Šta je novo?

Fotografije - 2016

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da svestan sam da to nije nesto, ali u Prizrenu sam bio na 2 3h samo, uzeo aparat u ruke i cisto da zabelezim nesto iz rodnog grada. Nisam bas bio u situaciji da biram vreme za fotografisanjeni postavljanje opreme 😀

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

^
Ma sve je to uredu samo mi to ne znamo kada vidimo fotografije sem ako ne napises 😛 Ono sto vidim je malo fotki na flickru, i registraciju od 2016 kao i ovde na forum, a fotke ne bas dobre, pa reko da udelim neki savet kako da budu bolje 🙂

Evo jedna vecernja iz Kopenhagena sa Olympus E-M5 i Panasonic 20mm

b6e5eba9455ccf570f7fc33628f6e506

^
Narocito ovako centrirano u kadru...

^
Menja tu kameru sto pre 😛 Jel ovo jpg iz aparata ili raw pa obrada ?

Poslednja izmena:
^
Menja tu kameru sto pre 😛 Jel ovo jpg iz aparata ili raw pa obrada ?

Raw pa obrada.

Menjacu kameru kad ova ode u vecna lovista. 🙂

Full frame pod obavezno sa nekim legacy staklom, pa sa tripoda lagano, pecaroski ... 😉

Ne za sada, a probao sam i bas je dobra 🙂 Fotografije koje planiram kao B&W, te fotke ne radim u color verziji jer sam ih tako zamislio i pre nego sto sam okinuo, ova nije jedna o tih. Ima medju ovim fotkam mnog kadrova koje cu vremenom prepakovati u B&W... To je prica za sebe, nije samo puka konverzija u B&W.

Да би слика била добра, поред квалитета мора бити и занимљива!
Када видиш слику, да застанеш и да јој се дивиш. Да буде мало маштовита, мистериозна, лепа... Могу тако да пишем цео дан.
Али, бре, стављати слике мушке голотиње и то у 258 поза!!!
Не кажем да нису квалитетне, али сморио сам се гледајући толико голих мушкараца! Можда грешим, јер волим да гледам женско тело, али у ту може да се претера (стављати слике своје жене у 258 поза).
Извињавам се ако сам неког увредио, али имајте разумевања за остали свет који прате ови тему!

^
Ma nisi nikoga uvredio, al druze nije ovo fejzbuk... Mnogi su usko profilisani i to sto rade vezano je za posao, kao recimo MR.BIG, tako da covek ne moze da postavi nesto sto ne radi, a svaka od tih fotografija ako nista drigo odise tehnickim savrsenstvom, sa poslovne strane to je 100% prava prica. Za moj ukus fali tu malo umetnicarenja, ali svakako fotografije reprezentuju kako treba da izgleda fotka nastala u uslovima kontrlisanog svetla, tako da kao takve kroz analizu mogu samo da pomognu pojedincima da postignu slicne rezultate. Ko ume da gleda ima sta da nauci samo geledajuci a da ne pricamo o tome da je MR BIG svakom ko pita objasnio sta i kako sa svetliom, uz to cesto postavlje fotke sa seta.
Sto se mene tice, ja druge ljude sem svoje supruge i uze familije ne volim da fotkam, a portreti me cak i ne zanimaju toliko. Posatavim to sto radim i proces obrade pa ako se nekome dopadaju krajnji rezultati moze isto tako analizom kadra, pre i posle, dosta toga da primeni na svojim fotografijama.

Forumi sluze da bi se delilo znanja, a ja posto sam amater mogu da podelim samo to sto radi, posto je sve sto radim proizaslo iz prakse, a ne iz skolovanja i edukacije... Imas na Netu gomilu fotografija ako te zanima raznovrsnost, samim tim sumnjam da ti je ugrozen vizuleni ugodjaj jednom temom na benchu 😛 Da se ostele iskusnije kolege vise trude bila bi ovo odlicna tema edukativnog karaktera 🙂

I da, ako zelis nesto da kazes iduci put se lepo obrati direktno meni i njemu bez neke prica iz destog plana a svima jasno je kome se obracas i sta je penta 😉

Poslednja izmena:
Čovek smorio. Muški stomak na 174 slike. To mu je posao ali što smo mi osuđeni da gledamo to.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Gde mislite da ce da ode ova diskusija ???
Svako fotka ono sto moze, i sve sem toga manje je bitno... Bitno je da bi ovde trebalo da se okupljaju ljudi slicnog interesovanja a to je fotografija, i rad na fotografiji, da se postavljaju i kometrarisu fotografije. Motiv na fotografijama nije bitan, zato sam i naveo da ovo nije fejzbuk, jer na fejzbuku moze da se vidi raznolikost, fotka se sve i svasta pa zato...
Mi bi ovde trebali da se bavimo fotografijom, pre svega tehnickim karakteristikama jer ovo je takva forum, a po mom misljenju trebalo bi vise da se bavimo elementima koji cine jednu dobru fotografiju. Znaci isti motiv moze se fotkati 258 puta, ako je to dobro uradjeno to je dobra fotografija o kojoj moze da se kaze nesto korisno za siru zajednicu, i ako je losa ista tako.

Poslednja izmena:
A ako nećete da gledate ili vam smeta, ignore dugmence i problem rešen.

U sustini svi ste u pravu 🙂 Sve gore navedeno je tacno. Ali nije problem Big, problem je to sto nema dovoljno clanova koji kace fotografije. U suprotnom bi tema bila mnogo bogatija raznovrsnim sadrzajem.

Pravilo broj jedan ove teme je:
1. Ova tema će prvenstveno služiti za pokazivanje tehničkih mogućnosti Vaših digitalnih fotoaparata. Fotografsko umeće je poželjno, ali je u drugom planu.

Ja bih prvi zamenio teze. Da ovo bude tema gde je fotografsko umece na prvom mestu a tehnicke karakteristike u drugom planu. Mozda to i promenimo u 2017. godini 🙂

Poslednja izmena:
^
Znaci vrh 😀 Trazili ste gledajte 😛

Evo i od mene, nije moja zena hehehe 😀

Untitled by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
Fotografsko umeće, tehniku itd ali... Nikoga nisam stavio na ignore nego lepo kažem šta mi se ne svidja. Ne možeš svaki dan jesti ni pečenje.

Dosta pečenja, dajte malo pasulja...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno