@ale
Pa kad kradem fotke sa instagrama
😛
@iH8Sn0w
Dobro si ovo napravi, nije neki sadrzaj, ali prija oku. Vecina telefonima samo skljoca okolo a eto ima i vas koji se trudite da napravite nesto vise od toga sto je pohvalno
🙂
@n1tr0
Pa nema resenja sem kako je BIG naveo ili podekesponiranje, al kod ove fotke to ne bi pomoglo, suvise su jaka svetla iznad njene glave i svakako smetaju. Pomaze da se malo zafarabaju u obradi da ne budu bela ako ih vec ima u pozadini, to cesto rade sa nebom kada pregori
😛
@MR.BIG
Da da 100% si u pravu, izvlacenje lica iz podeksponirane fotografije nikako nije dobro, narocito u uslovima ambijentalnog svetla ulicne rasvete. To moze da se vidi na osnovu ove poslednje fotke u prilozenom primeru pre i posle. Fotka iz LR kolorno se raspada u predelu lica bas zbog tog izvlacenja, tek u PS kroz obradu postaje korektna, zato sam i naveo "sve u svemu uz manje korekcije u obradi nije ispalo tako lose". Dobro je napisao @n1tr0 " a bas sad da raspakujes neki softbox nasred ulice kada nisi otisao negde bas samo da bi fotkao je malo neprakticno..." vezano za portrete samo jednom smo otisli negde zbog fotkanja kada sam kupio 85mm pre nekih godinu dana, sve ostale fotogafija nastaju usputno negde gde vidim da ima elamenata u kompoziciji za dobru fotku i koliko toliko pristojnog svetla, a takvim pristupom obrada je obavezna. Meni je zanimljovo da radim na taj nacin, posto ne moze da se upadne u sablon, svaka fotka je zbog svetla prica za sebe, negde manje, negde vise cimanja u obradi i razmisljanja kako pravilno eksonirati fotografiju u odnosu na svetlo u kadru
😛
Jedan primer fotografije sa savrsenim ambijentalnim svetlom i obradom od 15min
😛
http://proflashstudio.com/community/forum/viewtopic.php?f=6&t=60&p=7664#p7664
Charismatic little girl 🙂 by
Nenad Ristic, on Flickr
I ovaj oprimer je isto tako jako dobar, a svetlo skoroz drugcije nego sa devojcicom... To je ono sto cesto umem da kazem, za vizuelno lepu fotografiju potrebno je dobro svetlo
🙂
http://proflashstudio.com/community/forum/viewtopic.php?f=6&t=60&p=7975#p7975
Magic eyes... by
Nenad Ristic, on Flickr