Šta je novo?

Dobar dusek za krevet

I meni je Woody bio odlican, al kao sto kazes, preskup.

Šta kažete na dušek 90X200 Ikea ÅBYGDA? Nema slike poprečnog preseka a piše dvoslojni. Ja bi da kupim 3 kom sličnih po 20.000 u 10ak godina nego jedan za 60.000 i nerviram se što mi možda nije ok i ko zna dal će ikad i biti. Mada je stvarno smešno očekivati neki dobar dušek za 20.000, nema dobrog bez 500eu. Ja bi recimo neki tanji dušek 12, 13cm jer moj dojam je da su takvi dušeci jači i neće se brzo ulegnuti kao recimo dušeci od 16 pa na više cm. Mislite da se tripujem?

Mislim da si sam sebi odgovorio.

Kakvo pitanje, takav odgovor. Ali da ti odgovorim na pitanje, tripujes. Sve zavisi od kvaliteta duseka. Mozes da spavas na daskama, nece nikad ulegnuti ali nece biti ni udobne.

To je sad ok odgovor a onda može i odgovor ako ga znaš za Ikea Abygda 90X120.

Kako se kotiraju Almero dušeci? Uzeh prije godinu ipo Almero KingPad već je debelo propao na strani gdje ja spavam, leđa me odvališe. Kako sam ga uzeo kod druga koji se bavi namještajem zamijeniće mi naravno ali bih gledao da uzmem neki drugi, ovaj je svakako bio dosta tvrd od starta.

@BitrAtE, jel ja to loše gledam pa grešim, ne vidim da imaju sajt sa ponudom dušeka. Ako je tako onda nisu vredni pažnje. Mada ja to samo čarlijam, nemam nikakva iskustva sa dušecima, imam neki stari 100 godina 😃

^^^

JYSK GOLD serija kreveta/dušeka je odlična, ništa lošija od IKEA konkurencije...

dusek.png

@Stock, gledao sam Jysk 90x200 GOLD S25 DREAMZONE i nije skup, 22.500 ali ne znam kako bi se dušek sa oprugama u mom slučaju pokazao. Tu sam oko 95kg, imam 2X operisanu kičmu, 4 pršljena torakolumbalnog dela. Ne znam da li se mnogo povija, nemam iskustva.

To kod tebe je već specifično, najbolje da potražiš savet nekoga ko se bavi time i ima mnogo više iskustva sa takvim povredama... ;)

Utisci se obično pišu posle 15 noći spavanja ali ja ću sada da napišem utisak posle prve noći jer je veoma specifičan. Od dana kada sam operisao kičmu loše spavam, budim se na svaka 2h, nekad i na 1h, ujutro sam neispavan ali navikao jer sam takav život prihvatio. Operacija kičme je bila jako teška, imao sam 4 šrafa u 4 pršljena i dve titanijumske šipke povezane sa prviim i četvrtim šrafom. Tu skelu sam nosio malo manje od godinu dana kada su me sa drugom operacijom rašrafili i sve iz torakolumalno poskidali. Od tada moj život postaje horor, problemi sa spavanjem, bolovi, lekovi i dalje neću jer je tema osetljiva. Do tada sam pio samo jedan lek za pritisak ujutro i uveče jer sam bio opasn žderač sa 130kg. Kakav žderač, evo 2 primera, za doručak sam jeo najveću tepsiju bureka i 1kg jogurta, za večeru celo pečeno pile 1kg i 300gr, ručak neću ni da pominjem. Posle operacija i sada jedem kao ptić, skinuo sam 40kg. Promenio sam ne zna se koliko dušeka i počeo sam da pijem šaku lekova, samo ujutro 5 leka, alarm za njih mi zvoni u 07:00, 07:30 i 08:00. Budio bi se na prvi ton zvona, odmah bi nastavljao da spavam jer sam neispavan i tako do 08:00. Radim specifčno pa zato po 3, 4 dana spavam kući i ne ustajem pre 09:00. Kada radim na nogama sam u spidu i lekove pijem nornalno. Alarmi su sa moba sa odlaganjima za svaki po 3X ako se odmah ne probudim, kod svakog ko koristi alarm sa moba je isto.

Evo moj utisak posle prve noći sa novim dušekom Ikea Abygda 90X200, prespavao sam sva 3 alarma i probudio sam se u 08:30 potpuno zbunjen zašto nisam čuo nijedan alarm. Pročačkao sam mob detaljno da vidim da nije nešto do moba, jok ništa nije bilo. Eto tako, ja sam spreman da dam 20, 30.000 din mesečno za dobro spavanje i novi dušek. Eto ga konačno nadam se dobar dušek za samo 20.000, ne treba mi garncija 100 godina, spreman sam da ga menjam svaka 2, 3 meseca.

Da li postoji tema za jastuke za spavanje, posto ne mogu da je pronadjem?

Utisci se obično pišu posle 15 noći spavanja ali ja ću sada da napišem utisak posle prve noći jer je veoma specifičan. Od dana kada sam operisao kičmu loše spavam, budim se na svaka 2h, nekad i na 1h, ujutro sam neispavan ali navikao jer sam takav život prihvatio. Operacija kičme je bila jako teška, imao sam 4 šrafa u 4 pršljena i dve titanijumske šipke povezane sa prviim i četvrtim šrafom. Tu skelu sam nosio malo manje od godinu dana kada su me sa drugom operacijom rašrafili i sve iz torakolumalno poskidali. Od tada moj život postaje horor, problemi sa spavanjem, bolovi, lekovi i dalje neću jer je tema osetljiva. Do tada sam pio samo jedan lek za pritisak ujutro i uveče jer sam bio opasn žderač sa 130kg. Kakav žderač, evo 2 primera, za doručak sam jeo najveću tepsiju bureka i 1kg jogurta, za večeru celo pečeno pile 1kg i 300gr, ručak neću ni da pominjem. Posle operacija i sada jedem kao ptić, skinuo sam 40kg. Promenio sam ne zna se koliko dušeka i počeo sam da pijem šaku lekova, samo ujutro 5 leka, alarm za njih mi zvoni u 07:00, 07:30 i 08:00. Budio bi se na prvi ton zvona, odmah bi nastavljao da spavam jer sam neispavan i tako do 08:00. Radim specifčno pa zato po 3, 4 dana spavam kući i ne ustajem pre 09:00. Kada radim na nogama sam u spidu i lekove pijem nornalno. Alarmi su sa moba sa odlaganjima za svaki po 3X ako se odmah ne probudim, kod svakog ko koristi alarm sa moba je isto.

Evo moj utisak posle prve noći sa novim dušekom Ikea Abygda 90X200, prespavao sam sva 3 alarma i probudio sam se u 08:30 potpuno zbunjen zašto nisam čuo nijedan alarm. Pročačkao sam mob detaljno da vidim da nije nešto do moba, jok ništa nije bilo. Eto tako, ja sam spreman da dam 20, 30.000 din mesečno za dobro spavanje i novi dušek. Eto ga konačno nadam se dobar dušek za samo 20.000, ne treba mi garncija 100 godina, spreman sam da ga menjam svaka 2, 3 meseca.
A krevet na kome spavas jel ima tvrdu dasku ispod duseka, tvrde letvice ili elasticne letvice?

Veoma je subjektivna stvar, tako da nema tačnog odgovora.
Ikea i Jisk dušeci se meni nisu svideli.
Oni koji valjaju su preskupi.
Drugo, ostaje razlika ko voli žičani jezgro, ko penu I kakvu.
Probao sam xy modela i skapirao koji mi fazon dušeka odgovara, a to je HR pena sa malo memory pene.
Takav dušek sam za pristojne novce našao u Boneliju, Matisu i Amoderni..
Od 3 ti sam uzeo Matis.
Odličan je.

Ja bio skoro do Schlarafie da pogledam jastuk neki i isprobao Diplomat dušek. Au kakav dušek, na prvu mi se svideo. Sledeći dušek je sigurno taj :)

Schlarifia je super, imam sve od njih, ali su poskupeli skoro duplo ako ne i vise, iz kog razloga ne znam. Dusek za koji sam dao 1K, kosta preko 2K evra sada, sto mi je suludo.
Diplomat je bio super kad je kostao 27K i oko 60K za bracni krevet, sad sa ovim cenama su preterali. A da su od zlata, nisu..

Jel to misliš na King verziju?
Nisam ni skontao da ima toliko verzija tog dušeka. Sada ni ne znam koju sam probao, ali bila je super.

Moj je Nuova, ali da, sva tri premium modela su bila slicna sa cenom i daleko jeftinija za najvece velicine pre par godina.
Dvoumio sam se tada da li da uzimam opet Diplomat, i reko necu, ali pogresio sam, zena mi i dan danas prebacuje zbog toga, em mnogo su visi, lakse se nalazi posteljina, em su teski kad treba da se okrecu u pm. :D Ali kad vidim ove cene, jeza me hvata. Jastuci su po nekim suludim cenama, ja ih placao po 50e nekad. :D Jorgan mislim da je bio fazon par puta jeftiniji. Pa nisu punjeni zlatom sada, preterali su stvarno.

Udobnost je tu, mada ovaj ima blago ulegnuce i oseca se kad spavam kako blago upadnem, iako se okrece dusek. Da li je to normalno, ne znam, ne verujem, razmisljao o reklamaciji, ali verujem da ce imati izgovora da je to tako. Ja 100kg, zena 55kg, dusek star 3 i nesto godine.

Rado bih ga menjao za Diplomat, ali me mrzi da se cimam. Ali i njega da platim 120K, a znam da vredi 60K, ako i toliko realno, tako da meh...

Poslednja izmena:
Eh, šta sve nije realno danas.
Jastuk im je 30k, taj mi se jedan dopao. Retko gde nalazim tvrdje jastuke, pa mi je problem. Ovaj što imam od Dormea mi je ok, ali morao još ranije da se promeni, istekao mu rok.

Neko kupi ceo krevet sa sve jastucima i posteljinom za 30k. Verujem da leci celavost za te pare, haha. :D

Kad vec spominjete jastuke, da se nadovezem na moju prethodnu poruku...
Da li neko koristi Vitapur jastuke?

Ja sam uzeo all sides sleep pre jedno godinu ipo dana i sav se skrljao od pranja. Tacnije ne jastuk vec onaj punj unutra, a rekli su mi da moze sve da se pere bez problema.

• Like
Reagovanja: ale
Nesto slicno i ja gledam, medjutim po recenzijama na njihovom sajtu svi su zadovoljni, dok na forumima nailazim na informacije da se deformise posle godinu dana, isto kao i Dormeo.
Troumim se izmedju Vitapura, JYSK-a i Philip-a. Za ovu poslednju firmu sam tek sinoc saznao, ne reklamiraju se mnogo. Sva tri jastuka su oko 4000...

Realno, jastuk i treba menjati češće, nije dušek pa da traje 10 godina a nije ni zdravo koristiti ga dugo...

Генерално са Филипом Баланс плус нисам задовољан.Може бити да је до моје кичме а може бити и да је до квалитета израде.Иначе узет на препоруку.

Cime tacno nisi zadovoljan i kako spavas?

Nazad
Vrh Dno