Šta je novo?

Fotografije - 2016

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^
Ovo svetlo u pozadini i ako mozda ima nekog smisla u nameni fotografije ipak je ometajuci faktor i odvlaci paznju sa modela. Pogled posmatraca uvek ide ka najsvetlijim povrsinam, a te nejasvetlije povrsine u manjoj ili vecoj meri zavisno od toga koliko su uzrazene odvlaci paznju sa modela...

Pravila su da se krse 🙂 ..... Toliko fotki se napravi na jednom fotkanju...tako da ova moze da prodje i sa malim ometajucim faktorom .... Ali slazem se *******i ...

^
Naravno, ovo cak nije ni pravilo vec je jednostavno tako. Ne pisem ovo zbog tebe niti kao kritiku, vec samo kao nesto sto bi trebalo da se ima u vidu prilikom fotkanja i kasnije u obradi 🙂 To je jedan od razloga zasto model postavljamo pod nekim uglom ispred izvora svetla, bilo da se koristi rasveta ili ambijantlano svetlo, tako bi trebalo da se radi ako zelimo pravilno i dovoljno dobro ekposniranu fotografiju na kojoj recimo nema delova pregorelog neba itd. Naravno sve to nije sveto pismo a upravo kombinovanjem raznih elemenata od postavke kadra do nacina na koji koristimo opremu i kroz obradu, dolazimo do autorskih radova koji su odraz nase krativnosti 🙂

Adoni je dosao spreman kao pravi profesionalac ....iako je zavrsio takmicarsku sezonu napravio je formu samo za fotkanje ....Odlican momak i pravi sportista!

^
Dobra je skroz 🙂 Uvek moze bolje al i ovako je dobro...

Ovako u manjem formatu jos i nekako, al kad se "zagleda" onda LELE ! :d
Ali rekao sam, ne menjam aparat dok ne crkne :d

^
Ma nema to vez, ako je kadar dobar i svetlo, takva fotka je sigurno dobra... Na kraju koliko god da je losija od neke snimljene boljom opremom, samo je prebacis u B&W uz adekvatnu obradu imamo odlicnu fotku, dok los kadar sa vrhunskom obradom ostaje losa fotka i to ne moze nista da promeni.

@miki
Meni prvi plan nema dobru vezu sa ostatkom slike. Zauzima skoro polovinu fotografije i realno te nista ne uvodi u drugi plan vec se pogled nekako zaustavlja na boricima. Iz tog razloga misilm da bi fotka bila bolja da si se ogranicio na borice i konjica 🙂 konjic.jpg

^
Svakako je ovako secnuto ako nista drugo konkretnije, al ne moze da se kaze da je lose u orginalu, zato sam i naglasio da uvek moze bolje... Fali malo jasnija povezanost prvog plana i pozadine, al nije bas da smeta sto je nema.

Ono što sam zaboravio da napomenem jeste da ne poznajem devojku, ja sam tu fotkao nešto drugo, ali je spazih kako je lepo stala, pa krišom ugrabih priliku 🙂

Po faci bih rekao da je bolje onom koga je cekala da se nije pojavio 🙂

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ako mi verujes da znam ko je model ili samo nenormalno lice. Inace je uciteljica u OS[emoji2]

Jel ima desnu saku ? 😛

Jedna od mene, danas bio u nekoj setnji. Oblacno, maglovito i slabo je bilo sta da se skljocne. Ipak evo jedne...

30907734356_5ddfd0695e_b.jpg

i jedna lepša od letos 😀

28628694374_921b14aeaf_b.jpg

Poslednja izmena:
Ova druga odlicna... Zlatni presek, dobra izdvojenost osnovnog motiva na svaki nacin, svetlom, kadriranjem, interesantna sadrzajna fotografija 🙂

^
Profi 🙂

@kamaaan
Druze, kada fotkas pejzaze bilo da su urbani ili priroda, gledaj da ne bude ovako ostro svetlo... Sigurno dobro vreme za fotkanje je u vecernjim casovima, nesto pre i posle zalaska, a moze i preko dana ako je malo oblacno, posto oblaci smeksaju svetlo. Ova druga je ok al je svetlo lose, kao i na pravoj. Prva centralno kadrirana a to obicno ne bude dobro sem ako nema dobre simetrije u kadru, glavni motiv lose izdvojen od okruzenja. Sve u svemu verujem da si i sam svestan da ovo nije dobro. Mozes da vidis na netu gomili fotki sa slicnim motivima koje prosto blistaju, a to nije tako nedostizno kao sto na prvi pogled izgleda, samo treba izabrati pravo vreme za fotkanje i malo promsiliti o kadru, obicno je potreban i stativ da bi sve bilo kako treba. Obrada je isto jako bitna, ali i to nije komplikovano kada imas dobar materijal za rad 😉

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno