Šta je novo?

Bioshock (PC)

Onog za koji si osposobljen, posla uvek ima za one koji hoce da rade...

Donekle si u pravu... ali kod nas nije samo dovoljno reci ja hocu da radim... uvek tu moras da imas nekih veza,vezica... u svetu je mozda drugacije ali kod nas malo sutra... nije jos doslo vreme da se kod nas gleda strucnost a ne ko je ciji...

A jel jel razbijen taj bioshock vec jednom... da se vrnemo na temu malo...

Poslednja izmena:
@ATI FAN a kolika ti je plata potrebna da bi mogao da uzivas u carima legalnog sveta? (150-250e mesecno) ?

na efnet-u #helpmepaul pokusava de se skonta sema serial-a ali za sada jos nista

Poslednja izmena:
@borab sta je tu smesno?, sto neko nemoze da izdvoji 25-50e ... od svojih bednih primanja

Izvlacis deo iz konteksta.

Lepo procitaj od poceka,
Tvrdim da svako ko ima da izdvoji do 1k evra za pc na kojem ce da se igra ( 90% populacije u Srbiji)m moze da izdvoji godisnje sitne pare za naslov koji mu se dopada, a nece biti crecka za njega.
Da li moguce da u ovoj zemlji bas sve zelimo za dzabe. Od operativnog sistema pa do brzog interneta ( odakle VAm toliki downloadovi? - Ne pomnjem slabosti docsys cablovskog neta) ? Nemozemo biti selektivno moralni. Ili smo moralni 100% ili nismo.

Ima posla, ali mi zelimo u startu platu od 1K evra. Na stranu kakvo nam je uredjenje i da su privatnici zasticeni ko beli medvedi, ali posao moze da se nadje.
Odakle neradnicima pare za cigare, benzin? Od tate i mame, kojii rmbace, a deca u kaficima do 02.00 ujutru.

I nisam napisao 150 evra mesecno, vec za godinu dana.

Poslednja izmena:
@ATI FAN a kolika ti je plata potrebna da bi mogao da uzivas u carima legalnog sveta? (150-250e mesecno) ?

I to je malo... ajmo da izracunamo... npr. treba ti jedno 10000 din za komunalije minimalno +10000din za hranu i prevoz na sam posao... sto dodje skoro 250e... znaci bez jedno 350e nema sanse da uzivas u "carima" legalnog sveta... jedino da imas porodicu u kojoj svi ukucani rade... pa da primanje ode na 1000e mesecno... pa da ti ostane u kuci svaki put 750e... ma milina...

@borab:

preterujes, imamo jednu najvecih stopa nezaposlenosti u svetu, ne zato sto necemo da radimo vec iz drugih ociglednih razloga. Ja sam rintao u velikoj firmi za 25k dinara mesecno, a sad drndam nesto privatno i trazim posao vec mesecima (aktivno). Istina, mogu odma da pocnem da radim u trafici na autobuskoj stanici, plata je 8500din mesecno. Mogu da radim i u marketu nekom za 11000 dinara, dodjem ujutro u pola 6 da otvorim market, ocistim, iznesem onaj mini-pijac napolje, proverim popis od sinoc i taman sacekam sve kamione/avione sto donose hleb mleko, onda od 7 pocnu musterije da dolaze i onda sljakas do 15h ili 16h ili 24h ako je nekome dopiiizzz da radi taj posao pa nije dosao. A kao graficki dizajner sa debelim portfolijom i velikim poslovima iza sebe nikom ne trebam, bar ne u NS-u. U BG-u je druga prica ali tamo moram da iznajmim stan, placam prevoz itd itd. Zato nemoj tako olako da pricas o poslovima, nije lako, nisu svi za iste stvari kvalifikovani, ne mogu svi biti programeri koderi i inzinjeri elektro tehnike... :S:

Alo bre,
pa jel ste bas ovde nasli da drobite o tome ko ima da kupi original igre i o standardu u nasoj zemlji!!!!!
a ja oblecem po forumu svaki sekund da vidim ima li resenja...

P.S.Naravno da nije mnogo da se izdvoji za par igara godisnje ali je to ipak individualna stvar

pa dobar deo onih koji izdvoje 1K za PC nije samo za igre vec zbog potrebe!
ja inace radim u lokalnoj TV stanici za 130e (doduse trudim se sto vise da ne radim u zadnje vreme posto rad ne utice na platu...)
gx-x slazem se i ja sam trazio posao u NS-u i ono je kriminal sta se trazi a sta nude i kako se ophode (tu spadaju vece firme i kojima sam cak imao neke manje vezice) i opet plata je ~300e max a radi se 10-12h i bas rinta pa i te posleve ne dobijaju obicni smrtnici vec vezare sa debelim masnim vezama

Alo bre,
pa jel ste bas ovde nasli da drobite o tome ko ima da kupi original igre i o standardu u nasoj zemlji!!!!!
a ja oblecem po forumu svaki sekund da vidim ima li resenja...

P.S.Naravno da nije mnogo da se izdvoji za par igara godisnje ali je to ipak individualna stvar

E koji si ti lik kad ovde cekas da se pojavi resenje :whip: :p Bolje obleci GCW ili neki ttreker...

Ako ne izađe narodna verzija do ponedeljka kupujem original,nemogu više da izdržim:S:
a s obzirom da je igra čista desetka i vredi kupiti !!!

Original u Srbiji, IMA LI GA? Ako cu da dajem 4000 din, hocu kutiju i disk.

A sto mora tako? Sto ne bi kupio preko Steama ? Kakve ti koristi imas od kutije i fensi pakovanja ? Licna satisfakcija ? :p

EDIIT: A zar to isto ne moze da se desi i sa igrom kupljenom u radnji ? Ne zezam, ozbiljno pitam

Poslednja izmena:
kupi preko stima i onda mu prsne disk sa sve instalacijom i bekapom.

Oko priče o kupovini i 25 evra, nije poenta u parama, ja jednostavno ne želim da kupim igru koja se aktivira online ili na drugi način traži pristup netu. Hoću da mogu da igram u nekoj pećini preko agregata skroz odsečen od sveta, ako mi tako dune. I hoću da mogu da upalim tu istu igru i za 10-15 godina na emulatoru, bez da zavisim od firminih servera.

E pa sad...skine pirata, a sutra nastrada na pešačkom, i šta onda? :d

Nego, dobro kaže borab, poslušajte čoveka malo. Naravno, svako procenjuje za kakvu bi igru dao koliko para, odnosno da li mu se isplati da je igra i kupuje u vidu originala. Ako neko nije u stanju da kupi 1-2 originala godišnje za koje proceni da ih vredi imati, a koji imaju zeznutu zaštitu, onda ***...ti neka i ne kukaju. Ipak, čisto sumnjam da je većinska situacija takva, makar na ovom forumu i makar od većine koja se frustrira što igra nije još provaljena. Ponavljam, potpuno se slažem sa njegovim stavom. Druga je sada stvar da li će neko proceniti da igru Bioshock ne vredi kupovati, a da nešto drugo treba...

Oko priče o kupovini i 25 evra, nije poenta u parama, ja jednostavno ne želim da kupim igru koja se aktivira online ili na drugi način traži pristup netu. Hoću da mogu da igram u nekoj pećini preko agregata skroz odsečen od sveta, ako mi tako dune. I hoću da mogu da upalim tu istu igru i za 10-15 godina na emulatoru, bez da zavisim od firminih
servera.

Podrzavam 100 %

Ja licno volim voznje i kupio sam rfactor,platio lepo 40e...
ali fazon ima 5 aktivacija i svaka promena neke komponente ode po jedna...
tako mi se desilo da u kratkom roku ostanem bez 2-3 i sada me prosto zaboli glava kada pomislim na eventualnu promenu graficke...
znaci ni kupovina originala nije bas jednostavna(ko je pomenuo bioshock:crash:)

Ja sam do sada kupio više originalnih igara, ali mi se od aktivacije diže kosa na glavi, windows included. Jednostavno ne mogu da prihvatim da me neko ograničava na taj način. Staromodan sam, ako sam nešto kupio, onda smatram da je to MOJE.

Ja sam do sada kupio više originalnih igara, ali mi se od aktivacije diže kosa na glavi, windows included. Jednostavno ne mogu da prihvatim da me neko ograničava na taj način. Staromodan sam, ako sam nešto kupio, onda smatram da je to MOJE.

Ništa od softvera i multimedie što kupiš nije tvoje. Za sve to imaš samo ograničenu licencu, tj. platio si izdavaču pravo da pod određeni uslovima puštaš/koristiš sadržaj. Ne znam da li se bar knjige kupuju ili i one ostaju vlasništvo izdavača

Jok dobices ga u rinfuzi :)

za sve ove sto se zale kako nemaju pare za original bioshock: otvorim im My computer, i svaki ima Core 2 Duo i 8xxx ili makar X1900. Mis'im sta reci, sirotinja koja ne moze da izdvoji za evo mozda prvu vrhunsku igru za koju nema cracka in years, uz racunicu da posle i kao polovnu moze OK da je proda (ako bas ne izadje crack). Ja sam htio da kupim i PoP3 kad se pojavio, i dao bih pare za ovo (a pogledajte moju konfu, stara 3 1/2 godine glavni dio komponenti, i nemam para za upgrade :( )

eh, borab me bas dirnuo... vec vidim sebe sutra: "Draga, ja cu da uzmem 50e iz steka...ne mogu da igram neku igricu, pa moram da kupim original, a i ti ljudi koji su je napravili, treba da zarade. Na kraju krajeva, i mi iz nerazvijene srbije treba da placamo softver kao i ljudi iz amerike, piraterija nije legalna. ako ne platimo stan ovaj mesec, imacemo sta da jedemo, a onda sledeci mesec mozemo opet da iznajmimo stan, prakticno necemo ni osetiti..."
znaci, molio bih dragu da ako to ikad uradim da me na licu mesta ubije tiganjem. Dao bog da jednog dana imammo kinte da kupujemo original igre. PES je jedini izuzetak, slava mu.

Ali prvo neka ti u istom pripremi, lep last meal.

Poslednja izmena:
Drzi se ova moja kanta :p Svaka im cast na optimizaciji igre, ima nade za PC gaming :p

O samo igri, pa , ostao sam bez teksta. Osecaj slican kao kad sam igrao Undying. Dok nisam dosao do prve gen modifikacije bio sam prestravljen. Kad sam pokupio prvi mod - opet sam bio prestravljen...Atmosfera je HAOS ! Napucavanje je jako zabavno, uopste nije kao svaki FPS, bukvalno zelis da radis kombo varijante i sve ispada onako kako bi i trebalo tj kako zamislis, recimo zapalim dva lika oni potrce u obliznju vodu da se ugase (vristeci u takvoj agoniji da mi je doslo da skinem slusalice) kad udju u vodu prebacis na struju i zveknes u vodu i oni ispadnu sasvim solidno peceni, sa resh kozicom od prethodnog spaljivanja. Imas osecaj moci u igri, ali i straha, moras biti pazljiv jer se health lako gubi 3-4 udarca i kraj. (ima health pakova za "fast instant usage" ). Ukoliko imate hardwer -obavezno ukljucite v-sync, ima dosta treperenja svetla i tako tih stvari, prilicno je ruzno kad se to cepka po ekranu.

Sa tehnicke strane:

- nesto sa fizikom nije u redu, lesevi imaju "epi napad" konstantno
- modeli su iz prilicno malo poligona, mada, s' obzirom da je mrak uglavnom i nije toliki problem
- teksture su na high mogle biti i detaljnije, ne svuda ali na nekim mestima deluju "jeftino" , pogotovo na modelima.

ovo su sitnije zamerke, bukvalno tek da igra ne dobije 10 za grafiku vec 9 . Mada, obzirom na optimizaciju i kako igra radi (sve sam ukljucio, 1280x1024 bez dx10 naravno/nazalost), a radi glatko prosto nisam mogao da verujem, i kako izgleda ja sam fasciniran !

Da pomenem da je sve sa mnogo paznje uradjeno, ima dosta skriptovanih animacija i elemenata, nema dosadnih sekcija, atmosfera je uvrnuta skroz i pri tom je hororcina, ne znam sta bi reko. SS2 prepakovan u jos uvrnutiju sredinu, bez dosadnih sekcija i konstatnog re-spawn-a neprijatelja.

Prilozi

• Bioshock.exe 0 02-12-54 .jpg
    Bioshock.exe 0 02-12-54 .jpg
    152.7 KB · Pregleda: 128
  • Bioshock.exe 0 02-15-49 .jpg
    Bioshock.exe 0 02-15-49 .jpg
    216.1 KB · Pregleda: 121
  • Bioshock.exe 0 02-19-35 .jpg
    Bioshock.exe 0 02-19-35 .jpg
    90.6 KB · Pregleda: 108
  • Bioshock.exe 0 02-24-40 .jpg
    Bioshock.exe 0 02-24-40 .jpg
    115.8 KB · Pregleda: 86
  • Bioshock.exe 0 02-49-10 .jpg
    Bioshock.exe 0 02-49-10 .jpg
    163.4 KB · Pregleda: 145
jos malo shotova (sve max 1280x1024, ovoga puta sa v-sync ON (napominjem to zbog framerate-a koji bi mozda negde bio veci da je OFF)

Ovo bi i Driver mogao da proba na kutiji 360 :) Bas me interesuje kakvi bi mu utisci bili (mada, verovatno bi reko da je krsh :) )

:bottle:

Prilozi

• Bioshock.exe 0 03-01-17 .jpg
    Bioshock.exe 0 03-01-17 .jpg
    164.3 KB · Pregleda: 104
  • Bioshock.exe 0 03-10-17 .jpg
    Bioshock.exe 0 03-10-17 .jpg
    178.5 KB · Pregleda: 110
  • Bioshock.exe 0 03-20-26 .jpg
    Bioshock.exe 0 03-20-26 .jpg
    160.1 KB · Pregleda: 118
  • Bioshock.exe 0 03-24-17 .jpg
    Bioshock.exe 0 03-24-17 .jpg
    181.2 KB · Pregleda: 136
  • Bioshock.exe 0 03-28-09 .jpg
    Bioshock.exe 0 03-28-09 .jpg
    191 KB · Pregleda: 105
Poslednja izmena:
pa dx 10 po onim shotovima ne donosi ni 1% razlike

eh, borab me bas dirnuo... vec vidim sebe sutra: "Draga, ja cu da uzmem 50e iz steka...ne mogu da igram neku igricu, pa moram da kupim original, a i ti ljudi koji su je napravili, treba da zarade. Na kraju krajeva, i mi iz nerazvijene srbije treba da placamo softver kao i ljudi iz amerike, piraterija nije legalna. ako ne platimo stan ovaj mesec, imacemo sta da jedemo, a onda sledeci mesec mozemo opet da iznajmimo stan, prakticno necemo ni osetiti..."
znaci, molio bih dragu da ako to ikad uradim da me na licu mesta ubije tiganjem. Dao bog da jednog dana imammo kinte da kupujemo original igre. PES je jedini izuzetak, slava mu.

nek mlatne i onoga ko pukne 200-300+ eura za graficku da bi se igrao ("draga, ne mogu da igram neku igricu, pa moram da kupim 8x00 GTS"), taj je veci arhineprijatelj svojoj osiromashenoj familiji :d

@gx-x: jel ovo sve demo ili...?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno