Šta je novo?

FOX WebOS televizori

Stigao je odmah sutradan. Naručen ponedeljak oko 10 11 prepodne na ekupi, plaćen Intezin Masterom na 12 rata, i stigao u utorak do 13.00h CityExpressom. Lepo iznenađenje.

Evo, posle nekoliko dana, mogu da kažem da je za te pare sasvim sasvim OK.... Osim zvuka.

Prvih par dana nisam bio nešto zadovoljan slikom, menjao one modove, ali na kraju, ipak, sve je do SOURCEa. Kada sam nabavio par omiljenih filmova sa neta u 4K na USB I pustio odatle...
TO JE TO. Zadovoljan slikom, bojom, kontrastom, nema seckanja.....

Imam SBB, i čak i NETFLIX I MAX nisu kao sa USBa jer vrv net i slično... (Džaba i Ferari kad imaš džadu do kuće.)
Softver mi je OK, radi korektno...
Podnosi PS5 sasvim OK (ne igram online)

Samo taj zvuk. Zvoni. Zveči.
Tako da je moralo optički izlaz, u staru Panasonic liniju (ima brat bratu 25 godina) i sav zvuk ide preko nje.
Možda nekad neki soundbar, Ali prvo da otplatim bar pola, pa da uzmem i za kod klinaca 43 ili 50 isto 625... Jer koliko sam shvatio, samo on ima softver 6.0 ?

Tako da, sve u svemu, zadovoljan sam. Ne kajem se.

Meni bi sutra trebalo da stigne sa Ekupi 55"625D,da otvaram kutiju i pregledam dok su tu ovi iz kururske sluzbe da nije nesto skršeno ili ne...?
Ne znam,nisam do sada kupovao televizore online.

Nema sile da te oni cekaju osim ako ih poznajes.

Snimaj ceo proces od momenta kad preuzmes kutiju. Ako je kutija vidno ostecena, ne preuzimaj ili snimi i to pa otvaraj.

Iako nisam uspeo da nadjem bilo kakva iskustva ili informacije za 65WOS640E, odlucih da ga kupim na svoju ruku. Nakon nedelju dana od porucivanja, jutros stigao(porucen na Ananasu). Svidja mi se sto su ljudi koji su transportovali tv odmah odlucili da ga otvorimo i proverimo da li je sve okej. Prvi utisci su bas dobri, cak je malo i presao moja ocekivanja. Jedino sto sam odmah primetio kao minus je zvuk, koji u najmanju ruku moze da prodje ali to je bilo i ocekivajuce(u planu je odmah da se uzme neki polovan soundbar). Takodje, odmah sam primetio da tv ima VA panel zbog jako izrazenog ghostinga(najvise primetno u gejmingu). Naravno, jos cu se malo igrati sa podeavanjima i cackati ga pa vam javljam daljne utiske. Sta god da vas zanima, pitajte slobodno. Potrudicu se maksimalno da vam odgovorim, mada odmah da se ogradim nisam neki ekstremno zahtevan korisnik pa samim tim ne posedujem neko zavidno znanje o televizorima.

Prilozi

• IMG_20241211_141233355_HDR.jpg
    IMG_20241211_141233355_HDR.jpg
    270.8 KB · Pregleda: 99
Izgleda da 640E modeli imaju nesto izrazeniji ghosting. Ja imam 625d i nisam ga primetio, ali zato znam da ga kod 640E ima poprilicno. Takodje zvuk kod oba 625 ili 640 je katastrofa. Mora eksterni zvucnici.

Meni stigao juce,55" 625,sve OK proslo sa kurirskom sluzbom,nije polomljen..:)
TV je OK,za te pare OK,ali ugao gledanja katastrofa,znaci pomerim se levo od televizora desna strana ekrana svetlija, pomerim se desno leva strana ekrana svetlija,jedino da stojim tacno ispred ekrana onda je normala,bas lose.Mozda ima neka fora sa podesavanjem slike,ne znam ali meni ovo bas smeta.
Kacenje na zid vesa standard 200x200 za TV od 55 inca,mislim ne smes da ubacis flash ljulja se kao da ce da se raspadne,na samsungu 46" je 400x400.
Kod azuriranja softvera meni nije hteo da odradi dok nisam uljucio auto-update.

Evo malo sam procackao tv moram reci da sam poprilicno zadovoljan sad zasad. Jedino sto me jako nervira je vec pomenut ghosting(uzasan je), mada ukucani ga i ne primecuju tako da moze biti i do mene? Daljinac ubijaa, bas olaksava rad mada voleo bi da ima malo vise precica al dobro. Input lag jako mali tako da se mogu igrati igre bez ikakvih problema(testirao pucacine poput Battlefield-a). Testirao sam i uniformnost panela, mislim da je poprilicno okej(napomena: na slikama izgleda MNOGO gore nego sto je uzivo). Pogledajte prilozene slike pa sami procenite(opet ponavljam na slikama je previse izrazeno i slikano je u apsolutnom mraku).

Prilozi

• IMG_20241212_092818198_HDR.jpg
    IMG_20241212_092818198_HDR.jpg
    365.6 KB · Pregleda: 78
  • IMG_20241212_092904766_HDR.jpg
    IMG_20241212_092904766_HDR.jpg
    77 KB · Pregleda: 71
  • IMG_20241212_092333645.jpg
    IMG_20241212_092333645.jpg
    75.2 KB · Pregleda: 66
  • IMG_20241212_092405161_HDR.jpg
    IMG_20241212_092405161_HDR.jpg
    104.1 KB · Pregleda: 59
  • IMG_20241212_092427329_HDR.jpg
    IMG_20241212_092427329_HDR.jpg
    87.3 KB · Pregleda: 54
  • IMG_20241212_092439250_HDR.jpg
    IMG_20241212_092439250_HDR.jpg
    68.6 KB · Pregleda: 55
  • IMG_20241212_092452815_HDR.jpg
    IMG_20241212_092452815_HDR.jpg
    75.7 KB · Pregleda: 69
Evo malo sam procackao tv moram reci da sam poprilicno zadovoljan sad zasad. Jedino sto me jako nervira je vec pomenut ghosting(uzasan je), mada ukucani ga i ne primecuju tako da moze biti i do mene? Daljinac ubijaa, bas olaksava rad mada voleo bi da ima malo vise precica al dobro. Input lag jako mali tako da se mogu igrati igre bez ikakvih problema(testirao pucacine poput Battlefield-a). Testirao sam i uniformnost panela, mislim da je poprilicno okej(napomena: na slikama izgleda MNOGO gore nego sto je uzivo). Pogledajte prilozene slike pa sami procenite(opet ponavljam na slikama je previse izrazeno i slikano je u apsolutnom mraku).
Do nas, bolesnih, je .....😂😂😂

Sad da smo jedan TV pored drugog pa da uporedimo 625 i 640

Koja verzija WOSa je tu?

Користи ли неко GeForce NOW са 625D?

Uzeo bih za spavacu sobu Fox 32 inca, uglavnom za YT sadrzaj. Obzirom da u ovoj velicini imaju i AOS i WOS, koja je platforma bolja ?

wos definitvno pogotovu ako je za youtube

Hvala, ima LG sa WOS-om ali ne znam kakv je AOS na Fox-u pa zato pitam :)

ali ne znam kakv je AOS na Fox-u pa zato pitam
vidiš u temi za FOX Android modele

Hvala, nisam video da ima posebna tema i za Android modele Foxa.

Pozdrav svima, da se priključim temi :)
Kupio sam Fox 55WOS625D na ekupi za 34k, pre toga sam koristio 5-6 godina isto FOX 43 android.

I mogu reći da je ovo lepo osveženje, što je neko napisao ovde osećaj gledanja je kao da je tv kupljen za klasu više. Slika mi je mnogo dobro čak i u potpunom mraku, dosta gledam filmove pa se da primetiti, zvuk me je iznenadio skroz je ok, nije baš toliko loš kako se spominje, ali ja svakako imam svoju zvučni sistem već dugo (Logitech Z906) pa mi zvuk ne znači previše.

EON mi radi jako lepo, Netflix je isto ok, jedino sam primetio bagove i usporen rad na HBO Max aplikaciji što mi se ne sviđa pošto sam prethodno koristio Xiaomi Box 2nd gen na starom TVu gde je radio pristojno.

Dobio prvo ažuriranje, mada posle ažuriranja je i dalje ostao softver 04.41.33.

Zbunjuje me jedino momenat gde za internu memoriju piše available internal storage 1.72/1.92GB, pa sam pisao Fox-u da proverim to.

Tako da za taj novac savršen TV, nijedan drugi brand nisam video za tu cenu u toj veličini ekrana. Eto jedina zamerka za HBO Max i to lagovanje :)

Pozdrav svima, da se priključim temi :)
Kupio sam Fox 55WOS625D na ekupi za 34k, pre toga sam koristio 5-6 godina isto FOX 43 android.

I mogu reći da je ovo lepo osveženje, što je neko napisao ovde osećaj gledanja je kao da je tv kupljen za klasu više. Slika mi je mnogo dobro čak i u potpunom mraku, dosta gledam filmove pa se da primetiti, zvuk me je iznenadio skroz je ok, nije baš toliko loš kako se spominje, ali ja svakako imam svoju zvučni sistem već dugo (Logitech Z906) pa mi zvuk ne znači previše.

EON mi radi jako lepo, Netflix je isto ok, jedino sam primetio bagove i usporen rad na HBO Max aplikaciji što mi se ne sviđa pošto sam prethodno koristio Xiaomi Box 2nd gen na starom TVu gde je radio pristojno.

Dobio prvo ažuriranje, mada posle ažuriranja je i dalje ostao softver 04.41.33.

Zbunjuje me jedino momenat gde za internu memoriju piše available internal storage 1.72/1.92GB, pa sam pisao Fox-u da proverim to.

Tako da za taj novac savršen TV, nijedan drugi brand nisam video za tu cenu u toj veličini ekrana. Eto jedina zamerka za HBO Max i to lagovanje :)
Samo bih se nadovezao, kod mene je tv već 8 dana i mogu reći da je sve skroz ok.

Osim pomenute HBO Max aplikacije koja uzasno loše radi, jako baguje dok EON i Netflix rade jako dobro. Zamisao mi je bila da kompletno izbacim iz upotrebe Mi box.

Nisam dobio neki razuman odgovor od podrške FOXa povodom prikaza internet memorije 😁

Instalirao sam Twitch i You tube bez reklama preko developer moda.
Ako nekog zanima ...

image_2025-01-08_183457692.png

Rutovanjem TV-a se gubi garancija,a ako je nekom tesko da jednom u 42 dana udje u aplikaciju i jednim klikom resetuje vreme na novih 1000 sati onda nista.

jel ima još neka marka na kojoj može ovo slično da se uradi, osim lg-a naravno i androida

verovatno još neka marka koja ima webOS Hub.

znači ostali os-ovi još nisu probijeni
čudi me kako se kod televizora zadržalo to da ima više sistema, kod telefona su svi preuzeli jedan sistem, ako ne računamo ajfon

Jel 625D ima USB 2 ili USB 3,ja koliko vidim crni su dzekovi unutra pa pretpostavljam da su USB2..?
Hteo sam da kupim neki "USB to Ethernet Adapter" da probam da izvucem 400M koje imam u mrezi posto je ovaj lan na TVu je 100,vidim po forumima da na LG to funkcionise.
Ako je USB 2.0 da li je to izvodljivo?

^^
Da,glupo pitanje sam postavio,***a nisam u mreznoj materiji a nisam ni googlao…
USB 2.0 koji ima ovaj TV ,maks brzina 480mbps.

Nisam te razumeo?Sta ce ti wifi USB adapter kad je TV smart i ima ugradjen wifi?I kakve ima veze sa wifi dal je USB 2.0 ili USB 3.0 kad je to sto ti pricas brzina prenosa podataka a ne brzina wifija ili interneta......

Direktno preko lan kabla brzina neta je 100mbps, mrezna na TV nije gigabitna, preko wifi 5ghz izvučem 200mbps ali se mlatim sa sa podesavanjem kanala na wifiju i nije stabilna.U stanu imam 400Mbps brzinu i hoću da imam tu brzinu neta na televizoru.
Mislio sam da uzmem Lan na USB gigabitni adapter i da probam da dobijem tih 400 na TVu…

100Mbit/sec ti je oko 40GB/h. 4k stream ide do ~50 Mbit/s (cesto mnogo ispod toga).

Cemu brza konekcija, za kakvu opskurnu upotrebu?

Poslednja izmena:
Direktno preko lan kabla brzina neta je 100mbps, mrezna na TV nije gigabitna, preko wifi 5ghz izvučem 200mbps ali se mlatim sa sa podesavanjem kanala na wifiju i nije stabilna.U stanu imam 400Mbps brzinu i hoću da imam tu brzinu neta na televizoru.
Mislio sam da uzmem Lan na USB gigabitni adapter i da probam da dobijem tih 400 na TVu…
Druze , brzina USB porta nije povezana sa brzinom interneta na Wifi USB.Npr TP-LINK ARCHER T2U PLUS AC600 ide od 200 mbs na 2.4 ghz a 433 Mbps na 5 GHz.A wifi adapter je USB 2.0.Razumes sada?USB portovi na tim FOX modelima su USB 2.0.Ali opet kazem brzina USB porta nije povezana sa brzinom wifija......A takodje ja koliko znam ti ne mozes uopste koristiti Wifi adapter preko USB porta.Inace , njegov wifi na samom tv je 2.4 GHz/5 GHz, IEEE 802.11 a/b/g/n/ac.

Nazad
Vrh Dno