Bio sam prošle nedelje u Hrvatskoj i video kako to tamo funkcioniše, oni su davno još dobili te kupone u vrednosti nekih 150kn dok su najjeftiniji uređaji tamo od 220kn, tako da su svi morali još malo da doplate. Uređaji u radnjama su Vivax, Strong i NytroBox(koji je i najbolji), za SD kanale se koristi Mpeg2 i imaju 5 kanala u Slavoniji gde sam ja bio, dok je u drugim regijama drugačije, u Zagrebu npr. imaju Novu TV u HD i RTL Plus pored ovih pet. Za HD se koristi Mpeg4. Svi uređaji imaju USB preko kog mogu da se snimaju sadržaji a i gledaju Divx filmovi, to sam isprobao i radi jako dobro u oba slučaja. Najbolji i najjeftiniji uređaj je NytroBox koji pored USB-a ima i čitač memorijskih kartica na koje se isto može snimati program. Što se tiče korišćenja Strong je najkvalitetniji i ima jako intuitivan meni, Vivax je posle njega jer je malo sporiji u radu a NytroBox ima jako konfuzan meni i žestoko se greje ali po brzini prebacivanja kanala je možda i najbrži. Takođe u regijama gde nema HD kanala po zakonu u prodavnicama ne smeju prodavati HD STB-ove sve dok se takvi kanali tamo ne pojave, svi znamo kako bi to kod nas išlo 😀. Takođe sve je više kombinovanih DVB-T/DVB-S uređaja u prodavnicama pošto tamo svaka kuća ima satelitsku antenu, pa da im uvale 2in1.