^
Ma nisi nikoga uvredio, al druze nije ovo fejzbuk... Mnogi su usko profilisani i to sto rade vezano je za posao, kao recimo MR.BIG, tako da covek ne moze da postavi nesto sto ne radi, a svaka od tih fotografija ako nista drigo odise tehnickim savrsenstvom, sa poslovne strane to je 100% prava prica. Za moj ukus fali tu malo umetnicarenja, ali svakako fotografije reprezentuju kako treba da izgleda fotka nastala u uslovima kontrlisanog svetla, tako da kao takve kroz analizu mogu samo da pomognu pojedincima da postignu slicne rezultate. Ko ume da gleda ima sta da nauci samo geledajuci a da ne pricamo o tome da je MR BIG svakom ko pita objasnio sta i kako sa svetliom, uz to cesto postavlje fotke sa seta.
Sto se mene tice, ja druge ljude sem svoje supruge i uze familije ne volim da fotkam, a portreti me cak i ne zanimaju toliko. Posatavim to sto radim i proces obrade pa ako se nekome dopadaju krajnji rezultati moze isto tako analizom kadra, pre i posle, dosta toga da primeni na svojim fotografijama.
Forumi sluze da bi se delilo znanja, a ja posto sam amater mogu da podelim samo to sto radi, posto je sve sto radim proizaslo iz prakse, a ne iz skolovanja i edukacije... Imas na Netu gomilu fotografija ako te zanima raznovrsnost, samim tim sumnjam da ti je ugrozen vizuleni ugodjaj jednom temom na benchu 😛 Da se ostele iskusnije kolege vise trude bila bi ovo odlicna tema edukativnog karaktera 🙂
I da, ako zelis nesto da kazes iduci put se lepo obrati direktno meni i njemu bez neke prica iz destog plana a svima jasno je kome se obracas i sta je penta 😉