Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E, nateraćete me da instališem sedmicu....

I ja sam je instalirao samo zbog toga i ....... nisam se pokajao.
Ostavio sam dual boot i XP, ali sam se prebacio na sedmicu 100%

Bila je to ljubav na prvi pogled :angel: ( WIn 7) :sceptic:

A ako je lagalno, onda nemoj jos, da ne bacas kes... Kad ti "pukne" taj sto imas, onda obavezno sedmica, posto je superiska.

A ako ti nije zao para, onda menjaj, ali opet, mislim da mozes bolje da ih ulozis 😀

P.S. jel u svim radnjama mora da bude legalan OS? kako to ide?

Idu cike u odelima i proveravaju 🙂

U svim radnjama bi trebalo sve da bude legalno.

Meni je on legalan, a sve ostalo free varijante. Sa nera sam prešao na IMGBurn, PDFReaderi su free varijante .... e sad Office, imam i koristim open office, ali me hebe kasa, uopšte neće da uspostavi konekciju sa kompom ako nemaš MS Office. Tako da ga imam, a ne koristim.... više puta sam zvao i slao mejlove proizvođaču kase zašto me PRIMORAVAJU da koristim nešto što neću, ali bez uspeha.
Intracom CR401 je u pitanju.

Uzeo sam 2420HDBL i mogu reći da je slika za pola koplja iznad mog predjašnjeg 2420HDB modela. Vredi svaku paru.

JA sam ga platio 20k pre 3 dana preko b2b jedne velikoprodaje 🙂 Slika na običnom i LEDu su kao du*e i o*o :d

Uzeo sam 2420HDBL i mogu reći da je slika za pola koplja iznad mog predjašnjeg 2420HDB modela. Vredi svaku paru.

Da li ima izražen onaj efekat kada gledaš film i naglo skoči u mračnu scenu i titlovi potamne zbog gašenja osvetljenja?
Ako sam dobro razumeo da je to mana LED BLU monitora

I to mnogo preteruje, sem ako mu je prethodni monitor bio felerican, pozdrav za Villyija! 🙂

Pazi, ja imam crnu pozadinu 🙂 Ono što je najprimetnije je dubina crne boje. Prosto je neverovatno koliko je crna, zaista "crna". Prošli monitor sam handpicked sam, pa sam isto izabrao vrhunski primerak. Niti je bilo probijanja pozadinskog osvetljenja, niti bilo kakvih drugih anomalija. Kontrast deluje mnogo bolje.

Da li ima izražen onaj efekat kada gledaš film i naglo skoči u mračnu scenu i titlovi potamne zbog gašenja osvetljenja?
Ako sam dobro razumeo da je to mana LED BLU monitora

Baš sam o filmovima hteo da pričam 🙂 sada kad gledam film, mnogo manje mi se zamaraju oči, kada gledam u mrklom mraku. Ovo se naravno odnosi na tamne scene. Što se titlova tiče, taj prelaz ja nisam primetio 🙂

Jednostavno boje mi deluju življe, zasićenije. Ko mi ne veruje, može da dodje kod mene da uporedi oba monitora.

P.S: Ne verujem da je u pitanju autoodbrana. Tj, da moj mozak pokušava da opravda činjenicu da sam kupio sličan monitor i investirao 200E u, na oko, identičnu stvar, jer je i moja devojka, koja nije znala da sam zamenio monitor, rekla; "Sad ti je baš lepša slika, šta si uradio"? 🙂

EDIT: Još jedna stvar, morao sam da spustim osvetljenje na 30%, jer je slika mnogo blještava. Kada podesim oba monitora na identične vrednosti koje smo svi koristili, sa početka ovog threda, razlika je je još očiglednija.

P.S. Ne mogu da udjem u sistemski meni na ovom monitoru, zna li neko novi način a ulazak?
:wave:

Poslednja izmena:
Da se i ja pridruzim diskusiji:-devil-: Uzeo sam danas doticni monitor. Jos je u fazi testiranja, ali na prvu loptu je OK skroz. minimalna probijanja, bez bad pixela, itd... Boje jesu malo jace po defaultu, ali slika se da nastelovati. Samo je bezveze sto ne ide DVI, ali sta da se radi. Sve u svemu zadovoljan sam za sada. :bottle:

Da se i ja pridruzim diskusiji:-devil-: Uzeo sam danas doticni monitor. Jos je u fazi testiranja, ali na prvu loptu je OK skroz. minimalna probijanja, bez bad pixela, itd... Boje jesu malo jace po defaultu, ali slika se da nastelovati. Samo je bezveze sto ne ide DVI, ali sta da se radi. Sve u svemu zadovoljan sam za sada. :bottle:

HDMI I DVI moras posebno da kupis to je negde desetak evra

Ko danas kupuje ovaj Benq, mislim da bi morao da uzme Led model!

G2420HDBL uopste nema HDMI ulaz, to mu je jedina veca mana za ovaj cenovni rang:

http://www.benchmark.rs/benchmark-t...-full-hd-lcd-monitora-q4-2010-2/2/page-3.html

Pitanje za vlasnike ovog monitora: da li je primetno tanji od G2420HD, obzirom da je LED? Pitam jer po slikama nesto nisam primetio.

Pretpostavljam da moze i na zid da se kaci, jer je kuciste verovatno isto, nije tanji zato sto je to pozadinsko osvetljenje LED, a nije monitor OLED koji su dosta tanji?

Poslednja izmena:
Trenutno imam 22" benq i hteo bi da predjem na 24" [da ima DVI]. Sta predlazete, i koliko mislite da cu morati da doplatim za njega? 😀

[also want 1080p, a ne 1900*1200]

Poslednja izmena:
Evo! Na ovoj slici, ovoliko lošeg kvaliteta, vidite prednosti LEDa nad klasičnim LCD osvetljenjem.

Bitno je napomenuti da su podešavanja nonLED modela za 30% veća nego podešavanja LEDa, tj odnos 3:2.

Slike sam baždario 3 sata, da bih dobio što bolju sliku i evo rezultata. Mada, napominjem da su boje loše "uhvaćene" od strane ovog aparata.

Toplina i oštrina boja je neuporedivo bolja na desnom 2420HDBL (LED) modelu, nego na levom 2420HDB (nonLED) modelu. KO to ne vidi, čak i na ovako lošoj slici, taj je ćorav 😀

EDIT: Moram da napomenem da je slika na LED modelu "analogna", dok je na običnom 2420 modelu prikačen kvalitetan DVI kabal. Razlika će biti još upečatljivija kada stavim drugi kvalitetan DVI kabal.

Poslednja izmena:
Levi nije kalibrisan kako treba

Bravo Angele 😀 Pa jesi video da sam napisao da sam ih kalibrisao 3 sata? Aparat naravno ne može da verno prenese boje, a opet zavisi od toga ako je tebi kalibrisan monitor 😉
Kažem vam, da bi imao 50% osvetljenosti LEDa, na običnom LCD osvetljenju moraš da otkineš brajtnes na 100%. Ko ne veruje, može da dođe kod mene da pogleda uživo. Uostalom, koristio sam podešavanja koje smo svi koristili...sa prvih 30ak strana. Probrao sam moj 2420HDB monitor iz gomile monitora, tako da se radi o super primerku. LED RULEZ 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno