Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vertikalni nisu neki, ali su zato horizontalni dobri, sto je bitnije, jer monitor mozes da pomeras gore-dole, mnogo prakticnije neko da ga sa stalkom pomeras levo-desno kad bi bili losi horizontalni uglovi.
I ja sam primetio poboljsanje na win 7, pogotovo sto se texta tice

Hmm, tek sam sad lepo procitao...
slika jeste bolja na win7, pomenuo sam to pre 40-tak strana u ovoj temi, ali je suludo misliti da softver tipa win 7 moze da ispravlja ogranicenja u hardware-u 😉 to je cist placebo 😛

Mozda je OS poput XP-a bio ogranicenje monitoru 😛
Salim se. Sam taj nasminkani glossy utisak koji ostavlja sedmica nebi smela da dovodi u pitanje kvalitet prikaza na monitoru.
Ja nikad takav utisak nisam imao jer sam sedmicu koristio bar 6 meseci na starom monitoru, na staroj masini pa i na lapu a monitoru sam se vec odusevio iz drugih razloga.

Ne znam, ranije sam morao da pomeram monitor napred nazad, levo desno za gledanje "iz kreveta", sada nekako nema potrebe!

^ali vidiš, meni recimo utisci MNOGO znače, pošto u KGu, verujete li mi, nijedna radnja u kojoj sam bio ne drži 24" monitore, bilo kog proizvođača, nego ih sve naručuju iz BGa, a kada ih naruče, onda smatraju da sam ja taj monitor kupio. Kakvo crno testiranje, za to moram da izdvojim jedan dan da lepo otputujem do BGa, pa tek onda 🙁

e moj kragujevacki brate tako je i meni, ajd sto je tako za monitore, nego i svi deru sa cenama za komp, tako da de meni vise ispati da idem u bg, da kupim tamo komp, ili da kupim tamo delove i sastavim kod druga u bg, nego li idem ovde u Master of disaster" 😀, ali sad sta je tu je, kragujexpres i za 10 e si u bg i rikverc a u bg radnja koliko ti dusa iste, ali najbolje bi ti bilo ako nisi iz bg-a da uzmes sa nekim sa foruma da se nadjes pa zajedno. za bilo sta, ili planplus pa precrtaj mapu na papirce i teraj.

Moj novcanik se ne slaze sa ovom konstatacijom😛
A kada se samo setim da ga je svojevremeno bilo za ~16k:S::wall:

slazem se sa tvojim misljenjem jer je tada u septembru kad je bio 16k, euro bio 93, sto je 173e, a sada je 193-200e, sto je mnogo mnogo je. Da nam je malo da pricvrljimo ove prodavce i dobijemo pravu cenu 🙁

ma opet nema logike da poskupi. moze ili da ostane ista cifra i da nam dodje nesto novije bolje i po mogucnosti jeftinije. to ipak nije deficitarna ddr2 memorija.

da li ovaj monitor moze da se postavi na zidni nosac,kao sto se postavljaju lcd/plazma televizori tj da li ima fabricki predvidjene rupe za srafove, jos bih zamolio ako neko moze da napise koji je raspon.

hvala

Ja sam kupio nedavno dva jedan hdb drugi hd jer za te pare braco mila nema nista bolje.Zatim sam vrsio neke testove doduse sa proslogdisnjim modelom cak tri puta skupljim od ovog sad i zamislite hdb ga odrao,dovoljno je reci po ostrini i boji,tako moja je preporuka uzimajte dok ima,jer i 200 evrica nije mnogo.

^^A sa kojim si vrsio poredjenje?

Ovaj monitor sam sa DVI kablom platio 16800, sto je tad bilo oko 185e. Bila je i neka povoljnija akcija pre toga, za nekih 15-tak evra je mogao jeftinije da se nadje. Znaci, 170 sa dvi kablom. Nije ni sad mnogo skuplji, 10-20e, sto nije mnogo

Poslednja izmena:
Sta je tacno response time? Jednom je 5ms a jednom 2ms. Da nisu to mili sekunde? :d

sporiji je bolji 🙂

idemo ultra mega giga benqu HD ziga

Ma naravno da uzimam sad, uzeo bih sa hdmi, nego me zanima koja je razlika izmedju 2ms i 5ms?
😀

Naravno 2ms
to je response time ...
Odnosno koliko brzo monitor referesuje image..
Ako je refresh rate mnogo velik dolazi do ghostinga i slicno ...
Na filmovima to sigurno neces videti ali u igrama da

[youtube]TnApFzmd9NY[/youtube]

Poslednja izmena:
kao sto rekoh bolji je sporiji imao sam oba , neces videti u igrama ali zna da nervira dok skrolujes text po netu , ne mnogo ali solidno , ukapiras tek kad vidis kako je bez overdriva... a i razlika u brzini je dikutabilna , pes mnogo bolje izgleda na sporijem re5 takodje tako da se zakljucak namece sam

Evo tu sam , sluzimo raji....

Nazad
Vrh Dno