Šta je novo?

Dobar dusek za krevet

Naravno da je prakticnije 2 duseka, pogotovo ako ces ih okretati, ali ja sam uzeo jedan dusek, nije mi se svidelo to sto se na sredini oseti taj "rez" izmedju duseka, a uglavnom spavam po sred kreveta :D

@ironmanbg Mislim da je to sto je majstor izjavio budalastina. Sto ne bi bilo kvaltetnog zicanog jezgra?
Nemas za iole pristojne pare. Mada i sam sundjer obicno obicno bude totalni krs tada da koliko para toliko muzike.

Ikea duseci nisu sjajni, ja ih nikada ne bih kupovao. Ti sa zicanim jezgrom su Ok. Nista vise od toga. To sto su urolani bas nista ne smeta. Svi duseci od preko stizu tako. Jednostavno, prostor koji zauzimaju i troskovi spedicije to zahtevaju. Dusek ko dusek u roku od 2 dana dobije svoj volume tako da se ne treba uzbudjavati. Sto se opruga tice, sve su isto sabijene, bitno je da je duse svuda isti. Posle koriscenja se prave rupe jer je negde vise koriscen/opterecen.

Takodje, uzeo sam Viola dusek za bracni krevet pre 2 meseca i prezadovoljan sam. Pre toga sam imao neku Jysk memorijsku penu koji je trenutno 30% skuplje od Viola...
Samo da se ispravim, bio sam prezadovoljan do pre 2 dana kada sam promenio zimsku stranu za letnju koa je drasticno drugacija, i supruga i ja smo primetili da je prilicno tvrdji dusek i meni neudobniji. Da li je imao iko slicnih iskustva? Proverio sam na sajtu i stvarno deluje kao da su totalno drugaciji materijali izabrani za strane:

1742460609574.png

Ovo mi bas nema logike da su za zimsku stranu samo drugaciju penu stavili. Obicno se zimska strana razlikuje po materijalima, ali ne i po peni jer mekoca, odnosno tvrdoca duseka treba da bude ista na obe strane. Evo primera:

1742464744407.png

nije ni meni bas najjasnija ova slika a i logika da je razlicita tvrdoca materijala

Ima neko iskustva sa Vitapur naddušecima? Treba nam za trosed na razvlačenje, koji je nov sa žičanim jezgrom, ali iz nekog razloga boli sve. 🥴 Imali smo ranije neki iz Jagodine od 6cm, gledam recenzije na Vitapur svi hvale onaj bamboo od 5cm i imaju neki od 7 ali je on problematičan za odlaganje/rolanje. Dormeo nešto ne razmatram, mislim da njemu cenu diktira ime ne kvalitet. Ili grešim? Dajte neku preporuku.

videh reklamu na Fejsbuku da se čuveni originalni Diplomat sada zove Diplomat Legacy

1000006779.png

Odlican ali preskup, cene otisle duplo na gore, a sta je unapredjeno, nista. Preterali su.
Drugi premium dusek sto imam od njih, kostao 1K sad kosta preko 2K, zasto...

Jer narod i dalje placa i onda im se moze. Isto kao i svi ostali.

AUUU pa ja 2021 kada sam uzeo bio je 180x200 za 50 k okruglo sada 108900 . Pa moji prihodi su porasli samo za 30%
Dakle ja sam u gubitku 70%- Ili to ili cene rada su porasle a gazdi i dalje treba isto para.
Inače dušek je solidno tvrd meni odgovara

Mi uzeli Woody iz Meblojogi-ja, ali na Ikea krevetu sa Leirsund letvicama deluje dosta tvrdji nego u radnji. Probacemo da omeksamo podesavanjem na letvicama, da vidimo da li ce pomoci.

Izgleda je za takve duseke dosta bitan sam krevet i letvice.

Woody dusek je jako mekan, drugi po redu po mekoci. Sigurno je do kreveta i letvica.
Mi smo pravili krevet i uzeli multiflex letvice u jogiju. Jedan od najboljih duseka koje sam koristio. Mada zavisi i kome sta prija. Mi smo isprobali sve izlozene, cak i neke hotelske modele koji se ne prodaju ovako.
Svakako ste uzeli odlican dusek.

Gde nestade onaj lik što je pisao da je kupio dušek od 500+k dinara - čisto da nam kaže kako izgleda spavati na takvom dušeku, naročito kada si solidno lakši nego ranije.

Koje letvice preporucujete za Viola simpo dusek? da li je to univerzalno i moze samo da se zameni?

Woody dusek je jako mekan, drugi po redu po mekoci. Sigurno je do kreveta i letvica.
Mi smo pravili krevet i uzeli multiflex letvice u jogiju. Jedan od najboljih duseka koje sam koristio. Mada zavisi i kome sta prija. Mi smo isprobali sve izlozene, cak i neke hotelske modele koji se ne prodaju ovako.
Svakako ste uzeli odlican dusek.
A jel znas da li mozemo da kupimo neke letvice i da odgovaraju ikea krevetu? Ja sam pomislio da su mi mozda prodali pogresan Woody (jer na racunu pise "woody balance hard") - ali kazu kada sam ih zvao da ima jedan jedini Woody koji se prodaje kod nas i da je taj bio izlozen kada smo probali.

Zavisi koje zelis. Vidi dimenzije kreveta koje su predvidjene za letvice i da li imas dovoljnu dubinu. Mi smo dimenzije meblojogi letvica i duseka dali stolaru da uradi krevet po njima. Ne umem da ti potvrdim nesto ovako napamet. Nas je isto balance hard. Dok smo cekali krevet, neko vreme nam je dusek bio na podu i bio je mekan i udoban :)
Koje su dimenzije duseka i letvica sadasnjih?

Mi imamo ove sa linka pa pogledaj.
Dusek je woody 200x200 pa smo uzeli dva komada letvica i spojili jednu pored druge, tako se inace montira.

Zavisi koje zelis. Vidi dimenzije kreveta koje su predvidjene za letvice i da li imas dovoljnu dubinu. Mi smo dimenzije meblojogi letvica i duseka dali stolaru da uradi krevet po njima. Ne umem da ti potvrdim nesto ovako napamet. Nas je isto balance hard. Dok smo cekali krevet, neko vreme nam je dusek bio na podu i bio je mekan i udoban :)
Koje su dimenzije duseka i letvica sadasnjih?

Mi imamo ove sa linka pa pogledaj.
Dusek je woody 200x200 pa smo uzeli dva komada letvica i spojili jednu pored druge, tako se inace montira.

Dimenzije su 180x200, a krevet je Ikea Malm (https://www.ikea.com/rs/sr/p/malm-o...-b-hrastov-furnir-leirsund-s19175429/#content) koji zapravo ima malo vecu sirinu jer dusek "upada" unutra.

Hvala na preporuci svakako, pogledacemo 🙂

Da li imate preporuku za neki dusek, u Jysk-u, Forma ideale ili Matisu?(Ove prodavnice sam naveo jer sam iz Zajecara, a samo njih imam kako bih mogao da probam dusek a i kako bi transport bio laksi) Dimenzije duseka 160x200, imam oko 100kg, uglavnom spavam na boku, hvala unapred

Hm, Forma ako uzimas moras da dodatno ojacas krevet ima da skripi i razmrda se posle par meseci.
Bolji ti je Matis.
Sestra i zet su uzeli Forminu spavacu, zet sve ojacao, dusek u pocetku bio udobana li polse 6meseci pocela ledja da ih oboje bole
Blizu si Nisa ako mozes mozda da skosken do Simpa, ne znam dal SImpo ima Knjazevac/Zajecar
Ovde imaju i outlet gde moze da se nadju povoljno duseci

Hm, Forma ako uzimas moras da dodatno ojacas krevet ima da skripi i razmrda se posle par meseci.
Bolji ti je Matis.
Sestra i zet su uzeli Forminu spavacu, zet sve ojacao, dusek u pocetku bio udobana li polse 6meseci pocela ledja da ih oboje bole
Blizu si Nisa ako mozes mozda da skosken do Simpa, ne znam dal SImpo ima Knjazevac/Zajecar
Ovde imaju i outlet gde moze da se nadju povoljno duseci
Kakvo misljenje imas za jysk? Za neke duseke sto bacio pogled, vidim daju 15 i 25 god garancije
Cim imam vremena, pusticu se do Nisa, imas neku preporuku za SImpo?

U Jisku nista od namestaja nisam uzimao samo Forma i Matis.
Od Simpa nista konkretno sto se tice naziva par puta sam ulazio u njihov outlet i isprobavao nekolko duseka, isao i u salon koji je bio kod lutkarskog i ono nista gore nije od nekoliko prodavnica duseka koje sam posetio 2020 i 2021 a boga mi cene im bile jace(u tim prodavnicama). Klasika slojevi i slojevi te bamlus, te ovo te ono, zabole me glava od toliko slojeva u Simpu ima par modela isprobas i vidis dal neki odgovara
Pisali su ljudi ovde i SImpovim dusecima u ovoj temi
rodjaka ima u stanu lezaj na razvlacenje koji je kupljen u SImpu pre 5 ili 6 godina na kome ona i muz spavaju i nemaju zamrki, tada je taj krevet kostao 60-65k

Nazad
Vrh Dno