Šta je novo?

City Expres

Sve je moguće zato mogućnost takvih stvari treba svesti na minimum. Ukoliko želim ja da platim troškove a roba se šalje sa otkupninom, onda umanjim otkupninu za cenu troškova slanja i kažem da primaoc plaća sve troškove :) Što se tiče provizije, ona se uzima za slanje para poštanskom uputnicom. Koliko to iznosi možeš proveriti ovde
http://www.posta.co.yu/kalkulator.asp novčane usluge>Uplata Poštanske uputnice
Ali ako ti odgovara city express, nema razloga da ga menjaš :)

:) dobra ti ideja. Sto se taksi tice, zaboravljas na "dobrovoljni prilog" za jadne, bolesne, crveni krst, pomoc za borbu protiv side itd. Svaki put imaju neku dodatnu "dobrovoljnu taksu". Pre dve nedelje sam slao preporuceno psimo na posti, dakle koverta i 2 papira, 100 dinara su mi uzeli. Da sam znao da tolko kosta iznajmio bi goluba.

a da li ima nade da ponude uslugu slanja u inostranstvo?

Ја сам користио до сада само ПостЕкспрес и није било никаквих проблема, нити да су ми наплатили више, а ни онима којима сам слао.

Можда зависи од поште до поште?

Pre 10ak dana sam prvi put slao nešto City Expressom i zadovoljan sam. Paket je stigao sutra ujutru, ali sam za otkupninu čekao tih 10ak dana (nije mi ni bilo hitno). Objašnjenje je da su pretrpani poslom (reče kurir :))

Dosad sve sto sam narucivao iz Beograda stizalo mi je dan kasnije po slanju. :banana:

Super su sto se tice dostave,za jedan radni dan,ali novac prolazi kod papire i to traje....

I traje,i traje,i traje... koliko bre to moze da traje!?Mojoj kevi za 3 dana prodju pare kroz razne papire iz inostranstva do nase banke a ovima treba i do TRI PUTA vise vremena da pare prodju kroz papire izmedju CityExpress-a BG i CityExpress-a JA,mora da su dali nekom simpanzi da ispunjava te papire pa ne moze jadan da postigne,nisu mu dovoljno evoluirali palcevi!? :d :p
Pozdrav ,)

zna li neko koliko bi izasla posiljka konfiguracije iz eurolinka do NS City express-om i mislite li da je "pametno" ovako uzimati konfiguraciju? - zbog transporta da se ne istumba i uopste...
mislim , ne mogu na licu mesta ustanoviti da li je sve u redu pogotovo dok ne instaliram OS i sl.

zna li neko koliko bi izasla posiljka konfiguracije iz eurolinka do NS City express-om i mislite li da je "pametno" ovako uzimati konfiguraciju? - zbog transporta da se ne istumba i uopste...
mislim , ne mogu na licu mesta ustanoviti da li je sve u redu pogotovo dok ne instaliram OS i sl.

Ja sam uzimao konfiguraciju(u delovima) bez monitora i mene je izaslo 1250dinara. Uzimaju 1% na vrednost paketa! To mi je bio prvi x da su mi toliko rebnuli!:mad:

Do sada sam imao dobra iskustva sa City Expressom ali mislim da ce me ovo poslednje maximalno udaljiti od njih, naime prije nekoliko dana sam poslao jednom od korisnika na sajtu Mis koji je bio dobro upakovan kad njemu stigao mis sa jedno 2 dana zakasnjenja od normalnog roka em jos otvarana kutija i u njoj samo jedna od dve baterije koje sam poslao. NE MOGU DA VERUJEM NA STA SU SPALI! Pa zar se tako radi gospodo Austrijanci!?!?!??!!? Jos malo pa ce i kurirske sluzbe biti ko nasa regularna posta, posaljes nesto u paketu i to primalac nikada ne dobije. SRAMOTAAA!

Ja mislim da takve slucajeve treba prijaviti i odma u startu saseci pa nek lete otkazi...., ima dosta ljudi koji ce posteno da rade!

Do sada sam imao dobra iskustva sa City Expressom ali mislim da ce me ovo poslednje maximalno udaljiti od njih, naime prije nekoliko dana sam poslao jednom od korisnika na sajtu Mis koji je bio dobro upakovan kad njemu stigao mis sa jedno 2 dana zakasnjenja od normalnog roka em jos otvarana kutija i u njoj samo jedna od dve baterije koje sam poslao. NE MOGU DA VERUJEM NA STA SU SPALI! Pa zar se tako radi gospodo Austrijanci!?!?!??!!? Jos malo pa ce i kurirske sluzbe biti ko nasa regularna posta, posaljes nesto u paketu i to primalac nikada ne dobije. SRAMOTAAA!

Ja sam osteceni, srecom imao sam baterije pa sam ga stavio u pogon. I da te ispravim, nije 2 dana zakasnjenja, nego je trebalo da stigne u ponedeljak, a stiglo danas, u petak. Ne mogu da verujem...kako su smeli da dodju sa otvorenom kutijom...nego eto ja primio paket, posto sam video da je tu sva oprema, ne znajuci koliko je kolega stavio baterija...:mad:

Koja bi bila alternativa za City Express?
Vdim da ima jos firmi koje se time bave (PTTov post express, night express itd...nisam siguran da su tacni nazivi).
Mislim ako otvaraju pakete, onda je zavrseno sa njima, to ne rade ni vozaci autobusa (evo bas sada me zove ortak da iskuca tuzbu protiv PTTa, otvorili mu paket u vrednosti cca 100€ i prave se ludi)

Poslednja izmena:
Koja bi bila alternativa za City Express?
Vdim da ima jos firmi koje se time bave (PTTov post express, night express itd...nisam siguran da su tacni nazivi).
Mislim ako otvaraju pakete, onda je zavrseno sa njima, to ne rade ni vozaci autobusa (evo bas sada me zove ortak da iskuca tuzbu protiv PTTa, otvorili mu paket u vrednosti cca 100€ i prave se ludi)

Ma ovo je smesno, ja sam ovde prvi hvalio City Express ali posle ovakvog propusta nema sanse, nazalost kakve su nam alternative? Overnight koji je skup i nereliabilan?!?!? Pa oni se izgube sa paketom u sred vojvodjanske ravnice?!? Post express??! Oni su mi naplacivali za racunarsku opremu u vrednosti 100 eur skoro 1000 dinara postarinu prosle godine u dva navrata, ajte molim vas! Znaci ja sam mislio da ce ta privatizacija da napravi nesto redovno od City Expressa, ali brate oni jos gori!

Ma ovo je smesno, ja sam ovde prvi hvalio City Express ali posle ovakvog propusta nema sanse, nazalost kakve su nam alternative? Overnight koji je skup i nereliabilan?!?!? Pa oni se izgube sa paketom u sred vojvodjanske ravnice?!? Post express??! Oni su mi naplacivali za racunarsku opremu u vrednosti 100 eur skoro 1000 dinara postarinu prosle godine u dva navrata, ajte molim vas! Znaci ja sam mislio da ce ta privatizacija da napravi nesto redovno od City Expressa, ali brate oni jos gori!

Prosle nedelje sam slao procesor iz Ks-a za Bgd (Cukarica) City express-om. Poslato u utorak, stiglo tek u petak (i to popodne). Definitivno su se pokvarili, ali ne vidim alternativu (pogotovu za slanje pouzecem)...

Evo i mene sa negativnim iskustvom.Nije neka cifra u pitanju,ali opet... Prosle nedelje narucim neku konfiguraciju bez monitora(znaci samo kuciste i ono u njemu) i stigne mi da platim city 1350din. Uracunali su i onaj 1% na odredjenju sumu.Rec o sumi je bila 26800 din.E sad?! Narucim ja jos jednu konfiguraciju,ali ovaj put sa monitorom i dosta je skuplja od te prethodne, city stize sa njihovim uslugama i cenom od 1050din. Sad, zasto je prethodna izasla vise, nije mi jasna,a ova jos ima i monitor dodat.Ja ocekivao da ce biti citty oko 1600din,bas zbog prethodnog racunara, kad cvrc,nije.Ono jos manje.
Nije mi jasan njihov cenovnik usluga niti ce biti.

Poslednja izmena:
Nisam znao da City racuna 1% na otkupninu. Do sada sam poslao gomile paketa (bar 50-tak) uglavnom okupnine vrednosti oko 100E i uvek ali uvek je sve bilo u najboljem redu, ljudi su posteni i ozbiljno shvataju posao. Jednom je kurir kada sam nesto kupovao nekoliko puta brojao novac i uzeo 1000din manje, iako sam i ja brojao i rekao da je tacno toliko ali je on bio uporan i vratio mi 1000din, nisam hteo da se prepirem sa njim ionako dolazi kod mene u proseku jednom nedeljno kada shvati da se zeznuo dao bih mu jos 1000din, srecom kada se jos jednom izbrojao usput vrati se do mene posle 15min za jos 1000din koje sam mu naravno dao. Ako cesto saradjujete sa njima nije lose da razmenite telefone sa kurirom tako da moze da vas nadje ako ste na poslu ili u gradu da nepoljubi zakljucana vrata, to mi je puno puta pomoglo.
Sto se tice vremena potrebnog da dodje novac u mom slucaju je sve bilo korektno od 2-5 dana.
Pojedinacni negativni slucajevi su posledica nabrzinu primnjenih ljudi kao kurira kojima je mesto da ciste ulice umesto da rade sa ljudima, takve slucajeve treba odmah prijaviti i sve ce biti uredu.

Meni je kurir rekao da to u principu treba da se placa i da je to osiguranje za paket. Jednom su mi uracunali tu otkupninu od 1%.

To nije osiguranje na paket,to je samo neki porez na ekstra vrednost,i meni su to racunali (srecom nisam ja kupovao) za iPod video 30GB i za N91ME 8GB,i kurir mi je objasnio da je zato sto je otkupnina preko 200 eura,jer onda mora da se osigura zbog tolike vrednosti robe,za slucaj da je"izgube"!
Pozdrav ,)

Evo mog ponovnog loseg iskustva sa postexpresom. Sa city-jem do sad uvek bez greske.
U cetvrtak poslato napajanje i stiglo jutros, ajde bio praznik pa nema veze. Uzeli 450 din za troskove, ajde i to cooler master ima oko 2kg. Ali kad sam otvorio paket i video ovo
http://img221.imageshack.us/my.php?image=dsc00324wc1.jpg

ulubljeno i vent polomljen :mad:
Sta reci vise, sutra cu da trosim sluzbeni telefon i da se nacestitam svima u postexpresu koji dignu slusalicu.

edit: Ima li neko iskustva sa reklamacijama ostecenih paketa i kako to ide?

Poslednja izmena:
Evo mog ponovnog loseg iskustva sa postexpresom. Sa city-jem do sad uvek bez greske.
U cetvrtak poslato napajanje i stiglo jutros, ajde bio praznik pa nema veze. Uzeli 450 din za troskove, ajde i to cooler master ima oko 2kg. Ali kad sam otvorio paket i video ovo
http://img221.imageshack.us/my.php?image=dsc00324wc1.jpg

ulubljeno i vent polomljen :mad:
Sta reci vise, sutra cu da trosim sluzbeni telefon i da se nacestitam svima u postexpresu koji dignu slusalicu.

edit: Ima li neko iskustva sa reklamacijama ostecenih paketa i kako to ide?

ma shta ti je samo su malo igrali fudbal :D

Kao što se danas i potvrdilo. Najpre sam se danas čuo sa zaduženim za reklamacije u postexpressu i čovek mi objasnio proceduru. Odem u poštu i onda nastaju muke. Prva fora im je bila da paket nije bio propisno upakovan. Alo drugovi, čime zaštititi metalnu kutiju, još jednom metalnom kutijom? To je prvih pola sata natezanja zajedno sa međusobnim dogovaranjem kontrolora ko će da se smara samnom.
Drugih pola sata je telefoniranje u BG centrali i provera da li može da se reklamira posle 24h. Naravno da može. Onda sam morao da im dam broj u postexpresu gde su im objanisli proceduru kako treba da postupe.
Narednih sat vremena je potraga za dokumentima (zapisnik o neispravnosti pošiljke i zahtev za nadoknadu štete) i njihovo popunjavanje.
Popune nekako zapisnik, napišu da je roba oštećena u transportu, propisno je bila zapakovana i to je to. Ostaje da čekam da mi jave ishod da li uvažavaju ili ne, a imaju 30 dana za to. Dva sata odsustvovanja s posla, stajanja za šalterom i kidanja živaca. Srbija..idila.

Videh ovu temu pa da se javim.

Jako mi je zao sto se to desilo Vuji, dodatno jer sam JA poslao doticno napajanje. Kada mi je poslao sliku nisam mogao da verujem, a upakovao sam ga ono ludilo u 100 kesa da bude mekano i ostalo.

Znaci prokleto ne verujem.

A pre toga je sve bilo ok, poslao sam jedan hdd kolegi sa bencha i sve je oki, nisu ga razlupali, radio je.

Elem, taj HDD je poslat 18. decembra. Primljen je 21. Decembra. Otkup naplacen i poslat ali JOS NIJE STIGAO.

Zovem pre NG, pricaju imajte strpljenja, zovem 4-og januara oni u fazonu sad cemo da nadjemo, dajte nam vas broj.
Zovem ih 8-og... I ladno dobijam sledeci odgovor:
"Kurir kod koga je vasa otkupnina, zajedno sa jos 10-tak drugih je na bolovanju. Pokusali smo da ga dobijemo na mobilni telefon ali se ne javlja. Jedino da VAMA damo njegov mobilni broj pa da ga vi jurite i naplatite vasu otkupninu..." !!!!!!!! ALOOOOOOOOO!!!!!!!!

Jel verujete vi u to ? Ja nisam verovao i pitao sam sluzbenika da li moze da ponovi sve to sto mi je upravo rekao jer zelim da SNIMIM njegovu izjavu. Nije pristao... smislio je drugi izgovor... dajte nam vas tel po 4-ti put, pa cemo da vas pozovemo kad kolega ozdravi ! Znaci DNO.
Najgori hejt na City Express !!!

Vec se spremam da im odem u kumodrasku ulicu 240.... i nadjem vlasnika i pitam koga zayebavaju.

Propast.

Samo jedan hint koji sam pokupio vucarajući se od šaltera do šaltera: obavezno zapakovati što bolje, najlon kese nisu dovoljne, obavezno kutija sunđer i najlon okolo. Malo je falilo da me skenjaju danas na tu foru a kako sam to rešio odgovoriću kad reše moju reklamaciju. Lomljive stvari slati uz nesalomivu zaštitu, tipa ram uz parče nekog drveta ili lima, pre dve godinu su mi polomili ram, iako sam nalepio 72 font na pakovanju NE SAVIJATI.
Danas mi city-jem stigla dva mem modula, nisu polomljeni :)
Šta reći više..javljam se kad dobijem odgovor na reklamaciju.

Poslednja izmena:
Videh ovu temu pa da se javim.

Jako mi je zao sto se to desilo Vuji, dodatno jer sam JA poslao doticno napajanje. Kada mi je poslao sliku nisam mogao da verujem, a upakovao sam ga ono ludilo u 100 kesa da bude mekano i ostalo.

Znaci prokleto ne verujem.

A pre toga je sve bilo ok, poslao sam jedan hdd kolegi sa bencha i sve je oki, nisu ga razlupali, radio je.

Elem, taj HDD je poslat 18. decembra. Primljen je 21. Decembra. Otkup naplacen i poslat ali JOS NIJE STIGAO.

Zovem pre NG, pricaju imajte strpljenja, zovem 4-og januara oni u fazonu sad cemo da nadjemo, dajte nam vas broj.
Zovem ih 8-og... I ladno dobijam sledeci odgovor:
"Kurir kod koga je vasa otkupnina, zajedno sa jos 10-tak drugih je na bolovanju. Pokusali smo da ga dobijemo na mobilni telefon ali se ne javlja. Jedino da VAMA damo njegov mobilni broj pa da ga vi jurite i naplatite vasu otkupninu..." !!!!!!!! ALOOOOOOOOO!!!!!!!!

Jel verujete vi u to ? Ja nisam verovao i pitao sam sluzbenika da li moze da ponovi sve to sto mi je upravo rekao jer zelim da SNIMIM njegovu izjavu. Nije pristao... smislio je drugi izgovor... dajte nam vas tel po 4-ti put, pa cemo da vas pozovemo kad kolega ozdravi ! Znaci DNO.
Najgori hejt na City Express !!!

Vec se spremam da im odem u kumodrasku ulicu 240.... i nadjem vlasnika i pitam koga zayebavaju.

Propast.

Ti si Vuji poslao pošiljku Post expressom ili City expressom? On je potpisao zapisnik u pošti (što znači da je pošiljka bila poslata Post expressom) a ti se žališ na City.

Pakovanje pošiljaka (čak iako je sadržina pošiljke metalna) u kese nije dobro rešenje. Za pakovanje pomenutog napajanja trebao si od kurira Post express-a da tražiš kutiju (postoje u dve dimenzije) a da višak prostora u kutiji popuniš ili stiroporom ili starim novinama.

Pozdrav

Post express

Primetio sam da su pojedine pritužbe na rad Post express kurirske službe posledica nepoznavanja rada kurirskih službi generalno kao i načina funkcionisanja pomenute kurirske službe.

Sve potrebne informacije vezane za funkcionisanje Post expressa možete naći na adresi:
http://www.postexpress.co.yu/

Za sve one kojima način obračuna poštarine nije jasan (posebno za one koji tvrde da je Post express skup) mogu i pre slanja pošiljke da sami izračunaju cenu transporta pošiljke:
http://www.postexpress.co.yu/kalkulator.asp

Interesuje me da li druge ekspres službe isplaćuju nadoknadu ( petostruki iznos poštarine) za pošiljke uručene nakon garantovanog roka? Koliki iznos naknade se dobija za gubitak pošiljke kod drugih službi?

Pozdrav

I mene interesuje da li se Post Express zapravo pridržava svega toga što piše, ili vozaju klijenta ko mladog majmuna po šalterima nedeljama dok se ne smori i ne odustane.
Ili u prevodu, tu može da piše bilo šta, oni se ponašaju kao džukele.

Primetio sam da su pojedine pritužbe na rad Post express kurirske službe posledica nepoznavanja rada kurirskih službi generalno kao i načina funkcionisanja pomenute kurirske službe.

Sve potrebne informacije vezane za funkcionisanje Post expressa možete naći na adresi:
http://www.postexpress.co.yu/

Za sve one kojima način obračuna poštarine nije jasan (posebno za one koji tvrde da je Post express skup) mogu i pre slanja pošiljke da sami izračunaju cenu transporta pošiljke:
http://www.postexpress.co.yu/kalkulator.asp

Interesuje me da li druge ekspres službe isplaćuju nadoknadu ( petostruki iznos poštarine) za pošiljke uručene nakon garantovanog roka? Koliki iznos naknade se dobija za gubitak pošiljke kod drugih službi?

Pozdrav

super ali u kalkulatoru ne pise da ce mi kurir traziti 450din iako na papiru i potvrdi o dostavi pise da treba da platim 350din, dok bih za isto to u citiju platio 250din. Ako privatnik moze da radi za manje para i da bude "dobar" onda ne vidim zasto bi postexpress bio skuplji.

Takodje ne vidim razlog zasto bi napajanje za komp pakovao kao da saljem staklenu casu. NE znam da li si ikada radio sa FHL sluzbom, ne kazem da nemaju propusta, ali ako meni avionom iz USA moze da bez ostecenja stigne par plasticnih predmeta zapakovanih u kartonsku kutiju i pucketavu kesu (ne zaboravi da se u avion stvari tovare tako sto se bacaju u cargo sem ako nije naglaseno da se ne bacaju) onda je jasno da je potreban EXTRA napor da ti neko onako odvali napajanje u transportu :wall: Tu nema opravdanja, posao u P.E. se obavlja nesavesno, neodgovorno i vise nego fuserajski. Kako bi trebalo da posaljem recimo 10 audio CD-a ? Da ih zabetoniram u blok, pa i betonski blok za svaki slucaj da stavim u stiropore ? :trust:

NEma smisla da se vade na pakovanje, pogotovo kad im predajes nesto za slanje pa oni sami to i upakuju, takodje, ako me pakovanje kosta vise nego sama stvar koju saljem cemu onda sve to ?

PS. Da ne radis ti slucajno u Post expressu ? :) Pitam ovako bzvz, deluje mi iz tvog posta kao da radish :) (nista lose ne mislim)

Vrh Dno