Šta je novo?

Fotografije - 2016

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo zena 🙂

20a6qvn.jpg

Богами поглед ми се задржао више од двадесет секунди, убиће ме жена! 😀
@*******и твоје слике су супер, само што их гледам на другом форуму. Увек обратим пажњу на карактеристике слике. Мало ти завидим на опреми. За те паре можеш ауто купити 😀
Е да, критике су ти мало грубе. Можеш који пут похвалити слику без приговора. Људи се уплаше и више не стављају нове, бар ја тако мислим.
Ја не стављам више слике, јер сликам само моју децу, а они нису за форум.

^
Heheh de sam ja grub, al ne mogu da se prenemazem ne znam koliko da bi nekome napisao da nesto nije dobro i sta to nije dobro, nema tu grubo blago, vec tako kako vidim... Sve je to na kraju krajeve subjektivno, a komentari najvise za to i sluze, da jedni drugima ukazemo na moguce propuste. Ja sam takav da vodim racuna o detaljima, i kako na svojim tako i na tudim fotkama primecuijem te detalje koji po mom misljenju kvare kadar, ali ne uvek, ako je opsti utisak jako pozitivan onda ne obracam paznju na detalje. Sve sto se kaze sa postovanjem i argumentovano nije gruba 😉
Pa eto isto tako i ja fotkam decurliju po familiji a ne mogu sve da kacim na forum, neke sam fotke postavio koje mogu, i fotkam svoju zenu od tih portretnih, to je ono sto mogu i sto me interesuje. Malo sam se zadnjih par meseci ozbiljnije aktivirao po pitanju urbanih motiva, fotke sa putovanja, imam jos gomilu kadrova sa predhodnog putovanja cekaju na obradu, a dok negde ne otputujemo ponovo fotkacu motive iz nase prestonice tako da ce imati jos stosta da se vidi sem moje zene hehe 😀

Stvarno ste smorili, na temi fotografije vi kacite.....fotografije.Mislim stvaaaaaaarno, nema smisla.[emoji12]

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ja bih prvi zamenio teze. Da ovo bude tema gde je fotografsko umece na prvom mestu a tehnicke karakteristike u drugom planu. Mozda to i promenimo u 2017. godini 🙂
Mozda, ali bench je ipak pre svega IT forum.

Да би слика била добра, поред квалитета мора бити и занимљива!
Када видиш слику, да застанеш и да јој се дивиш. Да буде мало маштовита, мистериозна, лепа... Могу тако да пишем цео дан.

Postavi par svojih slika kao primer 😉

Dal se ljudi stide da postave fotke, stvarno ne znam u cemu je problem ? Cak je i Gizmo batalio da kaci, a pre je jedno vreme solidno postovao.

Evo postovacu ja par sutra ili prekosutra sto sam fotkao ove godine, a nikako da stignem da obradim... Ja u poslednje vreme jednostavno ne stizem da fotkam od obaveza, cak ni u trku...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fotografsko umeće, tehniku itd ali... Nikoga nisam stavio na ignore nego lepo kažem šta mi se ne svidja. Ne možeš svaki dan jesti ni pečenje.

Dosta pečenja, dajte malo pasulja...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

To je isto kao kad bi oni iz ove tebe otisli u temu o analognim satovima, gde ti kacis svoje ili tudje ljubimce na svojoj dosadnoj levoj ruci. 😛

Pravilo broj jedan ove teme je:
1. Ova tema će prvenstveno služiti za pokazivanje tehničkih mogućnosti Vaših digitalnih fotoaparata. Fotografsko umeće je poželjno, ali je u drugom planu.

Ja bih prvi zamenio teze. Da ovo bude tema gde je fotografsko umece na prvom mestu a tehnicke karakteristike u drugom planu. Mozda to i promenimo u 2017. godini 🙂

Ja bih ovo podrzao, jer Bench odavno nije samo IT forum, dovoljno je pogledati koje sve teme postoje u Bench clubbing-u pa da stavis prst na celo. Ovo pravilo je mozda bilo relevantno pre xyz godina kada su razlike medju modelima i proizvodjacima bile evidentne, sada je sve to daleko otislo da je skill taj koji pravi razliku, fotkati se moze cime hocete. Dakle, u 2017. mozda naglasak na fotografsko umece, vestinu, pa i umetnost ako hocete, mis'im ako neko dogura dotle...

Tacno tako. Kad se realno pogleda ovde skoro niko i nije govorio o tehnickim mogucnostima samog aparate vec o fotografskoj tehnici. Ali eto neka pravilo izjednaci vaznost tehnike i umeca i ja cu biti zadovoljan 🙂 Najbitnije je da se uz okacenu sliku postavi i neki licni kometar, odnosno analiza sopstvene fotografije. Zasto je tako fotografisano, ste je autor hteo da nam pokaze i nagalasi odredjenom fotografijom itd... A onda ce neko od clanova sa malo vecim iskustvom da udeli i neki foto-kometnar. Mislim da ce na taj nacin tema napredovati.

Nikoga nisam stavio na ignore ali mirza82 ide... Salim se naravno ali ne diraj mi satove... 🙂

Evo jedna slika uradjena sa GoPro like kamericom da razbijemo one dosadne muske plocice... 🙂

ycMur7K.jpg

^
E tako, a ne da mracite bezveze 😛

Da ne bude da samo zapitkujem ka' će krave?!?! xD

Al ga iskomplikovase sa skidanjem BB code odmah... Upload sam sa moba pa otuda cudna (niska) rezolucija, kompresija i bela linija uz ivicu...

@ence
Dobro je ovo 🙂 Meni se dopada u celini bez obzira sto je omasen fokus ili si mozda htela ovakav efekat na modelu ?

@n1tr0
Lepo 🙂 Treca bez greske, sadrzajna pozdina koja kadriranje doprinosi glavnom motivu... Prva prava porodicna, uhvatio si dobar trenutak, sarena 😛 Na drugoj ona je super sto je i najvaznija, ali sve ostalo i ne bas, od ovog naslona iza nje do detalja u pozadini koje si trebo obradom da ucinis neutralnijim, kao sto je ova zelena sto vrsiti i ova pregorela svetla. Kao sto na trecoj ambijent radi u korist glavng motiva tako na drugoj radi protiv njega 😛 Svetlo je dobro na sve tri, na prvoj korektno, na drugoj dobro, a na trecoj savrseno, i dobro su kadrirane. Sve u svemu fotke prijaju oku a opsti utisak je vise nego pozitivan, to je neko moje subjetivno misljenje 🙂

Malo sam se pomucio sa ovim ambijntalnim svetlom u knezu, i oko kadriranja. Bilo je malo problematicno da je upakujem ispred ovih svetiljki a da u kadar ne udju i neki suvisni elementi 😛, al hteo samo ovaj bokeh, i sve u svemu uz manje korekcije u obradi nije ispalo tako lose 🙂

Pre i posle...
http://proflashstudio.com/community...d&sid=339fb7c67870073211303dd12ed83fcb#p10491

Holidays are coming 🙂)) by Nenad Ristic, on Flickr

Malopre sam slucajno naleteo na ovu sliku, na Instagramu 🙂

Znate li čija je ovo kuća? [emoji4]
946a911735d8783ed8eeaaf5e01ddcb7.jpg

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

@*******i hvala na pohvalama, a jos vise na kritici. Nazalost samo sam provukao na brzaka kroz LR, pa nisam mogao u PS da skidam to zeleno (to je inace televizor koji je imao drecavo zelene boje a bio je stalno tenis na njemu, a kadar sto se tice pozadine nisam mogao mnogo bolje, jer levo i desno je bilo solidno blizu ljudi). Sto se tice fotelje, solidno je visoka, i jedini nacin da se izbegne je da se otprilike stane za fotelju, ali da je distrakcija poprilicna to jeste, a nisam bas hteo mnogo da privlacimo paznju 😀 Za pregorena svetla - nazalost to sam sa 7D fotkao, tako da sam mogao birati ili pregorena svetla ili podeksponirano lice (mada sam malo i podeksponirao u startu zbog toga).

Ne znam kako se vi ostali snalazite na ovakvim mestima kada fotkate (TC-evi), ali meni licno bitka sa ambijentalnim svetlom je strasna - imas od TC-a rasvetu koja je hladna, a u kaficu topla rasveta, pa onda hvatas negde da je model zaklonjen od rasvete TC, tako da nemas problema sa skin tone... Ako neko ima dobar savet (koji nije koristi blic :d ) slusam...

Ako se ja dobro secam @*******i ima 600-ku ili 580-ku... Lepo je to sve sa flashem, ali meni uvek kod zenskih modela pregrubo svetlo ako nemas neki diffuser (indoor - ok, mozes negde bounce vrv ako nije sareno), a bas sad da raspakujes neki softbox nasred ulice kada nisi otisao negde bas samo da bi fotkao je malo neprakticno...

Jel postoji neki on camera diffuser koji je ok? Npr. ja sam koristio ring softbox koji daje zanimljivo i meko svetlo, ali do nekih 50mm na ff. Sve preko toga i rezultat je poprilicno ostro svetlo...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Isto tako izvlacenje lica iz mraka u PS nije najsretnije resenje, zapravo je daleko od toga.... Mala okta za blic se nosi u ruci bez problema recimo ...kad se sklopi skoro da je nema 🙂 .... Oktica od 50ak cm je za ovakve fotke kao rodjena .... Mekano svetlo, bas kako treba ...

recimo http://neilvn.com/tangents/photo-shoot-with-off-camera-flash-adapting-to-opportunity/ .....

ovde je gola glava koriscena ...znaci sa malim modifikatorom jos bolje bi bilo

@*******i bi to razbijao garantujem

Poslednja izmena:
Lumia 930, manelni fokus

@ale
Pa kad kradem fotke sa instagrama 😛

@iH8Sn0w
Dobro si ovo napravi, nije neki sadrzaj, ali prija oku. Vecina telefonima samo skljoca okolo a eto ima i vas koji se trudite da napravite nesto vise od toga sto je pohvalno 🙂

@n1tr0
Pa nema resenja sem kako je BIG naveo ili podekesponiranje, al kod ove fotke to ne bi pomoglo, suvise su jaka svetla iznad njene glave i svakako smetaju. Pomaze da se malo zafarabaju u obradi da ne budu bela ako ih vec ima u pozadini, to cesto rade sa nebom kada pregori 😛

@MR.BIG
Da da 100% si u pravu, izvlacenje lica iz podeksponirane fotografije nikako nije dobro, narocito u uslovima ambijentalnog svetla ulicne rasvete. To moze da se vidi na osnovu ove poslednje fotke u prilozenom primeru pre i posle. Fotka iz LR kolorno se raspada u predelu lica bas zbog tog izvlacenja, tek u PS kroz obradu postaje korektna, zato sam i naveo "sve u svemu uz manje korekcije u obradi nije ispalo tako lose". Dobro je napisao @n1tr0 " a bas sad da raspakujes neki softbox nasred ulice kada nisi otisao negde bas samo da bi fotkao je malo neprakticno..." vezano za portrete samo jednom smo otisli negde zbog fotkanja kada sam kupio 85mm pre nekih godinu dana, sve ostale fotogafija nastaju usputno negde gde vidim da ima elamenata u kompoziciji za dobru fotku i koliko toliko pristojnog svetla, a takvim pristupom obrada je obavezna. Meni je zanimljovo da radim na taj nacin, posto ne moze da se upadne u sablon, svaka fotka je zbog svetla prica za sebe, negde manje, negde vise cimanja u obradi i razmisljanja kako pravilno eksonirati fotografiju u odnosu na svetlo u kadru 😛

Jedan primer fotografije sa savrsenim ambijentalnim svetlom i obradom od 15min 😛
http://proflashstudio.com/community/forum/viewtopic.php?f=6&t=60&p=7664#p7664

Charismatic little girl 🙂 by Nenad Ristic, on Flickr

I ovaj oprimer je isto tako jako dobar, a svetlo skoroz drugcije nego sa devojcicom... To je ono sto cesto umem da kazem, za vizuelno lepu fotografiju potrebno je dobro svetlo 🙂
http://proflashstudio.com/community/forum/viewtopic.php?f=6&t=60&p=7975#p7975

Magic eyes... by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
Ne, ne 😀 Mislio sam da tebi kradu, ali kada sam video ko je postavio, sve mi je postalo jasno 🙂

Jedna zimska crno bela

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno