nema zida onda sam loše gledao plan ali treba razmisliti o toj poziciji unutrašnje jedinice.I po cenu nekoliko metara duže instalacije.

Onda tu greota da sad stavljaš klimu kada ti je sve sređeno tako ful, nijedno od tih rešenja koje možeš da odradiš neće biti idealno, morao bi da narušiš takav enterijer klimom 🙂

Нека у црној боји, нпр. LN35, и да инсталација одмах иде напоље, без каналица, каблова и сл.

Ovo sto Mitar kaze, neka u crnoj boji bi bolje legla.
Takodje Г profilom moze da se montira i na plafon, mi smo tako u lokalu stavili na stub zbog izloga.
Nasao sliku, nemam sad kako iza izgleda
WP_20160607_17_34_04_Pro.jpg

Kako to izgleda na plafon, može neka fotka?

Pisao sam o tome odavno ali se izgubilo u temi, mozda je i u staroj. Ovo je 2016 i LU 12 model, greje lokal 24m2, unutrasnja izolacija 3cm zidovi i plafon.
@dexter87
Moja je profilom usrafljena na ovaj stub, nije na plafon ali isti je princip samo se uzima odgovarajuci profil koji treba i duzina.

Možeš da pogledaš i Fujitsu KETA12.Ima lepo dizajniranu unutrašnju jedinicu dolazi u nekoliko boja i dezena.

Ne bi trebalo da imaš ikakvih problema da greješ taj prostor + da ubaciš finu količinu toplote u hodnik, kupatilo, spavaće (u 8 manje nego u 7, a ne vidim nigde otvor za vrata za prostoriju 9) ako postaviš klimu tu gde ti je rekao monter. Svakako sledeće godine možeš da uzmeš klimu za prostoriju 8/9 itd...

Nazad
Vrh Dno