Šta je novo?

DVB-T2

Na stranu bilo kakav narativ, istoj je istekla dozvola za terestrijalno emitovanje i nakon isteka roka za obnovu, skinuta je sa multipleksa.

Nije istekla, već su tražili da ih ugase jer im je skupo sad kad se vide u svim kablovskim mrežama.

Ne dodeljuju se dozvole na tako kratko vreme - dozvola Informer TV-u za regionalno pokrivanje Beograda s Avale je dodeljena u novembru '24, dakle pre pola godine.

Pozdrav, pošto odavno nisam koristio dvbt2, sada sam se našao u problemu. Pošto u kancelariji imam tv, hteo sam ubaciti da gledam neke utakmice ponekad. Pošto imam neku antenu i tv sa dvbt2, tv hvata određen broj kanala. Uglavnom sa jednog predajnika. Sećam se da je tv na istoj lokaciji (sprat niže) hvatao sa više predajnika, odnosno hvatao je više emisionih zona. Sada ovaj tv dobija signal samo nacionalnih kanala i to 2 puta (mux 1) i jednom mux 3 gde su kodirani kanali.

Pošto sam imao neki stari Xwave Digital One stb, kupljen još 2015, ali nije korišćen godinama, odlučim da probam preko njega da pronađem kanale. Uglavnom. Nalazi na više kanala jačinu signala 100% i kvalitet signala 100% (lokacija je otvorena i ka Avali i ka Homolju i ka Vojvodini). Ali STB ne pronalazi ni jedan kanal. Da li su nešto menjali u signalu? Pokušao reset uređaja. I ne pomaže. Neki predlog?

Resetuj i TV na fabrička. Promeni region ako Srbija nije ponuđena za odabir. Možda će to otvoriti skeniranje nedostajućih opsega. Barem je tako za DVB-C.

Pozdrav, pošto odavno nisam koristio dvbt2, sada sam se našao u problemu. Pošto u kancelariji imam tv, hteo sam ubaciti da gledam neke utakmice ponekad. Pošto imam neku antenu i tv sa dvbt2, tv hvata određen broj kanala. Uglavnom sa jednog predajnika. Sećam se da je tv na istoj lokaciji (sprat niže) hvatao sa više predajnika, odnosno hvatao je više emisionih zona. Sada ovaj tv dobija signal samo nacionalnih kanala i to 2 puta (mux 1) i jednom mux 3 gde su kodirani kanali.

Pošto sam imao neki stari Xwave Digital One stb, kupljen još 2015, ali nije korišćen godinama, odlučim da probam preko njega da pronađem kanale. Uglavnom. Nalazi na više kanala jačinu signala 100% i kvalitet signala 100% (lokacija je otvorena i ka Avali i ka Homolju i ka Vojvodini). Ali STB ne pronalazi ni jedan kanal. Da li su nešto menjali u signalu? Pokušao reset uređaja. I ne pomaže. Neki predlog?
Možda se antena pomerila, moguće i da su menjali nešto na predajnicima, snagu emitovanja ili dijagram zračenja. Treba pokušati sa resetom i televizora i risivera ili sa promenom države na televizoru.

Menjali su pre odredjenog vremena parametre pa je sada PLP_ID 001, pogledaj da li na tom boxu ima to da se podesi.

Nazad
Vrh Dno