Šta je novo?

City Expres

Mene je lik zavrnuo preko post ekspresa. Jos ovaj sto mi je doneo paket nije rekao, da je lik koji je poslao promenio ne znam ni ja sta. Sve u svemu, podigao je pare u posti pre nego sto sam ja dobio paket. Kako je to uspeo nemam pojma. Nesto je dodatno platio(nekih 700din). Sve u svemu, oprostio sam se od novca. Zato sada uzimam samo od proverenih ljudi, i 3x merim, 2x se premisljam...

Nesto sumnjam u tacnost ove tvrdnje jer NEMA SANSE da se pare podignu pre nego sto ti dobijes paket ako si poslao pouzecem, sto znaci da ti platis onog momenta kad ti paket stigne. Ja sam pre jedno godinu dana imao smesnu situaciju sa transferom novca u drugi grad, elem covek mi je poslao na nevidjeno procesor, sto znaci bez otkupnine, on mi javi da je poslao paket, ja krenem u postu i trazim onu uslugu brzog slanja novca (sto dobijes kod pa podizes), ja prvo pogresio ime ili prezime coveku tako da nije mogao da podigne lovu, zove on mene i kaze da mu nisu hteli dati pare u posti zbog neslaganja prezimena, odem odma da ispravim gresku (svaka greska se naplacuje ja mislim 200 din) i sada im sve TACNO izdiktiram, ladno tip sad tip sto radi na salteru pogresio s tim sto je prezime napisao DVA puta pa su ovi trazili coveku licnu kartu da mu vide da li mu prezime pise DVA puta u LK....budalastina, na kraju smo uspeli iz treceg puta da napravimo transakciju.

Nesto sumnjam u tacnost ove tvrdnje jer NEMA SANSE da se pare podignu pre nego sto ti dobijes paket ako si poslao pouzecem, sto znaci da ti platis onog momenta kad ti paket stigne. Ja sam pre jedno godinu dana imao smesnu situaciju sa transferom novca u drugi grad, elem covek mi je poslao na nevidjeno procesor, sto znaci bez otkupnine, on mi javi da je poslao paket, ja krenem u postu i trazim onu uslugu brzog slanja novca (sto dobijes kod pa podizes), ja prvo pogresio ime ili prezime coveku tako da nije mogao da podigne lovu, zove on mene i kaze da mu nisu hteli dati pare u posti zbog neslaganja prezimena, odem odma da ispravim gresku (svaka greska se naplacuje ja mislim 200 din) i sada im sve TACNO izdiktiram, ladno tip sad tip sto radi na salteru pogresio s tim sto je prezime napisao DVA puta pa su ovi trazili coveku licnu kartu da mu vide da li mu prezime pise DVA puta u LK....budalastina, na kraju smo uspeli iz treceg puta da napravimo transakciju.

Pazi. Meni je paket stigao ujutru oko 7:15am. Lik me probudio, doneo paket i ja nesvesno potpisao. Nisam ga istog momenta ni otvorio, vec nakon nekih 5-10minuta i imao sam sta da vidim. Istog momenta sam zvao kurira, da kazem da se ne uplacuje novac, ali mi on rece, da nema sanse sad da se vrati i da je zaboravio da mi kaze (slagacu sad), ali nesto na foru, da je taj trazio da mu se pare isplate isti dan. Drugar mi radi u supu(inspektor) i saznao sam da taj lik sto je podigao novac, sa nekom tamo licnom kartom ne postoji. Taj decko je novac podigao do 12h popodne, ali kako sve sporo ide, bilo je vec kasno da se novac stopira. Decko je iz Leskovca, i posle sam saznao da ima par tih likova koji tako zaradjuju. Sve su bile sume od 12000-16000din. Tad je 200e bilo oko 17k. naknadno je napisao da je Bez mog znanja, da mu je novac hitan.
Nemam razloga za laganje. Ja sam taj koji je ostao bez tog novca, a da saznam ko je, slomio bih mu svaku koscicu na telu koju ima. Pola leta sam radio na gradjevini, da bih sebi nesto priustio kako treba.Evo ima skoro godinu dana, kako je proslo.

Pazi. Meni je paket stigao ujutru oko 7:15am. Lik me probudio, doneo paket i ja nesvesno potpisao. Nisam ga istog momenta ni otvorio, vec nakon nekih 5-10minuta i imao sam sta da vidim. Istog momenta sam zvao kurira, da kazem da se ne uplacuje novac, ali mi on rece, da nema sanse sad da se vrati i da je zaboravio da mi kaze (slagacu sad), ali nesto na foru, da je taj trazio da mu se pare isplate isti dan. Drugar mi radi u supu(inspektor) i saznao sam da taj lik sto je podigao novac, sa nekom tamo licnom kartom ne postoji. Taj decko je novac podigao do 12h popodne, ali kako sve sporo ide, bilo je vec kasno da se novac stopira. Decko je iz Leskovca, i posle sam saznao da ima par tih likova koji tako zaradjuju. Sve su bile sume od 12000-16000din. Tad je 200e bilo oko 17k. naknadno je napisao da je Bez mog znanja, da mu je novac hitan.
Nemam razloga za laganje. Ja sam taj koji je ostao bez tog novca, a da saznam ko je, slomio bih mu svaku koscicu na telu koju ima. Pola leta sam radio na gradjevini, da bih sebi nesto priustio kako treba.Evo ima skoro godinu dana, kako je proslo.

Ili su ti nesto lose objasnili ili te je neki sluzbenik Post Expressa zavrnuo za lovu posto pare ne isplacuju posiljaocu dok ne vide da je tvoj novac uplacen ( a taj proces 'vide' ume kod njih da bude dosta spor).

uno pitanje.... lik treba da mi posalje digitalac iz bg-a za nis. Posto ja taj digitalac kupujem na nevidjeno...jel mogu da otvorim paket i ako ne budem zadovoljan (nesto fali...digitalac ostecen) odbijem da preuzmem ? I...jel hoce kurir da popije kaficu 3-5min dok ja skoljocnem 2-3 fotke i prebacim na komp da vidim dal radi lepo ? :)

Mozda pitam gluposti ali...nisam nikada ranije koristio nikakve kurirske sluzbe + retko kupujem polovno pa mi se ne rizikuje 200e bas tako lako.

I koja kurirska sluzba bi bila najbolja za slanje digitalca od bg-a do nisa sa placanjem pouzecem ?

Kada ti kurir isporuci paket ti mozes da ga otvoris da vidis da li je slucajno ostecen ali ne i da probas.

Ok...to sam skontao do sada. I sta ako vidim da digitalac nije ostecen tj izgleda ok,platim,kurir ode,skljucnem,prebacim sliku na komp i vidim da nesto nije u redu ili skontam da digitalac nije u redu ?

Kako se onda stopira novac i vrsi povracaj ? To nigde nisam nasao..jel moguce uopste ?

Nije moguce nikako,nazalost. Kurirska sluzba samo prevozi posiljku,nije odgovorna ako ti neko posalje pokvaren aparat ili bilo sta drugo...

jedino onda da kurir popije kaficu dok probam ode sa 200din u dzepu vise :)

Dok ne podmazes nema leba izgleda :)

Kurir u svakom slucaju ne moze da vrati otvoren paket, onda ide njemu na teret sve (ukoliko se ispostavi da nije to sto si hteo)!

Posto imas ime i prezime posiljaoca, kao i adresu. Odes sa par likova i onda ili pare da se pare vrate nazad, ili bubrezi napred... Drugog nacina nema!

to mu dodje to znaci :) ....pa dobro...nije losa al nije ni najsrecnija varijanta. Bilo bi lepo da moze kod prodaje polovnih stvari da se proba na licu mesta i vrati ako ne radi (u prisustvu kurura) i tih 10min kurirovog vremena naplati 100/200din al...sta ces.

taj city expres je katastrof tj sramota...meni se dva pita desilo da nece da donesu na kucnu adresu a razlog bi navodili kao nemamo vremena...kao da mi vas trazimo dodji tu i tu po robu i onda se prave blesavi...sramota ...cak sam zvao i njihoc call centar da prijavim i oni se prave mutavi...

City je očaj. Prekjuče poslat paket iz BGa, juče čekam isporuku ceo dan i naravno ništa. Danas zovem pošiljaoca da mi da broj pošiljke da proverim i lepo piše Neisporučeno u 20:59, a bio sam kući ceo dan! Naravno, nije ni pokušao da pozove da proveri jesam li kući. Opet zovi City, daj broj kurira, zovi kurira i onda ono najlepše. Kaže čovek vozim robu za Merkator, ako budu pregledali pakete potrajaće! Ne mogu da verujem. Firma kao što je Merkator koristi kurirske službe, ne može da organizuje sopstveni prevoz robe, nego gomilu paketa šalje kuririma, a vi ostali čekajte kao idi0ti!
Pokušao sam da izbegnem City, ali nije bila opcija.

Isti problem, poslat paket pre tri dana iz BG-a. Preključe me zove da kaže da su napravili grešku i da je paket završio kod kurira kod kurira koji radi u drugom delu grada (kao da je New York u pitanju, a ne NS), tako da će dostaviti sutra. Naravno juče ni reči od kurira. Naravno obrnem broj (oko 4pm) sa koga su me zvali prethodni dan, pitam čoveka šta se dešava. Taj čovek dovikuje nekog drugog lika i pita šta je sa paketom za tu i tu adresu, a ovaj mu odgovara sa bujicom najsočnijih psovki. Naravno ja sve to čujem jasno i glasno. I onda mi lik koji se javio kaže da je kurir "trenutno zauzet", i da će nazvati za par minuta. Naravno od poziva ništa nije bilo...

Ostaje mi barem da se nadam da će HDD stići čitav. I zaista ne razumem kako neka firma može da sarađuje sa tim ljudima....

Poslednja izmena:
Stigao paket juče.
Kaže kurir da kada nemaju vremena da isporuče paket za taj dan, onda moraju da otkucaju da primalac nije bio kući. Zato se u call centru prave ludi kada im kažeš da si bio kući, a paket je Neisporučen.
A ko sve vozi za njih je izgleda isto tako zanimljiva priča, kaže jedan lik je slupao već 4-5 vozila. Ja ne znam kako on i dalje radi...haos.

A ko sve vozi za njih je izgleda isto tako zanimljiva priča, kaže jedan lik je slupao već 4-5 vozila. Ja ne znam kako on i dalje radi...haos.

Pa kako... uci gazdin sestric da vozi :d:d:d

Ja odavno ne racunam na City, jer mi je jasno iz nekih ranijih iskustava da ne fermaju privatna linca ni 1%, vec su im samo firme bitne...

Jao sestrićeeee... :D
Ma ne bih ni ja, ali kada rade jedino sa njima onda baš i nema izbora.

i danas čekam pošiljku,još nije stigla,sada 15h 55,zlo jedno city express,smradine jedne,fuj,mrzim ih,kad god sam se načekao bio je to city express,s nijednom drugom sporom pošto nije bilo problema,namerno kažem sporom (moram izuzeti post express koji su zakon,uvek me ujutro probudi kurir:))jer običnom poštom preporučeno mnogo brže stigne osim ako nije u pitanju neko zabačeno selo.a donosi ju lokalni poštar koga ne mrzi da zakuca ili pozvoni na vrata....

i danas čekam pošiljku,još nije stigla,sada 15h 55,zlo jedno city express,smradine jedne,fuj,mrzim ih,kad god sam se načekao bio je to city express,s nijednom drugom sporom pošto nije bilo problema,namerno kažem sporom (moram izuzeti post express koji su zakon,uvek me ujutro probudi kurir:))jer običnom poštom preporučeno mnogo brže stigne osim ako nije u pitanju neko zabačeno selo.a donosi ju lokalni poštar koga ne mrzi da zakuca ili pozvoni na vrata....

E vidis ja sa cityjem samo pozitivna iskusva dosad (emmi ispoeuke) postexpress uvek "kaze" nisam kuci

CE je meni odlican. Pretpostavljam da ima veze ko vozi u vasem kraju.
Kod mene je Dejan (kako god da se preziva) i momak je profesionalac.

opet city expres,ne da kasni,već nije isporučio danas robu uopšte.džaba i emmijeva povoljna cena, više zbog tih džukaca neću ništa da poručujem,naravno nisu radnici krivi već gazde austrijanci koji ne povećaju broj radnika srazmerno obimu posla...

Nazad
Vrh Dno