Villy_Da_Man
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.02.2005
- Poena
- 390
Fala 😀
Bez zezanja, toplije su boje i "življa" je slika, a o crnoj ni da ne pričam 🙂
Bez zezanja, toplije su boje i "življa" je slika, a o crnoj ni da ne pričam 🙂
Imam jedno ozbiljno pitanje. Zar ti se ne cini da je boja na crvenim stenama prejaka, da se gube detalji? Mislim da bi trebalo da smanjis kontrast na LED-u. Pa bih bio zaista mnogo zahvalan kad bi posle toga ponovo okacio slike, ako ti nije tesko, posto imamo isti monitor, i zivo me zanima razlika 🙂
Znam da tako deluje, ali to je zbog fotoaparata, a ne do podešavanja monitora. Napomenuo sam kada sam kačio sliku, a i kasnije kada sam odgovarao Dark Angelu, da aparat nije lepo uhvatio boje 🙂 Plus, ko zna kako je tebi podešen tvoj monitor, pa kako tek on prikazuje boje.
Najbolje je da se vidi uživo, kažem vam. A što se detalja tiče, samo pogledaj dealje na vodi kod obale i sve će ti biti jasno. Distrozija boja je zeznula ovu stenu u desnom uglu na LEDu, tako da pretpostavljam da na to misliš pod "jaka crvena"? 🙂
aj okaci tu sliku ili link ovde pa da pogledam na mom monitoru
Imam trenutno samsung t220 koji je star dve godine i original je samsungov panel u njemu.Da li bi mi se isplatilo da ga prodam i da predjem na BenQ G2420HD?Ovo pitam samo iz razloga sto je BenQ na rezoluciji 1920x1080 a samsung na 1680x1050.Posto su mi na ati 5850 spojena dva monitora i to samsung t220 i samsung le40f86bdx imam problem kada hocu da prebacim sliku sa jednog monitora na drugi posto im nisu iste rezolucije on uvek upamti ovu sa t220 koja je 1680x1050 i onda stalno moram da ulazim u setovanja graficke i da mu dodeljujem 1920x1080.Samo iz tog razloga sam mislio da prodam t220 i da kupim BenQ koji je 1920x1080.Pretpostavljam da bih se manje zezao kad prebacujem sliku sa jednog na drugi monitor posto bi oba bila na istoj rezoluciji.Inace sam u setovanjima graficke isao na extended i dodelio za svaki monitor razlicite rezolucije i onda kada kliknem na replace on prebaci sliku na ovaj koji je full hd ali nije preko celog ekrana nego moram u jos dva tri koraka da ga doteram.
Pa zato pitam kakav je po kvalitetu prikaza u odnosu na samsung t220?
Ne treba mi za gledanje filmova posto njih gledam na 40 incha vec samo za obican svakodnevni rad na racunaru sto ce reci za surf po netu i za igranje po neke igrice.
Ok hvala na odgovoru.Najverovatnije cu prodati samsung t220 ili cu ga dati sestri a prodati njen samsung 204b koji ima pivot.Da li treba na nesto da obratim paznju prilikom kupovine BenQ-u modela?Ja mogu samo jedno da ti kazem, kvalitet slike na mom novom G2420HDBL (verujem da je situacija slicna i sa HD modelom) ni trunku ne zaostaje za samsung 2232 sa "S" panelom koji je verujem isti i u tvom T220.
Ja moj bivsi 2232 nisam prodao nego sam ga prosledio matorcima u dnevnu sobu posto je to extra monitor pogotovu sa 16:10 formatom slike koji su izgleda sve redji u nekoj srednjoj klasi cena.
Tako da slobodno kupuj Benq, a jos bolje ako mozes nekako da sacuvas T220 i eventualno mu nadjes namenu...
Pozdrav
Ok hvala na odgovoru.Najverovatnije cu prodati samsung t220 ili cu ga dati sestri a prodati njen samsung 204b koji ima pivot.Da li treba na nesto da obratim paznju prilikom kupovine BenQ-u modela?
Sa D-SUB ima pomalo duhova prilikom igranja,narocito pri brziom okretima i tako...
Danas uzeh ovaj monitor i Nisu za 20 999,00 dinara. Zamenio sam moj Samsung 17 incha i odusevio sam se. Rekoh ajd kad sam vec u radnji da uzmem i DVI kabl. Dadose mi neki Manhattan, glomazan ko da ce kola da vuce. Dodjoh kuci,probao sam D-SUB prvo da bih kasnije sa DVI-em uocio razliku. Kad DVI kabl nece da udje u monitor,ima neka 4 mala pina kraj onog sirokog koji ne daju da kabl udje kako treba. Zovem radnju,kazu ima dve vrste DVI kabla,kao narucice i zamenice mi za dan-dva. Pa reko sad mi kazete ***! Krajnja neozbiljnost stvarno, pazi kad se nisam nadao a i nesto nisam imao posla sa DVI kablovima te sam neupucen ali bi prodavac trebao da zna koji kabl ide uz koji monitor. Pa za njega sam ga i kupio i izricito rekao da mi treba za njega i opet me zeznuli. Ovo pricam da bi neko drugi obratio paznju na ovu sitnicu (inace kabl sam platio nesto preko 1600,00 dinara). Sa D-SUB ima pomalo duhova prilikom igranja,narocito pri brziom okretima i tako,tek sam ga kupio nisam ga posteno ni probao. Vredi svaku paru izgleda i hvala svima na utiscima koji su me i opredelili za ovaj monitor.
Brate, 1600 dindži za kabl ..... i to pogrešan ....
Propase :d
Pa gde ćeš "edit" na post star 2 dana, sunce mu ljubim? 😀
Pa ne znam brate vidis da sam "newcomer", ostareh po ovim forumima,clan sam od skoro ali pratim forum mnogo duze. Pisem kad imam sta da kazem,trudim se da se ne pravim pametan i tako to. Znam da je glupo pisati post posle sopstvenog posta vec treba dati priliku i drugima da se "iskazu". Uostalom shvatili ste sta hocu da kazem, zadovoljan sam u potpunosti montirom koji je prevazisao sva moja ocekivanja.
Edit :d: Ostarilo se sta li,pritisle godine igrackog staza, ne zamerite... :eyebrows:
Pogle,evo izmene stvarno. Nisam bio na tom casu izgleda. I koliko imam fore da izmenim post (da ne listam manual,ceka me Fallout)?
Ih bre, ajde nemoj da cepidalčiš 😀
U Kg-u ima jedna radnja, iza labudove hamburgernica 😛, gde ima da se kupi zidni nosač za monitore. Košta ~400 dinara, ali zanimljivo je to što na njemu piše VEESA 😛 :d,da sa dva E. Inače pasuje i vrlo je kvalitetan. Pokušavao sam da ga iskrivim, ali nisam uspeo. Dva parčeta metala i ne vrede više. Ja ga koristim u druge svrhe doduše.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari