Šta je novo?

Dobar dusek za krevet

Kad vec spominjete jastuke, da se nadovezem na moju prethodnu poruku...
Da li neko koristi Vitapur jastuke?
Vitapur se proizvodi u Sloveniji. Da li neko zna da li ima memorijski jastuk koji se proizvodi u Srbiji?

• Like
Reagovanja: ale
Mislim da se Hevea jastuci proizvode u Srbiji. Treba da idem da ih probam.

Dve noci tek spavam na duseku meblojogi woody 200x200 i ovo je nesto najudobnije sto sam koristio. Kako legnem tako i zaspim, nema namestanja i okretanja.
Za sada lezi na podu jer opremam novi stan pa cekam krevet sa flexi lajsnama.
Pre toga sam koristio 15 godina schlarafiu, ne secam se tacno modela ali je bio pri vrhu u to vreme i ne moze uopste da se poredi sa jogijem.
Sa flexi lajsnama ce biti jos bolji.
Od mene tople preporuke za jogi.
Planiram i jastuke superje koje sam probao, svilenu posteljinu i vise nista ne menjam :)
Vredi uloziti u kvalitetno spavanje.

Kakav je Ikea VÅGSTRANDA ili VESTERÖY (prilicno jeftinija varijanta)? Zelim da zamenim Jysk-ov Wellpur koji je imao iskljucivo memorijsku penu koja ne moze da se rotira sem po 180C. Razmisljam se da ga reklamiram, kod kukova se napravila prilicno velika udubljenja i dosta me bole ledja kada se probudim. Koje su opcije ako reklamiram? Pitanje je da li imam i racun. Proslo je jedno 7-8god od kupovine.
Inace, treba mi 160x200cm, ispod imam one fleksibilne letvice.

Ne znam jel neko pomenuo Bonneli duseke u temi,
ali prosle godine sam uzeo njihov krevet Afrodita i dusek Sky Lateks (pre toga imao dormeo neki 20 godina).
Dusek spada u tvrde ali je jako udoban za kicmu, ima dzepicasta jezgra i 2 vrste neke pene itd...
Elem, ovo pisem jer sam i danas porucio jos jedan za klinca, na akciji su svako malo, pa me za 100x200cm ispalo ~27K rsd.
Imam 95-100kg i prezadovoljan sam dusekom, evo vec godinu i kusur..

Stigao mi Philip Balance Plus dusek pre par dana i izgleda da mi ne odgovara za spavanje. Trazio sam malo tvrdji dusek, ne i najtvrdji, jer spavam na stomaku i svi su mi bukvalno rekli da ne treba da uzimam meksi jer ce mi lumbalni deo utonuti i bolece me kicma. Da li je to tako ili ne, ne znam ali mi je ovaj izgleda pretvrd za spavanje. Deklarisan je na H3 (max je H4). Doduse, nista me ne boli nego jednostavno imam problem da zaspim, ne znam kako to da opisem. Da li je do tvrdoce ili mi je cudno sad sto je dzepicasto jezgro i nema onog osecaja kao kod klasicnih federa, ne znam. Pre toga sam spavao na obicnom lezaju sa federima od 300eur sa naddusekom i lepo sam spavao.

U svakom slucaju, gledam da uzmem nov dusek i prodajem ovaj pa ako je neko zainteresovan neka se javi u pp :)

Prilikom kupovine dolaze li veći (180x200) dušeci sa džepičastim jezgrima urolani ili ne?

Ne verujem da to moze da se urola.
Zavisi i od debljine ali tesko. Cak i da moze, nije dobro po sam dusek i jezgra.

Ima i onih koji dolaze urolani. IKEA VÅGSTRANDA dolazi tako upakovan, ali nisam siguran koliko je to dobro za dusek, pogotovo za opruge. Moj je stigao u svom prirodnom obliku.

Ne verujem da to moze da se urola.
Zavisi i od debljine ali tesko. Cak i da moze, nije dobro po sam dusek i jezgra.
Može još kako, ne rola ga čovek nego mašina plus vakumiranje na kraju. Moj je stigao urolan, otpakovao ga sačekao i ispeglao se sam perfektno.

Onda zavisi od samog duseka. Moj dusek je visok 27cm, spada u neki standard ali se isporucuje ravan, bez rolanja. Rekli su mi da ne valja zbog dzepicastih jezgara. Cak su mi rekli da ne bih trebao ni bocno da ga uspravljam posto sam opremao spavacu sobu pre nego sto je dosao, vec da porucim kad sve bude spremno da bi ga samo spustili ravno.

Ima li neko info sta se desava sa Viola Simpo dusecima? Navodno ih nigde u Srbiji nema i ceka se na izradu 45-60 dana kad se poruce.

Uzeo sam na kraju Viola dusek ali imam mini problem (koji mozda i nije vezan za ovu temu). Prilicno je tezi od mog prethodnog duseka (45kg u odnosi na 25kg) i visi tako da mi pravi problem kada podignem pomocu makaza. Da li mozete da mi preporucite makaze koje su jace i dobre za ovakav dusek?

Ovako nesto imam i ovaj kraj sa leve strane mi udara u naslon kod glave, jedva uspem da podignem dusek.

1735299773986.png

Ima li rezona da se naddušek debljine 4cm upotrebi kao poddušek? Stiže mi krevet sa povelikim razmakom izmedju letvica. U radnji su mi tražili 10000 da stave ploču preko letvica pa mi je palo na pamet da umesto toga ubacim naddušek od pu pene, valjda, ispod dušeka sa džepičastim oprugama (jusk gs60).
Postoji li šansa da ovo napravi neku štetu umesto da sačuva dušek?

Da skinem prašinu sa teme. Supruga i ja smo pre tri dana naručili dušek za bračni krevet koji sam sam napravio dva dana ranije. Dušek je kao i krevet u specifičnoj dimenziji, 200x195 zbog oblika sobe. Do sada smo spavali (i evo spvamo dok ne stigne novi) na užasnom, propalom, polovnom dušeku, sramota me reći, kad sam uzimao krevet, isto polovni, čovek mi rekao da je dušek za bacanje, a ja ga natovario i dovukao kući i evo posle godinu i po spavamo na njemu… Zato smo odlučili uložiti u spavanje, i čuli za Schlarafia-u, otišao tamo jedan dan, ušao u salon i pitao šta im je najskuplje. Odveli me do neka dva dušeka Sport-Recovery 1 i 2. U principu isti samo tvrdoča se razlikuje. Probao jedan, probao drugi, supruga takođe i naručismo taj tvrđi. Cena i više mego suluda, 501.000. Uz 10% popusta za uplatu u celosti plus 5% popusta jer je račun preko pola milke, ispde 425k. Za taj popus uzesmo dva jastuka od po 30k i jedan za dete od 7k. Ukupno 508.000 račun, ni sam sebi ne bih verovao. I to je to, sad sa nestrpljenjem čekamo do sredine marta. Brine me jer nema zamene da li će biti zaista odgovarajući mada za te novce moraju da izuvaju. Krevet sam napravio sa tvrdom podlogom.

Kupio sam dušek za majku bez mnogo filozofije, po preporukama sa ove teme.

Simpo Viola je u pitanju - uklapao se u budžet a i bilo mi je drago da kupim domaći proizvod.
Nije majka u radnji htela da proba da legne pa smo kupili naslepo.

Utisak - kaže da se prvo jutro skoro rasplakala kada je shvatila na čemu je do tad ceo život spavala. Posle mesec dana ima isto mišljenje, pa eto da se zahvalim ovde svima i dodam još jednu preporuku.

Takodje, uzeo sam Viola dusek za bracni krevet pre 2 meseca i prezadovoljan sam. Pre toga sam imao neku Jysk memorijsku penu koji je trenutno 30% skuplje od Viola...

Da li mozda simpo ima neke nadduseke?Koristim njihov trosed sa nekim njihovim dusekom simpo sun mislim da je dusek.Uz to sam uzeo i u top shopu odavno neki naddusek.I mislim da je odavno vreme za zamenu nadduseka.Gledao u jysk-u neke nadduseke t65 i t110 modele koji su u dimenzijama 140x200cm nekih 20 do 25 soma na popustu.
Pa mi treba neka preporuka sta valja uzeti.Napominjem da mi se trosed sklapa svaki dan tako da naddusek urolam i stavim u regal.Tako da ne mogu da idem na neki dusek nego samo na naddusek.

Koji je to trosed? Pogledaj na njihovom sajtu, ako je to onaj klasican 190x140 kada se otvori onda bolje zameni samo dusek, ima da se kupi dusek posebno.

Baš sam pre nekoliko dana zamenio Papilon. Ne mogu da se setim kako se zove Simro trosed ali imaš takve na Simpo sajtu pod kategorijom Klik Klak ležaji.
Izašao me nekih 17.000 gotovinski. Imali su stvarno dobre popuste do skoro za gotovinsko plaćanje.
Presvlaka je deblja ali nisam siguran da li je u kategoriji naddušeka. Isto kao i Fiona model na sajtu, ali imam drvene savijene letve kao rukonaslone.
Kod mene je raspad bio dušek a presvlaka je sasvim OK. Inače se vode kao 195x145 površine za spavanje, dok je dušek u dimenziji kao što je spomenuto. Ne znam kako će da ti se uklopi jer pominješ 200cm dimenziju..

Koji je to trosed? Pogledaj na njihovom sajtu, ako je to onaj klasican 190x140 kada se otvori onda bolje zameni samo dusek, ima da se kupi dusek posebno.

Ne znam tacan model troseda.To je trosed koji se jednim potezom rasklapa i sklapa i ima u sebi dusek za spavanje ali mislim da je debljina nekih 11cm.Da je deblji ne bi se mogao trosed sklopiti.Iz tog razloga koristim i naddusek.Dimenzije duseka su 140x200x11cm.
To je nesto na ovaj fazon kao sa ovog linka.

Zato i pitam da li simpo ima nesto od nadduseka ili su u prodaji samo duseci?
Inace sam vec menjao dusek kod njih u simpu i kupio nov dusek za moj trosed.
Gledam i jysk nadduseke t65 i t110 ali ne bih bacao pare ako su loseg kvaliteta.

Da li mislite da je prakticnije da se uzimaju dva zasebna duseka 90x200 ili jedan ucelo za bracni krevet? :)

Restaurirao sam 2 kauča i majstor je umesto žičanog jezgra, stavio sunđer, jer "više nema kvalitetnog žičanog jezgra". Gde ih nalaze proizvođači dušeka?

Da li mislite da je prakticnije da se uzimaju dva zasebna duseka 90x200 ili jedan ucelo za bracni krevet? :)
Naravno da je prakticnije 2 duseka, pogotovo ako ces ih okretati, ali ja sam uzeo jedan dusek, nije mi se svidelo to sto se na sredini oseti taj "rez" izmedju duseka, a uglavnom spavam po sred kreveta :D

@ironmanbg Mislim da je to sto je majstor izjavio budalastina. Sto ne bi bilo kvaltetnog zicanog jezgra?

Vrh Dno