hahaha da nemas mozda neka posebne povlastice da ih toliko hvalis...

Ljudi nisu svi ludi i iako city express ima mana sve vise se koristi bas zbog tako divnih cena nase poste..., sta sad da preturam po kantama mogu naci priznanicu gde se lepo vidi da 9te kolone nema i veci iznos koji je naplacen (kao za prenos novca) nije nigde evidentiran, kao i to da mi u selu post express pakete donose lokalni postari a ne kombi..
Ma sa postom sam radio u proslosti dosta i znam koja je to STOKA navescu par razloga:
1. Davnih 90tih nestla mi posiljka 30tak disketa za amigu, sef poste meni tada mloletnom objasni da idem kuci i sve zaboravim da su oni drzava i da ja mogu samo da cutim...
2. Kad saljes posiljku (obicnu ili za preko post expressa) prema tebi se ophode kao da si dosao tu da ih mucis, ne spominjem amtretiranje od minimum jednog sada da se ta procedura obavi
3. Dolaze u 7AM i znaju da spavamo i DERU se ko ludi dok te ne probude
4. Posto 1000% imaju DOSTA vece plate zaposleni u PTT-u od onih u city-u trebali bi bar 3X da budu ljubazniji a ne ovako!
5. Skupi su
Da si čitao prethodne moje postove znao bi zašto ih toliko "hvalim".
Ne čitaš pažljivo šta sam napisao. U dokumentu kojim se zadužuje dostavljač koji se zove Dostavna knjižica u koloni 9 je upisano ukupno zaduženje. Pored potpisa na Adresnici dostavljač je bio dužan da ti da da potpišeš i Dostavnu knjižicu jer se putem tog dokumenta kasnije kurir/dostavljač razdužuje.
Nema potrebe da preturaš po kanti. Jedini podatak koji se ne nalazi na poslednjem primerku Adresnice koji dobijaš prilikom uručenja pošiljke je poštarina za otkupninu (prenos novca). Taj podatak nema ni potrebe da se nalazi na Adresnici jer to i nije usluga Post express-a već spada u domen novčanog poslovanja.
Generalizovanjem stvari ništa nećeš postići u životu, a pogotovu nemožeš da očekuješ od ljudi koje nazivaš stokom da sa osmehom odrade uslugu. Ako si nezadovoljan radom bilo kog radnika "tvoje" pošte obrati se šefu odeljenja (ili službe) za mrežu i iznesi problem. Isuviše vremena, novca i energije je uloženo u edukaciju svih radnika kako da se ophode sa korisnicima da bi taj šef dozvolio bilo kom radniku da postupa suprotno upitstvima.
1. Iako smatram potpuno besmislenim raspravljati o nečemo što se desilo pre 12 ili više godina odgovoriću ti. Ako si tu pošiljku poslao kao običnu (neknjiženu) za takvu vrstu pošiljke nije moguće pokrenuti potražni postupak jer pošiljka nema prijemni broj. Ukoliko je pošiljka bila knjižena (preporuka, vrednosno i vrednosno sa otkupninom) i prilikom prijema si dobio potvrdu o slanju, trebao si da platiš slanje potražnice. Cena potražnice je uobičajeno bila jednaka ceni preporučene pošiljke, taj dokumenat je potreban za pokretanja zahteva za nadoknadu štete ukoliko se kroz potražni zahtev utvrdi da je pošiljka izgubljena. Izuzev za ekspres pošiljke i u današnje vreme reklamacije se sporo rešavaju mada znatno brže nego ranije.
2. Za prijem Post express pošiljke potrebno je 5 do 10 minuta (ukoliko radnik na šalteru popunjava Adresnicu), a za ostale pismonosne pošiljke znatno manje. Da malo ne preteruješ? Koja pošta je u pitanju?
3. Dokumentom koji se zove Putni list poštonoše definiše se itinerer kojim poštonoša obilazi reonom definisano dostavno područje. U 7 sati ujutro poštonoša nije mogao biti zadužen pošiljkom za taj dan jer obično, u to vreme se pošiljke otpremaju iz poštanskih centara. Ne želim da otkrivam razloge i ispravnost takvog postpka, jer nemam potrebne podatke. Koliko se to često dešava? Razgovoaraj sa upravnikom pošte, ako te odgovor koji ti on da nezadovolji obrati se gore već pomenutom šefu.
4. Nisam upoznat koliko su za svoj rad plaćeni kuriri City express-a ali znam da plate poštonoša nisu velike. Drugo, ne znam šta za tebe znači "dosta veće". Slažem se sa tobom da bi trebali biti bar podjednako ljubazni (ukoliko to već nisu).
5. Koliko sam primetio iz tvog pisanja tvoja najveća pritužba na račun Post express-a odnosi se na cenu prenosa novca. Iz tvog ugla je to minus jer moraš više da platiš, ali iz ugla onog ko ti šalje otkupni pošiljku to je plus jer dobija brzinu i sigurnost. Za tebe kao primaoca je skuplje, ali za pošiljaoca je jeftinije jer novac brže stiže i sigurnije (za mnoge je ovo presudno).
Generalno svuda u svetu ekspres prenos i uručenje pošiljka je u ekspanziji. Verujem da sve ekspres službe beleže povećanje obima poslovanja, ali sve imaju višestruko manji obim od Post express-a (koji uzgred da kažem raste iz meseca u mesec). Samo letimičan pogled na spisak firmi koje ekskluzivno koriste Post express dovoljan je da se sagleda kakav imidž ima Post express.
Pozdrav