Šta je novo?

City Expres

Pazi sto se mene tice ne interesuje me da li on zeli da rizikuje posao ili ne. Isto tako nije na tebi da procenjujes koliko vredi paket. Sto se njega tice, u neseseru je moglo biti i pola kile kokaina ili soma evra ili nista, on nije znao sta je unutra, mislim rekao sam mu, al nije proverio.
...

Nisam ni imao nameru da procenjujem vrednost tvoje pošiljke. Pošiljka vredi onoliko koliko ti upišeš da vredi i shodno tome platiš poštarinu. Želeo sam samo da te posavetujem da ako ti se opet pojavi kurir sa sličnom idejom da "on zna" gde ti ustvari želiš da pošalješ pošiljku da ignorišeš takve "savete" ili da insistiraš na smislenom objašnjenju odakle njemu ta informacija jer stavljanjem svog potpisa na Adresnicu ti potvrđuješ da su uneti potaci tačni.

On je bio dužan da te pita šta je sadržina jer na Adresnici postoji polje u koje se upisuje sadržina pošiljke. Post express-om nije moguće poslati kokain (niti bilo koju drugu drogu) kao ni novac u bilo kojoj valuti. Da je otvarao neseser verovatno bi bio još kivniji na njega.

Inace vise puta sam koristio postexpres uslugu i uvek je sve bilo u najboljem redu !

Dakle u suštini zadovoljan korisnik.

Pozdrav

Ok, mene zanima sledece za city express,

Ako ja saljem nesto vrednosti 1000 din i kazem da primalac plati postarinu, da li ja placam postarinu ako mi se paket vrati, ako ne bude uruceno u roku ili ovaj na drugoj strani to odbije?

A sajt im je uzas...

Evo ja sam dosta stvari narucivao preko city expresa... i nijedanput me nisu zeznuli... svaki put je sve stiglo u odlicnom stanju... ali eto svaki put bez obzira na iznos sam "castio" kurira... barem sa 100din... i sad mi se desava da cak nece nekad i da naplate kako treba... hahahaha...

Post expresom sam narucio UPS... i stigao je u roku od 24h sto je dosta brzo i samo sam platio 100din za prenos... UPS je kostao 10000din...

Tako da ni sa jednom brzom postom nisam imao losih iskustava... ali mi vise odgovara city expres... lepo dodju do kuce pokupe to sto saljes...

Evo ja sam dosta stvari narucivao preko city expresa... i nijedanput me nisu zeznuli... svaki put je sve stiglo u odlicnom stanju... ali eto svaki put bez obzira na iznos sam "castio" kurira... barem sa 100din... i sad mi se desava da cak nece nekad i da naplate kako treba... hahahaha...

Post expresom sam narucio UPS... i stigao je u roku od 24h sto je dosta brzo i samo sam platio 100din za prenos... UPS je kostao 10000din...

Tako da ni sa jednom brzom postom nisam imao losih iskustava... ali mi vise odgovara city expres... lepo dodju do kuce pokupe to sto saljes...

Kako to misliš neće da naplate kako treba?
"Odokativnom" metodom kroje svoj viruelni cenovnik po meri pošiljaoca?

Rok za uručenje Post express pošiljaka je za uslugu "Danas za sutra" je sutra dan do 12 časova. Brzo i vremenski definisano uručenje pošiljaka predstavlja suštinu svake ekspres službe. One službe koje nemaju vremenski definisano uručenje ne mogu se smatrati ekspress službom. Obične, preporučene i vrednosne pošiljke se u poštanskom sistemu uručuju u proseku za 1,8 dana što znači da će većina pošiljaka biti uručena sutra dan od dana prijema, ali za pomenute pošiljke ne postoji obaveza uručenja do 12 časova. Takođe, pomenute vrste pošiljaka se ne uručuju subotom za razliku od PE pošiljaka.

Pošto živiš u Zrenjaninu možeš da koristiš i uslugu "Danas za danas" npr. pošiljka koja ti je poslata iz Beograda tebi će biti uručena do 20 časova istog dana.

U Zrenjaninu postoji kurirska služba Post express i na tvoj zahtev kurir će doći na tvoju adresu i preuzeti pošiljku.

Pozdrav

maaa covek treba da diplomira na matematickom fakultetu da bi znao kako te "drzava" krade... ne interesuje me 2-3 puta su me *****ali i sad saljem samo city-em jes da i oni nisu idealni i da mi je jednom prilikom kurir uzep 100din vise (njemu u djep sto sam precutao) ali kod city-a tacno vidis vrednost robe + postarinu i taj papir dobijes i toliko platis.
A kod post expresa vidis otkupninu a rebnu te za prenos love koji nigde nije naznacen na uplatnici, jos plus toga debele se ugrade na proviziji vrednosti 1-3% +? je ipak mnogo...

PS: da rezumiramo ako posiljka nije vrednosna/otkupna Post express je itekako prihvatljiv a u suprotnom slucaju na vrednije pakete od 150+e obavezno ih zaobidjite :)

Krade??? *****ali???
Kada uđeš u ekskluzivnu prodavnicu i platiš za identičan džemper npr. 1000 dinara više nego u nekoj prodavnici na periferiji grada niko te nije pokrao već je to cena koju moraš da platiš da bi sa tom robom izašao iz te prodavnice.
Za razliku od firme za koju sam kažeš da nije idealna Post express na svom sajtu ima do tančina prikazan i objašnjen cenovnik tako da ne moraš da diplomiraš na PMF-u da bi izračunao koliko svaka usluga koju nudi Post express košta.

Prilikom preuzimanja Post express pošiljke pored potpisa na Adresnici potrebno je potpis staviti i na Dostvnu knjižicu koja se štampa nakon zaduženja kurira/dostavljača (ako se kurir/dostavljač zadužuju u automatizovanoj pošti).
U prvoj kolini je upisan redni broj, u drugoj koloni je upisano ime primaoca i adresa, u trećoj koloni je upisan broj adresnice i način plaćanja, u četvrtoj koloni je upisan iznos poštarine, u petoj koloni je upisan iznos otkupnine, a u šestoj koloni je upisan iznos poštarine za otkupninu. Ukupan zbir zaduženja (iznos koji kurir/dostavljač prilikom uručenja pošiljke mora da naplati) upisan je u kolonu 9. Dakle kurir prilikom uručenja pošiljke ne izmišlja iznos koji treba da naplati već naplaćuje iznos kojim je zadužen od strane obračunskog radnika a sam iznos je generisala (izračunala) aplikacija.

P.S. Da rezimiramo niko nikoga ne krade već je kvalitetnu uslugu potrebno platiti i to tačno onoliko koliko je cenovnikom propisano. Ako želite da Vam pare od otkupnine stignu sutra dan (najčešće) od dana uručenja šaljite Post express-om, ukoliko Vam nije bitno kada će vaše pare biti u vašem džepu ...

Pozdrav

hahaha da nemas mozda neka posebne povlastice da ih toliko hvalis... :)
Ljudi nisu svi ludi i iako city express ima mana sve vise se koristi bas zbog tako divnih cena nase poste..., sta sad da preturam po kantama mogu naci priznanicu gde se lepo vidi da 9te kolone nema i veci iznos koji je naplacen (kao za prenos novca) nije nigde evidentiran, kao i to da mi u selu post express pakete donose lokalni postari a ne kombi..
Ma sa postom sam radio u proslosti dosta i znam koja je to STOKA navescu par razloga:
1. Davnih 90tih nestla mi posiljka 30tak disketa za amigu, sef poste meni tada mloletnom objasni da idem kuci i sve zaboravim da su oni drzava i da ja mogu samo da cutim...
2. Kad saljes posiljku (obicnu ili za preko post expressa) prema tebi se ophode kao da si dosao tu da ih mucis, ne spominjem amtretiranje od minimum jednog sada da se ta procedura obavi
3. Dolaze u 7AM i znaju da spavamo i DERU se ko ludi dok te ne probude
4. Posto 1000% imaju DOSTA vece plate zaposleni u PTT-u od onih u city-u trebali bi bar 3X da budu ljubazniji a ne ovako!
5. Skupi su

Nisam ni imao nameru da procenjujem vrednost tvoje pošiljke. Pošiljka vredi onoliko koliko ti upišeš da vredi i shodno tome platiš poštarinu. Želeo sam samo da te posavetujem da ako ti se opet pojavi kurir sa sličnom idejom da "on zna" gde ti ustvari želiš da pošalješ pošiljku da ignorišeš takve "savete" ili da insistiraš na smislenom objašnjenju odakle njemu ta informacija jer stavljanjem svog potpisa na Adresnicu ti potvrđuješ da su uneti potaci tačni.

On je bio dužan da te pita šta je sadržina jer na Adresnici postoji polje u koje se upisuje sadržina pošiljke. Post express-om nije moguće poslati kokain (niti bilo koju drugu drogu) kao ni novac u bilo kojoj valuti. Da je otvarao neseser verovatno bi bio još kivniji na njega.

Dakle u suštini zadovoljan korisnik.

Pozdrav
Sam si rekao rekao zasto bi kurir rizikovao posao zbog polovne... itd. Iako ni ja to nisam znao ispostavilo se da je sadrzaj nesesera imao neobicno veliku vrednost, ne bih da procenjujem koliko mojih ili kurirovih mesecnih plata ... Zasto je to uradio, ne znam.
Da se ne igramo debate, ja sam napisao moje iskustvo da bi ljudi obratili paznju i na adresiranje, pogotovo oni koji salju pakete na njima nepoznate adrese i gradove. Ne slusajte kurira, proverite adresu sa primaocem.
Inace hvala na savetima.
I da, do ovog slucaja sam bio zadovoljan korisnik.

hahaha da nemas mozda neka posebne povlastice da ih toliko hvalis... :)
Ljudi nisu svi ludi i iako city express ima mana sve vise se koristi bas zbog tako divnih cena nase poste..., sta sad da preturam po kantama mogu naci priznanicu gde se lepo vidi da 9te kolone nema i veci iznos koji je naplacen (kao za prenos novca) nije nigde evidentiran, kao i to da mi u selu post express pakete donose lokalni postari a ne kombi..
Ma sa postom sam radio u proslosti dosta i znam koja je to STOKA navescu par razloga:
1. Davnih 90tih nestla mi posiljka 30tak disketa za amigu, sef poste meni tada mloletnom objasni da idem kuci i sve zaboravim da su oni drzava i da ja mogu samo da cutim...
2. Kad saljes posiljku (obicnu ili za preko post expressa) prema tebi se ophode kao da si dosao tu da ih mucis, ne spominjem amtretiranje od minimum jednog sada da se ta procedura obavi
3. Dolaze u 7AM i znaju da spavamo i DERU se ko ludi dok te ne probude
4. Posto 1000% imaju DOSTA vece plate zaposleni u PTT-u od onih u city-u trebali bi bar 3X da budu ljubazniji a ne ovako!
5. Skupi su

Da si čitao prethodne moje postove znao bi zašto ih toliko "hvalim".

Ne čitaš pažljivo šta sam napisao. U dokumentu kojim se zadužuje dostavljač koji se zove Dostavna knjižica u koloni 9 je upisano ukupno zaduženje. Pored potpisa na Adresnici dostavljač je bio dužan da ti da da potpišeš i Dostavnu knjižicu jer se putem tog dokumenta kasnije kurir/dostavljač razdužuje.
Nema potrebe da preturaš po kanti. Jedini podatak koji se ne nalazi na poslednjem primerku Adresnice koji dobijaš prilikom uručenja pošiljke je poštarina za otkupninu (prenos novca). Taj podatak nema ni potrebe da se nalazi na Adresnici jer to i nije usluga Post express-a već spada u domen novčanog poslovanja.

Generalizovanjem stvari ništa nećeš postići u životu, a pogotovu nemožeš da očekuješ od ljudi koje nazivaš stokom da sa osmehom odrade uslugu. Ako si nezadovoljan radom bilo kog radnika "tvoje" pošte obrati se šefu odeljenja (ili službe) za mrežu i iznesi problem. Isuviše vremena, novca i energije je uloženo u edukaciju svih radnika kako da se ophode sa korisnicima da bi taj šef dozvolio bilo kom radniku da postupa suprotno upitstvima.

1. Iako smatram potpuno besmislenim raspravljati o nečemo što se desilo pre 12 ili više godina odgovoriću ti. Ako si tu pošiljku poslao kao običnu (neknjiženu) za takvu vrstu pošiljke nije moguće pokrenuti potražni postupak jer pošiljka nema prijemni broj. Ukoliko je pošiljka bila knjižena (preporuka, vrednosno i vrednosno sa otkupninom) i prilikom prijema si dobio potvrdu o slanju, trebao si da platiš slanje potražnice. Cena potražnice je uobičajeno bila jednaka ceni preporučene pošiljke, taj dokumenat je potreban za pokretanja zahteva za nadoknadu štete ukoliko se kroz potražni zahtev utvrdi da je pošiljka izgubljena. Izuzev za ekspres pošiljke i u današnje vreme reklamacije se sporo rešavaju mada znatno brže nego ranije.
2. Za prijem Post express pošiljke potrebno je 5 do 10 minuta (ukoliko radnik na šalteru popunjava Adresnicu), a za ostale pismonosne pošiljke znatno manje. Da malo ne preteruješ? Koja pošta je u pitanju?
3. Dokumentom koji se zove Putni list poštonoše definiše se itinerer kojim poštonoša obilazi reonom definisano dostavno područje. U 7 sati ujutro poštonoša nije mogao biti zadužen pošiljkom za taj dan jer obično, u to vreme se pošiljke otpremaju iz poštanskih centara. Ne želim da otkrivam razloge i ispravnost takvog postpka, jer nemam potrebne podatke. Koliko se to često dešava? Razgovoaraj sa upravnikom pošte, ako te odgovor koji ti on da nezadovolji obrati se gore već pomenutom šefu.
4. Nisam upoznat koliko su za svoj rad plaćeni kuriri City express-a ali znam da plate poštonoša nisu velike. Drugo, ne znam šta za tebe znači "dosta veće". Slažem se sa tobom da bi trebali biti bar podjednako ljubazni (ukoliko to već nisu).
5. Koliko sam primetio iz tvog pisanja tvoja najveća pritužba na račun Post express-a odnosi se na cenu prenosa novca. Iz tvog ugla je to minus jer moraš više da platiš, ali iz ugla onog ko ti šalje otkupni pošiljku to je plus jer dobija brzinu i sigurnost. Za tebe kao primaoca je skuplje, ali za pošiljaoca je jeftinije jer novac brže stiže i sigurnije (za mnoge je ovo presudno).

Generalno svuda u svetu ekspres prenos i uručenje pošiljka je u ekspanziji. Verujem da sve ekspres službe beleže povećanje obima poslovanja, ali sve imaju višestruko manji obim od Post express-a (koji uzgred da kažem raste iz meseca u mesec). Samo letimičan pogled na spisak firmi koje ekskluzivno koriste Post express dovoljan je da se sagleda kakav imidž ima Post express.

Pozdrav

Samo letimičan pogled na spisak firmi koje ekskluzivno koriste Post express dovoljan je da se sagleda kakav imidž ima Post express.

Pozdrav

Ako i sutra ne stigne posiljka ondak cu malko nasiroko i nadugacko da ti izdeklamujem koliko su 'profesionalni', 'tacni', 'pouzdani', 'pismeni', 'kulturni' i tako dalje ovi 'tvoji' iz Post-express-a (posto su vise nego ocigledno tvoji :d ).

Zabrljaju skoro svaki put (bukvalno potpisujem).

Ako i sutra ne stigne posiljka ondak cu malko nasiroko i nadugacko da ti izdeklamujem koliko su 'profesionalni', 'tacni', 'pouzdani', 'pismeni', 'kulturni' i tako dalje ovi 'tvoji' iz Post-express-a (posto su vise nego ocigledno tvoji :d ).

Zabrljaju skoro svaki put (bukvalno potpisujem).

Ko zabrlja taj će i da plati.
Ako imaš broj adresnice pošalji mi kao privatnu poruku na forum mogu kroz istoriju pošiljke da proverim šta se dešava sa pošiljkom.

Pozdrav

PostExpresss tiha jeza ovde u Kruševcu.
slučaj:
No.1 Naručio sam paket koji je poslat postexpressom i sutradan me zovu iz glavne pošte da dođem da preuzmem paket. Na moje pitanje pa zar ne dostavljaju poštu na kućnu adresu, zato što je to dostava od vrata do vrata. Dobio sam odgovor da pošiljke dostavljaju samo u užem centru grada i da se ja nalazim na periferiji (na 4km) od glavne pošte. Pa moram da dođem po paket.
Pošto sam stigao do pošte i tražio paket koji je stigao na moje ime. Prvo su službenici tražili da otvorim paket da vide šta ima u paketu. To sam im udovoljio. Ali onda je službenik tražio da platim dostavu. Koju je inače već platio pošiljalac. Nakon što sam odbio da platim i rekao da je platio pošiljalac i da to piše na priznanici. On je kao rekao da mi ne veruje i rekao da sačekam da pozove pošiljaoca da proveri!!! Nakon što je službenik dobio usmeni odgovor od pošiljaoca da je on platio troškove transporta konačno sam dobio svoj paket.:wall::wall::wall:

No.2 Lokal mi je na 100 metara od glavne pošte. Lokal otvaram oko 9:00 još ni jednom se nije desilo da mi paket dostave na adresu. Uvek me izjutra dočeka papirić da odem do pošte da podignem paket a barem dva tri paketa nedeljno tako dobijem. I naravno kada odem u poštu paket nije kod njih već kod kurira. Tako da dobijem samo obaveštenje da dodjem sutra po paket. Tako izgleda kod nas brza pošta.

Nisu bolji ni drugi.
Overnight Expres: Nema tri velika paketa dva dana. Zovem kurira u Kruševcu. Kaže da ima neke pakete od firme koja mi je poslala ali ne zna kome treba da dostavi. Kaže mi lik sačekaj čas, čujem otvara paket i opisuje šta je u njemu. Objasnim ja da je to moja roba. zatim dobijam obaveštenje da će mi dostaviti pakete u toku dana. Posle par sati donose 2 paketa sa dostavnicom na kojoj piše da ima tri paketa. Kažem kuriru da nedostaje jedan paket. Na šta će on meni potiši samo ti da si primio pa će mo naknadno da nađemo paket koji nedostaje. Što sam ja naravno kategorički odbio. Da ne dužim dalje ispalo je da je moj treći paket otišao u Kragujevac a taj paket koji je trebalo u Kragujevac da ode ostao je kod njih u magacinu.

Dupli post neka moderatori izbrišu ovaj.

Poslednja izmena:
PostExpresss tiha jeza ovde u Kruševcu.
slučaj:
No.1 Naručio sam paket koji je poslat postexpressom i sutradan me zovu iz glavne pošte da dođem da preuzmem paket. Na moje pitanje pa zar ne dostavljaju poštu na kućnu adresu, zato što je to dostava od vrata do vrata. Dobio sam odgovor da pošiljke dostavljaju samo u užem centru grada i da se ja nalazim na periferiji (na 4km) od glavne pošte. Pa moram da dođem po paket.
Pošto sam stigao do pošte i tražio paket koji je stigao na moje ime. Prvo su službenici tražili da otvorim paket da vide šta ima u paketu. To sam im udovoljio. Ali onda je službenik tražio da platim dostavu. Koju je inače već platio pošiljalac. Nakon što sam odbio da platim i rekao da je platio pošiljalac i da to piše na priznanici. On je kao rekao da mi ne veruje i rekao da sačekam da pozove pošiljaoca da proveri!!! Nakon što je službenik dobio usmeni odgovor od pošiljaoca da je on platio troškove transporta konačno sam dobio svoj paket.:wall::wall::wall:

No.2 Lokal mi je na 100 metara od glavne pošte. Lokal otvaram oko 9:00 još ni jednom se nije desilo da mi paket dostave na adresu. Uvek me izjutra dočeka papirić da odem do pošte da podignem paket a barem dva tri paketa nedeljno tako dobijem. I naravno kada odem u poštu paket nije kod njih već kod kurira. Tako da dobijem samo obaveštenje da dodjem sutra po paket. Tako izgleda kod nas brza pošta.

...

Gde tačno stanuješ? Možda Parunovac ili Čitluk? Parunovac i Čitluk imaju sopstvene pošte i dostava Post express-a se vrši iz tih pošta a ne putem kurira.

Da li je PE pošiljka koja je glasila na tvoje ime imala vidljivih oštećenja? Ne postoji niti jedan razlog za otvaranje pošiljke u pošti sem ukoliko nije u pitanju vidljivo oštećena pošiljka i potrebno je da se sadržina sravni sa spiskom robe koji je unutar pošiljke i ukoliko nešto nedostaje da se sačini zapisnik. Pretpostavljam da ništa nije nedostajalo jer to nisi napomenuo.
Ukoliko se način plaćanja označen na Adrsnici ne podudara sa načinom plaćanja upisanog u aplikaciju onda je logično da se telefonskim putem proveri koji podatak je tačan. Adresnica se sastoji od 6 primeraka, a pošiljku prate 4,5 i 6 primerak. Ako se prilikom upisa podataka donji primerci pomere zbog blizine "kućica" može doći do zabune.

Da li na lokalu stoji da radi od 09:00 časova? Da li si se nekome obratio povodom tvog problema oko uručenja pošiljke?
Ostavljanje 6. primerka Adresnice kao izveštaja o prispeću pošiljke jeste po pravilniku ukoliko nikoga nema na adresi da primi pošiljku. Naredne nedelje potraži u pošti kontrolora za Post express i dogovorite se oko vremena uručenja. Ako budeš i dalje imao problem tog tipa pošalji mi privatnu poruku na forum.

Pozdrav

Poslednja izmena:
@RUS
- U Parunovcu živim. Pa čemu onda služi kurirska služba ili poštar? I zašto onda ne mogu da podignem paket u mojoj pošti već u glavnoj?
- Pošiljka nije imala vidljivih oštećenja.
- Na lokalu jasno stoji radno vreme od 9:00 do 20:00.

Hvala na odgovorima.
Pozdrav!

@RUS
- U Parunovcu živim. Pa čemu onda služi kurirska služba ili poštar? I zašto onda ne mogu da podignem paket u mojoj pošti već u glavnoj?

Hvala na odgovorima.
Pozdrav!

:d:d:wall::wall:

Ja sam u centru Nisa i na lokalu stoji od 9:00 radno vreme sto Post Ekspres-u nikako nije smetalo da mi uredno tokom vise od godinu dana donose posiljke u 8h ujutru (inace i pri predaji posiljke a i na samoj prijemnici pise da lokal radi od 9h ujutru).

Inace rekoh pre par dana da su mi zagubili posiljku ali su zacudo uspeli da je relativno brzo lociraju :trust:
Elem, posiljka (MX1000 za clana sa bencha, iliti kupca) je umesto u BG zavrsila u Somboru... jos ne znaju tacno kod koga ali bar su locirali grad, nije lose, sreca pa smo mala drzava.

Kako mi je jedna vrlo ljubazna gospodja objasnila, uopste ne mora da se sekiram, posiljku ce pronaci i uredno mi je vratiti za dve do tri nedelje...

Znaci, 'ekspresno' deset dana da mi kazu geografsku lokaciju promasaja od 300-tinjak km pa onda jos nekoliko nedelja da je nadju i vrate meni pa ja da je ponovo posaljem, ono, da sam platio cigance da odnese pesaka stiglo bi pre dva dana :d

Ovaj RUS je kralj, ljudi iznose primere gde i ćorav vidi da kod Post Expressa platiš više a dobiješ lošiju uslugu nego kod City Expressa, i vrti istu priču uporno u stilu "po pravilniku je ovako, žali se kontroloru, žali se upravi vodovoda" :S:

Samo letimičan pogled na spisak firmi koje ekskluzivno koriste Post express dovoljan je da se sagleda kakav imidž ima Post express.
Kad nauče da poštuju i fizička lica (koja takođe plate tu uslugu, iako se kuriri ponašaju kao da odrađuju društveno-koristan rad) isto kao i pravna, možda ljudi i krenu da ih (tj. vas) tretiraju kao ozbiljnu firmu. Mada drugar mi je radio u pošti nekoliko meseci, i to dostavnoj na NBG, svega sam se naslušao (i zaključio da im ne treba poveriti ništa što ne može da stane u kovertu)...

Poslednja izmena:

Ja sam u centru Nisa i na lokalu stoji od 9:00 radno vreme sto Post Ekspres-u nikako nije smetalo da mi uredno tokom vise od godinu dana donose posiljke u 8h ujutru (inace i pri predaji posiljke a i na samoj prijemnici pise da lokal radi od 9h ujutru).

Inace rekoh pre par dana da su mi zagubili posiljku ali su zacudo uspeli da je relativno brzo lociraju :trust:
Elem, posiljka (MX1000 za clana sa bencha, iliti kupca) je umesto u BG zavrsila u Somboru... jos ne znaju tacno kod koga ali bar su locirali grad, nije lose, sreca pa smo mala drzava.

Kako mi je jedna vrlo ljubazna gospodja objasnila, uopste ne mora da se sekiram, posiljku ce pronaci i uredno mi je vratiti za dve do tri nedelje...

Znaci, 'ekspresno' deset dana da mi kazu geografsku lokaciju promasaja od 300-tinjak km pa onda jos nekoliko nedelja da je nadju i vrate meni pa ja da je ponovo posaljem, ono, da sam platio cigance da odnese pesaka stiglo bi pre dva dana :d

Samo da te ispravim 200-tinjak km ;)

Stvarno su ga preterali, jedno je kad kasne poshiljke, ali da promashe grad i to za 200km to je stvarno previshe.

Ovaj RUS je kralj, ljudi iznose primere gde i ćorav vidi da kod Post Expressa platiš više a dobiješ lošiju uslugu nego kod City Expressa, i vrti istu priču uporno u stilu "po pravilniku je ovako, žali se kontroloru, žali se upravi vodovoda" :S:

da, kao idi dogovori se sa sefom smene, zovi ih, proveri ovo, proveri ono, naznaci ono, nemoj ovako nego onako, zavrsi kurs za pakovanje posiljki itd. Kao da ljudi nemaju pametnija posla nego da se cimaju sa tom gimnastikom. Pa lakse je sledeci put samo okrenuti telefon druge firme i kraj... Mislim, ladno je predlozio coveku da ode do poste i da se dogovori sa sefom smene ili cega vec oko pristizanja posiljki...Pa njemu kad iz post expressa dodju on to plati 350+ dinara, oce i PE njemu da plati kad on ode do njih da bi dobio ono sto treba da plati ili sto je vec placeno ?! :eyebrows:

Samo da te ispravim 200-tinjak km ;)

Stvarno su ga preterali, jedno je kad kasne poshiljke, ali da promashe grad i to za 200km to je stvarno previshe.

Nisi uzeo u obzir da je kurir obrnuo krug oko BGa pre nego je kreno' za Sombor :wall:

@RUS

Hvala na odgovorima.
Pozdrav!

Moguće da je došlo do greške u Poštanskom centru 37200, ali koliko je meni poznato u skorije vreme nije bilo takvih grešaka.
Ako je pošiljka adresovana na poštu 37201 Parunovac tamo će i stići, a ako je adresovana na 37000 Kruševac pošiljka će biti otpremljena u 37000. Kontrolor Post express-a je pozvao primaoca da bi te obavestio da pošiljka neće biti uručena tog dana jer je adresa van dostavnog područja kurirske službe ako je hitno da dođeš po pošiljku. Da si rekao da nemaš mogućnosti da dođeš po pošiljku po proceduri pošiljka bi bila nadoslana na poštu 37201 i ako je lakša od 2 kilograma uručena putem poštara, a ako je teža od 2 kg morao bi da dođeš po nju u 37201.

Što se tiče uručenja PE pošiljke na adresu lokala poslaću ti neke informacije kao privatnu poruku na forum.

Pozdrav

To u vezi uručenja pošiljke u van vremena rada lokala moraš da se dogovoriš sa kontrolorom Post express-a u Nišu da li postoji mogućnost da kurir koji opslužuje taj deo grada prvo uruči pošiljke na nekim drugim adresama, a kasnije na tvojoj.

To što ti je objasnila ta ljubazna gospođa nema veze sa stvarnošću (da neupotrebim neku grublju reč :mad: ). Post express pošiljke moguće je pratiti putem aplikacije i putem sistema Track and Trace jer su to knjižene pošiljke koje na sebi imaju bar kod.
Ako dođe do greške u GPC Beograd pa pošiljka "zaluta" u Sombor, pošta u Somboru je dužna da pošiljku istog dana nadošalje na adresu upisanu na Adresnici, a ne da je vrati pošiljaocu (sem ako ti nisi to tražio).
U svakom slučaju imaš parvo na nadoknadu jer pošiljka nije uručena na vreme.

Pozdrav

Kad nauče da poštuju i fizička lica (koja takođe plate tu uslugu, iako se kuriri ponašaju kao da odrađuju društveno-koristan rad) isto kao i pravna, možda ljudi i krenu da ih (tj. vas) tretiraju kao ozbiljnu firmu. Mada drugar mi je radio u pošti nekoliko meseci, i to dostavnoj na NBG, svega sam se naslušao (i zaključio da im ne treba poveriti ništa što ne može da stane u kovertu)...

Kako može da bude lošija usluga koja je vremenski definisana u odnosu na onu koja to nije.
Ako živiš u selu/mestu gde ne postoji kurirska služba Post express za tebe kao primaoca je bolje jer će vozilo neke druge kurirske službe da ti donese pošiljku na vrata bez obzira na težinu pošiljke. U slučaju PE na vrata biće ti doneta pošiljka do 2 kilograma a preko te mase moraćeš da odeš po nju. Na sajtu Post express-a imaš spisak mesta gde se uručuju pošiljke teže od 2 kg.
Za onog ko šalje, više puta sam objasnio, kvalitetnija-jeftnija je usluga koju nudi Post express jer u slučaju otkupne pošiljke pare mu stižu mnogo brže. Cene transporta same pošiljke kod Post express-a i City express-a ne mogu da u da uporedim jer City na svom sajtu nije ni istakao cenovnik, a i ono što piše tamo kako reče jedan od učesnika diskusije nije tačno.

Kad druge kompanije koje se bave uslugom prenosa pošiljaka budu poštovale Zakon o poštanskim uslugama na nači na koji poštuje Pošta - Post express onda možemo da razgovoaramo ko je ozbiljna firma a ko ne.

Ako su tvoja prava propisana Pravilnikom na bilo koji način prekršena imaš pravo na Pravilnikom propisanu nadoknadu. Da li i ostale službe nadoknađuju propuste u brzini uručenja?
Ako problem koji imate ne kažete kontroloru ili koordinatoru nemoguće je da se pored sve kontrole utvrdi šta se sve dešava sa pošiljkama na terenu. Uz razgovor moguće je rešiti problem ili nesporazum. U tom smislu sam govorio o "žali se ...".
Ako smatrate da ste oštećeni potrebno je da podnesete zahtev za nadoknadu štete i služba u Beogradu že proceniti osnovanost vaše žalbe i isplatiti nadoknadu (novac stiže poštanskom uputnicom na adresu korisnika).

Sreća pa ima mnogo onih koji neuzimaju za ozbiljno priče i pričice pa obim Post express pošiljaka raste uz meseca u mesec.

Pozdrav

RUS je napisao(la):
Sreća pa ima mnogo onih koji neuzimaju za ozbiljno priče i pričice pa obim Post express pošiljaka raste uz meseca u mesec.

Molim te budi malo precizniji i informativniji oko ovoga. Ovako ispada da ljudi ovde lazu o iskustvima. (a skoro sam siguran da ti to nije bila namera da kazes :) )

Poslednja izmena:
Ovaj RUS stvarno nije normalan.... 100% radi u posti, ili mu neko radi u posti, pa ih brani ovoliko. Sustina je da niko ne valja, ali da je City Express koliko toliko iznad njih!

P.S Pre neki dan sam poslao omanji frizider (oko 35kg) za Bg. Stigao je odmah sutradan, i jos je kurir pomogao mojoj sestri da ga odnese na 4 sprat! Jel znas kad bi to uradili ovi iz Post-a. NIKAD!

Pa Rus je vise puta rekao da radi za PE, tako da to i ne krije... meni je ok da imamo customer support na forumu, pa kad pljunes nekog ima odmah neko da odgovori... zanima me bas jel ima nekog iz overnighta da mu koju lepu kazem |>>>

Elem, najvise mi se dopao ovaj komentar:

vaše žalbe i isplatiti nadoknadu (novac stiže poštanskom uputnicom na adresu korisnika).

Coveku kome su vec paket zagubili...

mozda offtopic, ali kad se posta pomene, uvek mi je pred ocima paket koji mi je stigao iz usa iz koga mi je izvadjeno par vrednih stvari i ZAMENJENO polovnim... Nema direktne veze sa PE, ali sve je to ista firma sto se mene tice, jer meni u lokalnoj posti ista tetka sedi 20 godina i lakira nokte ceo dan (i u 18:01 vec vice ne radim ne radimo) |))

P.S Pre neki dan sam poslao omanji frizider (oko 35kg) za Bg. Stigao je odmah sutradan, i jos je kurir pomogao mojoj sestri da ga odnese na 4 sprat! Jel znas kad bi to uradili ovi iz Post-a. NIKAD!
Dobio bi poziv da se dogovoriš sa radnikom u pošti oko preuzimanja :S:

Vrh Dno