Šta je novo?

DVB-T2

@ZEX123, u pitanju je Loga 2/4 predpojačavač sa ispravljačem. Od ovih 100+ kanala ima dosta duplih, ponavljaju se, verovatno dobija signal sa više predajnika, a za mnoge treba CI modul.
Ja TV gotovo nikada ne gledam, ovo je za majku. Imam optiku tamo, ali je sneg pokidao kablove, ovo je rezervno rešenje.
Važno je da radi dobro.

Uzeo sam fore radi sa Aliexpressa ovu antenu, običnu, bez pojačivača, ali ne mogu ni jedan kanal da uhvatim. Koliko vidim ovako na blic što sam prelistao temu, pojedini članovi bez problema hvataju kanale sa istom. Da li ima neko sa Mirijeva, kakav je prijem signala, može li sobna antena? Živim na osmom spratu.

Prilozi

• Screenshot_2025-01-19-11-30-13-832_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-19-11-30-13-832_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg
    121.6 KB · Pregleda: 28
Uzeo sam fore radi sa Aliexpressa ovu antenu, običnu, bez pojačivača, ali ne mogu ni jedan kanal da uhvatim. Koliko vidim ovako na blic što sam prelistao temu, pojedini članovi bez problema hvataju kanale sa istom. Da li ima neko sa Mirijeva, kakav je prijem signala, može li sobna antena? Živim na osmom spratu.
Probaj da je šetaš po sobi pa vidi da li će negde uhvatiti signal. Sobna antena negde radi posao ok negde ne, zavisi od lokacije.

Probao sam, ali ne vredi. FM signale npr. radio više manje ok hvata. Nije baš isto, ali čisto poređenja radi....

@kdejan Upravo takvu sam ja uzeo mojima pre nekih 2-3 godine i nalazila se usred sobe i hvatala sve kanale bez problema. Jedino iz njihovog stana ima direktan pogled na Frušku Goru Crveni Čot. Za divno čudo jedna od retkih zgrada koja ima kuće ispred sebe i bar 50stepeni pogled čist.

@kdejan Upravo takvu sam ja uzeo mojima pre nekih 2-3 godine i nalazila se usred sobe i hvatala sve kanale bez problema. Jedino iz njihovog stana ima direktan pogled na Frušku Goru Crveni Čot. Za divno čudo jedna od retkih zgrada koja ima kuće ispred sebe i bar 50stepeni pogled čist.
Jel hvata samo Čot?

Drugari, na koliko m/km udaljenosti može da radi neka sobna antena? Šta preporučujete kao najbolje za hvatanje signala ako je predajnik udaljen oko 5,5 km vazdušno? Može li to sobnom ili mora neka loga napolju i da li je bitno da li je ona manja ili veća?

Hvala.

Sobne antene su lutrija iz dosta razloga. Na toj razdaljini , ako nemas vise od jednog zida kao prepreku trebalo bi da radi. Ali to ti niko sa sigurnoscu nece reci...

Drugari, na koliko m/km udaljenosti može da radi neka sobna antena? Šta preporučujete kao najbolje za hvatanje signala ako je predajnik udaljen oko 5,5 km vazdušno? Može li to sobnom ili mora neka loga napolju i da li je bitno da li je ona manja ili veća?

Hvala.
Pošto nije velika udaljenost može i mala loga.

Poz svima

Uzeo sam DVB T2 box, firme New Digital, model Senior (sto ima dva daljinca, napredni i jedan za babe i dede sto ima ogromne dugmice)

Nisam mogao da uhvatim nista. Onda sam kupio antenu sa USB napajanjem, kinez sa KP, slicna kao gore u komentarima od clana kdejan, samo sto ima i pojacivac na USB

Ni tad nije bilo dobrog signala, pa sam antenu izbacio napolje, probusio malu rupicu kroz stok od prozora, provukao antenu i okacio je na gredu od krova

Imao sam signal 20ak dana, 7 programa (RTS 123, Pink, Happy, Prva, B92)

E sad sta se desi - bez ikakve fizicke promene, sve onako kako je stajalo tih 20 dana, izgubim svaki moguci signal

Resetovo box vise puta, ne pomaze. Auto search ne nadje nista, Manual Search pokazuje manje od 50% za sve frekvencije, sto nije dovoljno za Lock kanala

Uzmem napravim L profil od dasaka, izbacim antenu prakticno iznad krova, jos sam na najvisoj mogucoj tacni u naselju, tako da je antena bukvalno u vazdusnoj liniji sa ostatkom beograda

Pretraga jedva zakljuca kanale (ovih 7), nema aktivnog programa samo zamrznuti frejm dobijam

Sta je moglo da se desi u medjuvremenu pa da mi toliko oslabi prijem ?

Mislio sam da je hardverski problem, ali sada kada sam izbacio antenu na visinu iznad krova, dobio sam lock kanala to jes programa pa sad ne znam sta da mislim

Poz svima

Uzeo sam DVB T2 box, firme New Digital, model Senior (sto ima dva daljinca, napredni i jedan za babe i dede sto ima ogromne dugmice)

Nisam mogao da uhvatim nista. Onda sam kupio antenu sa USB napajanjem, kinez sa KP, slicna kao gore u komentarima od clana kdejan, samo sto ima i pojacivac na USB

Ni tad nije bilo dobrog signala, pa sam antenu izbacio napolje, probusio malu rupicu kroz stok od prozora, provukao antenu i okacio je na gredu od krova

Imao sam signal 20ak dana, 7 programa (RTS 123, Pink, Happy, Prva, B92)

E sad sta se desi - bez ikakve fizicke promene, sve onako kako je stajalo tih 20 dana, izgubim svaki moguci signal

Resetovo box vise puta, ne pomaze. Auto search ne nadje nista, Manual Search pokazuje manje od 50% za sve frekvencije, sto nije dovoljno za Lock kanala

Uzmem napravim L profil od dasaka, izbacim antenu prakticno iznad krova, jos sam na najvisoj mogucoj tacni u naselju, tako da je antena bukvalno u vazdusnoj liniji sa ostatkom beograda

Pretraga jedva zakljuca kanale (ovih 7), nema aktivnog programa samo zamrznuti frejm dobijam

Sta je moglo da se desi u medjuvremenu pa da mi toliko oslabi prijem ?

Mislio sam da je hardverski problem, ali sada kada sam izbacio antenu na visinu iznad krova, dobio sam lock kanala to jes programa pa sad ne znam sta da mislim
Probati na tu poziciju iznad krova postaviti mini logu ili onu veću logu P-2845. Moguće da je neki problem sa tom postojećom antenom.

uzeti malu Logu,neki dbt2 XWave ili Velteh i moras da uhvatis i vise od tih 6,7 kanala...
ove Sobne kao sto se lepe i to...su obicno sme.e !

Probaj prvo da ne ukljućiš pojačalo. Ume kod tih antena više da smeta nego što koristi.
Neka mala loga ti je i dalje uglavnom najbolje rešenje. Pojačalo je baš za neke ekstremno loše pozicije a tu već nije svejedno kakvo je pojačalo.

Zbunjuje me i dalje ova nagla promena, sve radi i odjednom - krc. Nit programa nit signala. Jedino sto kazes da je ova kineska antena djubre, pa je neko kolo pregorelo u onom izgovoru od PCB-a u samoj anteni

Zanimljivo, antena je napravljena tako da ili radi sa pojacivacem, il ne mozes uopste da je ubodes :) Kinezi mrs u Japan

Zbunjuje me i dalje ova nagla promena, sve radi i odjednom - krc. Nit programa nit signala. Jedino sto kazes da je ova kineska antena djubre, pa je neko kolo pregorelo u onom izgovoru od PCB-a u samoj anteni

Zanimljivo, antena je napravljena tako da ili radi sa pojacivacem, il ne mozes uopste da je ubodes :) Kinezi mrs u Japan
Verovatno je do antene. Probaj sa malom logom.

Ček, nešto ne razumem. Obično mora antenski od antene u antenski televizora ili DVB uređaja.
Ima nekih varijanti kao što je pojačalo negde na kablu, pa struja dovedena do pojačala kroz kabl ili posebno... Ali mora da ima antenski. Bar nisam video USB antenski ulaz na TV ili DVB T2. Pogledaj opet i preskoči pojačalo.
Ko zna, neki urbani radovi krenu negde, neka emitovanja ko zna čega... Ode etar dođavola :)

Ček, nešto ne razumem. Obično mora antenski od antene u antenski televizora ili DVB uređaja.
Ima nekih varijanti kao što je pojačalo negde na kablu, pa struja dovedena do pojačala kroz kabl ili posebno... Ali mora da ima antenski. Bar nisam video USB antenski ulaz na TV ili DVB T2. Pogledaj opet i preskoči pojačalo.
Ko zna, neki urbani radovi krenu negde, neka emitovanja ko zna čega... Ode etar dođavola :)
Sve je moguće, mogu na predajniku da promene dijagram zračenja i da neko ko je primao signal normalno do tada počne da ima probleme sa prijemom.

Sa predajnika Ovčar CH 36 izbačen program KA iz Kraljeva. Taj program je već dugo vremena emitovao samo crnu sliku.

Pozdrav ljudi,

Da li neko ima listu kanala koji su dostupni na području Beograd/Mirijevo.

Hvala unapred.

Trenutnk tastu sam instalirao eksternu antenu i resiver i hvata samo 12 kanala.

To je to, u muxu tri ima jos jedan promo kanal koji nije kodiran.

Da. Iz Mirijeva hvatate predajnik Milićevo Brdo kod Višnjičke banje ili Avalski toranj. MUX 1 je kanal 25 ili 22 (nacionalni) i MUX 2 kanal 31 ili 28 (lokalni), dok samo na Avali ima MUX 3 (mts Antena Plus, kodirani, kanal 45).

Pozdrav ekipa! Ne znam da li sam promašio podforum ...
Naime, uzeo sam onu malu antenicu preko neta što se reklamira baš puno u Srb. I skonto da mi fali resiver nema TV. E sad zanima me mogu bilo koji ilikako to ide, jel ima određene razlike AMA baš ništa ze ne razumsm u to🙂. Pa eto voleo bi kad bi mi neko pomogao. Ugodna veče

Pozdrav ekipa! Ne znam da li sam promašio podforum ...
Naime, uzeo sam onu malu antenicu preko neta što se reklamira baš puno u Srb. I skonto da mi fali resiver nema TV. E sad zanima me mogu bilo koji ilikako to ide, jel ima određene razlike AMA baš ništa ze ne razumsm u to🙂. Pa eto voleo bi kad bi mi neko pomogao. Ugodna veče
Moja preporuka je AMIKO IMPULS, OPTIBOX NGEN, XWAVE M5, PROSTO 5455.

Ranije su Prosto resiveri bili provereni, ali s obzirom na to da su potrošačka elektronika, lično se više ne bih time previše opterećivao. Redline S30 HEVC mi objektivno deluje ok.

Nazad
Vrh Dno