Šta je novo?

Bioshock (PC)

zato sto je bioshock originalna igra, sa originalnim (manje-vise, ali svakako retkim) izvodjenjem, u originalnom ambijentu sa originalnom atmosferom. Sa druge strane "medalja" je 236-to napucavanje svaba za redom u kome imas pusku, metke i bombu. To je cela igra. Ocena od 7 je veoma darezljiva. Ocenjivanje MOH:A je kao i kad bi ocenjivao Space Invaders 36. Kolko mu dati ? 1 ? 10 ? 7 ? Promenis engine, promenis malo ambijent, sve ostalo istalo isto "increase speed, drop down one row, shoot" :p

Da MOHA je poprilicno smesna za igre koje trenutno izlaze i koje se chekaju, isto sam odigrao nocas F.E.A.R. Demo i mogu samo reci da je smesan, naravno graficki, a sto se atmosfere tiche , jedina i kojoj ocecam jezu.

Samo zbog kraja igra zasluzuje ocenu preko 9...:type: :banana: :guitar:.

Ne slazem se, onoliko bezeveznog napucavanja u morbidnom okruzenju zarad 1min ekstra kraja i animacije, i to samo u slucaju da spasavas sestre u suprotnom, meni je kraj bezveze.

Poslednja izmena:
Da MOHA je poprilicno smesna za igre koje trenutno izlaze i koje se chekaju, isto sam odigrao nocas F.E.A.R. Demo i mogu samo reci da je smesan, naravno graficki, a sto se atmosfere tiche , jedina i kojoj ocecam jezu.

Ne slazem se, onoliko bezeveznog napucavanja u morbidnom okruzenju zarad 1min ekstra kraja i animacije, i to samo u slucaju da spasavas sestre u suprotnom, meni je kraj bezveze.

slazem se sa tobom.kome je do animacije neka gleda crtane filmove,a ja volim dobru igru,ne mora grafika biti preterana da bih je igrao,volim kad igrica ima pricu,morbidnih igrica mi je pun k...c

Eh, bar da je morbidna. Igra je da je predjes jednom, deinstaliras i zaboravis. Sto je steta jer su dobro odradili nadogradnju oruzija, al je sve ostalo nekako nedovrseno posebno nivoi. Meni ni malo nije originalna, vec naprotiv. Ona je cista eklektika-vestacki spoj vec vidjenog u drugim igrama (sve u cilju postizanja originalnosti i savrsenosti).

slazem se sa tobom.kome je do animacije neka gleda crtane filmove,a ja volim dobru igru,ne mora grafika biti preterana da bih je igrao,volim kad igrica ima pricu,morbidnih igrica mi je pun k...c

Kakve animacije, ti nisi ni skapirao o cemu je on govorio... On je presao igru pa je komentarise, ti nisi stigao ocigledno ni blizu kraja, pa ti komentari nisu preterano bitni :p :smoke:.

Eh, bar da je morbidna. Igra je da je predjes jednom, deinstaliras i zaboravis. Sto je steta jer su dobro odradili nadogradnju oruzija, al je sve ostalo nekako nedovrseno posebno nivoi. Meni ni malo nije originalna, vec naprotiv. Ona je cista eklektika-vestacki spoj vec vidjenog u drugim igrama (sve u cilju postizanja originalnosti i savrsenosti).

Sve i da je tako (po meni nije, ali...), i to sto si naveo je i dalje sadrzajno vise nego sto ima gorepomenuti MOH:A, koji , opet pominjem, ima pusku, metke, bombu i 20000 nemaca koji se respwnuju da bi ti isli na zivce...Zabavna su i jedna i druga igra, samo je pitanje kome je zabavna/zabavnija ova ili ona...

Sve i da je tako (po meni nije, ali...), i to sto si naveo je i dalje sadrzajno vise nego sto ima gorepomenuti MOH:A, koji , opet pominjem, ima pusku, metke, bombu i 20000 nemaca koji se respwnuju da bi ti isli na zivce...Zabavna su i jedna i druga igra, samo je pitanje kome je zabavna/zabavnija ova ili ona...

Potputno se slazem sa tobom. Ratnih pucacina ima gomila (doduse ne kvalitetnih kao npr CoD2 i MoHA), ali Bioshock je ipak nesto posebno, ja barem ovakvu igru nisam igrao do sada...

Evo zavrsih i to cudo...Ovaj "los" kraj je definitivno bolji:-devil-:!!!
Sta ja znam...Igra je definitivno dobra i tu nema price,nije bas za 99 ali 90 sigurno zasluzuje.
Poseduje atmosveru ,zvuk,nesvakidasnja je itd.Najvise me nervira to sto od milion spodoba koje te spopadaju ,gotovo da nema vremena da se covek uzivi u pricu i tako se stice utisak da u igri nema nicega drugog do tupog napucavanja...Jedna od najzanivljivijih stvari je slusanje zvucnih zapisa koji trebaju da otkriju "misteriju" ali zbog ogromnog broja Splicer-a to ponekad postaje nemoguce ,osim iz onog pauza menija ali to obicno bude pred kraj igranja(citaj oko 4h ujutru)i tada mi ne pada napamet da preslusavam.Uostalom,zasto bas svaki stanovnik podvodnog grada mora da ima neodoljivu zelju da mi se "napije krvi"???
Trebalo je ostaviti makar malo vise prostora za istrazivanje,sifre(u igri ih ima 2-3) i razmisljanje o samom dogadjaju i tada bi( po meni) stvarno mogla biti kandidat za igru godine.Ovako ,moj opsti utisak je da sve svodi na rokanje po strasnim(u pokusaju)likovima...Steta...

Evo zavrsih i to cudo...Ovaj "los" kraj je definitivno bolji:-devil-:!!!
Sta ja znam...Igra je definitivno dobra i tu nema price,nije bas za 99 ali 90 sigurno zasluzuje.
Poseduje atmosveru ,zvuk,nesvakidasnja je itd.Najvise me nervira to sto od milion spodoba koje te spopadaju ,gotovo da nema vremena da se covek uzivi u pricu i tako se stice utisak da u igri nema nicega drugog do tupog napucavanja...Jedna od najzanivljivijih stvari je slusanje zvucnih zapisa koji trebaju da otkriju "misteriju" ali zbog ogromnog broja Splicer-a to ponekad postaje nemoguce ,osim iz onog pauza menija ali to obicno bude pred kraj igranja(citaj oko 4h ujutru)i tada mi ne pada napamet da preslusavam.Uostalom,zasto bas svaki stanovnik podvodnog grada mora da ima neodoljivu zelju da mi se "napije krvi"???
Trebalo je ostaviti makar malo vise prostora za istrazivanje,sifre(u igri ih ima 2-3) i razmisljanje o samom dogadjaju i tada bi( po meni) stvarno mogla biti kandidat za igru godine.Ovako ,moj opsti utisak je da sve svodi na rokanje po strasnim(u pokusaju)likovima...Steta...

Ovo boldovano je sustina... Potpuno se slazem...
Mogli su da ubace neke npc-ove koji ce biti neki saveznici... pa sa njima neke misije da se izvrsavaju...
A od silnog napucavanja, prica ide u 2.plan, to je bezveze...
Lepo sam ja rekao da je Bioshock avantura (P&C ili arkadna) bila bi 10x bolja nego ovako kao pucachina...

receno je u igri da je Ryan pustio neke hormone u vazduh kojima kontrolise populaciju posto je svoj populaciji inicijalno po prijemu u rapture uradjena restruktura DNK koda...Jeste i dalje to malo bzvz sto su svi neprijatelji zbog toga, ali ***, tako je, svi su odlepljeni (sem BigDaddy-ja nekim cudom :) )

receno je u igri da je Ryan pustio neke hormone u vazduh kojima kontrolise populaciju posto je svoj populaciji inicijalno po prijemu u rapture uradjena restruktura DNK koda...Jeste i dalje to malo bzvz sto su svi neprijatelji zbog toga, ali ***, tako je, svi su odlepljeni (sem BigDaddy-ja nekim cudom :) )

Pa mogli su neka organizacija Resistance da se organizuje pa da naprave neke maske ili nesto slicno, otpor kao u Matrixu...:D.
Ma kad ja napravim svoju igru... :smoke:.

Eh, pa svaka igra je sama po sebi originalna, i zasto onda nebi bio i Bioshock. Ali Bioshock nije donio nista novo, i zbog toga definitivno ne zasluzuje ovakve ocjene, iako tu ima jos i drugih razloga. No ti drugi razlozi se presucuju ili su nebitni, jer se tom nekom recenzentu igra svidja. I nemam nista protiv toga sto se nekom recenzentu igra svidja, ali prilikom ocjenjivanja moraju postojati nekakva pravila.
Evo u BUG-u su isto odvalili ocjenu od 92, no ne cudi me kada vidim ko je ocjenio. Kritikuje se repetativnost, losa inteligencija, kaoticne borbe, glupost kao sto je besmrtnost... ali sve to savrseno pase u Bioshocku jer su to pravili ljudi koji radili i SWAT. I jos se kaze da je igra kao cijelina nevjerovatna, a glavni razlog tome je dizajn.
I ono hakiranje, slaganje cijevi, dosadi nakon treceg pokusaja, i nikako se ne uklapa u ostatak igre. Poslije su i sami dizajneri priznali kako bi voljeli da to nisu ni implementirali.

Kakve animacije, ti nisi ni skapirao o cemu je on govorio... On je presao igru pa je komentarise, ti nisi stigao ocigledno ni blizu kraja, pa ti komentari nisu preterano bitni :p :smoke:.

u pravu si,nisam blizu kraja,mislio sam da je batalim ali sad cu morati da zavrsim da vidim o kakvom je to spektakularnom kraju rec:mad:

u pravu si,nisam blizu kraja,mislio sam da je batalim ali sad cu morati da zavrsim da vidim o kakvom je to spektakularnom kraju rec:mad:

Drago mi je da sam te izveo na pravi put, back to Bioshock, tj. Rapture... :D.

Vise se isplati stedeti ih... Overall vise ADAM-a... + daju retku municiju pred kraj!

Jel je samo meni zadnji bos bio prelak?

Prešao na strani dobra:). Krajnja ocena je 70, ne znam zašto bih joj više dao. Na kraju mi ipak deluje kao klasičan šuter sa pokušajima (za mene neuspešnim) dodataka izvesnih elemenata drugih žanrova. Zatim pokušajem neke izvanredne priče, koja to ipak nije. Sve u svemu kad čovek ne potpadne pod hype koji je bio sveprisutan ne može ovo ostvarenje smatrati vrhunskim hitom. O likovima koji se gađaju sa onim igra godine ne bih. Možda sam ja malo preterao sa ocenom, mislim suviše nisku sam dao ali sve više igrajući je uvideo sam da ceo Bioshock vidiš u prvih 5 sati igre. Možda i manje. Ostalo je samo ponavljanje uz kao na kraju dodatak ono čuvanje malih sestrica i borba sa Velikim. To je to, verujem da ću je jako brzo zaboraviti.

...Monogamija???
Mislio sam da ih "tepa" jer je dobar kraj nekako ocigledan,a los je onako...extra:-devil-::-devil-::-devil-:

Ne znam ja sta si ti mislio :-devil-:...
Ja sam presao bez ubijanja devojcica, a ovaj drugi me ni ne zanima... cuo sam da je skoro isto, samo umesto devojcica napolje izadju zombiji...

ako hoces good guy ending - moras...

e do krasnog ja sam 2 harvestovo.sta sad?

Jes da nema mnogo veze sa igrom, ali moram ovo da podelim sa vama,
LM igram ja tako sinoc Bioshock, usput konzumiram pivce, žena kod
drugarice na kafici, ma mislim raj jedan. I tako uletim u nezgodan
okršaj sa gomilom splicera (onaj deo kad slikaš 3 spidera pa te
baja pusti da udeš, ali da ostaviš oružje), sa svega 1 helt-packom.
Bijem ja al biju i oni i posle jedno 8 oživljavanja setim se kako
je vecina igraca pizdela na SS2 zbog stalnog respawnovanja onih
živuljki i pade mi na pamet *** zamislite koliko su ogorceni stanari
Rupture-a na Bioshock:
- (Splicer to splicer) jesi provalio onog baju, ti ga kokneš a on se
opet pojavi živ i zdrav i naoružan, koje njesra od igre, brzo piši
neki mod više sam se smorio HAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Vrh Dno