Šta je novo?

DVB-T2

Iz drugog multipleksa sa Rudnika (CH 29) izbačena RTV ŠUMADIJA.

Koji DVB-T2 risiver bi preporučili iz Tehnmanije?

I koju sobnu antenu iz Tehnmanije bi preporučili za područje Novog Beograda?

Potreban hitan savet. Hvala unapred.

Koji DVB-T2 risiver bi preporučili iz Tehnmanije?

I koju sobnu antenu iz Tehnmanije bi preporučili za područje Novog Beograda?

Potreban hitan savet. Hvala unapred.
GIP BOX 3 i antenu DT 028.

Pozvao sam u više trgovina i tog risivera nigde nemaju na stanju.
Koji bi bio drugi izbor za preporuku?
Hvala.

Od onih koje si naveo uzmi bilo koji. Sve ke to isto. Ja sam skoro za selo starcima uzeo Gembrid i Xwave. Rade ok. Imaju gomily starih televizora pa im treba gomila uredjaja.

Imate li neku preporuku za pasivnu antenu, bez pojacala i slicnih *******cija? Spoljna antena, ne bih je izbacao iznad krova vec bi stajala na tavanu i kroz crep hvatala signal.

Nisam, narucicu sutra ovu sto si mi predlozio. Naso sam pasivnu verziju online.

Potrazio sam ih po radnjama, buvljaku ali samo sam nalazio kratke verzije.

Kupljena, namontiracu je ovih dana pa javljam.

Iz drugog multipleksa sa predajnika Maljen(CH 34) izbačena televizija VA PLUS. Ostale su samo dve televizije iz Loznice, TV PODRINJE i TV LOTEL.

Ne hvatam ništa logom ispod krova, sobnom sa pojačivačem signal se povremeno gubi. Da li bi vredelo uzeti neku jaču sobnu ili pojačivač za logu? Loga mislim da je osmica.

Sacekaj da padne sneg pa prekri antenu nekim cebetom. Da ne ozebe.
;)

Da li je neophodno da antena bude visoko, na krovu ili može negde niže, recimo na otvorenoj terasi? Koji pojačivač, pretpostavljam da je ovaj ORION + od pre nekoliko strana odgovarajući?

Ne hvatam ništa logom ispod krova, sobnom sa pojačivačem signal se povremeno gubi. Da li bi vredelo uzeti neku jaču sobnu ili pojačivač za logu? Loga mislim da je osmica.
neki krovovi imaju kao neku foliju ispod crepa (nemam pojma kako se to zove, video sam kod brata) koja blokira signal. kod njega je radilo na terasi iako je nize, bitno da nije ispod krova i ispod te folije.

dakle, pitanje je da li nesto u krovu blokira signal ili je jednostavno losa pozicija

Da li je neophodno da antena bude visoko, na krovu ili može negde niže, recimo na otvorenoj terasi? Koji pojačivač, pretpostavljam da je ovaj ORION + od pre nekoliko strana odgovarajući?
Može i na otvorenoj terasi. Može ORION + UHF ali još bolji je MASTER 2 od istog proizvođača.

Nema pravila, kod mene na vrhu terase slabije hvata a a kad je antena nize bolji su signali.

Nema ništa ispod crepa. Izbacio sam antenu iznad krova, spojio na pojačivač, pronašao preko 100 kanala. Kupio sam neki pojačivač koji mi je čovek preporučio, reče nema potrebe za Orion+ i Master 2. Relativno sam blizu predajnika i nema prepreka.

Nema ništa ispod crepa. Izbacio sam antenu iznad krova, spojio na pojačivač, pronašao preko 100 kanala. Kupio sam neki pojačivač koji mi je čovek preporučio, reče nema potrebe za Orion+ i Master 2. Relativno sam blizu predajnika i nema prepreka.
Koji je pojačivač u pitanju?

@ZEX123, u pitanju je Loga 2/4 predpojačavač sa ispravljačem. Od ovih 100+ kanala ima dosta duplih, ponavljaju se, verovatno dobija signal sa više predajnika, a za mnoge treba CI modul.
Ja TV gotovo nikada ne gledam, ovo je za majku. Imam optiku tamo, ali je sneg pokidao kablove, ovo je rezervno rešenje.

Nazad
Vrh Dno