Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ljudi imam jedno pitanje...😀 Sta mislite koliko bi bilo izvodljivo da se ovaj monitor poveze na receiver (Telekomov IPTV, video sam da ovi novi "receiveri" imaju DVI i HDMI izlaze)? Sta mislite o ovoj varijanti, posto razmisljam da posle pocetkom NG predjem na IPTV+ADSL, da pored TV-a u dnevnom boravku nakacim i ovaj 2420HD?

p.s mozda je vec neko postavio slicno pitanje, ali da ne listam u nedogled, ima mnogo trejdova :-devil-:

dvi, asus, pare

G2420HDB sam nashao za 19000 dinara.
Trenutno imam Viewsonic VA2231wa 21.5"
Prvo sam se opredelio da kupim veci od 21.5" i imaju Asus 23.6, smatram da ima razlike u velichini kao i velichini tachke zbog 1920x1080. Jedino shto mi se ne svidja je samo Dsub ulaz i to shto ne mogu da nadjem utiske za Asus VH242S. Zna li neko neshto o njemu?
Benq bih kupio samo zbog dvi ulaza, a Asus zbog cene.
Da li se isplati dati 2000 dinara za Benq u odnosu na Asus koji nema dvi?
Da li se isplati kupiti bilo koji od dva monitora gore navedena kada vec imam 21.5 16:9? Doplatio bi za veci 3500din. ili 5500din ako se opredelim za Benq, a to je cena ko pola sadashnjeg monitora. Da ne bude mnogo!?
Neka mi neko da pametan savet, ja sam se pogubio.:bottle:

Video sam kod ujaka novi risiver, ali to je hd risiver za koji doplacujesh 400dinara za 4 kanala. Ima hdmi izlaz, shto znachi da bi ti trebao adapter za tvoj monitor jer nema hdmi, samo dvi. Nisam siguran da ima dvi izlaz ali moze da se proveri.

Ujak ima tv 32", vezano sa risiverom preko hdmi i razlika u odnosu na "obichan" iptv signal je ochigledna.

Da li sbb d3 ima hdmi ili dvi izlaz?

Ljudi imam jedno pitanje...😀 Sta mislite koliko bi bilo izvodljivo da se ovaj monitor poveze na receiver (Telekomov IPTV, video sam da ovi novi "receiveri" imaju DVI i HDMI izlaze)? Sta mislite o ovoj varijanti, posto razmisljam da posle pocetkom NG predjem na IPTV+ADSL, da pored TV-a u dnevnom boravku nakacim i ovaj 2420HD?

p.s mozda je vec neko postavio slicno pitanje, ali da ne listam u nedogled, ima mnogo trejdova :-devil-:

G2420HDB sam nashao za 19000 dinara.
Trenutno imam Viewsonic VA2231wa 21.5"
Prvo sam se opredelio da kupim veci od 21.5" i imaju Asus 23.6, smatram da ima razlike u velichini kao i velichini tachke zbog 1920x1080. Jedino shto mi se ne svidja je samo Dsub ulaz i to shto ne mogu da nadjem utiske za Asus VH242S. Zna li neko neshto o njemu?
Benq bih kupio samo zbog dvi ulaza, a Asus zbog cene.
Da li se isplati dati 2000 dinara za Benq u odnosu na Asus koji nema dvi?
Da li se isplati kupiti bilo koji od dva monitora gore navedena kada vec imam 21.5 16:9? Doplatio bi za veci 3500din. ili 5500din ako se opredelim za Benq, a to je cena ko pola sadashnjeg monitora. Da ne bude mnogo!?
Neka mi neko da pametan savet, ja sam se pogubio.:bottle:

ako vec oces da kupujes monitor uzmi BenQ ali HDBL model mnogo je bolji od ovog standardnog
a cena mu je 22k dinara
http://www.tehnomanija.rs/katalog/benq-24-monitor-g2420hdbl.html

Zbog leda je bolji, hdmi nema.
Kazem, trenutno imam mesec dana star Viewsonic VA2231wa 21.5", sada koshta 13000dinara. Mislim da je 23.6 mera, shto zbog dimenzija tako i zbog rezolucije i velichine tachke.
Razlika 9000 dinara je velika.
Na kraju cu Asus od 17000 din. pa iako ima samo vga ulaz.

ako vec oces da kupujes monitor uzmi BenQ ali HDBL model mnogo je bolji od ovog standardnog
a cena mu je 22k dinara
http://www.tehnomanija.rs/katalog/benq-24-monitor-g2420hdbl.html

Ipak bi mnogo bolje bilo da ides na dvi,primjetna je razlika.

Benqo

Josh malo i moram da se odluchim.

Shta kazete, umara li Benq ochi?

Druga opcija je Samsung P2350, ide dvi kabal uz njega ali ima samo 23" i 2 god. garancije.

Moze li neko da uporedi Benq i ovaj Samsung? Dzaba Benq velichina ako shljashti i umara ochi. Da li je ovaj Samsung po kvalitetu za klasu ispred Benqa?

Josh malo i moram da se odluchim.

Shta kazete, umara li Benq ochi?

Druga opcija je Samsung P2350, ide dvi kabal uz njega ali ima samo 23" i 2 god. garancije.

Moze li neko da uporedi Benq i ovaj Samsung? Dzaba Benq velichina ako shljashti i umara ochi. Da li je ovaj Samsung po kvalitetu za klasu ispred Benqa?

Kako mislis umara oci svaki monitor umara oci.

Ako stari Samsung 793df nije umarao ochi posle duzeg gledanja ne bi trebalo ni noviji lcd monitori.
Sada gledam u ASUS 242S i posle duzeg vremena se umorim, smanjio sam svetlost i time pogorshao sliku ali opet mi se ochi zacrvene.
LCD bi trebalo da bude "blazi" prema vidu od crt-a, zato pitam kakve posledice ostavlja Benq posle vishe satnog gledanja u nj`ga?
Ako se svi slazu da je ok monitor za film, igre, da ima malo probijanja shto je normalno za lcd, pitam koliko je chist prikaz teksta poshto dosta "buljim" u monitor dok chitam i pretrazujem internet, i koliko su izrazeni "duhovi"
Model je Benq G2420HDB sa 5ms odziva i dsub+dvi ulazima.

Kako mislis umara oci svaki monitor umara oci.

Ako stari Samsung 793df nije umarao ochi posle duzeg gledanja ne bi trebalo ni noviji lcd monitori.
Sada gledam u ASUS 242S i posle duzeg vremena se umorim, smanjio sam svetlost i time pogorshao sliku ali opet mi se ochi zacrvene.
LCD bi trebalo da bude "blazi" prema vidu od crt-a, zato pitam kakve posledice ostavlja Benq posle vishe satnog gledanja u nj`ga?
Ako se svi slazu da je ok monitor za film, igre, da ima malo probijanja shto je normalno za lcd, pitam koliko je chist prikaz teksta poshto dosta "buljim" u monitor dok chitam i pretrazujem internet, i koliko su izrazeni "duhovi"
Model je Benq G2420HDB sa 5ms odziva i dsub+dvi ulazima.

Verovatno si to već shvatio ipročitao ali ako nisi (ili nekom drugom pomogne) da dodam savet: nemoj da radiš u mračnom okruženju (mislim na okolinu monitora 🙂 ). Kad je noć ako radiš upali svetlo (gledaj da nemaš odsjaj direktno u monitoru), ako ne možeš jer neko spava stavi stonu lampu onu reflektor što ima usmereni snop na dole na sto (40-60W je dovoljno).
Meni to sve puno pomaže.
I ja puno radim za računarom tako da kada se držim par osnovnih pravila mnogo je bolje.
Standardne vežbe znaš, gledanje na daljinu, na blizinu naizmenično, svetlo tamno, da se zasuze oči itd...

Kupite pva ips ili slican monitor i oci ce vas mnooogo manje a mozda i uopste nece boleti poz

benq

Viewsonic, koji je extra, a model sa dvi je ipak skup i nisu ga imali, doplatio sam na 19000dinara za G2420HDB + kabal 600 i kusur dinara. Ok je Benq, josh samo malo da doteram sliku.
Na ovom je neka firmware verzija 003.
Na kom modu drzite hdcp, menja se tamo gde je oznaka firmwarea?

Ipak bi mnogo bolje bilo da ides na dvi,primjetna je razlika.

Poslednja izmena:
Uzeo sam juce Benq G2420HD i prve impresije su da je monitor puska 😀 . Pre ovog monitora sam imao Benq FP222Wa i stvarno me je sluzio besprekorno. Nadam se da ce i ovaj biti dobar kao i prethodni 🙂

20999 din u winwin-u. Gledao sam cene i po drugim prodavnicama i jedino sam nasao u jednoj radnji za mozda nekih 5-10e jeftinije, ali posto je ta radnja u BG-u, dok bi doslo do NS-a, ispalo bi maltene isto, a uz sve to nisam mogao da cekam i da se cimam 🙂

A sto nisi uzeo LED model? Skuplji je za samo 10-15e 🙂

jel imas probijanje svetlosti na monitoru? i garancija na mrtve pixele ti je 3 kom?

Nisam hteo LED, jer nema HDMI, a da uzimam LED samo zbog maltene manje potrosnje, nisam bas toliko green 😛

Sto se tice probijanja svetlosti, ima je uz gornju lajsnu monitora, ali to je toliko slabo i beznacajno (bar po mom misljenju) da apsolutno nema potrebe za tolikom polemikom. Citao sam dosta o tom probijanju svetlosti, ali po mom misljenju, to je trazenje dlake u jajetu. Evo i sad gledam i da bi video to probijanje svetlosti, treba da bas spustim pogled, pa ce se malo primetiti, a iskreno nikad tako retardirano necu gledati u monitor 🙂

Garancija je 3 god., a iskren da ti budem ne znam koliko je rekao koliko je na sve mrtve pixele. Mogu ih pitati, pa ti javiti. Sto se tice tih mrtvih pixela, po mom misljenju treba voditi racuna o tome, ali ne treba biti sad previse obazriv. Tako se isto dizala prasina na tu temu i kad sam kupovao prethodni, pa za 3-4god. koliko sam ga koristio, nikad nista nije bilo. Sve opet zavisi kakvu seriju ubodes i to je to 🙂

Evo sad sam ih nazvao i rekli su mi da je garancija 3 meseca na 0 mrtvih pixela, sto znaci da ako se pojavi 1 mrtvi pixel u prva 3 meseca, odmah menjaju monitor.

20999 din u winwin-u. Gledao sam cene i po drugim prodavnicama i jedino sam nasao u jednoj radnji za mozda nekih 5-10e jeftinije, ali posto je ta radnja u BG-u, dok bi doslo do NS-a, ispalo bi maltene isto, a uz sve to nisam mogao da cekam i da se cimam 🙂
I ja sam kupio u winwin-u. HDB je 19k, velika je razlika do Led-a a hdmi nije neophodan.
Koja je verzija firmwarea kod tebe, Kabal?

Da se ne ponavljam sto puta :smoke:, na kom modu drzite hdcp, menja se tamo gde je oznaka firmwarea?

I ja sam kupio u winwin-u. HDB je 19k, velika je razlika do Led-a a hdmi nije neophodan.
Koja je verzija firmwarea kod tebe, Kabal?

Da se ne ponavljam sto puta :smoke:, na kom modu drzite hdcp, menja se tamo gde je oznaka firmwarea?

Ala si me izbacao sa ovim firmware-om 😀 . Prvo kontam...ke?....a posle sam skontao da je neko vec pominjao da ide power on+menu, pa sam se posle toga krstio i pitao dokle vi ljudi idete 😀

Kako god....evo ti info citav, pa vidi sta ti treba 🙂

Model: G2420HD
S/N: ET J9A02375SL0
Vender: QISDA
Panel: AUO M240 V2
Scaler: Realtek 2482RD
F/W version: V003 0614
Mon. on time: 00021h 20min
Backl. on time: 00005h 40min

HDCP MODE 2
LOGO ON
AutoPower OFF

@iwan030 Sa tim kablom sam povezao sad ovaj Benq G2420HD i radi bez ikakvih problema, pa onda kontam da bi trebalo da radi i sa tim modelom 🙂

Poslednja izmena:
[/QUOTE]@iwan030 Sa tim kablom sam povezao sad ovaj Benq G2420HD i radi bez ikakvih problema, pa onda kontam da bi trebalo da radi i sa tim modelom 🙂[/QUOTE]

pa bolje da pitam nego da pogresim pri kupovini 🙂)

Poslednja izmena:
Ala si me izbacao sa ovim firmware-om 😀 . Prvo kontam...ke?....a posle sam skontao da je neko vec pominjao da ide power on+menu, pa sam se posle toga krstio i pitao dokle vi ljudi idete 😀

Kako god....evo ti info citav, pa vidi sta ti treba 🙂

Model: G2420HD
S/N: ET J9A02375SL0
Vender: QISDA
Panel: AUO M240 V2
Scaler: Realtek 2482RD
F/W version: V003 0614
Mon. on time: 00021h 20min
Backl. on time: 00005h 40min

HDCP MODE 2
LOGO ON
AutoPower OFF

@iwan030 Sa tim kablom sam povezao sad ovaj Benq G2420HD i radi bez ikakvih problema, pa onda kontam da bi trebalo da radi i sa tim modelom 🙂

Mene interesuje ima li razlike u tim modovima, nisam primetio. Izgleda da je fabrichki na mode2.
A za firmware pitam da vidim da li monitori koji su sada u prodaji imaju noviji firmware, jer su u temi pisali da su pojave duhova vidjane na ranijim verzijama. Kod tebe je v3 dok su ljudi sa pochetka teme imali v1 i kod tog firmwarea su se javljali duhovi na G2420HD.
Ovo je putokaz ljudima koji zele da kupe ovaj model a brinu zbog te mane, i zaobilaze monitor koji je ok.

Shto se tiche kabla koristim neki DVI-DVI single Fast Azija koji na oba kraja ima feritna jezgra, kontakti su zute boje i koshta 650 dinara. Mislio sam, ispalio sam se shto sam uzeo jeftinocu a ne Menheten, ali za sad je ok.

Iskren da ti budem, nisam pratio ovu temu od samog pocetka, tj. citao sam malo pred kraj, par dana pre nego sto cu pazariti ovaj monitor. Zbog toga nisam skontao odmah o cemu je rec kada je u pitanju f/w, a posle sam procitao i video zbog cega se ljudi zale. Kod mene taj problem ne vidim....mozda sam corav a da to i ne znam 🙂....sto mozda znaci da su to sa novijim fw-om popravili.

Sto se kabla tice, pazario sam DVI-HDMI koji su takodje sa feritnim jezgrima na oba kraja sa takodje zutim kontaktima (satro zlatnim 😛 ), 5m za 900din. 🙂, a s obzirom da nisam imao prilike da probam neke brentidane kablove, ne mogu ni napraviti razliku.

Sto se kabla tice, pazario sam DVI-HDMI koji su takodje sa feritnim jezgrima na oba kraja sa takodje zutim kontaktima (satro zlatnim 😛 ), 5m za 900din. 🙂, a s obzirom da nisam imao prilike da probam neke brentidane kablove, ne mogu ni napraviti razliku.

Vidish, taj kabal 5m je super za tu cenu i mozda bolji za danashnja povezivanja. Imam na grafici i hdmi i dvi, a koristim dvi i na monitoru imam samo dvi od digitalnih. Poshto iptv ima hdmi na njihovom HD tv box-u ne bih morao da kupujem kabal, ovako cu morati, ako nekada budem koristio ovaj monitor kao tv.

Kako se ulazi u neki tajni meni il sta vec, gde moze da se vidi koliko sati je monitor radio?
Hvala.

Nazad
Vrh Dno