Šta je novo?

Bioshock (PC)

Mozda je igrica dobro ocjenjenja u svim kategorijama,ali je zato poprilicno zahtjevna i jos plus optimizovana je za dual core procesore,jeste da moze ici na single procesore ali vam zato trebaju jaci da bi dobili dobre perfomanse igre.Ja sam je prekljuce instalirao i nisam je uspio pokrenuti to sam i pretpostavljao,imam nesto vise od minimalnog zahtjeva samo imam staru graficku i zbog nje je ne mogu pokrenuti(ali bas imam staru graficku;2 god).

Nije mi jasno zasto su ubacili one kapsule za ozivljavanje? Ubiju te i onda ozivis, i tako u krug. Kao igra za djecu, toliko je pojednostavljena i neozbiljna. Ja jos ne mogu vjerovati da su ovo napravili, a puno sam ocekivao od igre!?

ja jos uvek ne mogu verovati da su onakav stalker napravili, a puno sam ocekivao od igre... :-devil-:

Ma igra je stvarno dobra i zasluzuje da se nadje u vrhu(ne na vrhu vrhova).Jes' da me ne "vuce" prema kraju kao npr STALKER,ali to je samo subjektivni utisak.Glavni inicijator za rasprave su prenaduvani tekstovi po raznoraznim casopisima(citaj Kuzma) i TV emisijama.Da se igra ,naprimer,ocenjivala sa ocenama nasto iznad proseka verujem da se niko ne bi ni trudio da omalovazi BIOSHOCK.
Ipak igra ima nesto sto mi se veoma svidja,a to je zvuk.Prosto zalim za dobrim 5.1 sistemom.
@gx-x Bacaj kosku,bacaj...

Poslednja izmena:
Ma igra je stvarno dobra i zasluzuje da se nadje u vrhu(ne na vrhu vrhova).Jes' da me ne "vuce" prema kraju kao npr STALKER,ali to je samo subjektivni utisak.Glavni inicijator za rasprave su prenaduvani tekstovi po raznoraznim casopisima(citaj Kuzma) i TV emisijama.Da se igra ,naprimer,ocenjivala sa ocenama nasto iznad proseka verujem da se niko ne bi ni trudio da omalovazi BIOSHOCK.
Ipak igra ima nesto sto mi se veoma svidja,a to je zvuk.Prosto zalim za dobrim 5.1 sistemom.
@gx-x Bacaj kosku,bacaj...

Kuzma nije uopste neko koga treba uzimati za ozbiljno, i pobegao je u BGD jer ovde u NS vise nece niko sa njim da se druzi :D

Presao sam igru, i zaista ne vidim da je to ista losije od ucitavanja pozicije u nedogled

Pa ispada da igra sejva poziciju istog trenutka kada te ubiju, a to je glupo. Prakticki si besmrtan.

ja jos uvek ne mogu verovati da su onakav stalker napravili, a puno sam ocekivao od igre...

Ti ocekivao puno od STALKER-a!? Pa ti nisi znao koji engine STALKER koristi, a kamoli nesto drugo! Mislio si da je FEAR engine u pitanju! Ti volis Fable i Dark Messiah, pa je sasvim normalno da ti se i Bioshock svidja. A kome se ne svidja STALKER onakav kakav je, ima tonu modova. Sta ces promijeniti u Bioshocku, nista. Uostalom, kakve veze STALKER ima sa ovom igrom.

Poslednja izmena:
eo i ja je probah...
i nije nesto. muzika, zvuci, grafika za 10, ostalo... pa mozda neka jadna 8

inace me ufatila morska bolest, nezavisno od onolike vode-fps je kriv :)

Igra je napravljena tako da je možeš preći kao običan šuter, a kao FPS ona ne vredi ni 60. Priča je tu i tamo OK ali ona sama ne može da te drži toliko. Da je napravljeno da plazmidi imaju veći uticaj na igranje, da imaš tačno i jasno definisane questove koji određuju dalji tok igranja u zavisnosti od toga kako ih ti rešiš, da je napravljeno da neprijatelji ne reaguju na tako glup i predvidljiv način (svi trče kao ludi na tebe) onda da. Hoću reći, malo joj je falilo da bude to što su 'revjuveri' pokušali da prikažu. Odnosno par njih prvih prikazalo a ostali "kud svi turci tu i mali mujo".

Tako blizu a tako daleko. Ipak, da ne preteram igra ima svojih čari i jeste dobra ali joj ja ne bih dao više od 85 ni u kom slučaju. Jednostavno, problem je u tome što kad vidiš prvih 3-4 nivoa video si sve.

Koliko je Kuzmanovic nahvalio, ja sam mislio da ce FPS zanr reimeniovati u Bioshock :D, ono ustvari nista posebno. Kad sam video kraj smorio sam se totalno animacija od 10 sekundi, svi su srecni, ende :S:... bogato :d. Dobra je negde do polovine, i odatle pocinje da davi...

Slazem se, Kuzmanovic ga je previse *asrao :wc:

Pa Kuzmanović nije tu ništa izmislio, samo je napisao isto što i desetine reviewera širom sveta - da je Bioshock ultimativno remek delo kompjuterskih igara nadahnuto vanvremenskom filozofijom koja iskušava samu bit čoveka. Par najbitnijih sajtova objavi tako nešto (moje mišljenje je da se to podmaže), ostali prepisuju i to je to. Kuzma tu ništa nije ni izmislio, niti začeo, niti odudarao, samo je hype talas preveo na srpski...

Nazalost, u ovoj branshi sve manje ljudi daje svoj sud o igri, a sve vishe ljudi uzima kintu da napishe narucheni review...

Hajde kad se to radi na neki suptilniji nachin, ali ovo pochinje da smara...dodushe nekome ko nije odigrao tone igara moze bioshock izgledati kao citiram: ultimativno remek delo kompjuterskih igara nadahnuto vanvremenskom filozofijom koja iskušava samu bit čoveka.
Meni je bioshock jedna od boljih igara ove godine, ali daleko od remek dela, osobena jeste, ali br.1 jok.

Nade polazem u jerihon:p
Jericho, tj.

Nazalost, filip je u pravu, kao i mnogo puta dosada.

Ficjo, pogreshi nekad:)

Poslednja izmena:
Da se razumemo, to što možda ipak nije remek delo protkano filozofskim razmišljanjima dostojnih jednog Kanta ne znači da nije u pitanju odlična igra. Ja je ni ne kritikujem sa te strane. Nemam nikakav problem da za neku igru priznam da je odlična iako se takva igra možda meni ne igra. Ali simptomatični su toliki hvalospevi za nju i još par Xbox hitova. Niko ne može da mi kaže pri čistoj svesti i zdravoj pameti da su to igre takvog kalibra da zaslužuju tolike ocene kolike dobijaju po netu. Posle će naravno biti da su oni koji sumnjaju na "podmazanost" nekakvi paranoici...:)

Naravno, ja samo malo hejtujem iz revolta:p

Zezam se, jeste odlichna igra, ali ceo taj trip hvalospeva smara, meni je bioshock sushtinski SS2 sa boljom grafikom i jednostavnijom radnjom i malo vishe bolesnih fazona.
Da nisam igrao SS2 sigurno bih bio dosta vishe impresioniran samim bioshockom.

Ja sam se nadao strahu, a dobio sam crni humor i bolesne fore.
OK bilo je par shockova, ali to je shock usled bolesne scene, nisam se poshteno uplashio...plus nigde nisam video da big dady nekoga probushi kao u jednom od onih trejlera, nadao sam se vecjoj brutalnosti, raskomadanim leshevima i tako to:)
Mislio sam da cje napraviti vecju paranoju, da cje spliceri iskakati niodakle, ali sve je ispalo prilichno meko i predvidivo za moj ukus....
Doom3 me je par puta izuo, jednom sam se tako trgao da mi je vrat shkjlocnuo!:p

Ma ja sam ocekivao barem malo inteligentniju igru, malo da mucnes glavom pre nego sto groones metak...
Da su recimo stavili foru da se plasmidi pametnije koriste ili malo rpg elemenata, sa onim tonicima, kombinacije sa njima...
E onda bi bilo 99...

Ja nisam imao tu srecu (chitaj: dovoljno dobar racunar) u to vreme, da odigram System Shock 2.
Da li je igra stvarno toliko dobra koliko je hvale, ili tu nostalgija igra svoju bitnu ulogu...
Sad na prvi pogled na gamersku proslost rekao bih da je Tomb Raider 1 fenomenalan (jeste bio revolucija), secam se svih neprospavanih noci i odlucnosti da udjem u svaki prokleti metar kvadratni nivoa, a sada tesko bih sebe mogao zamisliti da recimo igram “pola sata” da bih dosao do poluge koja otvara vrata, do kojih cu doci posle vec navedenih “pola sata” igranja samo unatrag po nivou... :D.
Dakle to je primer nostalgije...

Mislim da mi nece smetati losha grafika (chak i posle Bioshock-a), ali ako je gameplay na nivou, onda da potrazim to choodo, samo tesko da neko od “lokalnih dilera” poseduje SS2, davno je to izaslo... (koje godine 2000 ?).

Poslednja izmena:
@zdravko moras odigrati SS2, ja sam ga igrao pre par meseci prvi put i uopste mi nije smetala grafika, bukvalno sam se ZALEPIO za monitor. Igra ima neku magiju koja ti ne dozvoljava da je batalis. Glupo je porediti ove dve igre. Iako je Bioshock sjajna igra, SS2 ga shije u svim aspektima osim grafike koja je u ovom slucaju totalno nebitna.

jos malo pa ce ljudi pocet igrat i DOOM 2 na dual core i 4gige rama. Boze sacuvaj!!!!

jos malo pa ce ljudi pocet igrat i DOOM 2 na dual core i 4gige rama. Boze sacuvaj!!!!

Pretpostavljam da nemas "igracki" staz kao ja... Bejashe to davna 1997. godina...
Smorio sam se posle toliko odigranih igara, trazim nesto posebno :D.
U poslednjih 2-3 meseca od kako sam kupio nov racunar, presao sam FEAR, STALKER, Prey, Bioshock, Call Of Juarez,... i jos par nekoliko...

I koju igru bih ponovo presao, samo STALKER...
Da Bioshock je odlican, ali samo za jedanput...
Pa to mi dovoljno govori da cu morati da kopam po proslosti i da iskopam neki biser iz tih mracnih dubina :D.
Ili da batalim zivot i da se bacim na Oblivion :smoke: :D.

Ili mozda da predjem na neku konzolu, ma neeeee, ipak necu :d.
Here comes oknepilif :d

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da nemas "igracki" staz kao ja... Bejashe to davna 1997. godina...
Smorio sam se posle toliko odigranih igara, trazim nesto posebno :D.
U poslednjih 2-3 meseca od kako sam kupio nov racunar, presao sam FEAR, STALKER, Prey, Bioshock, Call Of Juarez,... i jos par nekoliko...

I koju igru bih ponovo presao, samo STALKER...
Da Bioshock je odlican, ali samo za jedanput...
Pa to mi dovoljno govori da cu morati da kopam po proslosti i da iskopam neki biser iz tih mracnih dubina :D.
Ili da batalim zivot i da se bacim na Oblivion :smoke: :D.

Ili mozda da predjem na neku konzolu, ma neeeee, ipak necu :d.
Here comes oknepilif :d

hehe igre igram jos od 286, koja godina je bila ne sjecam se davno je bilo i mali sam bio. *** sjecam se prince of persija i oni pacmeni i gluposti. A 97 sam vec bio veteran!!! :)

Poslednja izmena:
Pa Kuzmanović nije tu ništa izmislio, samo je napisao isto što i desetine reviewera širom sveta - da je Bioshock ultimativno remek delo kompjuterskih igara nadahnuto vanvremenskom filozofijom koja iskušava samu bit čoveka. Par najbitnijih sajtova objavi tako nešto (moje mišljenje je da se to podmaže), ostali prepisuju i to je to. Kuzma tu ništa nije ni izmislio, niti začeo, niti odudarao, samo je hype talas preveo na srpski...

Posteno, svi je hvale i svi je vole. Ja napisao da mi se vise svidja Lost Planet od Bioshocka. Npaljuvali igricu po review-ima, napljuvali i mene.

hehe igre igram jos od 286, koja godina je bila ne sjecam se davno je bilo i mali sam bio. *** sjecam se prince of persija i oni pacmeni i gluposti. A 97 sam vec bio veteran!!! :)

Pa ako je tako, zasto bi te onda cudilo ako bi neko hteo da odigra neku odlicnu igru (SS2) iz proslosti bez obzira kada je izasla ?

E, WOULD YOU KINDLY da se vratimo na temu...npr,do sad nisam harvestovao nijednu sestricu.Hocu li ,mozda,biti adekvatno nagradjen za moju "dobrotu"???;)

ok zasto si onda kupio nov racunar???

Pa da bih igrao SS2 na maximumu maximuma :p:D.

E, WOULD YOU KINDLY da se vratimo na temu...npr,do sad nisam harvestovao nijednu sestricu.Hocu li ,mozda,biti adekvatno nagradjen za moju "dobrotu"???;)

Moze naravno...:D
S vremena na vreme kada spasis devojcicu (ne posle spasavanja svake), onda se oglasi ona njihova "majka" (sto ih je stvorila, tj. modifikovala da skupljaju Adam, ako se dobro secam) i nahvalicete bla bla, i onda ce ti reci da ce tvoja dobrota biti nagradjena...
Treba samo da odes do bilo kog (ili najblizeg) Aparata gde trosis Adame (zaboravih kako se zove, tamo gde upgrade-ujes svoje telo i gde kupujes nove plazmide, tonice i slotove za njih).
Tamo ce se nalaziti mali punjeni medvedic koji ce u sebi nositi mnogo toga, tj. uvek nekoliko stotina Adam-a i retko nalazljiva municija u igri (na primer kasnije municija za crossbow)... Mozda si ti i nalazio ove medvedice, a nisi znao da ti je to nagrada...

Keep up the good work soldier :d, i nemoj da si do kraja nijednu devojcicu harvestvovao, vredi zbog 15-tak sekundi outro-a (poslednjeg filmica u igri, tj. suprotno od intro-a za neznalice)...
"They gave you the key of Rapture, and you..." zavrsi na ispravan nacin (bez harvestvovanja), pa ces znati... :p
:wave:.

Poslednja izmena:
Ma znam ovo za medonje,vise me interesovalo zbog kraja jer zbog toga i prelazim igru (i razgledanja:D).Iskreno ,prasim ih na easy;) tako da mi medvedici nisu ni potrebni.
Jos jedno pitanje...Ima li "velike"razlike u dobrim i losim krajevima???
P.S.Nesmem da citam temu od pocetka,vec sam naleteo na nekoliko stvari koje nisam smeo da saznam:S:...

Poslednja izmena:

nadam se da pod time mislis da si ipak ubio big daddy-je i uradio (L) rescue sa devojcicama, tada posle svake 3 na taj nacin "spasene" dobijas poklon medvedica sa djakonijama :D

nadam se da pod time mislis da si ipak ubio big daddy-je i uradio (L) rescue sa devojcicama, tada posle svake 3 na taj nacin "spasene" dobijas poklon medvedica sa djakonijama :D

Da ,da ,sve je to ok...Nego nesto razmisljam da se presaltam na "medium" jer na easy je previse ,previse lako...Mozda ce biti malo zanimljivije.Predpostavljam da ste vecina vozili na srednjem nivou tezine?

Da ,da ,sve je to ok...Nego nesto razmisljam da se presaltam na "medium" jer na easy je previse ,previse lako...Mozda ce biti malo zanimljivije.Predpostavljam da ste vecina vozili na srednjem nivou tezine?

Daj bre nemoj da se brukas, igraj to na medium...
Nikad nisam kapirao ljude koji igraju igre na easy, tj. na malim tezinama, tako igra gubi na kvalitetu.
Naravno ne treba igra ni da bude ubica zivaca...

Ma znam ovo za medonje,vise me interesovalo zbog kraja jer zbog toga i prelazim igru (i razgledanja:D).Iskreno ,prasim ih na easy;) tako da mi medvedici nisu ni potrebni.
Jos jedno pitanje...Ima li "velike"razlike u dobrim i losim krajevima???
P.S.Nesmem da citam temu od pocetka,vec sam naleteo na nekoliko stvari koje nisam smeo da saznam:S:...

Ja odigrah samo sa dobrim krajem, sramota bi me bilo da ubijam sitnu decicu :D, takve treba na sud...

Daj bre nemoj da se brukas, igraj to na medium...
Nikad nisam kapirao ljude koji igraju igre na easy, tj. na malim tezinama, tako igra gubi na kvalitetu.
Naravno ne treba igra ni da bude ubica zivaca...
Pa jes',upravu si...Mada npr kod Alpha prime i na easy se treba pomuciti,ali ovde to definitivno nije slucaj.Dobra je fora sto u bilo kom trenutku moze da se promeni nivo tezine.
Odoh na "medium",pa ako se neki "tatica" previse uzilavi,zna se...:D

ljudi mala pomoc u vezi igre,treba da nadjem nekih 7 enzima nasao sam 5 trebaju mi jos dva,ako se secate toga :) pretrazio sam sve nikako da nadjem :(

Vrh Dno