Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima HDMI kojim sec slati zvuk i sliku sa box-a do monitora... I sta ces onda? Ako ti ne treba taj ulaz na monitoru za slusalice onda mozes i bez HDMI.

Ima HDMI kojim sec slati zvuk i sliku sa box-a do monitora... I sta ces onda? Ako ti ne treba taj ulaz na monitoru za slusalice onda mozes i bez HDMI.
Da,u pravu si,hdmi salje sliku,ali nemoze zvuk ako monitor nema zvucnike,ili izlaz za slusalice(zvucnike)..Pa neznam dal ovaj model ima izlaz za sluske..Izgleda da nema 🙁
Edit: Ima Headphone Jack

Poslednja izmena:
Jel ovaj Benq ima istu sliku kao i LED monitori,ili nesto slabiju posto je samo TFT?

nisam gledao led varijantu ali ovaj g2420hd za moje potrebe ima savršenu sliku (imao sam par tft-a, svi sa digitalnom konekcijom, i ovaj ih je oduvao) a ima i klasičan 3,5mm izlaz za zvučnike/slušalice...

Naravno da ima izlaz za slusalice, zato sam te i pitao to. HDBL je odlican. Slika je bolja sigurno zbog kontrasta a nedostatak HDMI-ja mozes resiti tako sto uzme DVI/HDMI kabl ali vec neces da koristis taj mic jack. Mada ja to nebih radio iskreno. Treba ti digitalna veza i za komp i za Xbox.

Naravno da ima izlaz za slusalice, zato sam te i pitao to. HDBL je odlican. Slika je bolja sigurno zbog kontrasta a nedostatak HDMI-ja mozes resiti tako sto uzme DVI/HDMI kabl ali vec neces da koristis taj mic jack. Mada ja to nebih radio iskreno. Treba ti digitalna veza i za komp i za Xbox.

Znaci hoces da kazes da je najbolje uzeti monitor sa dvi i hdmi ?

Uzeo polovan za 90e,G2420HD,kupio sam ga iz jednog prostog razloga jer ga nema u prodaji,a i ima sva tri prikljucka,jeste da nije LED,ali ja mislim da je razlika samo u potrosnji,pa javljam utiske nakon 19'' Samsunga.. 😉 nego jel ima nesto na sta bih trebao da obratim paznju,mozda neke mane na ovom mnitoru???
Birao sam izmedju http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-s22a350h/comp_comp_monitor/1/2609 i G2420,i odabrao Benq,ali sam se zestoko primio na Samsungov model,prelep monitor..
Da li sam pogresio?Vreme ce pokazati..

Poslednja izmena:
Nisi pogresio, super je to monitor, bices zadovoljan. Iz licnog iskustva ti kazem da ti oni prikljucci trebaju. Ja sam kupio prvo za komp samo ali sam razmisljao unapred i isplatilo se jer sam ubrzo uzeo PS3.
Jedino sto treba da uradis u startu je da pogledas na pocetak teme u prvih 20 stranica, setujes monitor tako i zavrsio si posao 😉

Nisi pogresio, super je to monitor, bices zadovoljan. Iz licnog iskustva ti kazem da ti oni prikljucci trebaju. Ja sam kupio prvo za komp samo ali sam razmisljao unapred i isplatilo se jer sam ubrzo uzeo PS3.
Jedino sto treba da uradis u startu je da pogledas na pocetak teme u prvih 20 stranica, setujes monitor tako i zavrsio si posao 😉
Hvala na pomoci.Pozz

****ga sad jos treba da kupim,hdmi i dvi kabal...za xbox i za monitor..***..Jel ima negde da se nadje jeftinije?Znaci hdmi na hdmi za xbox i dvi na dvi za monitor...

Poslednja izmena:
Jel zna neko gde ima da se kupi dobar DVi kabal?I koji hdmi mi treba za povezivanje sa xbox-om?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Uzmi koji bilo. Ako je los imaces losiju sliku, ako je ok bice slika kako treba i to je to. Nemoj samo na pijaci da kupis hdmi kabl za 200din 😉

Pozz samo da se pohvalim da mi je stigao monitor,i prvi utisak WOOW:shock:znaci u odnosu na Samsung 940NW ogromna razlika,e sad razlika u kvalitetu slike je tu i tamo,slicna prevashodno mislim na boje..Ostrina slike je fenomenalna,bez bad pixela,izgled `10/10.
E sad samo da podesim,ja ga drzim na dynamic mode,i slika je izuzetno lepa.slova ostra,nema greske.Cak se razmisljam da kupim samo hdmi i da ga teram na vga,sta mislite??Sedim na 60-70 cm i stvarno je super,boje fine,e umaraju oci,predjoh sa magarca na konja.
Stavio sam podesavanja colors 95-95-90, brightness 30, contras 50, sharpnes 3 ali mi je slika mnogo tamna 🙁 ima neko neki bolji predlog???

Ja znam da sam morao drasticno da smanjujem osvetljenje na njemu jer su me oci ubijale od duzeg gledanja e sad ako je tebi to mracno onda steluj brightness kako ti odgovara 😉

Jel zna neko zasto mi filmovi na 1080p nisu smoth,kao sto bi trebalo da budu,vidim kao neko malo seckanje slike..hmm..da li je mozda zato sto nije na dvi kabal??Ili nesto u podesavanjima?

Možda nisi odabrao dobar player, a možda ti komp nije dovoljno jak da potera neki noviji 1080p.
U svakom slučaju nije do monitora... 🙂

Možda nisi odabrao dobar player, a možda ti komp nije dovoljno jak da potera neki noviji 1080p.
U svakom slučaju nije do monitora... 🙂
hmmm 😵 jesi li ti uopste pogledao moju konfiguraciju u profilu??Druze ako nemogu sa gtx 260 da poteram 1080 na Full Hd monitoru,odma je bacam u djubre.Moguce da je neki codec pobrljavio,neznam vise ni ja..

Treba mi pomoc oko sledeceg problema, dakle..... Kad ugasim monitor na power dugme na samom monitoru nakon paljenja mi trepere beli pikseli na sve strane, znaci po celom monitoru (nisu grupisani pa da bude vezano za odredjeni deo ekrana), samo kad ga resetujam (komp) ili promenim refresh rate na 59 pa vratim na 60 sve radi normalno i nemam problema sa pikselima. Menjao sve kablove, HDMI i za napajanje i graficke karte🙂 Meni ne smeta u radu jer ga ne gasim na dugme ali me brine da li je to ozbiljno i da li moze da odjednom recimo rikne, sta znam...:sceptic:

P.S. Ovo sam primetio nakon nestanka struje posto kao sto rekoh ne gasim ga na dugme pa nisam mogao ni da primetim ranije!

Jel zna neko zasto mi filmovi na 1080p nisu smoth,kao sto bi trebalo da budu,vidim kao neko malo seckanje slike..hmm..da li je mozda zato sto nije na dvi kabal??Ili nesto u podesavanjima?

Isto i kod mene , ne verujem da su komponente slabe, bs player koristim , i nove kodeke . secka , ili zapinje ili sta vec. Nebitno islo na vga ili dvi kabelu.
e i da riknuo mi je moj benq monitor . Upali se , baci logo 2 sec mrak pa pusti sliku na sekund i nastavi mrak

Nazad
Vrh Dno